icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

laja64
8. říj 2018

@niki1107 Já vím, že se doporučuje malinik, piju už tak 3 týdny, o kontryhelu jsem neslysela🤔😊

jitiss
8. říj 2018

@niki1107 Tak o kontryhelu jsem taky neslyšela... Jen při snažení a nebo po revizi, ale před porodem vůbec netusim...

jitiss
8. říj 2018

Tak jsem našla něco na netu... ☺️ https://magazin.biooo.cz/matka-a-dite/tehotenst...

niki1107
8. říj 2018

Ja uz taky:

niki1107
8. říj 2018

@laja64 Maliník právě taky piju už dýl, ale na netu mi bleskl očima i kontryhel, tak jsem zkoušela najít jeho účinky a něco jsem našla 🙂.

@jitiss Já ho právě zkoušela pít loni, když jsem se začali s mojím snažit a já chtěla dát v prvé řadě do pořádku ms cyklus po vysazení antikoncepce a moc dlouho jsem ho nepila, protože mi prodloužil cyklus (a to jsem právě nechtěla). Takže tu mám dvě krabičky, jinak bych ho nekupovala 🙂.

dusovkam
8. říj 2018

Kontryhel taky? 😲 To asi zítra prubnu až půjdu do lékárny.. 😁
Jinak dámy, už vím jak ve středu proberu na monitoru mimíse: dneska mi ujela ruka s pepřem do zapečených brambor a vyvádí jak divej. 🤣🤣 Takže čokoláda s chilli to jistí. 🤣

niki1107
8. říj 2018

A ještě další otázka na vás - znáte dokumentární seriál Čtyři v tom ? 🙂

niki1107
8. říj 2018

@dusovkam Nejspíš jo, ale co jsem pochopila, má význam spíš až během porodu 🙂.

ojo
8. říj 2018

Zdravím, o kontryhelu před porodem jsem také netušila...znám při snažení, po revizích a i po porodu, že i zvyšuje laktaci a rychle hojí...ten mám doma, tak bych mohla začít pít, páč nic jiného neužívám ani maliník nebo lněné semínko, už to u sebe považuju za zbytečný 😃

@niki1107 čtyři v tom jsem viděla něco málo z první řady, ale vůbec mě to nechytlo....a ty malé lásky už vůbec ne, zrovna jsem před pár dny zapla televizi a oni to nějak dávali a viděla jsem zrovna jak ženská pláče v kontrakci, že to děsně bolí a úplně se mě udělalo nevolno, musela jsem to hned předpnout 😃

niki1107
8. říj 2018

@ojo Já mám právě zkouknuté všechny čtyři řady a mně se to líbí moc - samozřejmě některá řada víc, některá míň - záleží na daných rodinách. Každopádně v té čvrté řadě je jedna rodina tady kousíček od nás a paní tam rodí v porodce, kde budu i já, tak jsem si ten díl dnes po dlouhé době pouštěla a už jsem poznávala i dr a porodní asistentky 😀.

knoflikarka
8. říj 2018

@niki1107 Čtyři v tom znám, poslední řada mě nějak nechytla, tak jsem viděla jen první díl, jinak všecky a líbilo se mi to moc. Naopak Malé lásky si radši pustím až po porodu, radši budu v naivní nevědomosti, než vystresovaná z toho, co jsem viděla 😅

laja64
8. říj 2018

@niki1107 Čtyři v tom-to neznám, na Malé lásky čumím furt😄 Nejak mi to nic nedělá, bolet to bolí plus minus každou stejně a nakonec stejně přijde krasna odměna a endorfiny a pocit štěstí který tě pak zaplaví, tak po tom stejně zapomenes na všechnu bolest světa 💕

niki1107
8. říj 2018

@laja64 Tak kdybys měla čas a chtěla na to mrknout, tak to najdeš na iVysílání ČT. Mně se to líbilo moc - v každé řadě je cca 6 dílů a vždy se tam představí 4 rodiny z různých sociálních skupin, s různým příběhem, počtem dětí atd. Každá řada je i na něco zaměřená, některá na maminky a zrovna ta 4. na tatínky.
@knoflikarka Mě to třeba nestresuje vůbec, tak nějak jsem se vším smířená. Spoustu lidí pořady tohoto typu nebaví, mě to přibližuje k tomu, co řeším posledních 9 měsíců 😀.

niki1107
8. říj 2018

Ale když jsme u toho stresu, úplně jsem zapomněla napsat, že jak jsme ráno byli na kontrole v porodnici, tak vedle příjmu, kde vždy zazvoním, odevzdám těhukartičku+moč a pak čekám, až mě sestřička zavolá, jsou porodní sály a dnes tam zrovna nějaká maminka rodila. No...na ten křik asi jen tak nezapomenu, to bylo fakt jak z hororu 🙉🙄.

laja64
8. říj 2018

@niki1107 Já jak byla na vysetreni preklamsie, taky jsem byla hned vedle sálu a nějaká mamča si zařvala, hned jsem si vzpomněla na sebe, taky jsem si jednou bolestí zakřičela😄 Jo, kouknu na ty 4 v tom. Zní to zajímavě 👌

kamila215
8. říj 2018

@jitiss Děkuji, za tip. Zkusím to. Zázvor sice moc nemusím, ale jestli to má pomoct, tak to zvládnu👍😊.

