Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@kusanagi87 my.mely i u prvni a v pohode...tak ja nevim
@natysnovec já odsavam na nejnižší, ale v navodu je psane, ze síla výkonu vysavace je jedno...
@kusanagi87 zkoušela jsme ruzne, ale jsem schopna odsavat jen tou na vysavac...
@natysnovec Odsavam.na nejmensi.
@petronelas dávám male bodycko s dlouhym rukavem a dupacky nebo polodupacky, prikryvam.lehkou dekou pokud je chladneji a moc se odkopava dam ji do pytle
@petronelas jojo kožešina jde sundat
@martina250703 ja to vzala na necely kolecko na plno a odsala sem paradne
Holky male je 6 tydnu a vypije mi 120ml.je to normalni??😃
@natysnovec Malá má 2 týdny v pátek a pije 90ml, myslím že je to ok 😊
@natysnovec Malá má zítra 3 tydny a vypije mi 120ml taky..
@petronelas má overal a je zabalený v zavince 🙂 jinak fusak využiješ tak tuhle a příští zimu, pak ve dvou letech už je to dost málo pravděpodobné, bude ti spíš chodit 🙂
Tak Samik ve dvouch letech taky chodil a i tak se rad svezl v kočárku. Koupili jsme navleky od emitexu na botičky do fusaku a jezdili jsme vesele dal🙂
Jinak už máme od včerejška po sestinedeli. Jupiii👍🙏 no a moje plné kojení miminko už má skoro 5 kilo a jsou mu akorát overalky z nextu 3-6 měsíců. Už je dlouhej přez celou vaničku 🙂
Holky tak mám za sebou první krušnou noc.. Od jedenácti co hodinu vzhůru, od jedný do tří přístup :nezaberu ani omylem😂, v půl pátý taťka vstává do práce, tak musím taky a od šesti vesele prudí řevem sousedy😂
@dusovkam @aronek nějaký skvrny na slunci nebo co - taky jsme měli krušnou noc. Krmení v půl 2, sotva zabrala tak upustila strašnou nálož do plíny, takže přebalit, u toho mně rozespalou zase nachytala a počůrala se, takže převlíkat, z toho byla naštvaná a začala strašně brečet, takže půl hodiny tišit, nakonec znova nakrmit protože to jinak nešlo. Pak teda zabrala, vzbudila se na krmení ve 4, ale za 10 minut mi u toho usla. Tak jí dám spát, v 5 je vzhůru znova a strašně hladová. Situace se opakuje, další krmení v 6. Jsem zvědavá co bude dneska, uff...
Holky něco pro pobavení 😁 😂😂😂🍼👍
Víte, jak matka na mateřské dovolené pozná víkend od všedního dne?
Podle toho, že potká svého manžela doma i v době, kdy by měl být v práci, a nevidí ho jen brzy ráno a pozdě večer.
@dusovkam 😂😂😂😂😂
@dusovkam my taky meli krusnou noc.Prvni od doby co jsme doma.Od 1 do pul4 vzhuru a uz sme toho moc nenaspali.
@petronelas
@dusovkam
@amenophus Holky priznam se ze ja v tom taky litam jako prase.Sem unavena,vyrizena a zrala na lano...😢😢
@natysnovec proc si odsavacku nejdriv nevyzkousela na sobe? 😀 Vykon je jedno. Co ty vysace, co si ho nemuzou snizit? 🙂
@petronelas
@natysnovec Já jsem třeba jako dnes zvědavá, jak dr. říct že prostě malej mi tři hodiny přes den spát nevydrží ani omylem a teď v noci taky moc ne 😂 n
Dnešní noc u nás opět terno: najíst- 20 minut, odříhnout dalších 20 minut a když čekám než usne tak dohromady je hodina v háji a za hodinu, hodinu a půl prudí znova 🤣 A to jsem ještě dalších cca 10 minut vzhůru a poslouchám zda se nebudí 🤣
@dusovkam tři hodiny přes den mi mála spala možná pětkrát za celou dobu a v noci jak kdy, ale nad ránem se budí fakt často, dneska jsem jí musela dvakrát masírovat bříško, myslím, že je to úplně normálni...
@natysnovec Poslední dny byla mala neodložitelna,okamzite pláč, včera už lepší,ale předevčírem jsem byla už úplně vyřízena, protože do toho ta starší chtěla pozornost a byla jsem tu až do šesti sama, takže jsem to lano taky zvažovala;)...
