Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@pe_tu_ss_ka taky chce to co my, jenze ne vzdy to jde, tak pak stavkuje a nechce to svoje. Dnes teda megauspech. Porkova polivka s krutonkama z domaci bagety opecenyma na masle. Bez krutonu snedla tri lžíce a s krutonama celou misku 💪😅
@priefi kartacek na prst jsem vzdala ptz ona ho strasne kousala a fakt to bolelo..
Holky je tu nekdo kdo ještě koji jako my?
@halasovci007 jeee to fakt závidím.. Malej se prostě odstavil už asi před víc než měsícem.. A mě to tak chybí, až si říkám, že bych brala další miminko 🙊 ale pak mi stačí přes den ta střela a zase tu myšlenku zaháním 😂😂😂
@halasovci007 ja kojim "na pozadani" 😊
@halasovci007 já kojím 😉 taky na požádání (je to komické, jak mě za nohy tahá do ložnice 😂)
@halasovci007 ano kojim taky
@sarinka_nevesta mohu mit dotaz ohledne kojeni .. ja uz nekojim ale zajima me to pac to ctu casto ... kdyz nekdo koji na pozadani. V porodnici a vsude mi rekli ze nechavat rozestup protoze miminko nestihne natravit a kdyz ji tam poslu dalsi mlicko tak je to spatne. Takze kojit min 2.5h od sebe ...ale na pozadani tak to muze byt i kazdou hodinu.
@veselaopicka vím, že není dotaz na mě. Ale malého jsem kojila už jako miminko na požádání, někdy to bylo i po 30 minutách, když jsem počítala, tak to bylo i 17x denně.. Vždy to bylo v období růstu..
@veselaopicka ty miminka obvykle si ty pauzičky dělají sama, když je něco trápí, tak chtějí častěji a při spurtu by na prsu visela pořád, aby si vytvořila víc mléka. Cesta hlídat hodin, není správná. Teď ale když je starší, tak si o mlíko řekne během dne max 3x, v noci taky se párkrát upomene
Holky tak jsem nakonec s malou jela s tou kůži do nemocnice, mlíko s vajíčko jsme vysadily a přesto se to zhoršuje a ještě se objevuje i na nových místech. Na kožním jsem slyšela hlasy, bouchala na dveře ale nikdo neotevřel. Tak jsme šly na dětskou ambulanci a tam nám pan doktor napsal nějakou mastičku a sirup, tak uvidíme no... Říkal že to má struktury atopie.... Ale kortikoidy říkal že ještě ne e, že zkusíme nejdřív neco slabšího, což jsem ráda
@krisatko ono se to může zhoršovat i 5 dní po podání alergenu, pak se to stabilizuje a pak teprve začne fáze hojení. Měl by ti dát papíry na gastro, tam by udělali testy a bylo by vyreseno. Naše mladě taky začalo mít najednou ekzémem, mmr odložena, půjde na testy a kdo ví, z čeho to je. Nové dostával vejce, ale to jsme vysadili, ale už 2 týdny a pořád ekzém je, takže ve hře jsou rovněž maliny, pomeranč, petržel a plínky. Teď jsem vysadila petržel a dada pliny. Uvidíme. Testy měl mít tento týden, ale kvůli Covidu je to přehození na květen. Čím dříve se objednáš, tím dříve budou výsledky
@pe_tu_ss_ka je to je skoda, ze se odstavil. 😢
@sarinka_nevesta
@priefi
@martinasip ja se chtela právě zeptat jak casto pres den kojite?Male ted lezou zoubky a chce vic prso nez klasicke jidlo a kamaradky me strasi, ze to neni dobře, ze az moc mlika a mlecnych vyrobku muze prinest spis negativni veci nez nejaky uzitek. Predtim uz jsme kojili prakticky jen vecer a v noci a pres den na pozadani, ted kojime pred kazdym spankem a i nekdy jen tak pres den, za den treba i 4x plus vecer a v noci a normální jídlo mi skoro nesni. Taky mi tvrdi, ze uz jim materske mleko nic extra nedává. Kojit chci jen me zajima i nazor nebo zkusenosti tady. Přece kdyby to nebylo pro prcky dobre nedoporucovala by WHO kojit cim dyl tim lip ne?
@halasovci007 co člověk, to názor. To máš těžko. Dítě potřebuje vápník, takže je na Tobě, jaký zdroj pouzijes. Někdo dává mléčné výrobky, někdo um, někdo koji a někdo kombinuje. Musíš dát na Tvůj úsudek. Ten Ti radí nejlépe.
Za mě vidím velkou výhodu v kojení hlavně pro imunitu. Ať si říká, kdo chce, co chce, za mě to je pro dítě to nej. Ale od určitého věku (18m) chci začít zavádět um. Nemusím ale tak spěchat, jako se starším, tam jsem už měla zdravotní problémy kvůli striktní dietě s ohledem na jeho alergeny.
Když rostou zoubky, bolí je to, nechtějí nic jíst a chtějí spíš mléko (mm/um - záleží, co dostávají). Za mě ji vyhov, pomůžeš jí od bolesti (mm vyplavuje stále hormon štěstí, takže jí to zklidní) a navíc pomáháš její imunitě bojovat.
