Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@zzuzzana1 my včera už ze zoufalství koupili meduňku a dětský čaj na dobrý spánek.. No moc ho nevypil, spíš si cucnul.. Ale usnul až kolem 9, i když jsme s ním dělali psí kusy už od půl 8..🙄 Ale dneska první ucházející noc, kdy vždy po prse usnul.. Ale samozřejmě u mě.. Takze sice jsme se docela vyspali (ťuk, ťuk), ale dneska bych potřebovala masáž 🙊 každopádně já už pokukuju tady https://www.drkh.cz/produkt/sleepokid/,
Používáme na zoubky, když byl malý tak na bolení bříška.. Tak snad až začnou prodávat i tohle, tak to pomůže.. Protože fakt už nevím..
@pe_tu_ss_ka nemá chudáček divoký sny? Adík se taky v noci někdy poslední dobou budí s řevem... pomáhá nám úplná banalita. Místo plenky a králíčka muchlá moji šálu s trásničkami, stačí párkrát přejet po tvářičce a zase spinká.
@lindikova no ty měl, a byl i náměsíčný.. Kdy koukal, ale spal.. (to má po tátovi a jeho mámě.. 🙄).. Ale teď je vzhůru, a začne lézt a chce si hrát, a jakmile ho položíme, nebo si ho vezmu k sobě, když je náhodou v postýlce, tak řev a řev.. Budeme muset na něco přijít.. Nejhorší je, že roes den to jakž takž můžu na chvilku dospat.. Ale chlap je s námi taky vzhůru, protože má lehký spaní, a pak jezdí do práce a když přijde, tak malý je z něco poprděný, a prostě nemůže se ztratit, protože by zase řval.. No teď po 3 dnech už byl i on už úplně vyflusanej..
Zdravím holky. Tak za cca čtyři týdny bych měla jít k porodu své nejlepší kamarádky. To bude něco, zavzpomínam na vlastní porod. Musím se na to psychicky připravit 😂
Jinak sme dneska byli na osmimesicni prohlídce, trochu později, ale přece. Rozka dostala první Hexu, tak sem už teď napnuta, jak to bude zvládat. Zase budu jako na trní.
@fly80 ty jsi odvážná 🙈😂 asi bych to z druhé strany vidět nechtěla, jsem posera.. 😂
@fly80 Taky jsme dnes byli na osmiměsíční má 7250g a 68 cm a paní doktorka říkala že dole už i tlačí zoubky zatím nemá žádné kolik máte vy?
@veselaopicka já mám zatím plnou hubu 😂 a Rozka má jeden úplně venku a druhý už leze. Zatím jen ty dva. Uvidíme kdy poleze další.
@pe_tu_ss_ka a víš že já se těším, právě že to uvidím z té druhé strany. Budu se jí snažit pomoc.
@fly80 😂😂 taky mě takhle občas láká odpovídat kamarádkám 😂
Pak napiš, jaký jsi z toho měla pocit a jak to probíhalo 😊
@fly80 jeee ja myslela kolik vazi meri
. Jsem se blbe vyjadrila koukam 😀😀
@pe_tu_ss_ka třeba ti budou zoubky. Moje kamarádka říká, je to jen období a každý období jednou skončí. Snažím se na to myslet když mě něco trápí s malou.
@pe_tu_ss_ka přesně. Milnikova kartička je vždycky děsně zajímavá 😅 a první co šup s tím do pusy nebo pořádně zmuchlat 🤣💪
@halasovci007 jee, jak je to přesný.. Jsem mu je schovávala.. A ty poslední jsou oslintaný a skoro má cucky 😂
@veselaopicka jee, tak má 69 cm a sedm a půl kilo. Od posledně moc nepribrala, ale doktorka se tvářila spokojeně, tak asi cajk m
@pe_tu_ss_ka jj u nás stejně. Člověk dělá všechno možný i nemožný aby to vyfotil a kartičku nebyla ukradená nebo oslintana a pak zjistí že fotka je k ničemu že dítě je v pohybu jak se sape po karticce takže nekouká a je to rozmazaný a dělám harakiry nanovo 😅 to je vždycky akce než vznikne jedna fotka k použití. Taky je schovávám a ty poslední jsou značně jetý 😅🤦♀️🙈
@halasovci007 přesně.. Zlaté malé, ležící miminko.. To bylo cvak a hotovo.. Teď jsme oba zpocení až na zadku, on řve, že chce kartičku a já jen chytám mimino, který pro to dělá psí kusy.. 🙈😂
@pe_tu_ss_ka přesně, jsem ráda, že v tom nejsem sama.. 😅💪 Si člověk pak přijde jako cvok 🤣🙅♀️
@pe_tu_ss_ka Naše vstává každý den kolem 2-3 a pokud to nepodchytím včas abych ji znovu uspala (musím si s ní už lehnout do postele a zůstat tam) tak si třeba hodinu i déle hraje dokud není unavená a nezačne si na mě jakoby lehat. V tu chvíli můžu dát cumel a chytit za ruce a za chvilku spí. Já ji už nenutím, pokud nechce. nemusí spát, ale já spím v takovém polospánku a jen hlídám aby mi z té postele neslítla, jinak ji nechám řádit.
