Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@pe_tu_ss_ka normálně s mlíkem. Dneska jsme byly na posledním očkování a jdeme až v březnu na spalničky a ještě cosi. Malá má teď v necelým roce 75cm a 9 kilo rovných.
@krisatko
@veselaopicka holky a jako s obyč mlékem nebo UM? Když ono je to asi jedno, když i UM je z mléka 🙈😂
@krisatko malej má necelých 80cm a asi k 11kg 🙊 a rok má příští neděli.. Malého čeká poslední hexa v lednu...
@pe_tu_ss_ka já dělám už z normálního mlika a žádný problém. A jak ji chutnal
@fly80 asi to taky zkusím. 🙂 Jako domácí lučina mu s chlebem jela, padalo to jak Němci do krytu.. 😂 Takže se asi nebojím, že by mu to nejelo..
@pe_tu_ss_ka myslím že bude a zase máme jedno jídlo navíc. Já už fakt nevím, co jí dávat. Připadá mi, že má pořád to samé, krom oběda.
@pe_tu_ss_ka jj obyc mleko 🙂
@veselaopicka taky tak
Ahoj holky, jdu nakouknout, jak se vám daří. U nás pořád v jednom kole. Bohužel začínáme rehabky s Eli. Byli jsme v Dětské nemocnici u fyzio. Malá má slabé břišní svalstvo a diastàzu. Neleze, nestoupá, sem tam se jí podaří posadit se přes loket. Ale to spíš jen na posteli. Takže jsme dostali tři cviky na míči. Po Vánocích se uvidí, jestli to bude stačit, nebo začneme Vojtovu metodu. 😭 Eli je pohybově prý na osmi měsících. Vůbec to nechápu, co se mohlo pokazit. Pásla koníčky už na začátku třetího měsíce úplně ukázkově. Chvíli vypadalo, že bude preferovat jednu stranu, jako tenkrát starší dcerka, ale to jsem ihned podchytila a bylo to ok. Na bříško i z bříška na záda se začala převracet vždy měsíc dříve, než "podle tabulek" V šesti měsících už lehce začala na kolinka. Pak to ustalo. Myslela jsem, že jen línejsi. Protože plazí se styo, že když chce je v mžiku pryč. Tak snad to bude brzo dobré.
@semmi určitě to bude dobré, na tom míči to děti moc baví 🙂 s malým jsem Vojtu cvičila, ale on musel kvůli operaci a dost mu to pomohlo (nedonošenec o 7 týdnů a už skoro chodí).. Jinak jako wau, ty oči a dlouhý vlásky 😍
@pe_tu_ss_ka Moc díky holky jsou vlasatky a velkoočka po tátovi. 😄 Já doufám, že to bude dobré. Připadám si hrozně. Že jsem něco zanedbala. Řešila jsem to s pediatričkou na osmiměsíční prohlídce a ona že jí ještě dáme šanci. No fyzio zase, že pediatři tomu nerozumí a zbytečně otálejí. No musíme bojovat. Teď bude spíš o nervy vysvětlovat rodině, jak ji zvedat a ještě víc být důsledná v tom, aby ji nezahálí za ruce apod. To mě vždy braly děsy. Člověk to může opakovat pořád dokola a je to marný, marný, marný. 🙏
@semmi malého dětská poslala na všechny možný strany, už preventivně hned na první vstupní kontrole. U fyzio pak měl měsíc a kousek, jak se projeví a pak jsem s ním musela začít cvičit.. Jako prvně jsem to obrecela už u ní v pracovně, kdy u toho strašně plakal.. Ale pak už to bylo dobré.. Jinak co se týče rodiny, tak naštěstí všichni poslouchají, nikdo ho nevodi za ruce atp.. Ale když slyším, co dělají a dětmi u svagrove (co hlavně o na sama dělá), ale tam to bylo stejné už s prvním dítětem.. Ale znáš to slepému neukážeš, hluchému neřekneš a blbemu nevysvětlíš.. Takže jsem to nekomentovala, ale jasně řekla, co si nepřeju a naštěstí byl semnou za jedno i partner, takže si nikdo nic nezkusil 😀 ale chápu, že u vás to teď bude dost důležité, aby si někdo nejel svoje i přes váš zákaz a podstatné informace, proč se to nesmí.. Držím palce, aby poslouchali 😊
@semmi ja bych je servala na dve doby... manipulaci jsem si vzdy extra hlidala a nedarovala chyby. Pasivni sed byl casto totalne nechapan a pohledy, co mi hrabe, ale presto vlak nejel a tahani za ruce taky neexistovalo ani tahani do sedu, ani do stoje. Pokud nekdo to u Vas dela, tam mu muzes podekovat za tuto situaci. Drzim prsti, at je brzy vse v poradku
@pe_tu_ss_ka nas prcek ocko bude mit taky v lednu, rocek ma ke konci roku
@bemo hlavně ať je malý v pořádku. To musí dávat narkozu kvuli tomu, aby se nehýbal?
