icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

zzuzzana1
8. říj 2019

@pe_tu_ss_ka u nas je to fakt jak pres kopirak jen se meni cas ze vstavame mezi 1 az3 a jak rikas proste musime vytahnout z postylky a asi hodinu si hrat a pak se jde teprve znovu spat, taky uz to nedavame

pe_tu_ss_ka
8. říj 2019

@zzuzzana1 my včera už ze zoufalství koupili meduňku a dětský čaj na dobrý spánek.. No moc ho nevypil, spíš si cucnul.. Ale usnul až kolem 9, i když jsme s ním dělali psí kusy už od půl 8..🙄 Ale dneska první ucházející noc, kdy vždy po prse usnul.. Ale samozřejmě u mě.. Takze sice jsme se docela vyspali (ťuk, ťuk), ale dneska bych potřebovala masáž 🙊 každopádně já už pokukuju tady https://www.drkh.cz/produkt/sleepokid/,
Používáme na zoubky, když byl malý tak na bolení bříška.. Tak snad až začnou prodávat i tohle, tak to pomůže.. Protože fakt už nevím..

lindikova
8. říj 2019

@pe_tu_ss_ka nemá chudáček divoký sny? Adík se taky v noci někdy poslední dobou budí s řevem... pomáhá nám úplná banalita. Místo plenky a králíčka muchlá moji šálu s trásničkami, stačí párkrát přejet po tvářičce a zase spinká.

pe_tu_ss_ka
8. říj 2019

@lindikova no ty měl, a byl i náměsíčný.. Kdy koukal, ale spal.. (to má po tátovi a jeho mámě.. 🙄).. Ale teď je vzhůru, a začne lézt a chce si hrát, a jakmile ho položíme, nebo si ho vezmu k sobě, když je náhodou v postýlce, tak řev a řev.. Budeme muset na něco přijít.. Nejhorší je, že roes den to jakž takž můžu na chvilku dospat.. Ale chlap je s námi taky vzhůru, protože má lehký spaní, a pak jezdí do práce a když přijde, tak malý je z něco poprděný, a prostě nemůže se ztratit, protože by zase řval.. No teď po 3 dnech už byl i on už úplně vyflusanej..

fly80
8. říj 2019

Zdravím holky. Tak za cca čtyři týdny bych měla jít k porodu své nejlepší kamarádky. To bude něco, zavzpomínam na vlastní porod. Musím se na to psychicky připravit 😂

fly80
8. říj 2019

Jinak sme dneska byli na osmimesicni prohlídce, trochu později, ale přece. Rozka dostala první Hexu, tak sem už teď napnuta, jak to bude zvládat. Zase budu jako na trní.

pe_tu_ss_ka
8. říj 2019

@fly80 ty jsi odvážná 🙈😂 asi bych to z druhé strany vidět nechtěla, jsem posera.. 😂

veselaopicka
8. říj 2019

@fly80 Taky jsme dnes byli na osmiměsíční má 7250g a 68 cm a paní doktorka říkala že dole už i tlačí zoubky zatím nemá žádné kolik máte vy?

fly80
8. říj 2019

@veselaopicka já mám zatím plnou hubu 😂 a Rozka má jeden úplně venku a druhý už leze. Zatím jen ty dva. Uvidíme kdy poleze další.

fly80
8. říj 2019

@pe_tu_ss_ka a víš že já se těším, právě že to uvidím z té druhé strany. Budu se jí snažit pomoc.

pe_tu_ss_ka
8. říj 2019

@fly80 😂😂 taky mě takhle občas láká odpovídat kamarádkám 😂
Pak napiš, jaký jsi z toho měla pocit a jak to probíhalo 😊

pe_tu_ss_ka
Autor odpověď smazal
veselaopicka
8. říj 2019

@fly80 jeee ja myslela kolik vazi meri
. Jsem se blbe vyjadrila koukam 😀😀

halasovci007
8. říj 2019

@pe_tu_ss_ka třeba ti budou zoubky. Moje kamarádka říká, je to jen období a každý období jednou skončí. Snažím se na to myslet když mě něco trápí s malou.

halasovci007
8. říj 2019

@pe_tu_ss_ka přesně. Milnikova kartička je vždycky děsně zajímavá 😅 a první co šup s tím do pusy nebo pořádně zmuchlat 🤣💪

pe_tu_ss_ka
9. říj 2019

@halasovci007 jee, jak je to přesný.. Jsem mu je schovávala.. A ty poslední jsou oslintaný a skoro má cucky 😂

fly80
9. říj 2019

@veselaopicka jee, tak má 69 cm a sedm a půl kilo. Od posledně moc nepribrala, ale doktorka se tvářila spokojeně, tak asi cajk m

halasovci007
9. říj 2019

@pe_tu_ss_ka jj u nás stejně. Člověk dělá všechno možný i nemožný aby to vyfotil a kartičku nebyla ukradená nebo oslintana a pak zjistí že fotka je k ničemu že dítě je v pohybu jak se sape po karticce takže nekouká a je to rozmazaný a dělám harakiry nanovo 😅 to je vždycky akce než vznikne jedna fotka k použití. Taky je schovávám a ty poslední jsou značně jetý 😅🤦‍♀️🙈

pe_tu_ss_ka
9. říj 2019

@halasovci007 přesně.. Zlaté malé, ležící miminko.. To bylo cvak a hotovo.. Teď jsme oba zpocení až na zadku, on řve, že chce kartičku a já jen chytám mimino, který pro to dělá psí kusy.. 🙈😂

halasovci007
9. říj 2019

@pe_tu_ss_ka přesně, jsem ráda, že v tom nejsem sama.. 😅💪 Si člověk pak přijde jako cvok 🤣🙅‍♀️

krisatko
9. říj 2019

@pe_tu_ss_ka Naše vstává každý den kolem 2-3 a pokud to nepodchytím včas abych ji znovu uspala (musím si s ní už lehnout do postele a zůstat tam) tak si třeba hodinu i déle hraje dokud není unavená a nezačne si na mě jakoby lehat. V tu chvíli můžu dát cumel a chytit za ruce a za chvilku spí. Já ji už nenutím, pokud nechce. nemusí spát, ale já spím v takovém polospánku a jen hlídám aby mi z té postele neslítla, jinak ji nechám řádit.