@halasovci007
@pe_tu_ss_ka já zapoměla 9 měsíců vyfotit tak hold musím ted v 10 ... to už fakt nesmím zapomenout... jinak u nás se ted konečně začalo chodit kolem nábytku jinak doted když neco chtěla tak se pustila na zem, popolezla a znovu stoupla. Tak už bude prča :D a poslední asi tři dny si perfektně vyhraje sama i hodinu i déle ... ona je v obýváku, zvedá se, popolízá, ručkuje, vleze si do ohrádky, hraje si tam pak si zase vyleze, hraje s čím chce, občas zajde za mnou do kuchyně nebo do pokojíčku a zase se vrátí zpátky. Pořídila jsem flašku s brčkem, jasný, je na ní 12+ ale hned pochopila takže ji má volně loženou a pije si jak potřebuje, za den ji jednou až dvakrát doplňuju. Příští pátek jsme objednaní na kontrolu k rehabce, ale asi to odložím, říkala, že když už bude malá začínat chodit sama, což zatím ee. ale uvidíme, třeba překvapí a veme to hopem. JInak jsme včera byli v ortoptické ambulanci kvůli šilhání, vypadá to, že planý poplach, že se jedná o pseudostrabismus. No a zítra bude poprvé večer uspávat sám chlap, jedu na školení ohledně práce do Rožnova, tak jsem zvědavá, jak to zvládnou... Budu odjíždět už v 5 a malá chodí spát kolem 19-19:30 ... po půl hodině se budí a musí se uspat na druhém boku ale musí se to podchytit, jinak se musí zase uspávat v ruce :D uf, no snad to dají...
@krisatko já pracuju každé úterý.. A vždy to kluci zvládli.. Vždy s koupáním, lahvičkou a spal, když jsem přišla večer domů 🙂 no je to šikula.. Malý dělá pár kroků v postýlce a konečně se naučil padat na prdku a nebo přes koleno si sednout (přišlo to pár dní po tom, co si sedl sám 🙏)... No u něj se to ani podchytit nedá.. On začne hned fňukat a prostě nevezme ani prso, a nechce si v posteli ani postýlce hrát, prostě řve 🤷♀️ klidně bych ho nechala hrát, kdyby nerval 🙄 malý měl mít kontrolu dnes, ale jeli jsme na pohřeb mojí babičce, tak jde až příští pátek..
@krisatko silhani? Nam obcas silhne a pritel ze to mam resit ale cetla sem ze do nejakeho veku hje to normalni.
Neberete nekdo prispevek na bydleni?
@krisatko mne bylo řečeno, se silhani řeší až později. A u dcery jsem ho řešila od 2 let a 3 měsíců - dostala brýle a okluzory na posilování. Teď má 4 roky a 5 měsíců a teď jí zvyšovala dioptrie. Doufá, že se vyhneme operaci.
A teda bere to hopem, už stoupá 🙈 My byli na posledním cvičení v pondělí. Luky už leze hezky, umí se posadit a tedy pravda už si klekne v postýlce a umí si stoupnout, když se opírá. Doufám, že hodí brzdu nebo v listopadu neupecu ani plech natož 70 kg 🙈🤣🤣🤣
A držím pěsti ať to muž zvládne ve zdraví 😁
@kleninka ty brdo 70kg 😱 já doufám jen, že mě nechá upéct pro nás a rodiče..
@pe_tu_ss_ka no já peču na zakázku a letos o trochu víc ať si můžu zmrazit na křtiny, které budou v lednu. Ale jsem opravdu zvědavá jak to zvládnu. Těhotná jsem to dala, tak musím i teď 😂
@kleninka já taky dost pekla jako těhotná vloni.. Ale stihla jsem 3 pečící dny během týdne.. A soosledy pekla v pondělí, a ve čtvrtek jsem tehdy chtěla pokračovat a jemu už se to nelíbilo, a vypustil si ve středu bazén 🙈😂 tak snad letos bude víc trpělivý a bude pomáhat..
@pe_tu_ss_ka no já měla termín až 8.2 a Luky mi dal odpočinek pouze do 22.1 takže já těch 63 kg zvládla s oteklyma nohama. Ale tys to měla tedy na knop 😂 prasknutí vody doma jsem se bála a naštěstí mi ji musela píchnout PA, takže jsem curbes nikde neudělala 😂. Kdy jsi porodila? Tos ba Vánoce nebyla doma?

@pe_tu_ss_ka u nas je to fakt jak pres kopirak jen se meni cas ze vstavame mezi 1 az3 a jak rikas proste musime vytahnout z postylky a asi hodinu si hrat a pak se jde teprve znovu spat, taky uz to nedavame