Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@regeditka drzim ti palecky😊😊
Dámy tak já jsem si dneska poprvé za celý těhotenství zahrála na hysterku. 😂 Od rána píchání do spodku i při chůzi, záda bolestivý, prcek minimální pohyb.. Tak jsem jela k dr. tam hned na monitor- srdíčko ok, pohyby nula tak jsem si vyběhla do 5.patra polikliniky a zpět.. Naštěstí se začal hýbat🙂 Ale píchání dole pořád.. Následně vyšetření, hrdlo je uzavřený, ale prcek je polohou příčnou zády nahoru čili končetiny mamince tlačí na spodek. Takže záhada Blair Witch vyřešena, akorát jsem do příští kontroly dostala nakázaný klidový režim- žádný úklid, těžký nákupy atd.. 😁 Jen se modlim aby se do té doby správně otočil...
@regeditka kocicko kdy ti zavadely tabletku???
Uz chci zitrek a zimu 😁😁😁😭😭😭
@natysnovec 13.30, ale ta první je preindukce, tam pry nizka šance, ze by hned neco bylo
@dusovkam neboj, otoci.. jeste tam ma dost místa na radeni
@regeditka ja u prvni dostala tehda jen jednu...rano ve 12 praskla voda a pak sem rodila.
@natysnovec teď jsem to vzpomínala 👌👌👌
@natysnovec ono zalezi, kam ji zavedou, mne tu prvni dali "na kraj" na zmekceni cest = preindukce. Rodim pred TP a u druheho porodu k tobe s tou tabletou prijdou, privonis si a mala je venku, uvidis 😀
@dusovkam když se mala nechtela otocit, tak mi dr rikala, ze mimco vi proc. Ze ma treba krátkou pupecni snuru nebo nejak omotanou, ze vi, proc je v te ci te poloze a mam to tak prijmout. Samozrejme jsem to obrecela, ale ma pravdu. Stejne, prckove vi, kam kopnout, co? Me nejvic bolelo stouchnuti do trisel, ale az zacnou kontrakce, tak mi ty kopanecky urcite budou chybet i ten pocit, ze jsme dve v jednom tele 😀 vubec si neumim predstavit ten pocit po porodu a bez briska, jaky to bude. Zatim mi nic nedochazi.
Ahoj holky. Tak já jsem dnes po poradně (jak je malá "malá"). Tak zase zprávy tak nějak na půl dobré na půl blbé. Minulý pátek měla 1,9 kg a tento pátek má 2,1 kg. Takže roste, což je super. Ale poprvé mi doktorka říkala, že není jisté, jestli to není špatnou funkcí placenty. A mám hraniční množství plodové vody. Takže mám hodně hlídat pohyby, kdyby se pět nebo šest hodin nehýbala, tak hned přijet. Jinak kontrola příští čtvrtek. Kdyby nerostla, tak by se asi hned řešil císař. Pokud poroste, tak se bude čekat další týden a tak dále. Tak mám obavy z toho, uhlídat ty pohyby. Třeba přes noc mě kopanečky vůbec nebudí, asi jak je malá a hlavou nahoru, tak nejsou tak intenzivní. A když se moc necítím nebo se něco hodně děje (např. cesta někam, větší práce), tak taky třeba několik hodin nic. No a ta plodovka, jako mám pořád nějaký výtok, tak se bojím, aby pomaličku neodtékala. Říkala mi doktorka, že když to není vyloženě na vložku, tak to plodovka nebude, ale nevím no. Je to tak nárazově, část doběla, tak to je výtok, ale část i vyloženě bezbarvá voda, tak vždycky vezmu nový spoďárky, vložku neberu, když to není pořád.
@biciklissie co poridit angelsound a naridit budika a poslouchat ? A na tu plodovku taky bude nejaky domaci test urcite, neboj se, zvladnete to!!! Jeste par set gramu a ma porodni vahu. Uz je za hranici 2 kg, to je skvela zprava.
