Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
Holky prosim- pouzivala jste některá nebo budete používat poporodni stahovací pás? Terapeutka na masazi mi dnes řekla, že jde vidět, že budu mít rozestup brisnich svalů-asi minimální ale budu. A pásem se to dá hned po porodu stáhnout. Doporučila pás na suchý zip. Máte některá zkušenost s nějakou konkretni značkou? 🍀🌹
@kamila215 Ta reflexka-je v podstatě jemné stlacovani-masirovani bodů na ploskach nohou. Dobrý terapeut dokáže odhalit různé abnormality-např.potize se zlucnikem,posunutou hrudni pater atd. Jinak je to velice příjemné. Já mám od masáže nepravidelne slabe poslicky 😄 Třeba se to rozjede nebo taky ne😃
Holky znáte pojem HYPNOPOROD? Teď mě o něm řekla kamarádka, která podle něj nedavno porodila a moc si to chválila...jde o dobré naladění, psychiku apod. co jsem zkoukla knížku, zjistila jsem, že jsem při porodem nevědomky tohle aplikovala a za sebe můžu říct, že já vnímám porody jako pěkné zážitky 🙂 zkuste na to mrknout i takhle na poslední chvíli 🙂
@laja64 jj, hlavně jsem slyšela, že na to trpí většinou menší holčiny. ☺️ Já to zjistila tak, že když jsem ležela na břiše a chtěla zatknout tak se mi udělala taková stříška. Uvidím jak moc to bude špatne... Každopádně ti závidím tu masáž... Mě dnes natekly nohy... Ten konec těhu je docela zahul...
@ojo Jj , mam precteno - ja sice jeste nerodila, ale zjistila jsem, ze spoustu tech relaxačních postupu uz vyuzivam v beznym zivote, takze jediny, na co se uz nejakou dobu připravuju, tak je to dychani, ktere pri porodu rodicce pomuze ze vseho nejvic (a rozhodne to neni dychani, ktere se "narizuje" při beznem porodu). Ale tesim se na realitu ☺ (ja tu kazdopadne uz vickrat psala, ze s psychikou a celkove "jinym" pristupem k zivotu pracuju uz nejaky ten patek - feng shui atd.) Takze za me 👌.
@laja64 Poporodni pas nemam a ani nemam zkusenost od nekoho z okoli, ale mne prislo v utery takovy fajnovy stahovaci pradlo, ktery jsem si objednala - cilene zamereny na brisko, boky a zadek, takze ja planuju fungovat s timhle nez se to tak nejak samo stahne 😀.
@laja64 Jasny ! 👇
https://www.lidl-shop.cz/PREMIUM-COLLECTION-BY-...
https://www.lidl-shop.cz/ESMARA-Lingerie-Damske...
Vubec jsem netusila, ze ma Lidl premiovou kolekci stahovaciho pradla a musim rict, ze me ten material velice zaujal - ty prvni jsou typicky stahovačky z takovyho toho pevnyho materialu a ty druhy jsou jak kdyby ze silne puncochoviny (fakt me nenapada, jak to jinak nazvat 😀). No a ta cena - vice nez lidova 😂 (a to si dovolim tvrdit, ze kvalita naprosto odpovida znackam 5x drazsim). Tak uvidim, jakou budu mit zkusenost, ale uz se na ne tesim, protoze je to fakt hezke pradlo, takze zadna Bridget Jonesova 😂😂😂.
Včera jsem měla svůj první monitor, no ukázkový, čokoláda prostě na prcky zabírá, aby byli vzhůru 😀 streptokoka mám opět pozitivního, měla jsem i u předešlých dvou, dali mě v porodnici ATB a nechali a stejně jsem vždy porodila do hodiny od příjmu, minule mě i doktorka říkala, že by mě rovnou mohla píchnout vodu a hned bych porodila, tak jsem se ptala dr., jestli ty ATB můžu odmítnout, kdyby se to třeba takhle opakovalo, tak řekl, že záleží na koho na trefím, když na něj, tak že by to vůbec neřešil, že to chtějí akorát tak pediatři, kteří si stejně to miminko ohlídají...tak jsem zvědavá jak to dopadne. Zase jsem dneska měla představy, jak rodím v hale v nemocnici...minule se mě zdálo, že jsem porodila před příjmem nebo na ošetřovně 😀 😀
@ojo Taky jsem měla včera monitor, moje malá do nich kope vždycky i bez povzbuzení, a to jinak mezi akční miminka nepatří 😀. A na toho streptokoka jsem hodně zvědavá, protože ho ještě ani nemám, výsledky až další týden. Tak nevím, jak se to řeší, kdyby malá nechtěla do příští středy čekat 😅.
@knoflikarka no právě, že úplně stejně, jako kdyby si ho měla a nestihli ti dát ATB...pediatři to miminko hlídají 😀
Tak holky nam to materstvi zacina opravdu pekne....vcera jsem odvezla malinkou do nemocnice s tim,ze mapa mi furt spinka a ze mi moc nepije a ze se nebudi ani na jidlo.Tak ji hospitalizovaly a mame ji v inkubatoru...😭😭😭😭vcera sem s ni ani nemohla byt...takze dneska jedu za ni❤❤❤a uz konecne snad budu moct byt s mym malim kralickem❤❤❤uz sem ze vseho vyrizena...Ani nwvite jak mi chybi!!!😢😢😢😊
@natysnovec jejda, drz se a co ji je? Ma zloutenku?
Tak naše Mirinka už je na světě, bylo to dost peklo, mnohem delsi než první porod,mnohem bolestivější kontrakce,neotvírala jsem se, malá nesestupovala, totální vyčerpání,pak už absolutní hysterie, že to nedám a umřeme obě, stydím se ještě teď,nakonec dvě sestřičky tlačily na břicho,abych porodila, protože mám úzké porodní cesty a malá byla na mě velká (3650g, 52 cm), naštěstí to má šťastny konec a malá je v pořádku, mela dvakrát obtočenou snuru.. já jsem hodně šitá a bolava,ale šťastná ❤️!

@codal tak ono to pak může být fofr...