Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@pe_tu_ss_ka Už jsem články přečetla jednim dechem 😊 To byl náročný start do života, ale ještěže vše dobře dopadlo 😊. A přesně voda v autě byl můj strašák 🙈 To kluci jsou malí ulicnici už od miminka 😂
@kleninka no hlavně na tuhek jedinou věc jsem nebyla připravená.. Jinak jsem měla načteno všechno možné i nemožné.. Takže jsem místo nepropustné podložky seděla na jediném ručníku, který jsem si zabalila do porodnice 😂 no je to lump, hlavně teď když se mi úplně směje do obličeje a na pokyn "řekni máma" se na mě zaculí a tatatata 🙈 😂😂
@krisatko já jsem jeden měsíc nebyla přímo v ten den doma a nafotila o 2 dny později jinak fotím vždy 17 kdy se narodila... Právě ji to dám i tmdo knížky, kterou jí píšu a od příštího roku budu dělat něco jako cestovní deníček výletu formou scrapbooking. Už se na to těším. 😍 Letos jsem ji koupila turistický deník, aby jednou věděla kde všude byla 💪😍 a píšu ji občasník (ne deník, ale vždy když se něco naučí zápisu nebo když na nějaké poprvé a když má nové jídlo atd.) jsem takový cvok trochu, ale chci aby to jednou měla jako já od mojí mamky a teď tam sem tam nahlidnu co jsem uměla já v jejím věku. Přijde mi to hezky, že jednou se do toho třeba podívá.
Nestiham Vas ted cist, takze reajce budou na prispevky starsiho data a asu nedictu ani dnes...
@pe_tu_ss_ka manipulace..... no moje nervy! Ja se radeji ani rozepisovat nebudu, akorat bych se zase mega rozcilila... nicmene kdyz jsem byla skoro na prasky z toho, co predvedla tchyne, tak jsem zase ta spatna v ocich manzela JA! No pro me nepochopitelne... hlavne dotcena tchyne rekla manzelovi, ze on a jeho sourozenci maji stesti, ze se dozili dospelosti... a pak jsme se bavili s manzelem o necem a z nej vylezlo, ze kdyz byl jako decko v laznich, dr.se o jeho zadech vyjadrila, jako o zricenine.... takze za me WTF! Uz jen jak si na to vzpomenu, mohla bych vzteky chrlit ohen....
Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla. Šimonek nám krásně roste. Občas sem kouknu a vidím jak vám dětičky rostou a jak moc jsou šikovné.
Šimonek má teprve od včera první zoubek, což mi vůbec nevadí a budu doufat že ho při kojení ještě dlouho nepoužije. Už si sedá a stoupne si, ale udrží se jen pár vteřin. Je to veselý ukecaný miminko. A mě to tak rychle všechno utíká. Zítra slaví naše čtvrté dítě už třetí narozeniny a já jsem vždycky na měko. Dnes jí budu dělat zápis do knížky. U toho se vždycky dojímám. Navíc jsem teď nechala vyvolat cca 1300 fotek za posledních 5 let, tak u toho taky slzím, jak moc mi to všechno utíká. Ale o to víc si to uvědomuji a snažím se dětí si opravdu užívat a být především s nimi. Ne jen řešit povinnosti.
@halasovci007 já taky zapisuju pokroky a důležité momenty dětí. Doma mám schovaných 5 kalendářů, kde mám vše zapsané, vypadené zuby, první jízda na kole, první spaní mimo domov. Prostě vše možné i nemožné a všechny děti mají knihu Mých prvních pět let. Já jsem na toto úplně ujetá. Po domě máme hodně rodinných fotek. Fotky vážně miluju 😀
@bemo ten je krásný 😍 můžu se zeptat, jakou směs máš na kreslení na perník? Mě to vždy stéká, nebo to není to ono, jak bych si představovala a spolkne to strašně moc cukru.. 🙄
@pe_tu_ss_ka já dávám na jeden bílek 180 g moučkového cukru. 2x ho proseju aby se mi neucpával sáček. A ještě pár kapek citronové šťávy. Zkouším to tak, že jak projedu lžící dnem, tak by se tam udělala dráha, která pomaličku stéká zpátky. Ale stejně nejdřív trošičku náplním sáček a zkusím třeba jen na talířek a dám do lednice a když vidím že to tvrdne jak má, jdu dělat. V opačném případě přidávám cukr, nebo ten citron. Podle hustoty.
