Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@dusovkam stejny. A ja od 8h varim....ddesny jdu zrat😂😂
@natysnovec Já kuchtila včera, ale dneska mám taky žravou. To zas bude den tohle.. Ještě že dcera jede ze školy rovnou k tatínkovi na víkend
Holky - VÝLEV:
Jak už jsme tu řešily dřív, tak asi každou z nás během těhotenství rozčilovaly poznámky k velikosti bříška, dotazy na termín a jejich oblíbené reakce "AŽ?" a samozřejmě se tyhle poznámky s blížícím se porodem mění na "UŽ?" a fůra jiných, ale co mě začalo dost štvát, jsou takové ty nevyžádané rady typu "Spi, protože už se nikdy nevyspíš. / No to už nebudeš mít čas se tak o sebe starat jako do teď. / No moc se netěš. / Ono tě to nadšení přejde, až budeš jak zombie / Už žádnej sedánek s holkama u vína. / a spousta dalších. Na všem něco je, ale já tady ty rádoby chytrolíny nesnáším. Každá rozumně uvažující bytost má asi nějakou představu o mateřství a je logický, že život se určitým způsobem změní, ale není potřeba mít podobný kecy. Každá se na miminko těšíme a já k tomu rozhodně nehodlám přistupovat stylem "Ježiš, no to bude otrava, konec spaní, konec života." Rozumíte mi? Nejsem naivní, ale tak jako vím, proč jsem si dítě dělala žejo 👍😉 (a radši se inspiruju u těch, u kterých to všechno jde😝).
@niki1107 úplně mi mluvíš z duše👌👌 Já teda měla dcerku zlatou, spavala skoro celou noc, ale když ne, chlap ji ráno vzal, šel se projít, já se vyspala. Jak jsem chtěla nekam s kámoškou, pohlídal on nebo babička nebo tchýně. Chodila jsem na nehty, ke kadeřnici, na solárko,do fitka. Buď jsem vzala malou sebou-i jako miminko nebo někdo hlídal. Švagrová mi rika-jeeej však se půl roku nikam nedostaneš 🤔😁 Tak říkám-jakože ty sedis doma a nezvladas malou neznamená že já to nezvládnu. U dcerky jsme měli skoro rok v kuse stavbu, -mela asi 10 měsíců, vařila jsem denně cca pro 10 lidí, u nohou dítě a ještě jsem chodila dálkové do školy, dělala zkoušky, 3x tydne do fitka. Jasně, může být miminko protivne, v noci nespat, ale od toho jsou chlapi at pomuzou. Jsem si na 1000% jistá, že jsem to zvládla s jedním ditetem a zvládnu i se dvěma. Přesně jak píšeš-otrava,konec spaní a konec zivota🤣 No jaké si to ostatní ženy udělají takové to budou mít,že? 🤣 A budeš jako zombie-no švagrová si myslí že porodila a spasila svet. Znám holky co mají miminka a nevezmou do ruky pomalu hřeben,natož řasenku. Co na to říct 😃
@niki1107 neboj se není to pravda 🤗
já jsem měla spavy dítě a stihla jsem úplně všechno. Uvařit, uklidit, kadeřníka, řasy i nehty. Když malý spal dopoledne, tak jsem cvičila u telky na Jilian a večer když zaspal jsem chodila běhat.
A to jsme spolu chodili i plavat a na cvičení miminek. Snažila jsem se mu věnovat co nejvíc a to nemám jedinou babičku ani nikoho kdo by kromě manžela hlídal.
