icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

kamila215
9. lis 2018

@laja64 Malá je krásná a to háro jaké má😁😁za chvilku budete dělat culíky, je boží😍. Jste holky šikovný. Přeji vám ať vám ta pohoda vydrží!!!😊

laja64
9. lis 2018

@kamila215 krasna princezna 💗🍀 Děkujeme, vlasy má po chlapovi, já mám s bídou na culík😂 Starší dcerka byla taky zlatá, tak se modlim at to tak vydrží 😊😄

kamila215
9. lis 2018

@laja64 Taky děkujeme😘 Já jsem teď v těhotenství měla vlasy dobré, ale jsem zvědavá na šestinedělí....to jsem vždycky o půlku vlasů přišla😰. Určitě to vydrží a, když ne, tak to stejně budeme muset zvládnout. Nic jiného nám nezbyde😁😁😁.

tasmyska
9. lis 2018

@kamila215 malá je překrásná. Moc gratuluji 🍀💕😘

kamila215
9. lis 2018

@tasmyska Děkuji moc!😘😊

sju2929
9. lis 2018

@laja64 to mate uplne super! My na brisko trpime jako blazen.. ale kdyz nas netrapi brisko, tak je zlaticko..spinka, nebo kouka a je hodnounky. Kdyz brisko boli, tak chce byt jen u me. U chlapa rve, jsk kdyby ho kradli..
noci mame jak ktere.. vetsinou prvni pulku noci spinka (do dvou az tri) a tu druhou pulku jak kdy..
dneska extreme, ktery uz se dlouho nestal..
mala ma super vlasky 🙂 taky mam vlasace ☺️ A po tatinkovi...presne jak rikas.. sotva udelam culik 😁

@kamila215 ty jo, takovy rychloporod.. tos mela super, alespon ses tak netrapila 🙂
Mi uz vlasy zacinaji pomalu padat. Neni to nic hrozneho.. zatim.. ale uz padaji.. a to mame 5 tydnu 👀

Takhle se na me tvaril rano z postylky: “mamko ty chces abych spal, jo? 😂”

kamila215
9. lis 2018

@sju2929 Malý je nádherný😍. Měla jsem dobrý porod, nemůžu si vůbec stěžovat😁. Hlavně jsem byla ráda, že jsem rodila prirozene a vyhly jsme se vyvolavani😰. Mě v sestinedeli vždycky padaly také, ale fakt hodne. Tak uvidime, jak ted😉

dusovkam
9. lis 2018

Tak holky já mám doma pěknýho žrouta- není mu ani 14 dní a už má 3 470g 😂 To není možný toto.. 😂

kamila215
9. lis 2018

@dusovkam Musí to dohnat prďola😁

natysnovec
9. lis 2018

@ishumisz to nevim..ale vim ze to neodsavalo...

tasmyska
9. lis 2018

Tak my dneska kontrola po sestinedeli Eliáška a má 60cm a 5,2 kilo😝. Je to obr😍

sju2929
9. lis 2018

@kamila215 dekujeme 😘 Vam to taky moooc slusi ❤️
Beeezva 😁 tak uvidime, abych za chvilku nebyla plesata 😃

@dusovkam hele.. bud v klidu. My mame doma vahu. Maly ma 5 tydnu a 4,6 kg.. ve stredu mame kontrolu.. tak uvidime co se dozvime tam.. ale roste pred ocima 🍀

ojo
9. lis 2018

Máte žrouty? Co teprve ten náš....při propuštění min. pátek měl 3400g a v pondělí u dr. na převážení 3610g 😀 😀 to mu bylo 6 dní a už překonal porodní váhu 😀 ale beru, že to byli jiné váhy, takže tam může být odchylka 🙂

Nicméně jsem zjistila, že ho nesmím přežírat, zbytečně se pak kroutí a má bolení břicha...jemu fakt stačí 10min. kojení...já mu vždy ještě cpala prso, kolikrát ho plival, ale pak se nechal přemluvit, pak se kroutil, pořád škytal, dneska to dokonce vrhnul, když mě zas přišlo, že pil málo...no tak ho holt nechám a uvidíme na příští kontrole, jestli mu to stačí. Ale evidentně jo, hlásí se každé 3 hoďky v noci krásně spinká, je to další pohodář do počtu 🙂 v podstatě o něm nevím a mám čas i na sebe...

amenophus
9. lis 2018

Je možný že by se mi ze dne na den přestalo tvořit mlíko???!!! 😢😨😵 Měli jsme sice problémy s přisátím, ale malá víceméně přibírala dobře a při kojení mi vždycky z druhýho prsa samovolně vyteklo aspoň 15-20 ml. A včera najednou jako když utne. Za poslední týden přibrala jen 150 g, je fakt že taky u kojení vypadala nespokojená, prala se a krmila dlouho nebo naopak krátce a často...ale včera odpoledne najednou prsa úplně prázdný, při kojení z toho nic neteče. Začala jsem zuřivě odsávat a i tak je to bída, vůbec nevim co se stalo 😖. ještě že mám v mrazáku ty zbytky. Stalo se to někomu taky??? Máme 5 týdnů.