@semmi ty vlásky 😍 to je princezna
@priefi Moc děkuji. ♥️ Já jsem v tomhle taky nekompromisní. Tchán mel tendence malou stavět a tahat za ruce, tak už jsem mu to rázně vysvětlila. A tchýně zase nevědomky malou posazuje na klíně. Ona si sice sem tam sama sedne, to jí nechám, pokud to udělá správně, ale pokud si sedne v kočáru, nebo nějak se přitáhne, tak ji okamžitě pokládám. Sice malá vřískà a vzteká se, ale nedá se svítit. Tchýně zase jak jen dítě trochu zařve, už poleví. Ale dnes jsem jí ukázala, jak budou s malou manipulovat, jinak ji brát do rukou nebudou. Tak docela byla vyjukana. My spolu normálně vycházíme, ale teď jsem prostě z té situace rozhozená a ona to zlehčuje, že určitě nás jen na rehabkach straší, aby jsme cvičili, že to nebude tak zle, jak říká doktorka. Jako by ona tomu rozumněla, přitom ani neví, co je diastàza. 🙏 Takže dnes jsem byla už fakt pruďas, ale jde o zdraví mého dítěte.
@halasovci007 Děkuji 🙏♥️
@priefi tak na magnetickou rezonanci jsme vůbec nešli. Pak doktor stanovil diagnózu hned jak malýho viděl. Takže nás čeká hned začátkem ledna operace. Už jsem to obrečela a teď se snažím to nějak zvládnout a neplašit děti. Jde o to, že mu neroste hlavička do všech stran, ale jen dopředu, do čela, a dozadu, protože má srostlé lebeční švy, které by srostlé být neměli, přesná diagnóza je dolichocefalie. Je tady i skupinka na MK. No, jsem z toho fakt špatná, ale nejde jen o kosmetickou vadu, mohlo by se stát, že jak mu poroste hlavička a lebka už by neměla kam růst, tak by se mozek utlačoval a mohlo by dojít k mentální retardaci. Operace je to prý náročná, trvá 4 a více hodin. Je tam hodně krevních ztrát a obrovské otoky po zákroku.
Teď se snažím na to nemyslet, stejně nic neovlivním a můžu se jen modlit aby vše dobře dopadlo a věřit, že bude Šimonek v pořádku a zdravý.
@bemo chudák malinký.. Přeji, ať to proběhne bez komplikací 🍀👏a vám ať to zvládnete.. ❤️ Pro nás bylo taky děsné, když jsme věděli, že malý půjde hned po porodu na operaci.. Ale u něj to byla v porovnání s vámi jen "kosmetická" vada..
@pe_tu_ss_ka díky. Mě děsí i ta anestezie, ty otoky, prý děti ani neotevřou oči ty 2 až 3 dny po operaci. Bojím se úplně všeho. Tohle zažívám fakt poprvé. Naše děti nebývají ani moc nemocné a teď toto. No, je to hrozný šok, i když já jsem se s tím snažila tak nějak smířit déle a možná o to líp to teď snáším. Ale až to bude aktuální, tak budu hodně vystrašená. Už aby to bylo za námi.
@bemo my jsme to také zpracovávali naštěstí delší čas (od 26tt myslím).. Ale stejně když jsem ho viděla na hadickach po operaci, tak mě to dost položilo.. ☹ no malej byl taky dost otekly, ani nevypadal, že jen tak hubeňoučký, pry to tak bývá no,,oni to pak všechno vyčůrají. Jak to o padlo, tak vypadal jak shar pei. Ale maličcí jsou fakt velcí bojovníci a rychle se zotavují.. Moc Vám držím palce, ať vše dopadne dobře ❤
@bemo to je mi hrozne lito 😔 a to vse se zacalo resit driv kvuli tomu padu? Jinak by se to odlozilo na neurcito? A kdy Simonka ceka operace? Budu na Vas moc myslet a modlit se za Vas, aby vse dopadlo dobre. Verim, ze jsi vystrasena a mas strach. Vse bude dobre, neboj. Vsak sama vis, ze vse zle, je k necemu dobre. Vy jste si to zle vybrali tim padem a diky tomu se rychleji podchytila dg maleho a diky tomu bude uplne v poradku. Drz se, verim, ze ted to jsou pro Vas hodne tezke chvilky a kdybys potrebovala, klidne pis i do SZ. Nejhorsi bude pro Tebe ta operace, budou to nejdelsi hodiny Tveho zivota, ale neboj, andilek strazny na Simonka da pozor, vse bude dobre! Neboj 😘
@priefi přesně to jsem říkala i manželovi, že všechno zlé je pro něco dobré. Já jsem měla podezření už od narození, že má tuto "vadu" a s dr jsem to řešila. Ale v posledních dvou měsících se mu ta hlavička hodně zlepšila a byli jsme s dr domluvené, že půjdeme na vyšetření až po prvních narozeninách. Už kvůli té magnetické, kde ho musí uspat, a on je takový drobeček malý (nemá ani 8 kg, s váhou stále bojujeme) tak jsme to naplánovali takto. Ale je pravda, že jsem z toho byla celou dobu taková nesvá a všude pozorovala jaké tvary hlaviček mají jiná miminka. Sice mám z operace hrůzu, ale na jednu stranu už vím, že to tam je a že se to bude řešit. Operace by měla být 8.1.
