icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

pe_tu_ss_ka
20. srp 2019

@krisatko tak zatím máme dalších 14 dní a pak se uvidí.. Ukázal, že se zlepšil.. A hlavně dneska sel do vzpřímeného kleku 👀 on ví, kdy má ukázat něco nového, aby se cvičení vyhnul 😂

krisatko
20. srp 2019

@pe_tu_ss_ka my už máme padla, jen za měsíc kontrola. Ale ten cvik určitě pomohl... Dokonce si tam poprvé sedla bezdrža na zadek :D

ange_de_la_morte
20. srp 2019

Klárka se dnes osypala - po třech dnech horeček takže to bude ta 6.nemoc - konečně víme od kud vítr vane :Đ jinak dnes v noci byla sice už bez teplot ale s hysterákem se budila nejméně 1x do hodiny, jednou vydržela 2 hodiny a 10 minut, nicméně bohůžel v tom mezičase starší vstával na čůrání a byl chudák dezorientovaný ( nejsme doma) takže jsem musela vstát taky :/

@pe_tu_ss_ka : mi přijde že spíše než ten váš nedonošeneček by potřebovala cvičit na Klára - na čtvyři se ještě ani nestaví , nově se jí občas podaří posunout dopředu po bříšku o cca 5cm :Đ už jsem ale domluvena s kamarádkou fyzioterapeutkou že se na ní koukne a poradí jak jí víc ,,rozhýbat ,,

pe_tu_ss_ka
20. srp 2019

@ange_de_la_morte jee, tak aspoň už víte. Teď už bude dobře ♥️
Já myslím, že mu dost pomohlo, když začal cvičit na posílení bříška kvůli té jizvě kolem třetího měsíce.. Takže to měl podchycené ☺️ jinak dle mě by si fyzio vždy našli něco i na zdravých dětech.. 😄 Každé má své tempo, a malá až přijde na to, že se svépomocí někam dostane, tak už jí nezastavíš 😂 ten náš se dneska 4x přitáhl na zemi do vzpřímeného kleku a pak se mu to hned hodilo a začal čumět i z postýlky, kterou má níž 🙈😂 takže za chvíli fakt budeme zase snižovat až dolů 😄

ange_de_la_morte
20. srp 2019

@pe_tu_ss_ka : já jsem to s tou kamarádkou řešila po telefonu a ona říkala že ano, na každém dítě je něco, ale že není úplně od věci s některý miminky cvičit ( ne třeba striktně pravidelně a poctivě a všechno jako na vojtovce) ale prostě občas cvičit a je to jen ku prospěchu - ublížit to nemůže, no uvidím co mi řekne až malou uvidí na živo

pskal
Autor odpověď smazal
pe_tu_ss_ka
21. srp 2019

@ange_de_la_morte hele mě teď napadlo, my museli malému teď přestat dávat látkové pleny)'jen co to napiluje a nacvici, tak se k nim zase vrátíme), protože prostě na kolena nešel, protože mu to nešlo a měl mezi nožkami odpor.. Jak jsme dali normální, tak hned vyskakoval (na to jsme přišli u rodičů, protože na cesty má jen jednoráz - nějak jsem ještě dospěla k celodennímu používání).. Možná ji zkus nechat doma nahatou, jestli jí ta volnost nožiček taky nepomůže 😊

ange_de_la_morte
21. srp 2019

@pe_tu_ss_ka : jojo taky jsem si říkala, nahátá je většinu dne a když má plínu tak teď zase dávám jen novosklad s jednou vkládačkou ať má mezi nožkama co nejméně ... ale nepřijde mi že by to bylo jiné, spíš paradoxně se nejvíc točí v postýlce po spaní a to má naducanou plínu :Đ

pe_tu_ss_ka
21. srp 2019

@ange_de_la_morte 😂 tak možná jen ten náš má radši volnějc.. Jako při plazení mu to nevadilo, to mu bylo jedno, kterou tam má.. Ale teď aby se dostal na kolena, tak musí mít obyč.. 👀