@fly80 papa ti kousky? Ja ji to musim mixovat me kousky do pusiny neveme.. potrebovala bych nejaky figl jak ji pomoct.. nebo to nema hrotit?
@veselaopicka jak co. Špagety jo, brambory ne. Už to nehrotim. Co jí, tak dávám. Dneska si třeba vyrvala rohlík a pak se s ním málem udusila.
@halasovci007 já taky měla tendence to psát, ale jsem lenora.... už to nestíhám,...
@veselaopicka já začala kousky s kukusem a postupně tak nějak "mixuju" nebo mačkám čím dál míň, ale třeba když jí jabko tak se taky občas zakucká.... Když jí banán tak si kolikrát ukousne fakt velkej kousek a než stihnu zakročit tak ho prostě celej spolkne aniž by ho pokousala trubka :D
@krisatko ten banán, to dělá i ten náš 😂
jinak oni mají pořád dobře vyvinutý dávicí reflex.. Tak to vykuckají 🙂 prý stačí počítat snad do 3, a ani se to nestihne, jak to zvládnou rychle..
@pe_tu_ss_ka jo no, to pak jen slyšíš takové to hlasité polknutí :D
@krisatko nojo ale zakucka se ti a je to dobry ale ta nase koza kdyz se ji do pudy nedejboze dostane kousek tak ho plive ven. Nema ani snahu.
@veselaopicka Tak jedině zkusit ten kuskus,..
Jinak holky co nočníky? Už posazujete nebo kdy plánujete?
@krisatko no máma ho zkusila už posadit, když tlačil a pak v plence měl bobek o velikosti hrášku 🤣 a asi se mu dobře sedělo, protože tam hodil mega bobek.. A doma se mi pak na nočníku vyčůral.. Ale určitě to nebylo cíleně, he by věděl.. My to spíš máme jako srandu.. Protože pan uplne valí oči, protože mu začne pod zadkem hrát 😂
@pe_tu_ss_ka uprimnou soustrast 😔
Tak ten nas cipera uz nelozi kolem 1ks nabytku, uz kouka, kde co je a preruckuje se k jinemu kusu nabytku a tapka dal. Jsem zvedava, kdy se pusti a zacne lozit sam 🙈 Jinak Vas stale.docitam
@priefi děkuju, babičce už je teď dobře. Jen teď nevím, že jsem tu o babičce psala 🙊
@krisatko mala jeste sama nesedi takze neposazuju ale uz ho mame 🙂🙂
@pe_tu_ss_ka já už dávám po každém spaní a během dne když náhodně kontroluju a je plinka suchá a večer před spaním. Nejdřív třeba jen seděla a koukala, pak se snažila tlačit třeba ale nic nevycurala ale třeba si jen prcla a teď už dva dny se vyčurá při každém posazení. Vždycky se tomu smejeme, zatleskame a pochvalime 🙂
@priefi tak to je šikula. Ta naše se bojí sama, dvakrát se zkusila pustit a spadla na čumák(samozřejmě do měkkého) a od té doby se bojí kolem nábytku i chodit. Snad jí to přejde.
Holky jak casto ted prcky koupete? A kolik maji denne davek jidla? Nepocitam nejaky krupky a tak jen na zobnuti
@zzuzzana1 skoro denně, jak se válí pořád po zemi.. Ale vždy rychlovka, kdy si poplácá vodu.. Jinak má 200g kaše k snídani, 200g oběda, 200g přesnídávky a večer jedno mléko 240ml a jinak mezi tím a v noci má prsa, jak chce.. Sem tam do ruky banán a nebo jablko, když mi krade z talíře 🙂
@pe_tu_ss_ka supr nase ma prave taky 4 max 5 jidel a prislo mi jestli to neni malo ,dekuji

@kleninka no malý šel o 7 týdnů dřív a měl ještě problém, kvůli kterému ho operovali (mám to na profilu sepsané).. No doma to byl jen curek... Já vytopila lehce auto, když jsem vystoupila, tak to vyteklo hooodne, do Motola jsem šla jen se suchými bočními švy na kalhotech 😂 a pak jsem udělala cestičku až k sálům (partner pak po tom trefil až k autu) 😂 No voda praskla 5.12. večer, 8. 12. se malý narodil a doma jsem byla už 11.12.večer, ale až 1.1. mě přijali k malému na poslední týden jeho pobytu.. Tak jsme ještě lehce oslavili sami Silvestra, ale já bez pití, protože jsem vozila mléko malému.. No byla to sranda, vzal to celé všechno hopem a stejně to bere i teď, co je venku 🙈