icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

darkwitch
14. srp 2018

@barunka229 drž se, to je hrozne...

barunka229
14. srp 2018

Jsem fakt zrala na psychiatra,pokud mi zejtra na vizite reknou ze se mam sbalit a jit domu zavolám s vemu dr. Jina nemocnice rodí az od ukonceneho 36.tydne coz je na prd a dalsi jsou treba 60-80 km vzdálené 😢

knoflikarka
14. srp 2018

@barunka229 Pokud máš možnost, aby tě někdo odvezl, zajela bych těch 60 kilometrů, protože tohle jednání je opravdu šílené... Myslím, že by se ti ulevilo i psychicky, kdyby se někde o tebe začali pořádně starat...

martina250703
14. srp 2018

Ja mám razítko zubaře i obvodní, s natáčením EKG. Zubař zrovna vyšel tak naplánovaný. A obvodní mám super, objednala mě na čas a za chviku bylo hotovo.

martina250703
14. srp 2018

@barunka229 Já bych asi také jela jinam. Jsi ve stresu z bolestí a oni tě ještě takhle vystraší. Vím, že je to těžké, člověk je ta sám a neví, potřebuješ nějakou podporu.

natysnovec
14. srp 2018

Ten muj malej prcek se zase odmita hejbat...to je asi tou vyrozou...😢😢

knoflikarka
14. srp 2018

@natysnovec Moje malá taky včera kdovíjak neřádila, když mi bylo blbě, dneska už jako obvykle. Zase se to srovná, neboj 😉

natysnovec
14. srp 2018

@knoflikarka furt so bojim...

martina250703
14. srp 2018

@natysnovec A hlavně čím víc to člověk sleduje, tím spíš jako na potvoru spí ;- )

natysnovec
14. srp 2018

@martina250703 kez by...☹furt mam respekt i kdyz jsem 34tt

knoflikarka
14. srp 2018

@martina250703 Přesně, taky mám ten pocit 😅

martina250703
14. srp 2018

@natysnovec Já mám pocit, že jsem čím dál tím víc ve střehu. A minulý týden jsem vystresovala sama sebe. Náš prcek totiž okamžitě přestane s tancováním, když se přítel přiblíží. No a pak nějak nechtěl kopat. Ani ráno se nějak nepředváděl. Sem tam kopnul, zavlnil. Pořádně zase začal až když jsem s začala povídat s mamkou a švagrovou a přestala se na to upínat. Ale bylo to nepříjemné, takže chápu.

martina250703
14. srp 2018

@knoflikarka Cvičí si nás už teď 🙂

knoflikarka
14. srp 2018

@martina250703 Moje malá třeba není zvlášť akční, takové ty povinné počty pohybů za den splňuje, ale takové to, jak holky píšou, že když se prcek 10 minut nehýbe, jsou ve stresu, to si fakt nemůžu brát k srdci. Mám ale placentu na přední straně, takže to přičítám i tomu, navíc mamka tvrdí, že jsem byla ještě línější a i po porodu jsem byla klidné miminko, můj manžel taky. Takže malá asi nepochytila ADHD geny dědečka, utěšuju se tímhle 😅. Ale zas taková pohodářka nejsem, necítit malou celý den, jedu na pohotovost. Díkybohu zatím tohle nenastalo.

martina250703
14. srp 2018

@knoflikarka Mám taky placentu vpředu a nevím teda, jak by to vypadalo, kdyby byla vzadu. Podle vyprávění mamky je taky malý po mně. 😀 Boule vpravo i vlevo zároveň 😀
Kdybych celý den necítila, určitě bych taky jela. Už takhle jsem byla nahlodaná.

laja64
14. srp 2018

@martina250703 mám placentu na zadní straně, a řekla bych že cítím i každý mini pohyb. Kdykoliv ji přes bříško pohladim, pohne se 🤔😊😆

niki1107
14. srp 2018

@laja64 Ja to mam uplne stejne, s malou jsme v kontaktu cely den 💓😊

natysnovec
14. srp 2018

@martina250703
@knoflikarka ja ji tereba citim ale nejsou to nejaly extra celky kopance.Spis takove otukavani.

knoflikarka
14. srp 2018

@natysnovec mám to taky... Spíš takové "přelívání" nejčastěji kousek pod žebry, tak si myslím, že to jsou nožičky a malá zůstala snad hlavičkou dolů. Ale vidět a cítit to je dobře, tak co, každý to má prostě jinak 😉

natysnovec
14. srp 2018

@knoflikarka a to mam placentu taky na predni strane bricha...😟o to je to vse horsi je citit.

amenophus
15. srp 2018

@knoflikarka Já to počítání pohybů jak má být vůbec nedávám. Moje malá tyhle poučky asi nečetla a tak se jima vůbec neřídí 😂. Spíš než aktivní hodiny s předepsaným počtem pohybů má aktivní dny a pak má odpočinkové dny. Dlouho to bývalo tak že zhruba 3-4 dny v kuse byla aktivní ráno když muž odcházel, pak kolem oběda a pak odpoledne až do cca půlnoci, a pak 2-3 dny klidu kdy se jako sem tam pohla, natočila, zaškytla a jinak nic. Minulý týden ale dělala kotrmelce (no sláva, aspoň už je hlavou dolů, jen ještě ve vertikální ose aby se otočila o 90°, teď se mi opírá o levý bok a kope do pravých žeber) skoro pořád, v klidu byla akorát v pondělí kdy mi bylo špatně (trochu mě utěšilo tady číst o ostatních co mají taky zažívací problémy - i když u sebe jsem přesvědčená že za to mohla alergie na mlíko a prohřešek předchozí večer) a to jsem měla docela strach. Ale včera na kontrole byla v pořádku, tak mě to uklidnilo a teď už se zase sem tam pohne, i když netancuje tolik jako minulej týden.
Jo, ale nejlepší je, že nějak pozná když se o ní bavíme nebo řešíme něco pro ní! Včera byla nejaktivnější když jsme šli vybírat autosedačku, musela na nás dohlídnout abychom nevybrali špatně 😂.

