icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

priefi
10. bře 2020

@krisatko náš má teď růst všech 4 a mám pocit, že začínají i trojky

krisatko
18. bře 2020

Ahoj holky, co by to mohlo být a čím to zahnat? Měla že začátku takovou jakoby suchou kůži na rukách a z ničeho nic je to skoro všude a takové kola

priefi
18. bře 2020

@krisatko to vypadá jako ekzém, který je reakci na alergií na jídlo. Nejedlá teď něco nového? Požitek nejlépe zinkovou mastičku (např. Sudokrem) a nedávat alergen

priefi
18. bře 2020

@krisatko ještě dodám, že ekzém vznikne po podání alergenů od 1 dne až po týden

krisatko
18. bře 2020

@priefi to bych asi musela vyřadit všechno jídlo a začít od začátku, tu suchou kůži měla už nějakou dobu ale to na tom boku má chvilku, pár dní možná a včera po koupání se to úplně zhoršilo a asi rozlezlo. Ach jo ☹ sudocream máme, tak budu mazat tím a nevim co s tím jídlem ☹ ji úplně všechno už ☹

priefi
18. bře 2020

@krisatko a něco výrazného? Oříšky, ryby, vejce, zejména bílek? Problematické bývá mléko, lepek a vejce. Já osobně bych to tipla na vejce, žloutek mírně problémy, bílek silnější. Normálně bych Ti poradila, ať Ti dr.da žádanku na gastroen.ambulanci, ale tam se teď dostaneš nejdříve duben/květen kvůli koronaviru se vše ruší

krisatko
18. bře 2020

@priefi no já bych teď nejela právě ani na to kožní nebo tak.... proto jsem psala sem, že mi třeba poradíte co s tím. Tak zkusím to vajíčko, to jí normálně ve všem a zkusím vysadit jogurty apod. Dělám jí i domácího krémáčka - smetana, tvaroh... toho měla teď 4 dny za sebou....

zzuzzana1
18. bře 2020

@krisatko no my měly něco podobného a vždycky po koupání je to horší , dostaly jsme masticku ale nejspíš je to z vody máme tu vcelku špatnou vodu a nevím jak jinak ji ve vane upravit a teda spis než dětské přípravky nám na kožním poradila koupat v oleji např Bioderma sprchový olej a je super o já používám

priefi
18. bře 2020

@krisatko zvládla bys mi napsat, co jedla poslední 3 dny?

priefi
18. bře 2020

@zzuzzana1 starší měl ekzém z alergie a jakmile jsme koupali, hrozně se to zhoršilo.
@krisatko koupat buď v černém čaji, nebo ovesnou koupel (vzorek mohl být v porodnici nebo jiném balíčku), anebo ještě lépe, to pomohlo nám, koupit manayupu a koupat ve vývaru u toho. Manayupa je sehnatelná např. Herbavis.cz

veselaopicka
18. bře 2020

Holky jste na tom? Chodite na prochazky mimo lidi?? U nas to vypada blede. Roznesla nam to tu jedna ucitelka ze skoly- byli v IT lyzovat a pak na fotbale .. a starosta chce izolovat cele mesto. Vypada to ze tu zustanu s malou a pritel pojede k rodicum/ musi jezdit do prace/ a z mesta by se nedostal. Tk peklo todle co se deje.

krisatko
19. bře 2020

@priefi to bych asi nedala, ťape pátý přes devátý ☹ zkusim ty koupele jak jsi psala ...
@zzuzzana1 no z vody by to taky mohlo být, mám pocit, že se jí to začalo zhoršovat když nám vyměnili ten bojler, já mívám po sprše nebo koupelí všude možně puntíky jak kousance od komárů

krisatko
19. bře 2020

@veselaopicka u nás to zatím není ale nechodíme jinam než ke koním, na zahradu nebo na polňačku za barák

krisatko
19. bře 2020

Řeším spíš problém s eshopem, prodávám krmiva pro koně a nikdo neví, jak dlouho ještě budou moct dovážet (Holandsko, velká Británie)

zzuzzana1
19. bře 2020

@krisatko nám to trochu zlepšil ten olej zkus mrknout

priefi
19. bře 2020

@krisatko a kdy zhruba začala ta suchá kůže? Začala jsi něco nového podávat? Jo a ještě mě napadlo, koupele by mohly být jemnější, když napustiš vodu a necháš ji chvíli odstát a dolít vřavou, tím odstatím uteče aspoň trochu chlor, anebo pak dávat jen převařenou vodu. Kůži hlavně dráždí ten chlor.

priefi
19. bře 2020

@veselaopicka mno... Potěš koště... Tak hlavně, aby se to Vám vyhlo.

veselaopicka
21. bře 2020

Kdo mate holcicky mam dotaz.. asi v pul roce jsme byly s malou na rozruseni posev. Vchodu od te doby mazu bepantenem a dneska jsem koukala ze uz to ma zas trosku zatazene.. cetla jsem nejake dizkuze ze se to ma ma mazat treba oliv olejem.. nemate nekdo zkusenosti??

krisatko
21. bře 2020

@zzuzzana1 diky řeknu chlapovi ať po tom mrkne. M máme nějaký lipi cosi... Mažu na střídačku tou zinkovou, trávovou a olejem

bemo
21. bře 2020

@krisatko mě to přijde jako atopický ekzém. Syn ho měl v jednom roce, měl na to mast. Už ani nevím jestli byla na předpis, možná ano. Úplně mu to zmizelo v 18 ti měsících po pobytu u moře. Dávala jsem mu koupel z ovesných vloček a ta mu také dost pomohla. Normálně to byly rozemleté vločky.

