icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

priefi
19. črc 2019

@journals je to normalni i neni.. prikrmy jsou tezsi na zazivani, a to muze zpusobit zvraceni. Casto se objevuje po bananu, zloutku a masu. Doporucuje se pak zmensit mnozstvi techto surovin na mensi. Pak vseobecne, kdyz jsou prikrmy prilis huste nebo stavici, ucpe to mrnatko, nedokaze se poradne vykakat a drzi se to vse dele ve streve a potazmu i zaludku a pak se zvraci, kdyz je ditko prepapane, protoze na dalsi neni misto, zde je lepsi prikrm udelat vodnatejsi, nebo podavat dostatecne mnozstvi vody. Pak dalsi vec je alergie na nekterou z potravin (starsi treba ma alergii na bilek, zloutek, bilkovinu kravskeho mleka, banan a brambor a z bananu zvracel total.savle a byl apaticky). Pak jeste zalezi, co jis ty, treba po houbach se to taky muze stat.

priefi
19. črc 2019

@journals a pak je jeste ve hre reflux

journals
19. črc 2019

@priefi Díky za zamyšlení. Kdyby to byl reflux, tak se to projeví už dřív u kojení, ne? Když ho nakojím, tak nezvrací vůbec (nikdy nezvracel, max. lehce ublinkl), je to až s příkrmy. Banán ještě neměl (ovoce ještě nedostal), žloutek taky ne. A zvrací právě i po čistě zeleninových příkrmech - ať je to dýně, nebo cuketa. Já právě ty příkrmy dělám dost řídké, určitě to není kaše, možná spíš hustější polévka. Jinak zažívání má naprosto v pohodě, na žádné ucpání nikdy netrpěl, u něj to opravdu neznám. Moje stravování (jím od začátku vše) na něj vliv nikdy nemělo.
Hm... co to může být? Nic z toho co píšeš u něj nějak není... asi zkusím ty menší porce a uvidím. Ale blbý je, že on jíst chce, má chuť a o jídlo má zájem ☹

krisatko
19. črc 2019

@journals u nás zatím šavle jako blázen zatím jen po vajíčku

dorxa
19. črc 2019

@journals ja pouzivam plnitelne kapsicky od zacatku..davam tam i zeleninu ..kdyz jsme zacinaly s prikrmama vozila jsem sebou s tou lzickou co se na to nastavi a bylo to super..takze ted kdyz vyrazime na cely den vezu jen kapsicky plnene domacim jidlem a lzicku (ta mimochodem pasuje i na ty kupovane kapsicky snad vsech znacek)maly si kapsicku sam drzi a ja mu jen na lzicku mackam.jelikoz je ale na te lzicce maly otvor jak bude jidlo min mixovane budu vozit lzicku normalni a vzdycky si vymacknu z kapsicky.

journals
19. črc 2019

@krisatko Vajíčko jsem zatím ještě nezkoušela... ale vypadá to, že je to proto, že se moc přejídá a je bezednej (tomu bych i dost věřila) 😀
@dorxa Díky za zkušenost, chystám se vyzkoušet 🙂

dorxa
19. črc 2019

Me zrovna dneska maly po kazdem jidle taky blinkal..me zase napadlo jestli to nemuze byt z dopoledni svaci poprve jsem mu dala ovoce s trosickou ovesnych vlocek rozmixovanych ..nebo pak jednoduse strevni viroza..bezne se to malymu nestava

malecek
19. črc 2019

@journals mi malý taky semtam ublibkne, u nás to bude taky bezednou dírou. Prostě se přejí (hodně dokojí).

malecek
19. črc 2019

@halasovci007 taky dávám do jídelní židličky, akorát tam potvor chce být co nejvíce v sedě 😌😰

priefi
19. črc 2019

@journals tak zkus jeste vic vody. My ted s prikrmy bojujeme zase s ucpanim.... kakanky jsou hrozne huste... on je ucpany, nechce jist... prso mi odmita, az treba k veceru si da mm... uvidime... treba si potrebuji zvyknout a bude zase lip. Ale radeji se zeptej dr. Ps.jdu se mrknout do Tve diskuze, co jsi mi napsala tam 😅

journals
19. črc 2019

@priefi Vodu taky vyblil 😀 on ucpaný není, zažívání má od miminka dobré, na tyhle problémy (prdy, ucpání atd.) vůbec netrpí.
Večer jsem mu dala ještě pár lžiček, jestli vyzvrací i to, ale to zvládnul dobře. Kuře jsem teda vynechala, ale pár lžiček udržel i když se kulil a blbnul s manželem. Takže za to asi může fakt jeho nenažranost 😀 otesánek, no...

priefi
19. črc 2019

@journals podle toho, co pises, tak mi z toho taky vychazi prejezeni 😉 zkus zmensit davky

halasovci007
19. črc 2019

@malecek ty jo tech vlasku 😍 taky uz pasate? My jsme zatim zkouseli jen nanecisto a prvni co jsme dali radeji pasy. Mela jsem strach, aby nam z toho nevypadla. Ale dostala zase okurku a byla spokojena.