Je pravda, že jsem ho zapojovala od malička do přebalování a veškeré péče o mimčo. Když jsem přestala kojit, a byla jsem na operaci konizaci čípku, tak manžel vzal malýho na týden na hory, abych si odpočinula. Jsou samostatná jednotka😉 Když se můžeš opřít o manžela, je to výhra👍
Nebudeš jak zombie neboj se😝🤦♀️😉
@laja64 A já se přesně těšila na tvůj názor, protože ačkoliv se neznáme osobně děláš na mě dojem ženy, která na jedničku zvládá mateřství/svůj životní styl/vztah (ano, jasně, teď mi budeš chtít napsat, že ne vždy je to zlatý, ale tak to je jasný = je to život, ale tvůj přístup je mi sympatickej). Já si to nemaluju, zůstávám nohama pevně na zemi, protože nemám zkušenost, ale řídím se heslem "Jaký si to uděláš" nebo "Ať už si myslíš, že to dokážeš, nebo nedokážeš, v obou případech máš pravdu". A já se na tu realitu těším ať už bude jakákoliv, pro mě je mít dítě splněnej sen. Co si pamatuju i holky v práci, tak se přesně jejich příštup odrážel i ve výchově dětí - jedna skupina přemýšlela stylem "No název mateřská dovolená opravdu mohl vymyslet jenom blbec, to byl očistec" a věčně si na něco stěžovaly, co děti provedly, jaký s nima mají problémy...jiná kolegyně hlásala (má tři děti), že to bylo to nejkrásnější období, že život strašně letí a ať si užívám každý den, protože děti rostou před očima a nikdy ten čas nevrátím! Zní to šíleně sluníčkově, ale zkrátka si myslím, že ten příštup k tomu ke všemu - a rozhodně i podpora partnera/rodiny hraje opravdu velkou roli 🙂. Takže děkuju 🙂
Jinak holky já mám v neděli příjem v nemocnici.🤦♀️
Podle ultrazvuku jsem dnes 40+0 a malý chce ven. Jen se neotvírám. Mám strašný tlak na spodek a bolesti, které skoro celou noc jen prodýchávám a strašně špatně se mi dýchá.😞 Tak uvidíme jestli to bude na vyvolání, nebo na CS.
👉 tak jako tak to vypadá, že už příští týden budu mít rande na slepo, kdy 100% potkám lásku svého života. Už druhou 🍀❤️🤗
@niki1107 tieto reči ma príšerne vytáčajú. Najmä moja svokra rada zdorazňuje, že skôr či neskôr preruším štúdium, lebo dieťa a škola sa "nedajú zvládať". No, možno nie s jej životným tempom, keď cesta k priehrade, ktorá zaberá 10 minút trvá 40 (nie, nie je nijako chromá, len príšerne spomalená), ale ja som zvyknutá na výkony na 120%. Keď si predstavím, že iné ženy zvládajú trebárs 2-3 deti a ešte sa im štvrté narodí, či nedajbože dvojičky, trojičky majú, tak sorry, ale "fňukať! nad jedným? Ženy sa v dnešnej dobe tvária, že sa popri dieťati nedá ani navariť ale preboha, to im tie detičky skutočne 24/7 plačú všetkým? Manželia nie sú nikdy doma?
Našťastie mám mamku, ktorá vychovala dve deti, jedno plačúce od mama a popri tomu mala mňa, čo som bola vyložene "šťastie" s hypoerkativitou a aj tak mi povedala, že sa na materskej ku koncu už nudila a chcela ísť do práce.....
@tasmyska No super, to zní opravdu skvěle !!!👏 Já to vidím podobně, že má hlavní opora bude partner a myslím si, že bude fungovat podobně - už teď dokáže zastát hromadu práce doma (ke které ho ale nepouštím, protože si naložil neskutečný množství práce v jeho zaměstnání, abychom se měli 😍) a jsem přesvědčená o tom, že i v péči o malou v tom budeme spolu jako parťáci ❤🙂.
@niki1107 je fakt, že chlap zlatý je-za 8 let jsme se pohádali tak 2x a to ještě ne kvůli něčeho vážného . Jsem někdy unavená fakt, ale nestěžuji si. Spíše jsem vděčná za to co mám. Je pravda že čas utíká a děti rostou před očima-to ano. Mi se Tvé názory taky moc líbí 👌🍀 Jednou jsem měla slezinu s holkama-jednu jsem poznala v porodnici a ta měla další 3 kamarádky které rodily ve stejný měsíc. No za 30 minut jsem odcházela-jelikoz poslouchat kolik miminko pokaka plinek, a že my melo pokakat více, a že v horku dávat jen cucnout z prsu že to stačí, že voda nebo třeba atd. No to jsem nedavala a musela jsem odejít. A opravdu ta podpora rodiny je dulezita-u mě teda tchýně a chlap.