@niki1107 To víš, že to 13. vyjde😉. Věřím v to😊!!!! Zkusím to, snad to zabere. Jo, jo je to lahůdka. Už vím, jaké je to se pocuravat😰 pri každém zakaslani..takže bez vložky už teď ani ránu😁😁. Také děkuji!😊

ojo
8. říj 2018

@niki1107 no některý maminy u toho fakt ječí, hulákají 😕 to mě přijde, že se ty ženský fakt poddají té bolesti a nevnímají nic jiného...což je prostě škoda, já se vždy snažila upoutat mysl k něčemu jinému, jakože s tou bolestí jsem si představovala mimčo jak už se blíží dolů nebo jak ho držím nebo jsem se zaměřila totálně na něco jiného (z prvního porodu si pamatuju, jak jsem si prohlížela stará nemocniční okna, jak se zavírají, že venku šel někdo v červený bundě a že pršelo 😃 jako co jsem teď zjistila, že se tak aplikuje ten hypnoporod 🙂 nepamatuju si tu bolest, ale tyhle detaily, na které jsem se při kontrakcích zaměřila 😃 😃

dusovkam
9. říj 2018

Dobré ráno děvčata. 😊 Nějaké novinky ohledně vašich potomků? 😁 U mě jen celou noc poslíčci, ale brutální.. Aneb příště chlapovi kašlu na tulení večer... 😂

jitiss
9. říj 2018

@dusovkam Ahojky, já nic... Úplně klidná noc... Zadní poslíčci. ☺️ Jen dvakrát návštěva wc 😂.

dusovkam
9. říj 2018

@jitiss Tichá závist..😂 já zas hodinu co hodinu grrr... 😂 A strašim od půl pátý😏

zuzpro
9. říj 2018

@dusovkam Dobré ráno.Tady taky zatím nic,jen se mi povedlo usnout až někdy v půl čtvrté ráno 😲 Už nevím jak ležet jak všechno bolí 🙂

kamila215
9. říj 2018

@dusovkam Dobré ráno holky, já asi měla do dvou ty poslicky, tedy jestli to bylo ono. Nikdy předtím jsem to neměla, tak jistá si nejsem😁😁😁

jitiss
9. říj 2018

@dusovkam no já bych raději chtěla, aby se něco dělo. Takhle se děloha aspoň cvičí... Ta moje je líná... ☺️
Dobře ranko všem ☺️😊

niki1107
9. říj 2018

Krasne rano holcicky 🌞, ja taky poslicky do 2 do rana, neskutecny tvrdnuti břicha (taky probehlo tuleni). Ale pak jsem se vzbudila kolem pul 4, lezela jsem na zadech a chtela se prekulit na levej bok a neskutecny pichani v levym boku, ze se vzbudil i muj s tim, co se deje. No sla jsem na wc (asi po desate) a uz jsem si musela lehnout jinak, furt to bolelo, mozna mi tam mala neco prilehla...😐 Ted je to ok, ale citim slabou bolest v podbrisku.

kamish
9. říj 2018

@dusovkam Dobré ráno, žádné movinky. Další neprospaná noc. Malá zase sebou mrskala, do toho pálení žáhy, brnění prstů na rukou a sem, tam mě něco píchlo v břiše. 🤦🏻‍♀️😄 Na wc jsem byla asi třikrát. 😜

laja64
9. říj 2018

Dobre rano holky, já jen slabě poslicky v noci, ale malá tam sebou mlela to bylo psycho. Jedná fotka je rozmazana, to jsem nestihla zachytit,nacpala se úplně na jednu stranu 🙊😑 Usla jsem někdy ve 2 rano🤣

kamila215
9. říj 2018

@laja64 Auvajs😂😂😂to normálně vypadá děsivě😂😂😂

laja64
9. říj 2018

@kamila215 Jo no🙊 extra to nebolí, ale nepříjemné to je. Prostě se nasere na jednu stranu a tak lezi, ale když se otočim, nebo ji požduchám tak se to spraví 😄

ishumisz
autor
9. říj 2018

@jitiss to ze si myslis, ze se nic nedeje, neznamena, ze se nic nedeje. U me se delo az pri porodu a byl v pohode..

lucyh1611
9. říj 2018

@laja64 a poletite i s miminkem? Taky jsem prave premyslela, ale nevim jestli si troufnu do Egypta s rocnim ditetem...🤷🏽‍♀️

Strana