Nejlepší ráda ale je NEŘID SE RADAMI JINÝCH, DEJ NA SVOJI INTUICI 😉
@krisatko pořád... Dům ne a ne najít 😒 jeden se nám hodně líbil, ale kombinovali jsme, až jsme překombinovali, už jsme chtěli dát i rezervačku, ale jiný makléř s jiným zákazníkem byl rychlejší. A pak rok v podstatě nic... Ale byli jsme na prohlídkách, to jo... A buď to bylo děs běs, anebo to někdo koupil hned z fleku,na což nemám žaludek, prostě si chci nemovitost ověřit, že je ok. Ale mám toho už mega dost. Zase z druhé strany, možná i dobře, možná se zruší 4% daně a hypotéky půjdou taky totálně dolů. Ještě aby manžel neztratil práci a budou skvělé finanční podmínky. Doufám, že já si pak snad najdu rychle práci po RD, protože v práci to vypadá, že s prodloužením se můžu rozloučit... No co už... Život jde dál a už jednou jsem v krizi práci našla, tak se povede i podruhé
@priefi krasne napsano. Ja davam i detsky syr, bily jogurt se smothie, takze vápníku by mala mit dost urcite. 💪
@priefi budu drzet palce at najdete domeček snu a praci sezenes. Jen co to trochu odezni uzlum ted s tim virusem, budou hledat urcite pracovniky..hlavne i ty hypoteky klesaji coz je super zprava 💪👌
@halasovci007 mno, super zpráva jak pro koho 😉 jako ekonom vím, že tohle vede k vyšší inflaci + to, co se děje teď, to taky povede k inflaci.... Takže penízky, které pracně spoříme na domek, ztratí krásně na hodnotě. To je hlavní problém toho, co se teď děje z pohledu na ekonomiku. Jako jasně, my jsme rádi, že hypo jde dolů. Teď ještě aby splasklý bubliny na nemovitostech. Děkuju každopádně, že nám držíš pěsti, doufám, že ten náš domeček si nás brzo najde. Už by bylo na čase. A já uvidím na konci roku, zda bude třeba hledat anebo nebude třeba hledat práci... Ale to je ještě daleko. Nějak bylo, nějak bude 😉 hlavně že jsme zdraví, to je to, oč tu běží. Z toho, co se teď děje, mám respekt
@priefi presne tak, hlavne zdravi je dulezite. Ty narůstající cisla me desi. Uz radeji ty zpravy neposlouchám. Clovek by se zblaznil. Určitě si vas baracek najde uvidíš.
@halasovci007 ahoj pres den kojim 2x pred spánkem teda si myslim že pujde spat a nekdy prd a spi enom raz za den. Vecer sem zaviedla UM v domeni, že bude spat lepe a snad i celu noc a tak prd. Ale už si zvykla. Pak v noci 1-2x bylo i vic ale pomohlo že sme ji dali spat do svého pokojicku. A pak nadranem kolem 6. Aby ešte potahla aspon do 7:30. My mame 4 zuby. Kazdy zub trvá vecnost a v pruvode vseckeho co moze byt horecky blinkani prujem... taky nám nechcela nic papat ale naša dr je parádni a rikala, že nic netrvá vecne a kdyz chce mlecko tak na to ma nárok. Ono kojeni je i od bolesti. Srazela sem už i horecku kojenim. Ted už zas dva mesice lezú zuby a ne a ne sa prerezat a nekdy pres den si dame meditacni chvilku kdyz je z toho mrzutá. Takze buď v klidu a sama vis co tvoje dite potrebuje 😉
Holky, přeji Vám krásné Velikonoce
Holky co vaši prcci ,,jedí “ sami? Nebo ještě ne? Jak to připadne učit? Mate nějaký rady? U nás je to stale na bodě nula😁
@zzuzzana1 u nás jak co, a jak kdy je čas 🙈 co může si vezme do ruk (karbanátky, maso, brambory a jinou zeleninu), umí se trefit i lžičkou do papuly. Když ale někam spěcháme, tak krmim já, nebo když má polévku třeba 🙂 nějak to neohrotíme 😊
@zzuzzana1 u nas se snazime, ale vetsinou to dopadne, ze dokrmim ja. Jinak by se asi nenajedla 😅 ale snazi se sikulka jen bych rekla ze kdyz se trochu naji, ze si s tim jídlem spis hraje. Je tu nekdo kdo kupuje detem stolecek a zidlicku? Ja bych chtela na ven dřevěný setik, ale nemuzu nic vhodneho najit. Nema nekdo zkusenost?

@halasovci007 my čistíme kartáčkem na prstu, jinak ve vaně si okusuje kartáček, a občas si to nechá dočistit s básničkou. A jinak ji vesměs to, co my.. My moc nesolime, takže ochutnává co chce a dost se o každé jídlo hlásí.. Nechtěj vidět, jak špatně nese, když mu nedám čokoládu 😂😂