Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@ange_de_la_morte mno... a u nas jeste alergie mezi jinymi na brambory, takze ryze u nas jede taky porad.... docela me.to zarazilo. Ani nemam ted obal, co mame za ryzi.... pred tim jsme meli lagris a ta mela docela dobre hodnoceni na dtesty... ale docela sok pro me dneska
@veselaopicka ahoj my mame izi sleep 🙂
Holky tak já včera jela ke kadeřnici a nechala malou doma s chlapem... Tak.. o půl 11 posvačili, šli spat, malá chrápala do půl 1 takže zrovna poobědvala :D a pak už vuuuuuuuubec nespala :D
Ahoj holky, už jsem moc nechodím, nestíhám vás číst jsem tu v příspěvcích ztracená 😀
Nicméně - řešíme všechny to samé, jídlo mlaďochů. Možná se to tu řešilo, tak se omlouvám, ale - teoretický dotaz: máte zkušenost s jídlem z kapsiček u našich mimin? (Nemyslím kvalitu, spíš způsob jídla). Přemýšlím, že objednám ty plnitelné a až začne pořádně frčet na ovoci, že bych jí občas přibalila takhle. Jako nezkušené matce se mi to zdá zatím jako lepší varianta než lžička na cestách? Ale možná se pletu...? Děkuju všem za postřehy!
@journals ono to teď docela frčí.. Ale četla jsem jednou článek z lokopedie, už tedy nevím kde, ale psali, že kapsičky, a lahve s brčkem nejsou pro děti ideální co do učení mluvení.. Nepoužívají správně svaly mluvidel a jazyka.. Tak to nedoporučují.. My tedy jedeme lžičku, ta nám na cestách nijak místo nezabírá a malej je začuněnej i tak, stačí prskat jazykem, ještě aby si chtěl mačkat kapsičku s jídlem.. 🙈😂 Teď totiž musí mít nejlépe vše v ruce i v puse co vidí..
@martinasip jj a kdyz oddelam vlozku novorozeneckou tak tam ma byt nejaky polstarek? Nebo jak zadelam ty diry a ten polystak? Ja jsem to udelala takze sem z vlozky za hlavou vytahala tu vystylku- polystyren ale porad ji ty postrani padaji do obliceje.
@journals my kupovali kapsicky starsimu a v poho... pak jsem koupila ty na naplneni a 3x pouzila a pak uz zase sklenickovala 😅 ale jako jo... myslenka dobra a asi u mladsiho to mooozna vyuziju. Ale je to zase plast a sklinka je sklinka, tak nejak mi sedla lip. Nechyta tak pachy a barvu jako ten plast a lepe se myje
@veselaopicka my mame este furt vlozku tak nevim teda mmm 🤔
@martinasip a tak pisnete pak. Ja ji ted vyndala a to mame 5 mes. Mam ji z druhe ruky tak nevim
@fly80 ja tu mam taky jednu kapsicku tak to zitra zkusime... uz mate nejaky harmonogram jidla?? My mame rano mliko pak kolem 11 prikrm popripade jeste doji mlikem a jde haji pak se zbudi a vetsinou dostane ovocnou presnidavku nekdy ji to staci a ji az cca v pul 7 mliko a jde spinkat ale v 23.30 cca se zbudi a da 150ml mlika a pak se budi co 3 hodiny... a to uz jsme spali celou noc az do 6ti a ze dne na den takto... davas i dopol svacinku ?? Nebo jeste mliko?
@veselaopicka já kojím, takže to nějak neřeším. Zatím měla jen obědy kolem té půl dvanácté a včera a dneska sem přidala presnidavku. Tak kolem páté, šesté. Chodíme ven az odpoledne, tak sem ráda, že už nemusím hnát domu nakojit. Po té presnidavce vydrží ještě hodku až dvě bez kojení.
