icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

pe_tu_ss_ka
29. zář 2019

@krisatko K těm zvířátkům, mě napadla jejich mláďata? 🙂 a nebo ještě hmyz (třeba takový https://www.mall.cz/figurky-zvirat/safari-ltd-t...), daly by se super přiřazovat figurky 🙂

krisatko
29. zář 2019

@pe_tu_ss_ka nám malá občas jako kdyby mluví ze spaní a sem tam tika rukama a nohama jak štěňátka ze spaní

krisatko
29. zář 2019

@veselaopicka
@pe_tu_ss_ka teda holky to jsou strašidelné storky.... To si nedokážu představit

pe_tu_ss_ka
29. zář 2019

@krisatko no já se tomu vždycky smála, že bych byla poprděná... Jsem strašný strašpytel.. Hlavně jsem říkala, že jestli něco takového podědí, tak si s nim bude hrát karty sám 🙈 No a hele, už nám to dělá.. Blbý je, že ještě karty neudrží :D

veselaopicka
29. zář 2019

@pe_tu_ss_ka No to máš pravdu já jsem se ptala mámy jak jsme to měli my když nám rostly zoubky a říkala mi že já jsem řvala asi dvě noci a brácha Imrvére od narození až do dvou let Pořád prý jenom řval v každém případě naše malá měla teď tři dny úplně pro řvaní nespali jsme do tří do rána usnula až potom co jsem jí dala Nurofen No bylo to děsný teď dvě noci se budila vyloženě jenom na jídlo a hnedka vždycky usnula Dneska jsem jí zaboha nemohla uspat No tak jsem si ji vzala do postele a usnula jsem jí tam spala během pěti minut tak si jí za chvíli předám zpátky do postýlky Jinak s ní bych se nevyspala přítel ze spaní rozhazuje rukama takže jí mám vždycky na svojí půlce a já spím pomalu na nočním stolku protože madam se roztahuje nebo tatínka vyhodíme na gauč až přijedu domů Jinak jsem teď dodělala houby Je to šílené kolik jich v tom lese je posílám foto už do lesa nejdu a pro jistotu ani na kraji ne

krisatko
29. zář 2019

@veselaopicka to u nás jen samé babky a bedle :(

veselaopicka
29. zář 2019
pe_tu_ss_ka
29. zář 2019

@veselaopicka takových hub🙈 já je strašně ráda sbírám, ale nejím 😄

krisatko
30. zář 2019

@pe_tu_ss_ka já to mám stejně :D zrovna se teď po obědě chystám na chvilku do lesa....

priefi
30. zář 2019

Tak ja se zase po case hlasim, nas prcek uz obchazi po dvou gauc 🙈 docela je stabilni a pak nevim proc, udela metrix a leti dolu a to se teda snazime chytat a ne vzdy se povede.... Blbe je, ze jsme zjistili, ze k tomu metrixu jednou za cas pomaha starsi 😕😬 clovek aby je ani na vterinu nespustil z oci... jindy ho zase jisti, aby nespadl a velice rad si hraje na to, ze dela to, co dela mladsi 🙈😅 takze mam doma casto dva batolata (zvukove i pohybove).

A nocni besy... ty mel starsi cca od 5m, problem.je v nevyspanosti. Pokud dite malo spi pres den, nebo jde spat pozde, jednoduse receno, kdyz je pretazene, dele zustane v tom slabsim spanku, kdy jsou sny a pak se deje to, co se deje, nekonecny rev, na ktery nic nezabira. Nam pomohlo bud uspat pres den, nebo jit brzo spinkat.

Kdyz uz jsem u toho spanku? Jak Vam mrnata spi? Ten nas spaval docela hezky pres den a pospedni dobou spi max 1 na hodku, nebo drzi az do vecera bez spanku (max 5ti minutovky behem nebo po nakojeni) a to je potom ten den s nim zazitek, jak je unaveny a rozmrzely, ale spat? Kdeze, to by mu neco uteklo

veselaopicka
30. zář 2019

@priefi ted momentalni den je takovy ze rano vstavame kolem 8h pak kolem pul 10 chce spat zacne si zmoulat oci a valet po podlaze tak ji vemu jdu si sni lehnout do loznice a behem 5 min spi.. vstava cca pul 12 .. kolem 13h usina znova po o a spi do cca do 14.30 a pak jde spat kolem 19h vecer nekdy si mezi tim zdrimne na pul hod kolem 17h zalezi kde sme a co delame...kdyz se rano zbudipo 7h coz je malokdy tak usne pak kolem pul 9 a spi do cca 10.30h pak da obed a kolem 11.30 jde spinkat ...

veselaopicka
30. zář 2019

@priefi a v noci se pak budi jak kdy ale ji 2x... dneska se zbudila ve 23h na jidlo takze ted me cela tak do pul 4 neruseny spanek snad 🙂🙂🙂

pe_tu_ss_ka
1. říj 2019

@priefi no on to pravé začal dělat když byl nemocný a lezly zuby, a to přes den spal nejméně 4x a vždy aspoň hodinu (jeden spánek byl vždy skoro 3 hodiny).. A večer se snažíme držet čas, kdy chodí spát, aby nebyl právě přetažený.. Tak právě vůbec nevím.. Jako ťuk ťuk.. Lepší se to, ale kočár jako pomocník v noci v pokoji je aspoň na jedno uspani, když nic nepomáhá.. Nevím, přijde mi, že za ten měsíc teď udělal nejvíc pokroku (leze, stoupá si, sedí, povídá, udělá pár kroků kolem nábytku, ve vzpřímeném kleku umí chodit, když má před sebou něco, co se dá tlačit, a vylezl mu 3 zuby během asi týdne).. Tak je toho na něj nějak moc, a pak to jede i ze spaní 😣

