icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

priefi
5. říj 2019

@halasovci007 zkus nomina kase 😉

veselaopicka
5. říj 2019

@krisatko nn mame porad vajicko. Couhaji ji nohy tak 3 cm ale nad hlavou ma jeste dobrych 20 cisel.. v kazdym pripade pozitri ma 8 mesicu a budeme kupovat asi v lednu sedacku zadala sem si parametry a vyjde nas cca 6 tisic i s izofixem chci.

veselaopicka
5. říj 2019

Holky mam dotaz. Resim co dat na podlahu - plovoucku kde si mala hraje. Mame hodne studenou podlahu kdyz lozi tak hraci deka - patchworkova leze s ni a prekazi ji. Penove puzzle mame ale zaprve mi to ozira pes- civava a za druhe to klouze po podlaze. Koberec mit kuli psovi nemuzeme - hrozne pousti chlupy.. napada vas neco?? Napadlo me koupit silny lino nevim jestli to pomuze. Mala ma porad studeny nohy a ruce a navlikat ji nechci mame v byte 23 stupnu. Jsem vecne zmrzla. Nejaky napad?

pe_tu_ss_ka
5. říj 2019

@krisatko nohy nevadí, dokud ji necouha hlava.. Jinak všude doporučují být co nejdéle ve vajíčku, dělají do 13kg..nektere autosedačky jsou ale malé.. Ale když zkusíš na Fb stránku děti proti směru, tak i tam radí, že je to pro tyhle prcky do aspoň 1 roku nejbezpečnější varianta.. Jinak my pak budeme pokračovat zase v sedačce proti směru.. Zkus vyhledat na netu test autosedaček plus test.. Ty autosedačky, které tím prošly jsou top.. Mají dost přísný pravidla, a třeba žádná posměrná sedačka tím testem neprojde, protože v nich sleduji i nápor na krk dítěte, a mají tam i video s autosedačkou s pultikem, a to dítě normálně z té autosedačky při autonehodě úplně vyletí.. 🙄 Tuším, že to je švédský test, a děti u nich jezdí nejméně do 4 let v protisměru, a mají nejmenší počet zraněných dětí při autonehodách. Tak jen pro zvážení.. 🤷‍♀️

pe_tu_ss_ka
5. říj 2019

@veselaopicka jen pozor isofox k pokračovacím sedačkam je jen do 18kg dítěte.. Pak se musí isofox vyndat, protože těžší dítě v autosedačce isofix neudrží (doporučení výrobců)..

veselaopicka
5. říj 2019

@pe_tu_ss_ka jj to mi je jasny. V kazdym pripade nase bobina ma v 8 mes 7.5kg takze nez bude mit 18kg tak to jeste potrva. Zadala se si tam ze chci vyklopnou aby sla dat po smeru a proti smeru aby mela potah aby byla do 36kg a polohovaci a izofix... v kazdym pripade chci aby jeste v ni jezdila protismeru. Prave jak se tad zmínila je tam strašně vysoký nátlak na krk a podle mého takhle malé děti ten krk nemají dostatečně posílené Vím třeba o kámošce která dala dítě už po směru v 6 měsících Podle mě je to strašně brzo a jen kvůli tomu že se jí ve vajíčku vzteká mě se holka taky vzteká když jí dávám do vajíčka Ale jak jí pripoutam tak uz je v klidu ale ma smulu todle je pro ni nejbezcpecnejsi. A jelikoz jezdime autem fakt hodne i dalky uz od mala tak na sedacce setrit nebudu a chci tu nejlepsi z hlediska bezpecnosti.

pe_tu_ss_ka
5. říj 2019

@veselaopicka taky mám takovou kamarádku.. Posílá fotky, s ne moc utazenymi pásy, a že jinak řve, když jí je utáhne a to sedí ještě v zimní bunde 🙈 no něco pro mě.. 🙄 My právě si půjdeme do axid minikid, nebo jak se jmenuje.. Chtěla jsem pokračovat v cybex sirona, která se dá také otáčet.. Ale nakonec budu věřit tomu Plus testu, a sedačkam, které jím prošly 😊

veselaopicka
5. říj 2019

@pe_tu_ss_ka a ty mas nekde vysledky toho testu?

halasovci007
6. říj 2019

@pe_tu_ss_ka to vypadá luxusně
@veselaopicka děkuji za recept vyzkouším
@krisatko nohy nevadí, nesmí couhat hlava, už máme sedačku, ale zatím je ve vajíčku. Pry čím dyl tím líp.

