icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

kusanagi87
30. zář 2018

@niki1107 No tak zrovna vcera jsem v narvanem obchod.centru videla rodice zjevne s novorozencem - mimi bylo jeste prtave, "pomackane", nanicovate a totalne dle jeho pohledu vydesene z okolnich zvuku (bodejd by ne, kdyz ani poradne nevidi, co jej to obklopuje a co je to za zvuky). Bylo mi ho strasne moc lito 😢; tak vystraseny výraz jsem dlouho nevidela. Takze s rozumem a ohledem na noveho clena rodiny...

Jinak jak to bude v reale vypadat, zalezi na tom, jake bude dite. Muj prvni syn chtel kojit co 1 hod, pres den spal 1x30 min a 1x60 min, kocarek nesnasel, totalne ho vzdy orval, v noci se budil i 10x. Takze u nas neexistovaly prochazky ani nakupy. Nakupy resil manzel, prochazka rychla a jen odpoledne ve vajicku az prisel manzel z prace. Ze by nekdo malého venku třeba 2 hod povozil v kocarku - scifi! Nestihala jsem se skoro ani vklidu najist. Takze me nejake navstevy v sestinedeli, kdy jsem hlavně potřebovala klid a sziti se s novou situaci, akorat iritovaly! 😬 Moji rodiče se sem vzdy nacpali a furt jsem poslouchala: proc zase breci?! Co zase chce?! Proc uz necvivis?! To chces jit s takovym brichem na svatbu?! (mela jsem 58 kg a svatba byla posledni den sestinedeli) a podobne hlasky.
Takže za me ma sestinedeli rozhodne smysl. Minimálne pro dusevni zdravi maminky 🌈

laja64
30. zář 2018

@natysnovec https://www.maminkam.cz/apgar-skore
Ve zprávě o novorozenci je pak napsáno: Apgar: 9-10-10 . Tak to třeba měla dcerka😊

kusanagi87
30. zář 2018

@knoflikarka Ano, "zlaté" polsko 😬 Jezdime tam k tchanovcum a treba Bohumin je za trest. I tak je to tam v zime katastrofa, ale jak zafouka od pilska, tak CHMI nestaci pomalu ani barvy na zaznaceni prekrocenych limitu 😤 a ten dusny hnusny "odér" pak vsude...A tchyne se porad pta, proc jsme se nepřestěhovali tam...Ted bydlime u Zlina.

kusanagi87
30. zář 2018

@janinkadodinka U porodu zalezi hlavne i na tuhosti hraze. Jak je tuha (prý je to dano i geneticky), tak mam pocit, ze ani 10 aniballu nepomuze. Ale snad to aspon urychli porod, kdyz ma člověk pocit, ze ted už ví, jak na to.

niki1107
30. zář 2018

@kusanagi87 Jak pises - zdravej rozum, presne o nem jsem v mem příspěvku psala, kazdej at si ho prebere po svem, kazdopadne jit trajdat do nakupaku muze opravdu jen magor, takze to bych sem asi nemichala 😉.

kusanagi87
30. zář 2018

@natysnovec Ma žloutenku? Honzik mel po narozeni silnou a tak byl vice spavy, tak pak jsou problémy s kojením. Nebo kdyz se mimi neumi porad spravne prisat. Myslím, ze se nepouští domu drive nez to zvladne. Sestra tak mela problem s malym, sli domu pak i s UM a pri kojeni zpočátku vi dokrmovala nez se naučil pořádně se prisat.

knoflikarka
30. zář 2018

@kusanagi87 Přesně, my tady na fabrikách máme filtry, ale k čemu to je, když Poláky k tomu nikdo nedonutí.

kusanagi87
30. zář 2018

@knoflikarka Tak nejak 😬 Jako tady uz se da pouzivat hlaska, ze je smog a polsky smog...Ten klasicky se da jeste jakz takz u vas na severu prezit, ale ten polsky, to se fakt neda 🙄 Jak jsem ho zazila prvne, vystoupila jsem v bohumine z vlaku, tak jsem mela pocit, ze se asi udusim. Ani poradne nadechnout jsem se nemohla.

