Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Ja mam takovy pocit, ze bud zuby, co se prorezaly, ho trapi, nebo nejak brisko trapi... nebo jak fakt nevim... mozna vse dohromady a navic jeste spurt. Porad krici, porad chce pit a pit a pit. Ulozila jsem ho ke spanku v 19h a uz jsem za nim byla 4x... chioj chioj... to zase bude.... a to ted budeme menit prostredi na 11 noci... to bude vzruso
@veselaopicka moc gratuluji 😍
@krisatko my jsme také začali sedat ze šikma a teď, už sedí jako hříbek. My jsme ikdyž jsem nechtěla museli pořídit ohrádku, malý klečí sice už od 5 měs. ale nelozí po nich, plazí se jak partizán, ale teda šmejdí, už po celém baráku a všude kramuje a už jsem s ním fakt neudělala skoro nic. Naštěstí v ohrádce je spokojený a tam se mu líbí. Jinak začal dělat už i střechu a stavět se na nohy, tak jak jsme byli v 6 měs. v poradně ptala jsem se na to dr. pač mě to celkem vyděsilo, že je to brzy, aby to nemělo nějaký dopad a říkal, že to určitě ne, že pokud to dělá sám je to v pořádku a máme ho nechat. My furt vyhlížíme zoubky, slintá ostošest, úplně vztekle rve vše do puse, ale po zoubku ani ťuk. Si dávají na čas, tak snad mu aspoň déle vydrží 🙂
@zetta01 Ohrádku mám už od 3 měsíců. Měla tam kolotoč a spoustu plyšáků okolo zvykala jsem ji že tam je a já chodím okolo (úklid, žehlení, atd.) a fakt tam už od těch 3 měsíců postupně vydržela od 10 minut až třeba do půl hodiny. Dokud nelezla a nesedala si tak tam vydržela pod kolotočem a s pár hračkama okolo sebe i hodinku.. Ale teď už je teda fakt sígr. Během dvou nebo tří dnů lozí uplně s přehledem kam potřebuje si "dojde", sedí už jak ze šikma, tak i si hodí nohy obě dopředu a mezi nima se opře o ruky, nebo se opře jen o jednu a druhou šahá po hračce.... no... začínám uvažovat nad výrobou ohrádky i na dvůr, protože to už ani pro vajíčka nedojdu... :D
Jinak holky musím dneska nahlásit "svůj" úspěch. Vařila jsem poprvé pro nás obě stejné jídlo, jen si ho pak pro sebe dochutila na talíři a to špenát s bramborem/batátem a masem pro malou, pro mě s vajíčkem.... Tak asi mi konečně začíná to období kdy zas budu i já obědvat :D
S cim si prtata nejradeji hrajou? 😁
@sarinka_nevesta s trávou a hlínou :D
@sarinka_nevesta nejraději by si hrál s mobilem, ovladačem , klíčemi. 🙈 Ale jsem zlá matka tak s pejskem Fisher Price, žirafou Sofií, autíčkem (něco jak oball) , míčkem oball , atd
Holky dneska hororová noc a venku šestý zub 😵
@veselaopicka ano ma to zarudle. Taky moc vetrame ale nevim kde se to objevilo vubec ach jaj. Tak at se vám to brzo vyléčí
@sarinka_nevesta u nás stejně jako
@malecek, telefon, tablet, ovladače.. Ale nejradši má všechno, co dělá hluk (pianko, rolničky, chrastítka - těmi boucha o zem, balón a válec knížky - které zmuchla a narve do pusy, panenku a autíčka)..
@krisatko u nás dvě noci, včera byl už tak protivnej, že nezaspal ani u prsa, a musela jsem vzít kočárek do pokoje, kde nakonec usnul. Ale byla jsem dost na mrtvici.. Snad už žádnej takovej den ani noc nepřijde.. 🙊
@pe_tu_ss_ka já bych ti nerada kazila iluze no ale my prorveme každou noc kdy se tlačí zub. Teď fakt šly tak tři za sebou a taky to podle toho vypadalo
@krisatko no dneska už je v pohodě (ťuk, ťuk, ťuk).. I zatím spal jako normálně.. Tak doufám, že večer už bude dobrej.. Myslím, že hlavně to byly zuby a část viny na tom mělo očkování a to, že se přetáhnul - vynechal skoro jedno celé spaní.. Tak snad to dneska dospím 👏😄
Holky jak vám teď pri prikrmem kadi? Aďa je dnes čtvrtý den bez kadění, ale nepláče.
@martinasip uz to nema. Uz je to v pohode. Ale pomohl az bepanten..
@malecek co má příkrmy tak nejméně 3x denně 🙂
@malecek kazdy den nekdy i dvakrat..nekdy ma spis ridsi a nekdy tuhos zalezi co jedla a bez prikrmu kakala kazdy druhy den.
@malecek když začala Rozka z příkrmy, tak nekadila tři dny. Zato pak to stalo za to.
@priefi Viky i Rozka když začaly příkrmy, tak měly obě hrozně tuhý hovinka. U Viky to bylo horší, ta je opravdu nemohla vytlačit a pak jen plakala. Každopádně u Rozky sem použila svestkovy džus už zezacatku a pohoda. Tuhý bobky má, ale vytlačí je dobře. Mě to tenkrát doporučila doktorka.
@fly80 švestky jsou nejlepší.. Malý nemůže mrkev, pak se snaží tlačit a jediné co se povede jsou králičí bobky.. A jak jsem mu dala domácí švestkovou přesnídávku.. Ty brdo, do hodiny měl asii 2x pěkně narváno v plence..
@pe_tu_ss_ka to je pak rachot viď 😂 😂 😂
@fly80 to je husťoch, ten náš chlap k tomu dojde a jen vystrčí hlavu jak divizna a začne ozirat tu hranu 😂 no je to jízda po švestkách 😂😂 dneska je má na svačinu, protože včera měl i bez mrkve nějaký králičí.. Tak se babička bude mít 🙊😂
@pe_tu_ss_ka to je tak rozkošný, jak oni čučí z postýlky 😂😂😂

@priefi děkujeme 🙂