ange_de_la_morte
21. srp 2019

@pe_tu_ss_ka : možná i záleží na konkrétních proporcích miminka 🙂

pe_tu_ss_ka
21. srp 2019

@ange_de_la_morte to asi jo 🙂) on byl docela pavouk, samá noha, sama ruka a jak jsme mu je dala a pak zkoušel na bříšku past koníky, tak mu chudakovi trcely nohy do vzduchu 🙊😂.. Ale jak začal nabírat, tak už dobrý, a teď je to pěknej řízek, jen je buď lenoch a nedá ty nohy k sobě, aby šel na kolena, a nebo mu to vážně vadí.. Těžko říct.. Včera jsme se dohodly s fyzio, že ho nechám chvíli bez látkových plen, aby měl co nejvíc volnost.. Ale nějak bojujeme s koleny, potvora včera přišel na vzpřímený klek, a teď všude leze 🙈 jsem zvědavá za 14 dní na kontrole, jestli už si to pošupajdí po čtyřech..
Včera jsem se tam smála, přišla maminka se 4m holčičkou. A ten náš byl tak u vytržení, jsem ho musela držet, aby jí nestipl nebo nebouchl. Je děsnej sadista.. A on celou dobu na čtyřech, jen aby byl co nejblíž u té maličké 😂 a ta chudák zapomněla, že nemá ráda pozici na bříšku a tam oba takhle vydržely makat asi 20 minut, než jsme přišly obě na řadu 😂😂

ange_de_la_morte
21. srp 2019

@pe_tu_ss_ka : Klárka je co do pohybu náladová .... můžu jí motivovat čím chci a ani se neotočí, pak objeví něco co nemá a šup už je na břichu a přitahuje se ručkama dopředu ... a taky je sadista :Đ nejvíc u kojení - doškrábaný obličej, modrřiny od štípanců na prsou, no šílené, ani ty kojící korále u nás nejsou zázračné

pe_tu_ss_ka
21. srp 2019

@ange_de_la_morte u nás jsme ho rozpohybovali za telefonem/tabletem.. To byly mety a pak zjistil, že se dostane ke svým hračkám a bylo.. No u nás taky korále žádný zázrak, max mě na nich chtěl uskrtit 😂 jinak taky doštípaná a doškrábaná a když nemá ponožky, tak mi na ruce úplně zdírá kůži 🤷‍♀️ jako nevím, co z toho má.. Úplně je na něm ale vidět, že se na to soustředí 👀

krisatko
21. srp 2019

@pe_tu_ss_ka
@ange_de_la_morte taky jsem štípaná a skrcena.... Jeden den když jsem s ní byla nad ránem v posteli a ona už vstávala a mě se nechtělo, otočila jsem se zády tak jsem aspoň měla masáž zdarma

pe_tu_ss_ka
21. srp 2019

@krisatko já se otočit zády, tak mě shodí dolů z postele 😂

krisatko
21. srp 2019

@pe_tu_ss_ka ona by mě taky shodila, kdybych tam neměla danou zábranu.... chlap mi ju tam namontoval pač tam spávala sama i v noci (měla období kdy po vložení do postýlky se hned budila a vztekala že tam nechce být) tak aby při tom jak couvala nezcouvala dolů z postele. A teď se to hodí aby neskopala mě :D

pe_tu_ss_ka
21. srp 2019

@krisatko jsou to malý potvůrky 😂

veselaopicka
21. srp 2019

Holky tak jsme natahli jidlo po 4hodinach a basti.. takze proste zrovna jen nemela hlad a staci ji to.

pe_tu_ss_ka
21. srp 2019

@veselaopicka ten náš je kyselina.. Kolikrát co 2 hodiny..