halasovci007
6. říj 2019

@priefi děkuji za tip
@veselaopicka my máme podložku která je tlustá asi přes 1 cm a je velká a beru do obýváku i takovou tu hliníkovou co jsem v létě měla venku a nastavují ji, aby měla větší prostor.
@pe_tu_ss_ka taky jsme to viděli ty testy a máme sedačku proti smernou do 25kg a hlavně ten pán nám pak ještě poradil dobře v ty prodejně a přesně tohle říkal, fakt věděl o čem mluví.. A budeme se snažit malou udržet co nejdyl v protismerny. Původně jsme chtěli izofix, ale pás prý udrží 200kg a izofix snad jen 30kg včetně sedačky. Což jsme do ty doby netušili, čili pás je vždy bezpečnější a izofix je pouze pohodlnější.
@veselaopicka jinak ještě ad autosedačka. Pan nám poradil, že pokud jednou dítě povezrme po směru už většinou do protisměru nechce tak bacha na to 😉 a izofix do 36kg určitě na sedacce nesmí být.
@pe_tu_ss_ka taky máme axkid. Ale zatím je ve vajíčku dokud nebude muset do větší

pe_tu_ss_ka
6. říj 2019

@halasovci007 právě se pak chystáme v Praze do centra autosedaček, kde radí také pan, který rádi v té soukromé skupině na Fb.. A hned se dá vyzkoušet, zda sedí dítěti a do auta a hned ji nainstalují.. Takže my to odkládáme ať po 1 roce, protože už teď máme sice větší vajíčko od cybex, ale jako on ten náš nedonošenec skoro leze ven hlavou v 10 měsících 🙈 ještě musí bobek vydržet aspoň 2 měsíce.. A právě místo hraček a blbostí jsme rodiče přemluvili k tomu, že malému každý z nich přidá na autosedačku, a budeme mít na vánoce o krámy méně a dárek, který se využije více ☝️😂

veselaopicka
6. říj 2019

@halasovci007 tak to je jasny protoze po smeru uvidi vic. Jsme byli na jedné akci kde jsme jeli s malou v veteránů kde nejsou pasy takže jsem ji měla danou ve vajíčku a vajíčko jenom položené na sedačce vzadu po směru a najednou viděla takových věcí a vjemů byla z toho úplně nadšená Tak jak bude mít víc kilo tak isofix v autě s oddělá a zůstane jenom sedačka přidělaná pásem i když mě ten Isofix přijde a samozřejmě pohodlnější ale i bezpečnější oproti pásání kamarád se třeba auto začalo hořet za jízdy a říkala ženeš odpoutala kluka že to bylo šílené isofix jenom v cvaknu a jdu uvidíme Mám v plánu během prosince pořádně mrknout na net a prozkoumat ty sedačky dostaneme od babiček penízky na novou zbytek si doplatíme tak uvidíme A když už jsme u těch Vánoc Tak už mám pro malou 4 dárky Letos jsem odmítla plašit týden před Vánocemi jako každý rok chci je mít v klidu a koukat na pohádky jenom teda jsme si s kámoškou nabrali pečení takže budeme dělat Asi 20 kg cukroví jsem zvědavá jak to dám s malou maximálně babičky to jistí

veselaopicka
6. říj 2019

@halasovci007 A jakou prosím tě podložku mohla by jsi mi ji vyfotit? Dneska jsem si Dneska jsem si říkala že bych možná i do kusoveho koberce šla ale potřebovala bych nějaký nízký a světlý kvůli chlupům