krisatko
9. říj 2019

@halasovci007
@pe_tu_ss_ka já zapoměla 9 měsíců vyfotit tak hold musím ted v 10 ... to už fakt nesmím zapomenout... jinak u nás se ted konečně začalo chodit kolem nábytku jinak doted když neco chtěla tak se pustila na zem, popolezla a znovu stoupla. Tak už bude prča :D a poslední asi tři dny si perfektně vyhraje sama i hodinu i déle ... ona je v obýváku, zvedá se, popolízá, ručkuje, vleze si do ohrádky, hraje si tam pak si zase vyleze, hraje s čím chce, občas zajde za mnou do kuchyně nebo do pokojíčku a zase se vrátí zpátky. Pořídila jsem flašku s brčkem, jasný, je na ní 12+ ale hned pochopila takže ji má volně loženou a pije si jak potřebuje, za den ji jednou až dvakrát doplňuju. Příští pátek jsme objednaní na kontrolu k rehabce, ale asi to odložím, říkala, že když už bude malá začínat chodit sama, což zatím ee. ale uvidíme, třeba překvapí a veme to hopem. JInak jsme včera byli v ortoptické ambulanci kvůli šilhání, vypadá to, že planý poplach, že se jedná o pseudostrabismus. No a zítra bude poprvé večer uspávat sám chlap, jedu na školení ohledně práce do Rožnova, tak jsem zvědavá, jak to zvládnou... Budu odjíždět už v 5 a malá chodí spát kolem 19-19:30 ... po půl hodině se budí a musí se uspat na druhém boku ale musí se to podchytit, jinak se musí zase uspávat v ruce :D uf, no snad to dají...

pe_tu_ss_ka
9. říj 2019

@krisatko já pracuju každé úterý.. A vždy to kluci zvládli.. Vždy s koupáním, lahvičkou a spal, když jsem přišla večer domů 🙂 no je to šikula.. Malý dělá pár kroků v postýlce a konečně se naučil padat na prdku a nebo přes koleno si sednout (přišlo to pár dní po tom, co si sedl sám 🙏)... No u něj se to ani podchytit nedá.. On začne hned fňukat a prostě nevezme ani prso, a nechce si v posteli ani postýlce hrát, prostě řve 🤷‍♀️ klidně bych ho nechala hrát, kdyby nerval 🙄 malý měl mít kontrolu dnes, ale jeli jsme na pohřeb mojí babičce, tak jde až příští pátek..

veselaopicka
10. říj 2019

@krisatko silhani? Nam obcas silhne a pritel ze to mam resit ale cetla sem ze do nejakeho veku hje to normalni.

veselaopicka
10. říj 2019

Neberete nekdo prispevek na bydleni?

kleninka
10. říj 2019

@krisatko mne bylo řečeno, se silhani řeší až později. A u dcery jsem ho řešila od 2 let a 3 měsíců - dostala brýle a okluzory na posilování. Teď má 4 roky a 5 měsíců a teď jí zvyšovala dioptrie. Doufá, že se vyhneme operaci.
A teda bere to hopem, už stoupá 🙈 My byli na posledním cvičení v pondělí. Luky už leze hezky, umí se posadit a tedy pravda už si klekne v postýlce a umí si stoupnout, když se opírá. Doufám, že hodí brzdu nebo v listopadu neupecu ani plech natož 70 kg 🙈🤣🤣🤣
A držím pěsti ať to muž zvládne ve zdraví 😁

pe_tu_ss_ka
10. říj 2019

@kleninka ty brdo 70kg 😱 já doufám jen, že mě nechá upéct pro nás a rodiče..

kleninka
10. říj 2019

@pe_tu_ss_ka no já peču na zakázku a letos o trochu víc ať si můžu zmrazit na křtiny, které budou v lednu. Ale jsem opravdu zvědavá jak to zvládnu. Těhotná jsem to dala, tak musím i teď 😂

pe_tu_ss_ka
10. říj 2019

@kleninka já taky dost pekla jako těhotná vloni.. Ale stihla jsem 3 pečící dny během týdne.. A soosledy pekla v pondělí, a ve čtvrtek jsem tehdy chtěla pokračovat a jemu už se to nelíbilo, a vypustil si ve středu bazén 🙈😂 tak snad letos bude víc trpělivý a bude pomáhat..

kleninka
10. říj 2019

@pe_tu_ss_ka no já měla termín až 8.2 a Luky mi dal odpočinek pouze do 22.1 takže já těch 63 kg zvládla s oteklyma nohama. Ale tys to měla tedy na knop 😂 prasknutí vody doma jsem se bála a naštěstí mi ji musela píchnout PA, takže jsem curbes nikde neudělala 😂. Kdy jsi porodila? Tos ba Vánoce nebyla doma?

Strana