Joo placaky po zádech dělal malý dlouho, než si asi před týdnem (ať nekecám) sám sedl.. Teď už trénuje, že zkouší jít dolů tak, že si bucne na prdku.. Ale pády to byly hustý.. Kolikrát jsme taky nestihli.. 🙊

A ten denní spánek.. Než onemocněl, tak jsem byla na mrtvici, protože měl asi 3 denní spanky po 30 minutách a jel jak torpédo znova od probuzení.. Přes nemoc spal i 3 hodiny a pak 2 hodinové spánky.. Teď se to vrací do normálu, a dá si 2 spanky po hodině (konečně se stihnu i najíst a něco odma udělat)..

priefi
1. říj 2019

@pe_tu_ss_ka prave, ze on umi bucnout na zadecek, ale casteji jde dolu tak, ze da niz kednu rucku, pusti se, dopadne na rucku a tadaaaa... ale metrix z niceho nic pouzije taky a hlava mi to nebere, proc to dela.

Pri tech zubech je naruseny hlavni spanek a zustava spise v polospanku, nejspis proto to je takove, jake to je. Drzim pesti, aby nebyl namesicny po tatinkovi

pe_tu_ss_ka
1. říj 2019

@priefi no doufám, ten to měl po svoji mámě, jsem teď o víkendu zjistila.. Tak snad jen zoubky.. Dneska to bylo trošku lepší.. Ale stejně mezi půl 12 a půl 1 dělal blbosti, ale pomohl kočárek a spal až do půl 5.. Snad už to úplně vymizí.. 👏

krisatko
2. říj 2019

@priefi Tak u nás se teď spí tak, že vstáváme mezi 5-6 hodinou, pak jde spát mezi 7-8 znova a spí většinou do cca 9 hodin. Potom jde spát před obědem (podle toho v kolik vstávala tak cca do dvou hodin od probuzení) a spí až do oběda (což je o půl 1) ... A po obědě jde spát kolem 14 hodiny a spí většinou bud do 15-15:30, někdy i do 16 záleží jak moc dělala čugr po o. V noci se mi budí kolem půlnoci, to uspím a chrní dál a pokud se vzbudí ještě kolem 2-3 tak dostává Bebu.

halasovci007
4. říj 2019

Ahojky všem. Jdu si sem pro inspiraci, co dáváte prckům na svačinku? Mě přijde, že furt dávám bílý jogurt s ovocem nebo jsem teď dělala domácí jablečné presnidavky a pekla domácí piškoty,tak je do toho nadrobim nebo čisté pyré z ovoce, ale třeba mi někdo pořadí co jiného? Poznamenávám, že máme pouze dva spodní zuby 💪😅

pe_tu_ss_ka
5. říj 2019

@halasovci007 my jsme na tom stejně, co se svačin týče, a jen o jeden zub víc.. Přemýšlím, o nějakém domácím pečivu a domácí lucine 🤷‍♀️ třeba někdo poradí, také se nechám inspirovat 🙂

krisatko
5. říj 2019

@halasovci007 naše mladá teda už má zubů asi 8 no, ale už dáváme chleba s máslem nebo lučinou, ty buchtičky jak jsem tu kdysi dávala z jablek, ale dá se udělat i z banánu (ta je jemnější), dýně, cukety atd... Pak delám doma kaše s ovocem -jáhlovou, kukuřičnou, rýžovou, ovesnou, pšeničnou, pohankovou.... Ty jogurty s ovocem - kousky i pyré, ovoce v kuse - jabko, banán...

halasovci007
5. říj 2019

@krisatko a ty kaše doma děláš jak? Z čeho? Oni ještě nesmějí kravské mlíčko ne?

halasovci007
5. říj 2019

@pe_tu_ss_ka tu Lucinu asitaky udělám a jaké pečivo prckovi upeces?

krisatko
5. říj 2019

@halasovci007 jen z těch surovin a s ovocem... takže třeba uvařím rýži, nechám v ní trošku vody, rozmixuju a přidám ovoce

halasovci007
5. říj 2019

@krisatko aha tak to je fajn nápad. Děkuji za tip. Já teda rýži asi úplně ne, ta staví a my od narození máme většinou spíš zácpu, ale 5reba pogankova nebo jahlova to by bylo fajn 😉💪

pe_tu_ss_ka
5. říj 2019

@halasovci007 zatím vůbec nevím, zkusím pohledat nějaký recept, doma si pečeme hůlky z cottage.. Tak asi něco podobného zkusím najít..

krisatko
5. říj 2019

@pe_tu_ss_ka prosimtě co to je? Jak to vypadá a recept?

pe_tu_ss_ka
5. říj 2019

@krisatko @krisatko teď koukám a opravilo se to na hůlky 🙈😂 jsou to bulky, a jsou moc dobrý..

veselaopicka
5. říj 2019

@halasovci007 ja davam pribinaka domaciho a obcas koupim klasickyho v obchode ale je pekelne drahy🙂🙂

krisatko
5. říj 2019

@veselaopicka To je ten ze smetany a jogurtu? Jak se dělá prosímtě?

veselaopicka
5. říj 2019

@krisatko 2 smetany na slehani 33% 250g mekky plnotucny tvaroh a 2 vanilkove cukry.. ja davam.jeden.. u nas jede teda🙂🙂 ale ted zrovna mame obdobi presnidavek ... koupila sem si v DM ty plnici kapsicky a ji to z taha si to z toho 🙂🙂

krisatko
5. říj 2019

Holky já mám dotaz jak jste na tom s autosedačkou? Už máte někdo klasickou sedací? Naší mladé už z vajíčka čouhaji nohy...

Strana