icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

kamila215
15. říj 2018

@jitiss Tak snad už se další poradny nedočkáme😊. Já mám jít v pátek do poradny, tak také tajně doufám, že do pátku už tam snad nepůjdu a konečně porodim😁

jitiss
15. říj 2018

@kamila215 Tak mě by se to líbilo zítra ☺️ Máme výročí... Ale nezlobila bych se ani kdyby to bylo před víkendem. Jsem ráda aspoň za nějaký posun
😍

natysnovec
15. říj 2018

@kamila215 dekujem.

dusovkam
15. říj 2018

@natysnovec Ať vám to dobře dopadne 🙂

dusovkam
15. říj 2018

Já chci holky rodit v sobotu... 😂 Na ty narozky mýho chlapa. 😂

jitiss
15. říj 2018

@dusovkam Moc bych ti to přála.. ☺️

dusovkam
15. říj 2018

@jitiss Děkuju. ☺ On teda mladej už rejpal včera že bych mohla začít rodit, že se mu nechce do práce 😂

niki1107
15. říj 2018

Ahoj holky, tak i moje poradna dnes za mnou - přes víkend se toho extra moc nezměnilo, stále otevřená na volný prst, ale mám za sebou regulérní Hamiltonův hmat (byla tam jiná dr a údajně mám prostupnější porodní cesty, takže to bylo raz dva a dá se říct, že bezbolestně) s tím, že pokud se nic nezmění, tak ve středu jdu na další kontrolu a mám už přijet s taškou, že si mě tam kdyžtak už nechají na případné vyvolání ve čtvrtek nebo pátek. Po cestě domů jsem se v autě úplně rozbulela jak malá holka, ale musím říct, že ani ne skrz strach z bolesti, jak prostě z toho pocitu, že už to vlastně bude, že budu hospitalizovaná v nemocnici (já nikdy nebyla), v cizím prostředí, sama (můj by přijel, až se to rozjede)...Na druhou stranu mě hřeje pocit, že nemusím čekat další úmorný týden 🙏 a samozřejmě si přeju, aby mě malá co nejmíň trápila 🙏 . JInak už jsem doma a mám teda neskutečný křížový + ms bolesti s tvrdnutím břicha, ale nedělám si extra iluze, že mi ten HH zabere 😉. Takže tak, vám přeju co nejpozitivnější poradny a šup šup s miminkama ❤ !

laja64
15. říj 2018

@niki1107 Niki můžu se zeptat? Ten Hamilton se dela jen kdyz je mimino koncem panevnim- co vím já. Že ti vlastně miminko v břichu otočí. Ono se to dělá-i když je hlavičkou dolů? Jakože ho tam nějak ,,pošťouchnou"aby se to pohlo k porodu? Jinak doufám, že na vyvolání nebudeš muset a rozjede se to samo. Já teď čekám v nemocnici na poradnu-a jak jsem vycházela, zrovna šla maminka s tatinkem a nesli si miminko ve vajicku. Tak jsme se na sebe s tou maminkou chapave usmaly 😊😄

dusovkam
15. říj 2018

@laja64 HH se dělá i když je hlavičkou dolů. 🙂 Ale buď zabere nebo ne.. Známá ho měla 3x a jen způsobil poslíčky😁

zuzpro
15. říj 2018

Tak holky,dnes v 5:50 se nám narodil zdravý chlapeček Davídek ☺☺☺

sticker
laja64
15. říj 2018

@dusovkam Aha tak jsem zvedava, jestli mi ho taky nabídnou teda 🤔😄

laja64
15. říj 2018

@zuzpro gratuluju a přeji zdravíčko 💕💕

ojo
15. říj 2018

@niki1107 tak budu držet palce, jestli už máš bolesti, tak to vypadá dobře 🙂 mě dělal dr. hamiltnův hmat dopoledne a celé odpoledne jsem cítila takové slabé bolesti, ani ne kontrakce, ale bolesti jakoby v kříži, dělohy...pak po půl noci už se rozjeli kontrakce a malej se narodil k ránu 🙂

zuzpro
15. říj 2018

@laja64 Děkuji 😊Byl to tedy 8h boj,ale stálo to všechno za to☺☺

ojo
15. říj 2018

@zuzpro gratuluji 🙂

niki1107
15. říj 2018

@laja64 Co vím, tak HH vůbec nesouvisí s polohou dítěte - aspoň jsem to nikde nečetla, ani neslyšela.
Koukni:
Principem Hamiltonova hmatu je mechanické oddělení vaku blan od děložní stěny. Následkem tohoto oddělení dojde k vyplavení prostaglandinů, které mohou vést k nástupu porodu. K uvolnění blan dochází během gynekologického vyšetření v dolní části plodových obalů.
Oddělení blan lékař provádí krouživým pohybem uvnitř děložního čípku a tlakem na bříšní stěnu.

Ale jak píše dusovkam, může zabrat a taky nemusí...Mně se zatím dost slušně rozjíždí bolesti, přemýšlím, že to půjdu zkusit zaspat...

zuzpro
15. říj 2018

@ojo Moc děkuji ☺

laja64
15. říj 2018

@niki1107 Aha, tak mám špatné informace. Jo utikej se prospat, třeba budeš mít už už zítra malou v náručí 😍

niki1107
15. říj 2018

@laja64 Ty myslíš obrat zevními hmaty, to se dělá u KP 🙂. Jinak já ráno taky viděla malušenký čerstvě narozený miminko, jak ho nějaká sestřička odvážela v tom jejich vozíku...Ňuňáč 😍

niki1107
15. říj 2018

@ojo Přesně jak píšeš - křížový bolesti teda neskutečný, to jsem ještě nepocítila za celou dobu..úplně mě to nutí se hrbit, když chodím...tak uvidíme, každopádně moc děkuju, nezbývá než čekat, jak to bude pokračovat 🙂

dusovkam
15. říj 2018

@zuzpro Gratulace ❤💙

niki1107
15. říj 2018

@zuzpro Moc gratuluju, to je úžasný !❤ Hlavně hodně zdravíčka vám oběma 🙂

niki1107
15. říj 2018

@laja64 Dej pak vědět, jak dopadla kontrola !! 🙂

laja64
15. říj 2018

@niki1107 joo to jsem myslela, jsem to popletla 🙊👌 Tak se drž, snad se ti to rozjedee 😊

jitiss
15. říj 2018

@niki1107 Moc ti přeji, aby ti zabral a nemusela se trápit s vyvolávání. Chápu tvé pocity. Taky nemám ráda cizí prostředí. A hlavně taky bych se ráda vyhnula vyvolávání. Drž se 🍀 ❤️

jitiss
15. říj 2018

@zuzpro Gratuluji ❤️ a hodně zdraví a štěstí ☺

aronek
15. říj 2018

@zuzpro velká gratulace mamince i Davídkovi 🙂

zuzpro
15. říj 2018

Všem vám holky moc děkuju ☺☺☺

ojo
15. říj 2018

@niki1107 tak občas písni a hlavně měj pořád dobré naladění 🙂 zkus relaxační dýchání na uvolnění, to mě dost pomáhalo něco je i na youtube 🙂

Strana