Jinak holky je to mazec. Já doma ušila několik roušek. Dnes jsem dala jednu paní prodavačce v obchodě. Vzala jsem je pro případ kdybych potkala někoho bez roušky, ona sice měla ale jen jednorázovou a jen se tak zmínila, že už žádnou další doma nemá. Byla jsem dnes venku po asi 12ti dnech. Jsme doma všichni zálezlí, naštěstí máme obrovskou zahradu a sousedy dostatečně daleko. Ale je to tedy něco. Dopoledne spolkne celé škola, pak vařím, pak musíme upéct nějaké pečivo. Pak nějaký pohyb, hraní a pak spát. Manžel má home Office, tak jsme spolu tak jak nikdy před tím. Jak zvládáte vy?

krisatko
22. bře 2020

@bemo no mě to přijde taky že to má konstantně, ne přímo po jídle ale teď se to zhoršilo. Vyřadila jsem mléčné výrobky, ale uvidíme, jestli to pomůže. Teď každopádně nikam nemůžeme, ani na kožní ☹

Jinak my chodíme ven na zahradu a k lesu, nepotkáme skoro nikoho, obec tu důchodcům rozdala ušité roušky ale viděla jsem ji na sousedce tak ji ušiju lepší, furt ji to padalo a odstavalo. Ke koním taky musím, ale nejezdím....

priefi
22. bře 2020

@krisatko a vajíčko taky jsi vyřadila? Očekávané zlepšení by se mělo projevit cca po 14 dnech

priefi
22. bře 2020

@bemo a jak malý Šimonek, jak se mu daří, jak zvládáte první krůčky a jištění?

bemo
22. bře 2020

@priefi Šimča už je jako by žádná operace nikdy neproběhla. Do hlavy se bouchnul asi 100x, ale ne nijak moc. Pořád mám v sobě takový větší strach o něj a hlídám ho mnohem víc než děti když byly v jeho věku. Vlásky už téměř celou jizvu schoval.
@krisatko u atopického ekzému platí, že po koupání se to zhoršuje. Doktorka nám doporučila krátké koupání a pak hodně promazat.
Holky, včera jsem musela nakoupit asi po dvou týdnech a normálně na D1 jsem potkala asi 4 auta. Připadala jsem si fakt jak po apokalypse.

priefi
23. bře 2020

@bemo tak to je super 😊 Malý je celá maminka 😉

krisatko
23. bře 2020

@priefi jojo taky

halasovci007
23. bře 2020

Ahoj holky. U nas je mesto duchu. Skodovka je v odstavce, nikdo nevi na jak dlouho. Mluvi se o tom, ze to rozjedou az po Velikonocich. Jsem rada, ptz tam dela prakticky cela rodina a staci jeden nakazeny a pri te koncetraci lidi to ma pulka mesta. Uz tak byl jeden externista pozitivni nastesti az kdyz to zavreli a na jine smene. 😱 My chodime jen na zahradu. Taky peceme doma pecivo, coz jsem nikdy nedelala a neni to zas tak slozite jak jsrm se bala. Proste nevystrcime nos dokud fakt nebude nutnost. Holky chci se zeptat na cisteni zoubku. Mame kartáček od prvniho zoubku, ale asi jsem udelala chybu,ptz mala to bere jako zabavu, coz na jednu stranu je fajn, ale jakmile ji chci zoubky ted docistit tak ma totalni hysterak. Bojim se, ze ona to spis zuzla a pri vice tech zoubku uz je potreba ji to dopucovat. Obcas mi projde strčit do pusy druhy kartacek, ale jindy je to zase zachvat revu. Nemate nekdo tip jak na to? Snazim se cistit zuby s malou jestli to neokouka, ale zatím se jen smeje, ze si tukame kartackem 😅🤦‍♀️ a jeste jeden dotaz. Je neco co prcci jeste nesmeji krome kakaa, cokolady a hub v tomhle veku? Me prijde, ze tocim furt jidla dokola 🤦‍♀️😱

krisatko
24. bře 2020

@halasovci007 naše si taky čistí zuby sama, když řeknu že jdem na zuby tak letí rychlosti blesku do koupelny. Abych jí je docistila tak si ju pak položím na záda jinak vyplazuje jazyk nebo kouše do kartáčku

veselaopicka
24. bře 2020

@halasovci007 ja kakao davam trosicku na krupicnou kasi nebo spis je to granko ale mam kolem sebe kamosky a ty detem bezne davaji kakao na piti rano.. houby sem tez cetla ze uz od roka davaji ale to bych asi nedala
Jsou tezky pro dospeleho natoz pro maly deti... a tim cistenim zubu to mame stejne.. ale dneska to spis cucala .. zkusela sme vse nevim aai ji to nejsem schopna vysvetlit takze ve vane smrdla kartackem v puse obcas se mi podari ji ho vzit a pomoct ji.

priefi
24. bře 2020

@halasovci007 to je období, zkus ji ho nechat a pak docistovat. Časem povolí a budeš moci dočistit bez problémů. Nás prcek ještě toleruje takový ten kartáček na prst. Ale jak šly stoličky, nic nešlo dát do pusy. Naše zubařka říkala, ať už pomalu koupím dětský kartáček a smidlikujem zoubky ala hra. Tak uvidím, kdy to zkusíme. Teď spolupracuje, tak to nechci nabourávat

Strana