@priefi operace asi není vyloženě riskantní, spíš náročná, jak říkal doktor a dost bolestivá, takže bude muset být Šimonek i na nějakých utlumovacích lécích, pak jak to přichází k sobě, tak to ty děti prý bolí. Navíc ho budu muset hodně hlídat, nesmí samozřejmě nikde spadnout a udeřit se do hlavičky, ale to je to poslední. I kdybych ho měla od rána do noci nosit v náručí, hlavní je že to bude mít úspěšně za sebou. Hlavně také doufám že bude i úspěšná z hlediska provedeného zákroku, protože hrozí i to že ty švy zase srostou a musela by se dělat reoperace. Ale na to teď nemyslím, prostě teď doma žijeme přípravami na svátky a užíváme si je. A já se hold po nocích trochu víc modlím, aby bylo vše dobré. Stejně mi nic jiného nezbývá. Včera jsem se bavila s kamarádem, jejich syn se léčí už půl roku s akutní leukémií a tak jsem se ptala jak to že to tak zvládají. Působí úplně v pohodě, když bych to nevěděla, tak na jejich chování bych nic nepoznala. Ale on mi řekl, že buď se z toho bude hroutit, ale stejně to nezmění a nebo to bude brát tak jak to je a žít každý den normálně a užívat si všeho trochu víc. Že v tomto ohledu už neřeší co bude za dva týdny, natož za půl roku.
@bemo Jejda, budu a vás myslet a držet palce, ať to dobře dopadne....přečetla jsem teď po dlouhé době asi dvě stránky zpět, tak jsem narazila na to, že bojujete s váhou...no my jsme na tom podobně..Štěpánka je hodně dlouhá, má už skoro 80 cm, ale ještě nemá 8 kilo...a tím, že zároveň trpí i na dýhaí potíže, nadhodila doktorka cystickou fibrózu...no taky jsem asi tři noci brečela, nespala, hledala, co by to znamenalo...děs....zatím má za sebou kontrolu krve snad téměř na všechno, UZ bříška a prostě takové ty základní vyšetření a až na nedostatek železa vše dobré...tak uvidíme, jak na roční prohlídce a paak by jí asi poslala na tu genetiku no :/ Ale jinak je to takový rarášek akční, tak věřím, že je zdravá, jen prostě vše "vyběhá", ona totiž nejí, ona se doslova cpe,sní toho víc než čtyřletá ségra...
@bemo vse bude dobre. Chudinka, to je mi lito, ze to bude pro nej takove bolestive 😔 A uhlidat v tomhle veku, aby nespadl a neuhodil se do hlavicky bude hodne tezky ukol. Ale Vy, obzvlaste Ty, vse zvladnete! Budu na Vas myslet 😔 a ten znamy, o kterem pises, to klobouk dolu, ja bych se asi hroutila a nezvladla bych absolutne fungovat. Doufam, ze je nejaka nadeje, ze to jejich detatko se uzdravi 😔
@sarkoc smankote, to je na tom tak spatne, ze doktorka mluvi o CF? Doufam, ze se Vam nepotvrdi 😔 Kdy budete vedet vic? Doufam, ze se mudra spletla. Ale s takovou dg by Te nemela strasit, pokud to jsou jen jeji nepodlozene dohady, zbytecne Te stresuje 😔 anebo ma nejake projevy CF?

@pe_tu_ss_ka taky jsem.delala pudink a normalne klasicky jak se dela vanilkovy.. mliko pudink a malicko cukru-ale fakt pidi ... snedla ho delala mnam mnam ... 😀😀