niki1107
30. zář 2018

@janinkadodinka Presne, jak pise @kusanagi87. Clovek muze natrénovat 10 aniballu a stejne to neni zaruka, ze nebude mit poraneni. Ja si na tom opravdu nejvíc cenim te predstavy o technice tlaceni a toho pocitu, ze si přijdu o neco sebevedomejsi a pripravenejsi k porodu - jaka bude realita, to se uvidi 😆. Hlavne v klidu a nejit na silu. Kazdy cm se pocita a je nejdůležitější, aby na takový vykon bylo dole vse ok 👍☺.

ojo
30. zář 2018

@aronek máme VW Sharana 🙂

aronek
30. zář 2018

@ojo dík, taky jsme na něj koukali, ale přítel je spíš pro renault espace, tak uvidíme 🙂 Jste spokojení? Kupovali jste nový, nebo starší?

natysnovec
30. zář 2018

@laja64 tak to ja nevim...ty jo ...nikdo nic nerikal...tak ja nevim

natysnovec
30. zář 2018

@kusanagi87 nema zloutenku...s kojenim bojujem..vzteka se...prsa mam jak silikony a jde ji to pomalinku...

ishumisz
autor
1. říj 2018

@natysnovec se zeptej a kdyz to bude ok, tak bych sla domu. Drzet vas tam nemuzou, ani pokud nepribira.. Nemusis tam zustavat tyden.. a co ti radi ohledne kojeni? Doma byste zalezly do postele, telo na telo, prsa nonstop k dispozici.. kojeni se vetsinou rozjede stejne az doma, kde na to mate klid..

natysnovec
1. říj 2018

@ishumisz ted delaji odbery s paticky...

laja64
1. říj 2018

@natysnovec To pak budeš mít ve zprávě, ale určitě to bude dobrý 😊

natysnovec
1. říj 2018

@ishumisz a domu nas nepusti...mala ubira...😟

dusovkam
1. říj 2018

@natysnovec To se ale divím- se mnou byla v porodnici jedna maminka která měla podobný problém a dokrmovali UM, protože to jinak nešlo. 😐 Achjo holka ty si ještě užiješ

natysnovec
1. říj 2018

@dusovkam ona je uzasna❤❤to s kojenim jsme mely i u prvni...

dusovkam
1. říj 2018

@natysnovec Jo takhle.. Tak ať se to hlavně srovná 😘

sju2929
1. říj 2018

@kusanagi87 😁😁😁 co se Ti nelibi na nasem Bohuminskem vzdousku? 😂🙈

sju2929
1. říj 2018

@natysnovec to bude dobre.. vse se srovna!! Moc na Vas myslim 🙏🏻😘

darkwitch
1. říj 2018

Ahoj holky, mě čeká za chvilku teda za hodinu a půl poradna a myslím, že už se pomalu rozjíždí i porod, tak jsem zvědavá jestli je to fakt porod, nebo jenom poslíci :D

knoflikarka
1. říj 2018

@darkwitch Tak že by první říjnové miminko? Držím palce 🍀🍀

natysnovec
1. říj 2018

@sju2929 dekujem❤

dusovkam
1. říj 2018

@darkwitch Že by, že by? 😍 Dej pak vědět prosím 😁 To by bylo hezký, zrovna 1.10. - takový pěkný datum 🙂

darkwitch
1. říj 2018

@dusovkam určitě pak dám vědět 🙂

codal
1. říj 2018

@darkwitch drž se!!! Myslím na tebe🙂.. já čekám na toho 3.10.:-D

sju2929
1. říj 2018

@darkwitch drz se! Myslime na Tebe! :-*

ishumisz
autor
1. říj 2018

@natysnovec na odbery a jina vysetreni se da do porodnice dojet nebo to udela detskej dr, na to tam byt nemusite. A to ze dite po porodu s vahou jde dolu, je normálni. Kolik spadla dolu? Mas ji furt u sebe? Jak casto ji kojis? Nebo ti ji na kojeni vozi?

Strana