halasovci007
6. říj 2019

@pe_tu_ss_ka my jsme prave byli v tom centru autosedaček v Cestlicich a nevím, jestli to byl přímo ten pan, ale fakt uměl vše vysvětlit a strávil s námi hodně času, aby nam to ukázal a malou jsme tam zkoušeli dát a ptal se zdá chceme nainstalovat, ale my máme ještě furt vajíčko. Pry kdyby s tím byl problém, že můžeme přijet a nainstaluje to dodatečně. A ještě jsne tam byli na dny Marianne a měli 20%slevu.My jsme prave malé šetřili když jsme dostali peníze když se narodila atd. jak se to hodilo ono i se slevou je to celkem pálka ono i se slevou je to pomalu dvojnásobek mého rodicaku 🤦‍♀️🙅‍♀️😵😏 ale vím, že malá bude mít co nejbezpečnější sedačku a na takových věcech se šetřit roste nemá.
@veselaopicka proč ho ta kamarádka z hořícího auta příště bevyndala bez sedačky? To mi přijde teda jako špatný argument pro izofix. Přímo ten pan nám tam říkal, že izofix je vymyšlené jen pro pohodlí rodičů nikoliv pro bezpečnost dítěte. A je to vlastně logické. Izofix drží jen dva čudlíky a pas udrží v autě i 200kg chlapa. My jsme si taky mysleli, že izofix je bezpečnější, taky jsme pro něj původně jeli, ale ten chlápek ti tak všechno vysvětlí a argumentuje, že jsme jeli pro otočny Rohmer a odjeli s protismernym Axkidem, který mimochodem vyšel levněji. Ale že izofix je jen o pohodlí jsme se dozvěděli až v tom centru a je fakt, že když za atras na netu a nebo se jen zamysli logicky to smysl dává. I když on říkal, že pokud prendavas sedačku z auta do auta(treva ráno vozí do školky manžel a odpo vyzvedava manželka) tak že by volil izofix ale jen do 18 kg. Mě to smysl dávalo a odjeli jsme s úplně něčím jiným, než pro co jsme původně jeli. A mimo to pravé mluvil i o tom, že se teď řeší především bezpečnost hlavy a zátěž krční páteře při nárazu. Na plnou pusu řečeno, že při případné nehodě takhle malého prcka na velkou hlavu menší telo oproti dospělému a když koupíš poměrnou první při nárazu ti skubne hlava a při větším nárazu se prostě může poškodit krční páteř nebo rovnou zlomit vaz kdežto v protismene se ta hlava zabití do autosedačky, která vstřebá tu sílu a zabrání tomu trhnuti.

halasovci007
6. říj 2019

@veselaopicka my máme tuto https://www.dwinguler.cz/p/baby-Care-farma je to pálka, my ji dostali od našich když se malá narodila, ptz mamka věděla, že se mi strašně líbila. A je fakt parádní teda můžu doporučit 😉

pe_tu_ss_ka
6. říj 2019

@halasovci007 na tohle jsem viděla i video, když zkoušel dospělý chlap tuto simulaci, jak se cítí dítě v poměrné a v protisměrné.. Měl na hlavě 6kg helmu, aby věděl, jak je oproti dětskému tělu těžká jejich hlavička.. V posmeru mu musel jistit hlavu ten pán, co simulaci ukazoval, jinak by si i těm dospělák udělal něco s krkem a v protisměru úplně v pohodě, v podstatě ležel v autosedačce a jistila mu krk ona..

halasovci007
6. říj 2019

@pe_tu_ss_ka to je mazec. Proto se ani děti nemají posazovat, ptz prostě ty svaly krční páteře na to jsou připraveny až když to dítě udělá samo. No je to každého volba samozřejmě, me dávalo smysl jak o tom mluvil a byli jsme tam fakt přes hodinu, věnoval se nám, dal nám vizitku kdybysme potřebovali pomoct pak s instalací, ptz tím pásem to fakt není sranda pripasat správně. A jeden z důvodů proč vznikl i izofix byl prý ten, že rodiče chybně pasali sedačky pásem a dětem to při nehodě naopak ublížilo.Proto nám i vysvětloval, že ten kdo často bude tu sedačku předávat, tak izofix je na místě, ale jen do 18kg.

veselaopicka
6. říj 2019

@halasovci007 protože než by odpoutala vajíčko a vytáhla dítě tak by to bylo ještě delší doba. Tafnul ji predek. Asi to nebylo tak rychlý Ale v tu chvíli nevíš a máš strach

veselaopicka
Autor odpověď smazal
veselaopicka
6. říj 2019

@halasovci007 Ty bláho to je pálka Já jsem nakonec objednala pěnovou podložku tak uvidíme maximálně jí pošlu zase zpátky má dobré recenze

veselaopicka
6. říj 2019

@halasovci007 vidíš to A mě když se někdo zeptá jestli už malá sedí v 8 měsících a řeknu že ne tak mě hnedka všichni rádi že ji mám posadit obložit polštářem aby si tu páteř trénovala Takže moje dítě nesedí jenom leze Nebo spíš se plazí jak padlý voják peruje na kolenách ale všechno začala dělat úplně sama nějak jsem jí nenutila a nepostrkavala. Protože si myslím že pokud to nedělá sama tak na to prostě není připravena. Každé dítě je sice jiné ale Každé dítě má nějaký svůj vývoj podle mého