Teda rasenku nezvladam ani normalne, ale to protože se odjakživa maluju jen příležitostně :D ale začínám studovat ( myslim ze probdele noci se budou ke studiu hodit :D ) a praci jsem si taky nechala, jen se bojím, jak to bude zvládat mala, že má konkurenci...
@niki1107 přesně s těmi názory jsem se setkávala, když jsem čekala druhé...kluci jsou od sebe 16m...přesně řeči typu, jakej budu mít mazec, nevyspání, na nic čas...já to brala jedním uchem tam a druhým ven, fakt se nad tohle povznést, protože přesně jak píšeš, jaký si to uděláš, takový to máš. A základem všeho je tvoje vnitřní naladění. Já měla a pořád mám naprostou pohodu v mateřství, děcka klidné (samo ne vždy), samostatné a když přijde nějaké to nevyspání, zuby apod. prostě to beru, tak jak je a nehroutím se hned z toho 😃 brávala jsem děti ke kadeřnici, na nákupy, relativně všude..i na kocerty nebo na fesťák, takže jsme užívali 🙂 fakt jak si naladěná, tak jsou naladěné i děti...ještě pár lidí mělo potřebu říkat při čtvrtém, které přišlo po roce po třetím, že budu mít toho zase nad hlavu, ale to už odpálkovávám, že já jsem na malý rozdíl zvyklá a nijak se z toho nehroutím 🙂))...teď u pátého už nikdo nic ani neříká. A manžel je největší opora, to je prostě kliďas, který mě pomáhá a nehoní, nemusí mít denně navařeno, uklizeno, klidně ať si dáchnu, zajdu na masáž, postará se o všechny 4 děti sám 🙂
Tak první tableta zavedena, na preindukci teda, takze to nejakou dobu urcite zabere. Nalez dobrý, takze sanci na úspěch mame. Jsem 38+1, mala ma 3.440kg a hlavicka dost nízko. To bude tim, jak se tam furt krouti, se zavrtava jak sroubek niz a niz 🔩
@niki1107
@laja64 tak ono co si budem povídat, nekteri chlapi stojí fakt za prd. Doma nepomuzou, s ditetem nepomuzou, sami jsou nesobestacni a jen praci pridelaji... Ale to je na ty zensky, koho si vybrala. Ja mam muze taky uzasnyho a uz ted planuje, jak mi pomuze, abych se vyspala a mela cas i pro sebe. Na vsechny reci okolo uz z vysoka kaslu, kolik pribehu se spatnym koncem jsem slysela o indukci a porodu, proc? Misto, aby prisla podpora a dodani odvahy..
@ojo no byl to babinec, úplná slepičárna. Nejlepší je jedna-ta vytira doma savem a dezinfekcí a její maly je 3x ročně na kapakach a litaji po doktorech, maly ma imunitu na nule😑 Teď má druhé. Mi tehda spadl na zem dudlik, olizla jsem ho a dala male do pusy. To jsi nevidela ten kravál 😊🤘
@regeditka presne. Někteří chlapi fakt stojí za prd. A nejhorší jsou ti co rikaji-jsi na mateřské a sedis doma, tak makej. No i takové znam😑 Já o vyvolavani akorát slyšela, že bolesti bývají intenzivnejsi-za to ale porod rychlejsi-rychlejsi otevírání. Až u porodu jsem si uvědomila,kolik my ženy v sobě máme síly. Za chvíli budeš mít malinkou v naruci a kašli na ostatní a jejich kecy🍀🍀

Holky já si přijdu jak hypochondr dneska- od rána co jsem vylezla ven, tak mě berou záda, dole jak kdyby mě někdo píchal vidličkou, křeče do břicha.. No tak hodinu ležím a furt to samý.. fuj.. A sprcha nezabrala...