Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@niki1107
@dusovkam
@laja64 Holky, opravdu všude je něco. U nás jsou třeba naši zlatí a manželova rodina na prášky. Nebojím se ale, že by se hnali do porodnice nebo nějak o malou zajímali, to zas ne (ale kdyby, tak ani náhodou). Manželovu matku syn zajímá jen tehdy, když jí něco zařizuje, spravuje, nebo za ni platí dluhy (a že už toho bylo). U našich se zas trochu bojím těch návštěv v šestinedělí, u nás je zvykem při návštěvách dělat megahostiny a mít všude dokonale uklizeno, což nevím, jestli budu ze začátku schopna (a ochotna) dělat.
I tohle mám nějak naopak, tchýni fakt ne. Když zjistila, že jsem těhotná, přijela mi vynadat, jak si to jako představuji. Jaký bude její synáček chudáček. Ve finále jsem na ní řvala a to jsem si fakt myslela, že mám úctu ke stáří ☹ Pronášela hlášky jako, že si všichni budou myslet že jsme jako cikáni a vůbec, že to v této době není normální a pod. Od té doby jsem k ní silně ochladla a doufám, že se mi do porodnice nenasáčkuje. Už u třetí byla protivná a v porodnici mi řekla, že když je to tedy holka, tak se s tím smířila. Kluka bych asi měla utopit, nebo co. ☹
@knoflikarka já teda ráda peču, i v sestinedeli jsem pekla pro navstevy, ale je fakt,že teď tu nikoho nechci. Koupim Medovník ke kávě a kašlu na to. Třeba schopna budeš dělat, já teď co jsem doma jsem zvyklá mít naklizeno-az mi chlap říká at to neprehanim a vykaslu se na to. Ale kdo ví jak mi pak bude, když nebude naklizeno a náhodou sem někdo přijde,je mi fuk co si pomyslí. Megahostiny-to znám od sousedů. To je psycho no😑
@knoflikarka Ty navstevy v sestinedeli...no, to je taky tema, no...Jak jsem psala ja, pritelova rodina se k nam na silu nepozene, i kdyz se uz ted tesi na malou, ale za to tu mame spoustu "samozvanych", kteri si uz ted planuji alkoholicke party az do mrtva. Každopádně se po porodu, az budes doma, urcite rid svymi pocity bez nejakych vycitek - bud se budeš na navstevy citit driv nebo pozdeji, ale vsichni musi pochopit, ze je to pro tebe neco noveho a clovek to sam potřebuje vstřebat, ustalit emoce, trosku se szit ☺. Moje kamaradka takhle neustala natlak rodiny, vychystavala, pretvarovala se a pak ji doslova skoro hrablo.
@aronek cikáni...přesně takovou hlášku měl tchán, když jsme to oznamovali. Byť jsme stále dokola avizovali, že to poslední volné místo v autě zaplníme (máme 7místné), tak jsme raději oznámení těhu poslali velikonočním pohledem s velikonočním přáním. Moji rodiče a naši sourozenci v pohodě, pogratulovali, byli třeba překvapení, ale dobrý, tchyňka taky byla ráda, akorát ten tchán, když telefonoval s manželem, to bylo děsný, prý, kdyby neležel s anginou, tak ho to porazí a že jsme už jak cikáni, no půlhodinová přednáška, blabla...no ale přešlo ho to a dobrý, jsme v pohodě 🙂
@knoflikarka No tak to nebud schopna a ani ochotna! Sestinedeli neni od toho, aby se zi nekdo sackoval domu na mega hostiny - a vubec je od tebe ocekaval!! To same 100 % uklid! 😬 To mas cas na sžití se s mimi, odpočinek po porodu a nabrani sil. Take nevis, jak male budr spat, můžeš být uplne vyrizena. To jednoznačně hned utni pri jakemkoliv naznaku! Nechapu, ze to vubec nejake pribuzne muze napadnout a očekávat to 😤
@niki1107 zatim 22cm, cvicila sem dvakrat.. :D
@natysnovec No vzdyt si rodila v terminu ? Apgar mela mala jake? A ty nejaky problemy?
