icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

ange_de_la_morte
24. črc 2019

S pitím naštěstí problém nemám - dříve jsem hodně trpěla na migrény takže mám vypěstovaný návyk pořád pít - vypiju bez problému 3 litry denně, teď přes léto i víc , prostě mám skleničku na stole a pokaždé když jdu kolem se napiju

@fly80 - dělám cuketu na páře s další zeleninou - dneska měla Klárka cuketu s bramborem a mrkví .... vařím jí více a pak rozmixované mrazím v tvořítkách (jako další zeleninu)

krisatko
24. črc 2019

Nechápu holky kam ta naše kačena to jídlo dává... Dneska jsem poprvé musela sáhnout ještě po "dezertu" .... snědla celý talíř oběda (maso, kukuřice, mrkev, vývar, těstoviny) a po vyprázdnění celého talíře na mě ještě ječela že jako přidat.... Cože? No tak jsem zašla pro skleničku s ovocem a ta div nevyskočila až na strop když ji viděla a zjistila, že teda ještě bude pokračovat v jídle.... Se nedivím, že se mi v noci budí na kojení tak často když je schopná sníst na oběd pomalu víc než já.

pe_tu_ss_ka
24. črc 2019

@krisatko 😂 tak a já si říkala, že ten náš je popelnice 😂😂😂

priefi
24. črc 2019

Achioj... muze mi nekdo vysvetlit, proc hokaido + cuketa stavi? Ja to nedokazu pobrat.... a dat mrkev nebo brambor je des.... ale to se nedivim... davam to vodnate, mixnute... mozna ten mix je kamen urazu... pit to mrne pomalu nechce, u prikrmu dneska mrcel a tlacil, vcera poblinkaval mliko i prikmr... vcera nekakal, dnes nekakal... rourka v akci pomohla a vykakali jsme hovinko, jakoze tvarovane.... a na zaver super tecka... maly se ode me odrazil jako zabka a nemit super reflex, tak je dole... hlavou na pred... klepala jsem se jako ratlik, mrne rvalo a bylo cele od kakanku (zrovna jsem cistila zadecek)...

Jinak taky piti je u me kamen urazu.... musim s tim neco delat.

pe_tu_ss_ka
24. črc 2019

@priefi to mě mrzí, že máte takové trápení.. U nás kakani zachránily příkrmy s olejem a pohyb.. O té doby jsem rourku nemusela použít.. Navíc mu to teď jde min 3x denně.. Snad se to i u vás zlepší.. Já jinak malému nic úplně do hladka nemixuju.. Vždy jen mačkám a nebo na hrubo mixnu (vč. masa).. Jinak když byl hodně menší a my odsáváli nos, tak jsem s ním v ruce zakopla o vysavač a abych na něj nespadla, tak jsem ho šoupla z výšky do postele.. No tehdy jsme brečely oba, on leknutím a já nad tím, co se mohlo stát.. 🤦‍♀️

krisatko
24. črc 2019

@priefi
@pe_tu_ss_ka já už taky malém hodila záda s malou když jsem šla z bazénu a podjela mi noha....

pe_tu_ss_ka
24. črc 2019

@krisatko no jsou to momenty.. On jak už se pořád točí, tak teď nejraději na přebalovacím pultě, který sousedí s postýlkou, vždy se zasekne o hranu a kouká do postýlky.. 🤦‍♀️

Jinak dneska máme super den.. Celej den vříská.. Já doufám, že už mu ty zuby konečně vylezou, jinak skončím v Bohnicích.. 🙄

priefi
24. črc 2019

@pe_tu_ss_ka ani nemluv... ja mela hororovy zazitek, kdyz byl malicky... starsi porozhazoval vsudemozne neco a mezi jinymi i drevenne odrazedlo a ja mu rikam, dej to pryc, at na tom nezakopnu a bum.. uz jsem letela a s malym v naruci. Ten pad mi prisel nekonecny a ja jedine, co zvladla bylo dat ruce nahoru a od sebe a zaborit se lokty o zem. Ja bila jako stena mrtva strachy a on se na me usmival a kdyz jsem ho dala na postel, tak mi poprve ukazal ukazkove paseni konicku... no ja se rozbrecela, klepala se jako ratlik. Jako pamatku jsem na to mela totalne sedrene lokty od koberce, ale byla jsem za to fakt rada, ze jen mam ty lokty a maly je ok. Starsi ani nedutal a uklidil odrazedlo... mela jsem vic stesti jak rozumu... dneska ale maly rval, hrozne se vykekal... ale asi se spis vylekal me a moji reakce a kdyz jsem ho dala past, zda je ok, tak total rev, ale pasl.. mela jsem strach, jestli se mu treba neco nestalo, ale byla to reakce na me...
Mozna zkusim vic oleje... davam jen par kapek. On hezky kaka, kdyz do sebe narvu 10% smetanovy jogurt, ale ted mi dosly, tak jestli to nebude tim... ale moc to nechapu.