zzuzzana1
21. srp 2019

@veselaopicka nam vubec nechce jist , rano se nasnida kolem pul 8 -8 , pak az obed kolem 12 (40g) ale to skoro nic nesni , ve dve sni tak 90 g ovoce v 5 tak 120 mlika a vecer kolem 8 150 ml mlika ji ak nic

veselaopicka
21. srp 2019

@zzuzzana1 a kolik mu je? Mame to stejne
.. rano vstavame tak v 8 pul 9 ... hned do ni nic nedostanu az tak po 9ty a nekdy jen si cucne a nechce apis asi zizen pak obed kolem 11h pak kolem 15h svaca ..podle dr ji mam dat este cca 17h ale to jak kdy a v 19h sni 150 mlika ale musim do loznice a bez psa jinak se porad kouka po nem a neji ...a v noci vstavae jen jednou a to vypije 150 ku... ale este tak pred 3 tydnama ...co 3 hodiby 120ku mlika a prikrm i 140g a ted tak 50g sotva... asi obdobi. Davam i ted co 4 h mliko a presnidavku a kdyz nechce prikrm tak je holt na mliku aby aspon to...

krisatko
21. srp 2019

@pe_tu_ss_ka ta "kyselina" je asi diagnóza predcasnatek nebo co 😂 zrovna řeším že za týden už zavedu i večeři protože tu na mě po dvou hodinách v břeku řve "paaapaa mama paapaa" 😂

zzuzzana1
21. srp 2019

@veselaopicka no praveze mame 7 a pul mesice , ale u nas je to tak porad a ani to asi nebude obdobi , a to ani v noci na jidlo vubec nevstava , jako pribira ale je to drobek .. ale ty davky mame tak podobně fakt , dokonce to vecerni mliko vypije vetsinou tak na dvakrat ze si da neco a za pul hodky treba zbytek a nebo uz vubec

pe_tu_ss_ka
21. srp 2019

@krisatko 😂 😂 no malej už ráno dostává na snídani kaši s ovocem, pak má prso za 2 hodiny, kolem poledne oběd - zelenina, maso, příloha (dneska už jsem mu tam vrzla rýži), pak zase prso, pak čisté jen ovoce, a pak už jen prsa.. Ale myslím, že by klidně už 4 jídlo zvládl 😂😂 fakt Otesánci 🙊🙊

pe_tu_ss_ka
21. srp 2019

@krisatko ale jako u nás žádná mama (i když dneska když plakal, tak tam náznak "mám" už byl... I když chlap to prý neslyšel 😂).. U nás se jede krtečkovské jeeeee.. A pak nějaká jeho hatmatilka.. 😄

veselaopicka
21. srp 2019

@zzuzzana1 ale tak jestli pribejva tak mu to asi staci.. nase taky pribejva dikybohu ale 6.9 bude mit 7 mesicu a ma necelych 7 kg. Neni to zadna vychrtlina ale ani otesanek ja bych rekla tak akorat ale mame kamaradku a ta ma kluka o 10 cm vetsi a o 3 kg tezsi oproti nasi vypada jak rocni a to sou 5 dni kd sebe ....

krisatko
22. srp 2019

@pe_tu_ss_ka Ta naše začíná hatmatilkovat až teď... Doteď vždycky trénovala jedno slovo. Nejdřív to byla mama, pak tata a teď papat asi (papapa) občas taky udělá jéé a ted začíná právě takový to "eblhmloplmdlm" :D :D :D jestli chápeš co myslim :D

pe_tu_ss_ka
22. srp 2019

@krisatko jojo, chápu 😂 ještě se směje mě, když zkouší intenzitu, hloubku a výšku hlasu.. To jsou pak árie 😂😂

krisatko
22. srp 2019

@veselaopicka já jsem třeba ráda, že nemám takovýho toho klasikýho mischellina, hlavně kvůli tem vedrum.... malá má 8 měsíců a cca 7,5 kilo... ale je strašně dlouhá... vytáhla jsem 74 dupačky, na délku by jí byly, pokud by neměla nohu jak slon a pata nekončila až v nohavici 🙈😂

ange_de_la_morte
22. srp 2019

Holky tak jsme po 12 dnech zase doma a konečně se spalo zase nějak normálně 🙂 začínám mít pocit že ta naše cácorka špatně spí když někde jsme, protože teď zase dobré a byla v noci vhzůru jen 3x 🙂 Za 14 dní máme jet kamarádce na svatbu na Slovensko tak jsme zvědavá co zase bude

Strana