darkwitch
10. lis 2018

@amenophus 150g za týden je dobrý příbytek, prsa uz snad teď nemusí téct tohle by se mělo pomalu upravovat...

natysnovec
10. lis 2018

@amenophus ahoj me...my uz jsme na UM.😢

ishumisz
autor
10. lis 2018

@amenophus kojeny deti pribiraj narazove, takze se to klidne muze chvili zbrzdit. A nesmysl, aby mliko ze dne na den nebylo. Kolik je diteti? Proste chce ted treba jist vic, tak tomu dej par dni, nez se na to prsa prizpusobi.. otazkou je taky, jak casto kojis.. davej casto.. treba co pul hodiny, proste jak to dite potrebuje..

dusovkam
10. lis 2018

@ojo Jo taky jsem mu to cpala když to vyplivnul, ale jak se začne takhle kroutit tak ho dám hned odříhnout a je klid 😁A na škytavku mi mlíko taky plival, tak jsem zavedla že si cucne fenyklovýho čaje a pohoda. 🙂 Ať si mudra říká co chce. ☺

Jo holky řeším dilema- máme příští sobotu jet na jednu venkovní poslední akci od šermu- je to od města kousek, ale nevím jak to vyřešit s kojením.. 😐 A případně odstříkaný nemám kde "ohřát". Daly by jste dávku UM? 🤔

aronek
10. lis 2018

@dusovkam a nebudete tam mít třeba auto? Tam v klidu nakojit? Je to jednodušší, než řešit kde ohřát UM 🙂

ishumisz
autor
10. lis 2018

@dusovkam normalne nakojit? Tricko, mikinu/svetr takovy, aby se k prsum dalo dostat bez svlekani. A nejaky satek kolem krku, abys neofoukla az se rozepnes. Jinak bych to neresila. 😀Teda ja jo, dala bych si dite do satku, tam se da kojit taky dobre a kdykoliv.. Nebo si dite neberete s sebou?

dusovkam
10. lis 2018

@aronek Auto budeme mít vidíš to, jsem blbec 😂 Jak jsem první nekojila, tak je to teď se mnou marný 😂
@ishumisz Právě že bereme, ale nakojím případně v autě, což doufám že nebudu muset, neb snad delší dobu jak dvě hodiny tam nebudeme.. Teď jsme byli dvě hodiny venku a stále ještě spí a tam bude taky v kočárku.. 😁

darkwitch
10. lis 2018

@dusovkam my jsme včera byly na lampionaku a cestou domu rvala hlady, to jsme tam byly ty dve hodiny a v kocaru vetsinou vydrzi tri hodiny... vubec se na ne neda spolehnout :D

ishumisz
autor
10. lis 2018

@dusovkam na to nespelehej, ze ti prospi 😀 Ale v aute to je v poho.. tam kojim a i u prvni jsem kojila casto 😀

pazdelu
10. lis 2018

@amenophus 150g je krasny,normalni prirustek na vaze🙂 taky si myslim,ze uz se tvorbs mleka zacina ustalovat a kdyztak koj hodne v noci,i za cenu ze se tolik treba nevyspis a telo na telo, mazlete se spolu hodne a pokud mas moznost tak proste inpres den si vleztd spolu do pelechu a davej jak sio rekne...to bude v pohode🙂 nebo zkusit homeo ricinus communis 5ch ty jsou na tvorbu mleka🙂

Jo a dostala jsem doporuceni ze pri prdikach je skvely Rooibos caj -pije maminka,nejlepe sypany a 3-4hrnecky denne🙂

ojo
10. lis 2018

@dusovkam asi už taky koupím fenyklový pro mimčo...i před tím jsem mimčům dávala cucnout 😀 a kojení, jak psaly holky, v autě 😉 UM bych nedávala...

laja64
10. lis 2018

Holky o jaké uvažujete antikoncepci? Prerušovanou soulož nechci , kondom taky ne, prášky už brát nechci..uvažuju nad Mirenou..

ojo
10. lis 2018

@laja64 já půjdu určitě do Mireny, už jsem jí jednou měla po starších klukach 🙂

laja64
10. lis 2018

@ojo a byla jsi spokojená jo?

dusovkam
10. lis 2018

@darkwitch
@ishumisz Zatím mě ani jednou nezradil; když nepočítám čtvrteční výlet na poštu pro rodný list - pošťák zásadně nezvoní- a před poštou začali nějaký blbci troubit s trubkou na fandění a po hodině jeho spánku ho tím vzbudili. 😑 Ono jak ho pořádně nakrmim a dám pak do kočárku s dudlíkem tak je to cajk a těžká pohoda 😁 Zítra půjdeme na Svatomartinské trhy, tak jsem zvědavá 😁
@ojo Hehe kdyby dr. jen tušila jak Kubovi ten čaj šmakuje 😁😁😂

ojo
10. lis 2018

@laja64 jojo byla...sice jsem první 3 měsíce skoro pořád špinila, že už jsem byla naštvaná, že si ji snad nechám vyndat a pak jako když utne, neměla jsem ani MS...takže do ní půjdu znovu 🙂

Strana