@veselaopicka tak u nás teď režim narušily ty zuby ale... Vstává kolem 7, 7:30 zhruba snídá (kojim) pak svačí kolem 9-9:30 (kojim pokud jsem doma, když ne tak ovoce), obědva o půl 12 příkrm, 13:30-14 kojim (podle toho jestli po o spala, jak dlouho a nebo jak moc je mrzout) kolem 16 má svačinku přesnídávku (teď už třeba i s trochou jahlove kaše - doma vařím a mixuju) a večeří mezi půl 7 a 7 (kojim) .... Vzhledem k zubům se samozřejmě skoro každou hodinu až dvě budí, ale kojim pak jen kolem 23, pak když je vzhůru kolem 2 a nad ránem kolem 5. Přes den toho většinou moc nenaspi, někdy půl hodiny kolem té 9, po obědě nebo před obědem (podle toho jestli spala to dopoledne) a pak kolem půl 4-4.
@krisatko tyo to porad papa? My mame pres den 5 jidel a v noci cca 3.. asi ji to staci pac nebreci.. skoro vubec 😁 ona se porad jen smeje 😁😁 ale asi je to tim ze jeste zuby nic
Jen ji to asi svedi.. ale zatim ani otekle nema.. desim se toho
To v noci spat nebudu asi vubec
No to budu rano krasnaaa. U nas ted asi ty besy nocni. Budi se mezi 9 a 11 vecer. Respektive zavrene oci a uplne histericky plac. Staci pohladit a uz je to dobre.
@veselaopicka malého teď zuby trápí, všechno hobluje a přes den pláče od bolesti.. Ale pomáhá mu calgel, na noc ani nemažu a spí hezky, má rozmezí 3-7 hodin, pořád jsem nepochopila ten jeho rytmus 🤔😆 ale přes den si to prostě vybírá.. Jinak kojim ráno vždy kolem 6 (to ještě usne tak do půl 9) a pak vždy tak po 2-3 hodinách, kdyz si udělám snídani, tak většinou už chce taky prso to si chvíli hraje a pak usíná tak na 0,5-1 hodinu, pak kolem poledne-13,30 dostává oběd)(střídá zeleninu s maso-zeleninou a dnes zkusíme prvně kousek žloutku a za pár dnů kuskus) a o ten se po spaní vždy dost hlásí, ale pořád se ještě po něm dopucne prsem. Usíná zase až kolem 14 a to vždy taky tak na hodinu a když neusne, tak si schrupne kolem 17. Jinak po obědě je už jen kojený, někdy dám na svačinu nějaké ovoce.. No a mezi 8-9 si dá obě prsa a spí tak v tom rozmezí 3-7 hodin..
@veselaopicka ona je prostě otesánek. na oběd i svačinku sní víc než 200g, už to nevážím ale vím, že třeba jedna sklenička přesnídávky jí nestačí
@krisatko to je pěkný, a už asi po tom nekojíš, viď? Malej prostě víc než 180g nedá a i když už pak nechce jídlo, tak pořád to prso chce 😆 asi zkusím začít dávat pravidelně už i ovoce, třeba si to pak sedne..
@journals : kapsičky jsou luxus, mám koupené ty plnitené ( mají je v DM), ze začátku jsem krmila syna z kapsičky na lžičku - jde to krásně a později už kapsičky jedl sám ... teď má 6 roků a kapsičky pořád miluje .. mladší už jsem taky 2x chystala zeleninovou kapsičku ( na cestování)
@ange_de_la_morte o těch plnitelnych taky uvazuju. Jak se to prosimte udržuje? A jak se to plní? To má dole nějaký zip nebo jak. Pořád o tom přemýšlím. A dají se dát do myčky?
@fly80 : dole mají zip, vymává se to dobře ( ten zip je po celé šířce ( kapsičky jsou spíše šírší než ty kupované), já jsem popravdě nezkoušela do myčky, vždy to pořádně promyju horkou vodou ... ale na obrázku mají nakreslený i mrazák nebo myčku takže asi nebude problém - máme tyhle https://www.dm.cz/papoo-kapsicka-na-jidlo-p8595...
@pe_tu_ss_ka nekojím no :D jen mezi těma jídlama jak jsem psala...
