Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@pe_tu_ss_ka nás malá plácá po rukách. Třeba ji chci vzít z postele po spaní a ona mě začne mydlit že nejde 😂 jak vypadá to aktivní chodítko? Ta naše zas má.auticko, takové odrážedlo a naučila se na něj vylizt, odráží se dozadu a pak jak do něčeho narazí tak sleze. Chodit by chtěla ale já ji taky nechci vodit. Ale už přišla na to že se dá posunout i jídelní židlička, tak občas chodí s ní a nebo s tou papírovou bednou.
@krisatko https://www.mall.cz/choditka/small-foot-small-f...
Ale určitě dát, až bude delší čas obcházet nábytek, nesmí tam být při chůzi prohnutí, jako kdybychom je vodili za ruce... 🙂 Malého dlouho bavily hračky na něm, měl půjčené od našich plastové a teď dostane toto dřevěné..
@pe_tu_ss_ka ty jo... super tech 20%, o klubu vim, to jsme vyuzili na fisherprice pejska a dudlik nuk 😅
@pe_tu_ss_ka @krisatko na konci roku me taky ceka znovu tenhle dortik. Myslim, ze tentokrat bude mit uspech, u starsiho nemel, no co, matka roku, cpe diteti neco, na co ma alergii, kdyby jen to mleko... ale i banan... mladsimu jeste dam vyzkouset banan, abych vedela, zda ok. No... a nevim, jake pouziju ovoce, asi zase boruvky. Mimochodem, dortik je chutny 😉 My mame taky "aktivni choditko", tomu nasemu staci trajdat se zidli anebo s jidelni stolickou z ikei, takovy lehky plastak s kovovymi nozkami... a projde cely obyvak... nebo kuchyn... a kdyz mu neco vezmu, nebo neco neni podle jeho predstav, tak bud pisti, anebo rovnou rve jak tur 😎
@priefi tak dortík byl dobrej, ale malého nezaujal, jen maknul do potřebného jogurtu, oliznul a plácnul o zem 😂 jako byl to dlouhý den, ale už máme uklizeno, všichni odjeli z vejslužkou, konečně se nám zase vejde všechno do lednixe 🙈😂 Malej byl ve svým živlu, měl diváky, tak se zase předváděl..
Holky dotaz... dneska od rana teploty kolem 38.5 po odectu. Davam nurofen.ale pak to zas vyleze. Dneska rev vecer az se davila a brutalne slinta. Muzu nurofen stridat s necim?? Trnhle vecer fskt zazitek.. zoubky ji rostou dole jednicku ma trosku venku ale ne celej prorizlej..je to peklo a trpi.
@veselaopicka pokud má takovou teplotu, která se vrací, tak jde střídat po 4 hodinách s panadolem.. Také jsme jednou museli.. Ať je brzy lépe ❤️
@pe_tu_ss_ka a mohu paralen pro deti?
@veselaopicka my máme ten sirup, vůbec nevím, jak v nich je rozdíl.. Ale jestli je v příbalovém letáku napsánvek nebo váha od kdy je možné podávat, tak bych se řídila tím. 🙂
Holky to byla noc. To sem jeste nezazila..
@veselaopicka my jednou prochodili noc na střídačku.. A jakmile jsme ho dali na zem, do postele nebo kamkoli z ruk, tak jen řev.. Malá měla teploty?
@veselaopicka co se delo?
@pe_tu_ss_ka tak super 👍 a sehnala jsi ten recept na trhane maso?
@pe_tu_ss_ka mame objednane 2 pixle kendamylu 900g z pilulky. Dohodila jsem si do toho jeste veci ke kojeni (tam mam budget 1000 u ZP), takze celkem jsem nakoupila za 2000,.vyuzila slevu 200kc a jeste pres banku - 5% by mi meli vratit... no skoda toho nevyuzit 😅 ted jeste za pul roku se dokopat k tomu a prestat kojit 😅 ale asi jo... problemy se zuby, vecne ucpane mlekovody a dalsi zdravotni problemy me dokopou k ukonceni... 😅 zase si to trochu obrecim a ve vysledku pak si reknu ufff to je pohoda nekojit 🙈 ale zamrzi to, kdyz clovek o ty kojici chvilky prijde, protoze zacina etapa osamostatnovani se
@priefi no nenašla jsem úplně ten, který jsem hledala.. Ale nějak zaimprovizovala.. A všichni si to chválili 👏 jinak jako ten náš Otesánek se přes den prostě odstavil sám.. Vůbec nechce (za týden přišel jednou přes den 🤷♀️) a jinak z toho má prcu a strašně kouše.. Přes noc chce zatím cca 2x.. A to mě už překvapil, a pil jednou až v 6 👀.. A taky musím říct, že je mi to líto.. Chlap mi na to řekl, že mám být ráda, že jsem mohla vůbec kojit, po tom všem, čím jsme si prošli... Ale už to kojení není tak hezký, jako když se tulil, a koukal na mě, jako na jediný zdroj jídla.. Teď to i ve spaní bere letem světem a to ještě napůl spí.. 🙊
@bemo budu na vás, myslet, ať je Simonek co nejdrive v pořádku brouček malý.