V pondeli dam prvni prikrm - dostali jsme domsci cuketu. Kolik gramu jste na zacatku davali?

lindikova
19. črc 2019

@journals taky jsem si rikala, ze malý po prikrmu vic zvraci, ale měl zatím jen mrkvicku a brambor a cuketu, a jak píše @malecek přijde mi, ze se přeji - prikrm + mm a pak hází savlicky. Když byl jen na mm, kakal i 1xtydne, jinak bez obtíží, proste si to šetřil🙂)). Po zelenině obden, takže nějaký zacpani nevidim🙂

lindikova
19. črc 2019

@halasovci007 prd na gramy, dala bych ochutnat lžičku dvě. My měli první jidlo jako hru, až teď po 14 dnech ochutnavani něco sní poslední tři dny.

veselaopicka
19. črc 2019

@malecek vy mate vlasku😁 ta nase mrnucha nema skoro zadny .. jestli bude po tatovi tak to bude kudrnata holcicka a pokud po me tak ji uz ted lituju😁

malecek
19. črc 2019

@veselaopicka
@halasovci007 no vypadá že bude vlasatý po mě 😂 vzadu mu to stojí jak Rákosníčkovi 😂😂
@halasovci007 jj musím ho pasát všude, už i v lehátku 🙈 tam si mi už umí sám sednout 😰 a pak nacumuje jak Keliška a já trnu, že se to s ním celé překlopí.

malecek
19. črc 2019

@veselaopicka je to kocenka 😍 neboj ono ji to doroste 😃

veselaopicka
19. črc 2019

@malecek to je booozan.. taky uz mi sedava .. vadi to kdyz ji dam ruce a ona se sama aniz bych ji pomahala pritahne do sedu?? Ono se ji to strasne libi a rehni se na cele kolo ..😁 takjle mi usnula pred chvili po mliku. Oprena o moji ruku celou vahou.

halasovci007
20. črc 2019

@malecek ma opravdu hodne vlasku ipres to, ze je blondacek. Onitotiz ty blondaty nase nejsou moc videt 😅 ale rozhodne mame mnohem min vlasku. A ty kukadla 😍

krisatko
20. črc 2019

@veselaopicka naše je na tom s vlasama stejně :-/ Včera jsme byli v Pavlově nebo Pasohlávkách nevím přesně :D Taťka se vyřádil a na vodě a my to hlídaly ze břehu

lindikova
20. črc 2019

@malecek to jsou vtipny fotky🙂

priefi
20. črc 2019

@halasovci007 poprve dej 2 az 3 lzicky, vic ne... na zaklade toho poznas, zda zvlada kousky, nebo chce mix. Pak uz to zakezi na Tobe. Ze zacatku pocitej okolo 50g, pak kolem 100g, ale je to indivindi, bud bude jedlik nebo ne
@veselaopicka mno.. nemelo by se to delat. Ale jednou za cas asi neva

malecek
20. črc 2019

@veselaopicka nemělo by se to, ale Adam to taky dělá a má z toho hroznou radost

krisatko
22. črc 2019

Ahoj holky, dnešní noc mě dovedla k zamyšlení... Jak se to dělá, když se postupně ukončuje kojení? Včera jsme vstávaly pozdě a malá snídala až o půl 9, svačila o půl 11 a tím pádem jsem jí oběd (zeleninu) posunula na půl 1. O odpolední svačinu se přihlásila až o půl 4, tak jsem jí dala rovnou ovoce. Večeřela v půl 7 a to už jsem mela obě prsa nalité. Dala jsem teda to "víc" jenže do půl 11, kdy jí po druhé už to druhé bylo jako kámen. Myslela jsem, že to vytáhne a ona si jen trochu cucla a usla. V 1 ráno jsem ho teda dala zase ale to samý, takže jsem nakonec musela v koupelně růčo. Rozmasírovat zatvrdliny a odstříkat, normálně jsem jen zmáčkla z boku kde byly ty zatvrdlinky a možná i víc jak půl minuty to fakt stříkalo a teklo samo..... Jak to jako budu dělat, až vyměním za normální jídlo i dopolední svačinku? to budu jak Ben z fantastické čtyřky? 😂😂

priefi
22. črc 2019

@krisatko mleko se postupne redukuje samo, ale je podle poptavky, odezva prsa ale neni hned, ale cca 3 dny. Nedoporucuje se teda nahrovat vic jak jedno kojeni, pak vic jak 2. Pokud teda priste vstanete pozde, je lepsi dat prednost kojeni, nez prikrmu, aby sis neudelala zbytecne problemy (zatvrdliny/zanet, aj.). Ukonceni kojeni je postupne, takze postupne se mleko redukuje. Proto se take doporucuje dat prikrm a dokojit, a pK postuone dat jen prikrm a nedokojovat, aby to nebyl takovy skok.

malecek
22. črc 2019

@krisatko jj jak píše
@priefi časem se to upraví samo, ale není to hned. Já při každém prikrmu ještě i kojim, tak odběr ikdyz menší je furt.

malecek
22. črc 2019

@krisatko já chci zítra přidat poprvé kousek žloutku k bramboru s mrkví. Tak doufám že nebude šavlovat 🙈

malecek
22. črc 2019

Kdy jste dali poprvé těstoviny? Kus kus atd

pe_tu_ss_ka
22. črc 2019

@malecek malý měl kuskus i kousek žloutku minulý týden poprvé (každý zvlášť) a dobrý, to měl 7m a týden (5,5 korigo).. Ale on je docela žrout, a sní mi fakt všechno 🙂

Strana