Jo ale chtěla jsem se vás zeptat, máte poslíčky? A jak často? Já pořád myslela že je nemám, nedokážu poznat, ale zrovna včera na kontrole jsem prý měla (otázka "jak často máte poslíčky?" a já "no já nevim jestli je vůbec mám". "No například právě teď! Tady takhle je to děložní svalstvo úplně ztuhlé...a...už to odchází.") a vůbec jsem to nepoznala! Teď už teda trochu vím po čem koukat tak to víc hlídám a zase se bojím že je mám skoro pořád - občas je to ale takové že se třeba jen malá nějak natočí a tlačí na tu děložní stěnu a je to tam tvrdé a tak si myslím že je to kontrakce a najednou zjistím že ne...
Tak mám trochu hrůzu z toho že pokud mi na úvod nepraskne voda tak třeba zpočátku vůbec nepoznám že rodím a až se to rozjede tak nebudu připravená! 😨

knoflikarka
15. srp 2018

@amenophus Malá má taky aktivnější a méně aktivní dny, ale s tím počítáním... Zrovna dneska (včera 😅) jsem četla tady na koníku info k 31. tt a to počítání teda tímto způsobem opravdu nevedu, to bych se zbláznila 😆. Nejvíc aktivní bývá v noci, asi bude sova po nás 😁. K poslíčkům bohužel nevím, buď zatím nemám, nebo nepoznám...

agneska7
15. srp 2018

@natysnovec me uz nezafungoval ani angelsounds ( minule jsem psala ze kdyz se nehybe tak mi staci polozit angelsounds a zacne se vrtet) a jeste k tomu jsem ani srdičko nenašla to se mi stalo poprve a neverila bych ze to bude až v 33 tt no jeste ten den jsem mela zrovna screening a bylo vse ok no ale myslela jsem ze mam infarkt

martina250703
15. srp 2018

@laja64 Jeee, to je hezký. Tak to já reaguju na prcka, když se rochní, tak ho hladim 🙂

martina250703
15. srp 2018

@amenophus Já si myslím, že občas poslíčky mám. Vnímám slabou bolest jako při menses, chvilkovou. Ale nevím. A hlavně nesleduju, jak často.

ishumisz
autor
15. srp 2018

@natysnovec tak ja pohyby nejak nesleduju😀 Ale predevcirem vecer, kdyz jsem sla spat, se mo rozjela v podbrisku takova diskoteka, ze sem myslela, ze uz poleze ven 😀 A rano po probuzeni taky. Nikdy jsem to takhle dole necitila, vzdycky jenom nad pupikem a zebra. I u prvni. A teda prijemny to moc neni, skoro to i boli 😀

lobella
15. srp 2018

@amenophus ahoj, nevim, zda to jsou poslicci, ale uz se mi parkrat stalo, ze jsem dostala jak kdyz silne ms bolesti, hlavne do beder, trosku do bricha a obecne spodku, trvalo to vzdy nekolik hodin a bolest byla takova ve vlnach, par vterin intenzivni a pak par minut mene, ptala jsem se na to dr, ta jen koukala, ptala se, jestli beru magnesko a neresila to, tak nevim, zda je to ono, kazdopadne dvakrat byly ty bolesti uz hodne neprijemne a bolestive, objevily se u mne na konci 26tt,tak nevim, jsou to poslicci nebo ne?

amenophus
15. srp 2018

@lobella Hmm, tak to nevím, u mě to bylo jiné, to bylo jen že celé břicho jakoby ztuhlo, jako by se zatlo, bolest jsem při tom nezaznamenala. Takovou jako menstruační mám občas taky, ale hořčík na to docela pomáhá a taky stačí si to uvědomit, zastavit, uvolnit se a ono to přejde - teda aspoň u mě. To co mi na kontrole identifikovala jako Braxton Hickse bylo jiný - toho jsem si napřed nevšimla a pak i když jsem o tom věděla tak to nešlo nijak ovlivnit.

lobella
15. srp 2018

@amenophus tak me se to projevuje jako silna ms bolest, bricho mi tvrdne sem tam, hlavne pri namaze, ale kdyz mam ty bolesti, tak do toho nekdy tvrdne nekdy ne, jako zpocatku tehu jsem je mela taky, ale mnohem mirnejsi a to mi bylo receno, ze vazy, jak se povoluji, ale jestli to jsou i ted, to nevim, nic me netaha, jen ta bolest

natysnovec
15. srp 2018

Byla sem na monitoru....nechapala jsem...sestricky rikaly ze je pekny...pak me odpojily a rikaly ze mam vyckat na doktora a bylo mi oznameno ze mam zustat v porodnici,ze mala se moc nehybe...pritom ja sem ji citila...nechapu co to ma znamenat...jeste jsem rikala ze si pripadam jako blbec. Ze doma se nehybe a prijedu na monitor a mala zacne.A ono asi nic...takze sem si koupila v kantyne nejakej blaf s majonezou po kterym sem se posrala😁(s prominutim)a ted za pul hodky ten monitor pujdem vyskouset znova a pak se uvidi co se bude dit...a jinak mala ma 2500g.

Strana