pe_tu_ss_ka
6. říj 2019

@veselaopicka přesně tak.. Úplně jsem rostla, když malého někdo chtěl posadit, nebo ho stavěl na nohy.. Taky si už všichni dávají pozor, a vědí, že u nás s tímhle nepochodí.. Teď sestřenka, proč mu neporidime to hosadlo? 🙄👀 Dostala přednášku.. A prý no ale, že její syn nemá krivou páteř.. Tak jsem se jí jen zeptala, zda to kontrolovala.. A už ani nepipla 😂 malý na to, že byl nedonošený bez týdne to byly 2 měsíce, a na to spousta lidí zapomíná, toho už při 10 měsících (8 korigovaně) zvládl během měsíce lézt, stát, sedět a zkoušet obcházet,vsechno během září.. Šlo to ráz na ráz.. A nemusela jsem ho nijak popostrkovat, pomáhat, prosazovat nebo stavět.. Byl prostě co nejvíc na zemi, a na všechno přišel sám.. Navíc každé mimčo má své tempo a neznám žádné zdravé dítě, které by se nenaučilo sedět a chodit.. 😄

halasovci007
6. říj 2019

@veselaopicka vypadá hezky.. Tak snad bude i teploučko na ni 😉
@veselaopicka přesně tak. Každé dítě je jiné. Dřív jsme seděli pomalu od prvnich měsíců a v šesti měsících se ladovali svíčkovou s knedlíkem. To ale neznamená, že je to dobré, jen dřív se to tak neřešil. Asi jako někdo řekne, dřív nebyly žádný autosedačky, což má pravdu, ale na druhou stranu nejezdilo tolik aut v takovém provozu a s takovou rychlosti, ptz co si budem povídat nejvíc autonehod způsobí řidiči spíš nezodpovednosti a většinou to odnesou víc ti nevinní.
@pe_tu_ss_ka asi tak, dřív nebo později sedět a chodit bude, užívejte si zatím miminka, ptz teď začala ta, správná sranda. 🤣💪👌

veselaopicka
7. říj 2019

@halasovci007 právě ta kamarádka o které jsem psala že už dala po směru v šesti měsících tak ho od těch šesti měsíců postavu je na nohy já když jsem to viděla tak se mi úplně Kroutili palce u nohy

pe_tu_ss_ka
7. říj 2019

@veselaopicka ty kraso, nic neprivolavam, ale tam bych u autonehody zasahovat nechtěla.. Navíc myslím, že je se to nesmí vozit takový děti jinde než v autosedačce vedené v kategorii 0+, nebo jak se značí vajíčka.. 🙄 😁

pe_tu_ss_ka
7. říj 2019

Holky já už jsem úplně jak zombie.. Zase 3 noci, kdy se vzbudí přesně v 1 hodinu ráno a prostě řve.. Dokud s ním nezačneme chodit po bytě nebo ho nedáme na zem si hrát.. Nepomáhá ani prso, u kterého běžné usínal.. Chlap už jede na záložní zdroj, a už se taky potřebuje vyspat.. Malého určitě nic nebolí, protože řve jen v posteli (jedno jestli u něj v pokoji, kde spím, nebo v ložnici) i v postýlce... A fakt přestane, jak když utne, když začneme chodit.. 🙄 Už mi ani nepřijde, že by spal a dělal to že spaní.. Přes den spí hezky, úsměvavý mimono, spát nechodí přetažený, to už si nastavil, že má v půl 7 vanu, kolem 7 mléko a do půl 8 spí.. Ani s usínáním už nemá problém.. Jen prostě v 1 ráno konec a řev a řev.. Myslíte, že může meduňku? Nebo cokoli, jakoukoliv radu, cokoli zkusíme..

halasovci007
7. říj 2019

@veselaopicka nj každý svého štěstí strujce. Chudak dítě teda fakt.
@pe_tu_ss_ka to je zvláštní, že se budu vždy ve stejnou dobu. Nám se malá taky nějaký čas budila a třeba hodinu až dvě radila, lezla po nás v posteli atd a pak zase usnula, ale vždy to bylo v jiný čas. A minulý týden mi zase tři dny za sebou vstávala před 6 hodinou ranní 🤦‍♀️no taky jsem byla ko teda. Mě dost pomáhá kočárek když je krize

veselaopicka
7. říj 2019

@pe_tu_ss_ka Nedokážu si představit při nárazu co to udělá s tím malým krčkem no radši změníme téma ať něco ne přivoláme ale přesně jak píše @halasovci007 kazdy svyho stesti strujce.

pe_tu_ss_ka
7. říj 2019

@halasovci007 u nás zabral kočárek první noc, když byl nemocný.. Ale teď huláká i tam... A je to peklo, jako když je nejhůř, tak i přes řev vozím po pokoji, až usne.. Každý večer ho tu mám zaparkovaný.. Ale už nás to nebaví.. Ten tak krásně spal před tím.. Vždy když se vzbudil, dostala prso a spal dal... Ale teď.. 😣

Strana