Pro mě bylo šestinedělí posvátný, takže krom rodiny jsem nikoho nezvala a nikdo se sem necpal. Rodina z obou stran navozila vždycky jídlo a kolace,abych já nic nemusela.S úklidem pomáhal manžel, takže to bylo v tomto směru v pohodě. Já jsem v šestinedělí ani na nákupy nejezdila, drogerii jsem mela nakoupenou na dva mesice dopředu a jídlo nakupoval manžel. Já jsem měla velký problémy s kojením, takže jsem měla úplně jiné starosti, tyhle věci byly nad mou kapacitu... Teď to plánuju úplně stejně, rodinu máme super a i budu vděčná, když mi pomůžou se starší holčičkou nebo povozí kočárek, ale známé a kamarády plánuju opravdu až po šestinedělí,až si to trochu sedne..
Tak já zase sestinedeli nijak neprozivala. Prostě jsem to brala tak, že jsem po porodu. Když chtěl někdo přijít ,,podivat se na miminko" řekla jsem buď ano nebo ne. Fungovala jsem naprosto normalne-jen mi po epiduralu trestila šíleně hlava, to byl jediný problém. Rodila jsem v kvetnu-bylo horko. Doma jsem byla s malou 2dny, pak jsme jeli k doktorce,nakoupit. Chlap by se sice o vše postaral to jo, ale nikdy jsem nepoužila vyraz-jsem v sestinedeli-ja nic dělat nebudu/nemusim/nechte mě odpočívat. Malá spavala celé noci, když jsem byla unavená, chlap ji vzal ven a bylo. Teď chci mít klidněji ale když někdo donese oběd,zlobit se nebudu🤗 Dojedu si i na nákupy, nechci sedět 6 týdnů doma, to by mě asi trefilo.
@ojo jenže u nás to říká jen ona, nebo minimálně nikdo mi nic špatného do očí neřekl. A jestli to někdo řeší za našimi zády a ona přizvukuje mi je fuk. Jako s cikánama dost dělám v práci. Dětí mají hafo, neví jak se pomalu jmenují, v kterým děcáku či u jakých příbuzných je mají si nejsou jistí. O tom, že by se o ně starali či se s nima učili, to je scifi. Takže jako cikán si fakt nepřijdu. Jaké máte auto? To naše nám bude už malé 🙂
@laja64 Ja treba (ackoliv nemam zkusenost) planuju fungovat podobne - desi me predstava, ze bych mela vypadnout z normalniho chodu zivota (nakupy, venceni psa, procházky atd) a jen sedet doma. Spis mam pomalu strach to nekde rict, protoze většina lidi reaguje stylem, jestli jsem normalni a ze nemuzu byt tak nezodpovedna, abych se s novorozenetem promenadovala venku...😐. Kazdopadne jen doufam v to hezke pocasi, aby to bylo realne. Ale co se tyce navstev, tak uz ted vim, ze o nejake megaslavnosti ze startu nestojim - chci si vsim projit v klidu s chlapem a se psem, proste jen moje rodina, nas domov, nas tym ✊ a casem rada uvitam navstevy ☺🏡.
@jitiss jasně že jsi normální. Je jiná doba-to bylo kdysi, že se ,,šestinedělka" nemohla pomalu sama ani najíst 😂 @niki1107 Pokud nebude úplně -10°C tak bych v klidu ven šla,ale to snad nebude. U nás jsou myslím koncem listopadu-malicke trhy ve vesnici,rozsvicovani vánočního stromku, pečené bramboraky,svařáček 🤗🤗 To si nenechám ujít ani jako. @jitiss Koho chceš a nechceš v porodnici je tvoje věc, nejsi cvičena opice aby se na tebe a miminko chodili dívat jak na běžícím pásu. Kdo bude chtít přijít,at si počká, až se mu ozveš a pozveš ho sama 👌
No já co se týče šestinedělí nemám žádné zkušenosti a tím pádem ani žádné představy, ale neplánuju nic lámat přes koleno, pokud se budu chtít zavřít doma s miminkem a manželem, tak to tak prostě udělám i přes nepochopení příbuzenstva. Myslím, že tím, že jsme oba s manželem dost introverti, by mi to ani nevadilo. Co se procházek týče bude záležet hlavně na ostravském ovzduší 😑.