Ahoj holky, tak se taky hlásíme. Malá má dnes 14 dní. Koupeme okolo 19-20h, pak vypije 90ml, brkne a spi cca 4 hodiny. Budi se okolo půlnoci,zase vypije 90ml a spi do cca 5 do rána. Pak se vzbudí, zase se naji a spi další 3 hodinky. Přes den ji taky cca co 4 hodiny, mezitím buď spi, a nebo hodinku kouka a něco si mumlá a pak zas usne. Dávám jí pít fenyklový čaj, denně vypije cca 90ml, na prdíky netrpíme. Celý den ji mám v obýváku v hnizdecku, u toho vařím, peču, mám pušténou televizi,a ona buď kouká nebo spí. Večer hlídá chlap, dám si sprchu,on udělá večeři. Ráno když je doma, dělá snídaně, někdy i oběd, stará se o malou, já odpočívám. Chodíme denně ven, jezdím se starší dcerkou na kroužky, do obchodu , každý den někde. Snad to pohodové miminko vydrží 🍀
Dobré ráno holčičky, konečně jsme se doma trochu srovnali, tak můžu také něco napsat. Protože, ten prvotní shon..úřady, návštěvy, doktorka, kyčle...člověk je rád, že je rád😁. Porodila jsem poslední říjňátko. Lucinka se narodila 31.10 , měřila 48 cm a vážila 2730g. Byla a je pořád strasne maličká, mozna proto chtela byt v brisku, ještě o tyden dele😰😁. Vypuzovali jsme ji ven vsemi babskymi rady a nic. Den pred porodem, jsme se rozhodli, ze pujdeme na prochazku. Sli jsme nakonec do lesa. Chodili jsme tam asi tri hodiny a nasli jeste I nejake houby. K veceri jsem udelala houbove rizky, dala jsem si horkou vanu, pomazlila se s muzem a sli jsme spat. No a najednou o pulnoci me zacalo bolet bricho. Trochu, ale pravidelne po deseti minutach. Do tri jsem jeste lezela v posteli , ale uz jsem neusnula. Merila jsem cas. Po treti jsem vylezla a bylo mi uz jasny, ze dneska budeme mit nasi holčičku v naruci. Sla jsem se oholit, umyt vlasy, vytrhala jsem si oboci, vyfoukala jsem si vlasy a namalovala se😁😁😁. Bolesti se zacaly od tech ctyr docela zvetsovat. Takhle jsem si pochodovala po byte do sesti a pak uz jsem si zacala dobalovat veci a vzbudila muzskyho. V sedum jsme prijeli do porodnice, kde mi udelaly monitor a prohlidku.V 8:10 nas presunuli uz na porodni sal, pichly mi kanylu a rekli mi ať si dam vanu nebo sprchu. Vubec jsem nemela naladu se cachtat😂Najednou prisla kontrakce, tak rikam muzskymu at jde pro ne, ze uz rodim. Tak prisly, koukly a fakt, ze jo😂 Trikrat jsem zatlacila a mala byla venku v 8:25. Pry to byl ukazkovy porod bez prace😂😂😂. Ani ja ani mala jsme nemely zadne poraneni, takze jsem hned zase skakala pres kaluze😁. Ve stredu jsem porodila a v sobotu jsme jely domu.Prvni den byla mala doma uplne zlata, ale pak dalsi dna dny chtela byt nonstop na prsu😰Nastesti se to ten treti den srovnalo a teď uz si rika pres den kazde dve az tri hodiny a v noci mi vydrzi spat 5-6 hodin, takze je zlata. Jediný co ted ma za novou modu, ze treba od pul devate do jedenacti se chce chovat, nez vytuhne, ale pak uz zase celou noc I cely den dobry. Je boziiiii a ji proste zeru😍😍😍💗

@natysnovec Podle me je odsávačka na vysavac blbost. Hlucne, neprakticke na cesty a jeste bude mit dite trauma z vysavace. My mame klasickiu rucni od NUKu a nemáme problém. Ten je jedine tehdy, kdyz ma mala hleny moc v dutinach, to ji staci pri prebalovani rozbalit, predtim kapnout do nosiku, ona si kychne a ty zadni nudle jsou venku 🙂 a bez stresu. Zbytek lehce doodsaju.