@krisatko tak to je pekny. Me sni tak pulku presnidavky nekdy o neco vic..ale nejak me zabijej ty rana... klapne pul 6 a je vzhuru. Je hodna ale povida si a dost na hlas.. na dnesek jsem spala 3h a jelikoz doma delam papiry do prace tak to bude luxus den.. nebudu si moct ani lehnout s ni v poledne pac to potrebuju mit do 20teho hotove 😁 kafe to jisti.
Holky, dekuju za zkusenosti! Ani nestiham odpovidat, ale jak se dostanu k pc, tak napisu. Jeste se mi dost libily ty nove silikonove “kapsicky” od Tescomy. Jsou pruhledne. Az budu mit cas, dam sem na ne odkaz 🙂
@ange_de_la_morte díky. Kouknu na to
@veselaopicka ja prave taky z druhe ruky My sme meli vcera 6m ale mam pocit ze kdyz to vyndam tak ji tam bude hlava letat
@fly80 nazvy tech vyvojovych vad Ti presne nenapisu, ale polopaticky to zvladnu. Mela vadu srdicka, operaticne jiz odstraneno a ok, ma jen jednu ledvinku, o tom uz vedeli v 5m tehu a kdyz se narodila, tak nemela rektalni a vaginalni otvor. Operativne se s tim neco delalo a holcicka mela vyvod, ale asi jeste nejaka operace bude treba. Podle toho, co psala, tak musi se malou nejak masirovat pri jidle, aby mela polykaci reflex nebo tak neco, nejsem si ted jista, zda nepsala, ze ma rostep jicnu? ale mentalne je naprosto v poradku a dle predchozich diskuzi proste to vypadalo,.ze holcicka ma narocny, hodne narocny start, ale v budoucnu se bude jednat o zdraveho clovicka s jednou ledvinkou. Matka proste nezvlada to, ze to je hodne narocne, jako ze to je hodne narocne. Nevim, kolik prispevku a diskuzi jsi od no cetla, ale ja docela dost a kdyz uz jsem si poskladala tu mozajku, tak jsem na ni dostala takou pifku, ze resi ze ma jednu nemocitost, druhou, treti, ze chce karieru, cestovat a bla bla bla v mezireci ze dite chce dat do ustavu a jako naplast si chce poridit druhe... a pak napise, ze mozna holcicka to nezvladne... tak me to tak namichlo, ze misto, aby resila, ze to holcicka mozna nezvladne, coz by kazda matka resila prvorade, tak resi, ze nema finance na opravy nemovitosti a ze chce budovat karieru a ze se ji nedari otehotnet (ta malicka je taky lednatko, i kdxz spis asi prosinatko, parkrat napsala i tady).. v tehotenstvi zalozila diskuzi jak se ji protivi tehu, ze nemuze sportovat a chodit s kamaradama na akce do noci atd.a jak ji zacalo v 12tt byt zle z pachu a vse ji smrdelo (zajimalo by me, co by delala, kdyby z tech pachu zvracela jako ja do konce tehu), tak ze si rika, zda ji to vse za to, ze ceka dite, stoji. Pak screening ukazal sijove projasneni mezi 4 az 5 cm, sla na plodovku, plodovka ok, pak pozdeji na utz se ukazala vada srdce a chybejici ledvinka. Z toho, co psala, mela dokonaly zivot, vse dostavala na zlatem podnosu a pak ji dal zivot jobovku a najednou vse neslo jak po masle.
@priefi díky. Já před nějakou dobou už od ní právě taky něco četla, ale nemohla sem si vybavit, co to bylo. Je hrozné mít nemocné dítě, ale staví se k tomu dost divně. Holt má jiné priority, což sama taky nechápu. Já sice taky nejsem matka roku a mám na rodičovství svůj pohled, ale nikdy, nikdy bych nemohla dát dítě pryč. Jednou by bylo moje a potřebovalo by mě.

@malecek : my máme bio jasmínovu od Country Life - dívala jsem se že země původu je Itálie, tak snad to je tedy ta nejlepší varianta ... nicméně zpětně tedy musím říct že množství rýžových chlebíčků a rýžového mléka které zkonzumoval starší syn ( vzhledem k intoleranci kravského mléka i lepku) je tedy fakt obrovská :(