@knoflikarka ovzduší tady je furt nic moc, to bych neresila. Všude se začne topit a bude to do dobry kentus, ale s tím nic nenaděláme😐 Tady na vesnici si polovina lidí topí čím chce, tak to je taky někdy luxus 👌
Já jdu na prochajdu už zítra a to nám není ještě ani týden. Akorát daleko neujdu. Sice mám jen dva stehy, ale cítím je🙂
@laja64 No já už jsem ze školy zvyklá sledovat ČHMÚ, tak v tom akorát budu pokračovat. Jo, vesnické pálení PET flašek má taky něco do sebe, ale konkrétně v Ostravě je to nejlepší, když zafouká od Polska, ono je i na tom portálu ČHMÚ vidět, jak ty jejich stanice u hranic překračují v závratných číslech 😡.
@laja64
@niki1107
Jo přesně to mám s tchýní taky.. Sice je rázná ale spravedlivá a pro rodinu by se rozdala 💗 Vždycky od ní odjíždíme nabalený zásobama..🥞🍗🥚🍫 Ale od svý matky nemůžu čekat nic, a ani vlastně nechci.. 😖 No otec Anetky ho sprdnul a pěkně. Matka s ním už není, ale teď má přítele který je stejně starý jak moje bábi (tý je už přes 60) a mámě 47..😐🤔 A to je taky persóna teda... Holky prostě všude je něco mňo...
@niki1107 mam nacviceno zatim 23,5 cm ale hodne krvacim. TP 9.10.,tak snad jeste par cm stihnu...
@aronek Nechapu, kde nekteri jedinci na hlasky s cikany vubec chodi...🙄 Take jsem si ji o nas vyslechla, akorat od me matky. A to ve chvili, kdy se ji zdalo ,ze mame moc NEVYZEHLENEHO opraneho pradla...Ze zijeme jak u cikanu! A opakovala mi to do telefonu dalsi 3 mesice.
@laja64 Ja mam také raději tchyni nez mamku. Tchyne je rozumna a normální, vse se s ni da normalne probrat. S mamkou nic, ma jen svou pravdu, vse a vsechny kritizuje. Nic uz ji nerikam, ptz vsechno vyuzije proti mne; nemame se tim padem skoro o cem bavit.
Na druhou stranu tchyne je zase moc sdilna a nechtene. Když ji manzel psal, jak to vypada, kdyz jsem rodila prvne (a ani nevim, co vse ji psal), tak to vse tlumocila svagrove a svagrova pak porad rypala, ze to bylo jak porod v primem prenosu...
@kusanagi87 přesně, neustále, že je tu bordel jak u cikánů, přitom u nich nikdy nebyli 🙂 Za ta léta mi jich rukama prošly stovky, bohužel těch nepřizpůsobivých a mohu říct, že proti nim jsem zlatá i se svými nedostatky 🙂
@janinkadodinka
@ishumisz
@jitiss Holky, ja dnes 30 cm !💪 Poprvé teda s kapickou krve - nic jsem necitila, az po dukladnejsi kontrole jsem si nasla male "skrabnuti". Hodlam ted uz jen udrzovat, ale ja i tak cvicim 2-3krat tydne max, protoze me to neba, cvicim fakt jen pro ten dobrej pocit ☺.
@ishumisz necHapu??
@natysnovec no co je za problem, ze nemuzete jit domu?
@ishumisz ten agpar je co??
@ishumisz a ja sem absolutne v poradku...akorat malinka moc nechce se kojit.Ale uz resim odsavacku...

@niki1107 Jo tak vsude je něco, to máš pravdu. Já to beru tak, že jsem šťastná a vděčná za svého chlapa,dcerku,fajn tchýni a taťku s jeho přítelkyni. A mojí babičku a dědu-to jsou mojí andělé. Zbytek mi je nějak jedno. Jen doufám, že bude v rámci možností krásný listopad, ať můžu s malou na procházky a kávičky a zakusecky k nam do kavárny. Taky jsme na vesnici,raději by si měl každý zamést před vlastním prahem, ale je to přesně naopak no😁