@priefi malou trapi zoubky do toho 39 horecky a byla uplne vyrizena horecka po nurofenu ok ale zachvili zas vyskocila. Vecer uz jak plakala a slinta -ze by sme se v tom mohli koupat ji porad sliny drazdily tak jj to natahovalo na zvraceni. Vesmes celou sobotu spala takze v noci skoro vubec .. a v nedeli se odeme nehnula takze sem ji furt nosila a v noci se v 10 zbudila a do pul 2 jsme sedeli v obyvaku. Takze ja vcera usinala za ppchodu. Dnesni noc byla uz v poho. Ale usnula az nekdy v 9 h vecer a v 6.15 uz vzhuru.
@veselaopicka chudinka 😔
@pe_tu_ss_ka a poslala bys mi prosim ten recept?
@priefi dělala jsem 3kg krkovice (osolila, opepřila, pomazala hrubozrnnou hořčicí) a opekla na pánvi, aby se to zatáhlo. Nakrájela jsem zeleninu (2 mrkve, 2 petržele, kus celer, 2 cibule a vše opekla ve vypeku po mase, zamichala 2 plechovky krajenych rajčat, dala koření (bobkový list, nové koření, oregano a rozmarýn) a 4dcl vody. To prelila do pekáče (musela jsem maso rozdělit na 2 a dát do dvou pekáčků) a na to položila maso, přiklopila a přetáhla alobalem a utesnila.. Pekla na 160° 6 hodin.. A pak rozthala vidličkami 🙂
@veselaopicka chudinka, ať je brzo lip
Ve zkratce od nás. U nás se kojí hlavně na noc, přes den když někde jsme a nebo když si malá "řekne". Už uděláme tak dva krůčky a pak zuch na zadek, ještě, ze má tu plinku. Teď jsem ji začala seznamovat s nocnikem, oblecena tam sedí a pohoda, svlecena to si ji vůbec nelíbí. Jinak mě pořád překvapuje dost často, jak už rozumí a chápe. Taky tancuje na vánoční písničky. To je sranda. Co se spaní týče, spíme 2x denně buď jeden spankovy cyklus 45 min nebo dva cca hodku a půl. Záleží jak vstane ráno brzo. Pořád si říkám, kde je to moje miminko? Už je to velká holka
@pe_tu_ss_ka pekla sem podobně 😂😂😂 naštěstí už mám hotovo
@fly80 je s nimi sranda, co? Ještě jak u toho funel, když tam lezl 😂 no já pekla naism, to už mám odpeceno, dneska jsem pokračovala pro nás.. A ještě mi chybí košíčky a linecké.. Tak zítra bude asi zase pokračovat ve cvičení 🙈 a zkoušky z toho prolezani bude mít, až budu dělat nepecene.. 😂
@pe_tu_ss_ka u nás už malá vykrajovala. Při třetím pochopila že musí zmáčknou a pustit.
@halasovci007 ty jooo, šikulka. Ta nase dvakrát spadla a od té doby se bojí pustit přitom když si to neuvědomuje tak sama stojí úplně v rovnováze a i krok by určitě udělala.

@krisatko jak píše @priefi také jsem dělala ten recept jsem zvědavá, jak tě naší malé popelnici bude chutnat.. 😂 No on by teď nejradši pořád chodil, ale ani já a ani chlap ho nevodíme, má to aktivní choditko, tak buď se o to postaví a s narazí do všeho, nebo obchází a nebo jenom stojí a už pěkně dlouho vydrží a pak vždy z toho udělá krok, dva.. Nevím kam pospíchá.. Jiank začíná pěkně nervit, když se mu něco zakáže.. To tak držkujs, že se nám chce smát.. A nebo spustí hysterák a slzy jak hrachy 🙊 herečka malá 😂 a spaní u nás je stále 2x denně (ťuk ťuk a naštěstí), ale už to stáhl na 2x 1 hodina (dřív jsem si užívala 2x 2-3 hodiny)..