pe_tu_ss_ka
24. črc 2019

@priefi ty brdo, taky pěkný zážitek 😱 no taky mi přijde, že reagují podle nás.. No já dávám vždy od oka, a je to tak ais lžička na 200g.. 🙂

adel_si
24. črc 2019

Hezký večer maminky, ráda bych se k Vám přidala 🙂 mám chlapečka narozeného 27.1., takže za par dnu už půlročního chlapaka 💪
Koukám, že právě řešíte příkrmy.. Kristianek už taky něco málo ochutnal, ale fakt jen symbolicky. Zatím mu doteď stačilo kojení. Ale za pár dnů už taky najedeme na zeleninové obědy. 🙂

priefi
24. črc 2019

@adel_si vitame Te u nas 😊

adel_si
24. črc 2019

Úplně bych Vám zapomněla dát na představení nějaké fotky 🙂

pe_tu_ss_ka
24. črc 2019

@adel_si to je vlasáč 😍

adel_si
24. črc 2019

@pe_tu_ss_ka a to už mu jich dost vypadalo.. 😂

pe_tu_ss_ka
24. črc 2019

@adel_si malý byl vlasatej asi do 4 měsíce, pak mu všechno vypadalo, lebkounkovi 😂 ale konečně už mu rostou, tak se těším, až bude mít taky háro 😀

martinasip
24. črc 2019

@veselaopicka mohla bys poslat foto?

krisatko
25. črc 2019

@priefi já někde četla že na 200g dvě lžičky

krisatko
25. črc 2019

Ale taky dávám od oka

pe_tu_ss_ka
25. črc 2019

@krisatko jee vidíš, a já to tam vždy cáknu od oka, a občas jsem myslela, že jsem to už přehnala, ale tak mu můžu dát i víc 😄

veselaopicka
25. črc 2019

@martinasip ta prvni fotka je po oddelani vlozky novorozenecke a ta druha je s vlozkoz ale vytahla sem ty bocnice aby nemela hlavu vylozene na suchaci a zech dirach.

malecek
25. črc 2019

Holky používáte některá i jiný olej než olivový? Prý je dobrý i bio konopný a bio řepkový. Zkoušeli jste někdo?

malecek
25. črc 2019

Holky já mám pocit, že Adam bude gurmán 😂😂
Když uvařím čerstvé jídlo tak zhltne málem i misku ale druhý den ohřáté už ho nebere. To samé s kapsickou, čerstvě otevřenou baští o život ale podruhé opět nic moc. 🙈

pe_tu_ss_ka
25. črc 2019

@malecek já používám bio slunečnicový 🙂

martinasip
25. črc 2019

@veselaopicka my to mame este takto

veselaopicka
25. črc 2019

@martinasip a kdyz oddelas to pod hlavou tak tam mas co? Predpokld. Ze tam mate jeste vlozku.

veselaopicka
25. črc 2019

@martinasip takhle to ma bez vlozky

veselaopicka
25. črc 2019

Zkousel tu nekdo zavarovat presnidavku do sklenicek od hippu?

krisatko
25. črc 2019

@veselaopicka joo, i do Hami a cvrčka. Chytla každá pátá 😤

halasovci007
25. črc 2019

@malecek ja pouzivam bio repkovy.. Holky ale mala miani po prijrmech nekaka. Mela uz 3dny cuketu a dneska dyni hokaido (jelikozjsme dostali domaci tak davam ze zahradky suroviny) a vubec mi nekadi. Kdyz byla plne kojena, tak vim, ze to nevadilo, ale zeani po prikrmech? Jinak u nas se klube prvni zoubek. Mala se porad taha za uosko asi ji to boli. Do toho vcera ockovani, plakala dneska mela zvysenou teplotku, tak jsem ji dala nurofen a ted uz hodku chrni. To zas bude vecer 😲🙈

pe_tu_ss_ka
25. črc 2019

Tak u nás žádný zub, jídlo chutná, už jsme přešly dopoledne na svačinu kaše+ovoce, mezi tím pořád prsa, a oběd klasický zelenina a 4x týdně s masem.. Jinak když nikdo není na dohled a on nedosáhne na hračku, tak už se kousek poplazí, teď jsem ho viděla od myčky, ale nestihla ho natočit.. Tak myslím, že než padne o měsíc, tak už u nás bude veselo (korigo 6) 🙈... Jinak jsem dnes zkoušela orientačně vážit a měřit a ten náš nedonošenec má 8600g a 72cm 👀

Strana