@biciklissie Ten výtok mám taky a pohyby... Mno někdy je víc akční, někdy míň, takže chápu, v noci mě taky nebudí. Ale prostě jeď, až se ti to bude zdát, radši zbytečně, hlavně, když ti to takhle řekli. Jinak je super, že už má malá odhad přes dvě kila 😉. Držím palce, aby malá i nadále přibírala, ale na ty 2,5 kila to dáte, uvidíš!! 😉🍀
@biciklissie a ten vytok mam cele těhotenství, takova tehu vlhkost..plodovka by mela nejake zbarveni, nejaky zapach do sladka. Sestrenka ma taky malo vody a malo vyzivujici, tak mimco neroste tak rychle, ale roste a to je hlavni. Hlavne se opatruj, odpocivej a nevymyslej blbosti jako uklid , nakupy atp
Jo, někde jsem četla, že prý na tu plodovou existují speciální vložky, které se zbarví, když to plodovka je... Nebo by měly stačit i pH papírky dle tohoto https://www.emimino.cz/diskuse/existuje-test-na...
@regeditka Tak ten angelsound mě nenapadl, ale přemýšlím nad tím mobilem. Že bych si dala upomínku po čtyřech hodinách a vždycky si zkusila uvědomit, jestli za tu dobu kopla. Ale možná to dám i bez toho, pořád teď nad tím přemýšlím. Taky ještě doufám alespoň v těch 14 dnů, ať má co nejvíc...
@knoflikarka Jj, říkám si, že během dvou týdnů by to mohla dotáhnout na ty 2,5 kg. Pokud by se mi něco nezdálo, tak určitě pojedu, raději zbytečně než nejet. No, bude to těžké, já jsem děsný stresař a nervák. No, tak to je dobrý, to mě nenapadlo, zeptat se na nějaký ten plodovkový udělátor v porodnické lékárně. A to jsem šla kolem, achjo. Asi tam v pondělí pošlu manžela. No, ještě chci dodělat přípravy a už se budu šetřit...
@laja64 @regeditka my bydlíme na polosamotě pod lesem a děti jsou čuňata každý den, co spadne na zem, zase dají do pusy, ruce zasraný...už to neřeším, nemám čas je v tomhle hlídat a jednou manžel prohlásil, že "zdravé dítě by mělo vyrůstat na hnoji", tak jsem polevila a něco na tom fakt bude 😀 😀 narozdíl od kámošek, které jsou na tu hygienu víc pečlivější než já maj ty děcka takové chcíplejší...
@ojo ona je spina a spina, ta venkovska je zdravi prospesna, hlina, hnuj.. vsechno přírodní a prirozene. Driv navic naprosto normalni. Dnes se dite nesmi pomalu rozbehnout, uspinit saticky. Detstvi plne rozbitych kolen a usoplenych tvaricek je to tam. Uzkostlive maminky pomalu volaji socialku, kdyz neprevaris dudlik
@biciklissie prave proto, ze jsi stresar bych se zamyslela nad nejakym merenim, at jsi aspon v klidu. Budes rozespala a premyslet, jestli kopla nebo ne.. No nevim nevim. Nebo az pujdes na wc, dej si do pusy hroznovej cukr a napij se. Cukr se doporucuje i pro vyvolani pohybu na monitoru. Preji hodne pevne nervy, sil, ale nebojim se, ze to nezvladnete.
@regeditka uz si porodila???😁😊😊
@natysnovec ne, ted další zmekcovaci, branka zavrena, klidovy stav 😔

@regeditka 🍀🍀🍀❤️❤️❤️ Uz od rana na Tebe myslim!!!😘
@niki1107
@laja64 sice jsem prvorodicka, ale nazorove mi hodne sedite! Ja vzdycky rikam “hlavni je se z toho neposrat” a minim to taky tak praktikovat u mimuse... 👍🏻