icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

natysnovec
10. lis 2018

@laja64 pridam se pac taky nevim co si dat
..trpim dost na bolesti bricha...

aronek
10. lis 2018

@laja64 tohle jsem si nechala vyřešit hned při CS jsem si nechala udělat sterilizaci a mám pokoj 🙂 Je mi čtyřicet, mám 4 CS, celkem nebylo co řešit 🙂

petronelas
10. lis 2018

@laja64 ja asi zase budu mit prasky.Teliska se bojim,kondom nechci a prerusovany sex taky ne,ale jeste uvidim.

petronelas
10. lis 2018

@sju2929 koukam na fotecku.Maly je fesak.Jsi spokojena s tim polstarkem?Pomaha to na srovnani hlavicky?

amenophus
11. lis 2018

@ishumisz @pazdelu @darkwitch uff, díky za uklidnění. snad to jde... kdybych do ní nic nedostala, asi by z toho nebyly už šestery podělaný plíny za 8 hodin a dva poblitý bryndáčky 😂

sju2929
11. lis 2018

@petronelas dekuji 🙂
S polstarkem spokojeni jsme 🙂 maly je tvrdohlavy po mamince a tak si dela co chce 😁 tudiz.. i kdyz jsem ho zpolohovala, tak vzdy nejak dokazal dat tu hlavu jak chce on.. takze nam dr. Rikala, at koupime ten polstarek.. nekdy se sice i z toho polstarku dostane.. ale jwn vyjimecne..

Protoze holky!!! Maly zveda hlavu, ale jako brutalne.. uz se mi pretocil na bok! Sice jednou ale jo.. a vcera v noci na gauci to zvladl ze zad az na bricho.. gsuc je sice poddanejsi, mekci, tak to tam jde lepe.. ale jako v 5 tydnech.. 🤦🏼‍♀️ Co bude delat v pul roce? Behat? 😃🙊

amenophus
11. lis 2018

@sju2929 jo tyjo, naše pětitejdenní se taky přetáčí na bok! :O Na břicho se jí to teda ještě nepovedlo, ale děsí mě jak se takhle občas zvládá odpíďalkovat.

laja64
11. lis 2018

@natysnovec aha, a zvazuješ tělísko? @aronek kdybych šla na CS, taky bych to tak řešila, kdyby to šlo. Třetí dítě určitě nikdy nechci, budu se muset poradit s doktorem. @petronelas bojím se že u prášku taky skončím no. Měla jsem 5 let let Eloine, mesicky jen max 3 dny a úplně slabe, celkově jsem byla moc spokojená..

sju2929
11. lis 2018

@amenophus nvm kam se tak zenou 👀👀🤷🏼‍♀️ Mrnousci ❤️

dusovkam
11. lis 2018

@sju2929 Taky se nám dneska Kubík přetočil na bok a z toho na bříško... 😁 v patnácti dnech...
😁😁 plus máme za sebou první koupání bez řevu

natysnovec
11. lis 2018

@laja64 prave ze gyn rikal ze pro me to neni vhodne pro me ...nevim

sju2929
11. lis 2018

@dusovkam 😁😁 no chaaapes je? A pak ze jsou kluci pomalejsi 😂
Tj asi tak, jako ze miminka spi 18-20 hod. Denne. To neznaji ovsem naseho Ondru 😃

dusovkam
11. lis 2018

@sju2929 právě že je nechápu vůbec, ten náš pišišvor je rychlejší než jeho ségra. 😂 Jo tohle info o spaní mě taky pobavilo ...😂 Kubajz na nějakých 18-20 hodin denně prdí- já jsem ráda když mi přes den vytuhne na dvě až dvě a půl hodiny, pak ale je tu samou dobu vzhůru a vyžaduje si pozornost, nebo jídlo. 😁 Většinou spí tak hodinu a jsem za to ráda. Holt máš taky aktivní dítě mňo. 😁

natysnovec
12. lis 2018

Tak dneska je ten den D dneska jde nase Velka Segra do skolky...a ja jsem uplne ko....😢na jednu stranku se tesim ze tu bude klidek a na druhou ze mi bude smutno😭

natysnovec
12. lis 2018

Holky davate detem uz zimni boty nebo jestr kecky??

sju2929
12. lis 2018

@dusovkam Ondra je tedy prvorozeny, ale i doktorka nam rikala, ze nekam specha 🤷🏼‍♀️ 😁 kdyby jen tak ;) od 3/4 na 8 do ctvrt na 1 byl vzhuru a uz se v postylce rusa.. 😃 dokonce jsme museli sundat mantinely z postylky. Jinak tam nechtel byt, vztekal se.. protoze nevidel.. uplne chovani 5tydenniho mimca 👍🏻
Ano, nemuzou byt vsechny mimca klidne ze jo 😃 jsem rada, ze v tom nejsem sama ;)

dusovkam
12. lis 2018

Holky taky vám mrňata blbě snáší tohle počasí? 🤔Kubík je od rána neklidný, doma spí max. hodinu, pořád by jen baštil a tulil se. 😁

aronek
12. lis 2018

Ahoj, tak jsem zjistila, že mi měsíc běžela mateřská a rodičák. Musím někam nahlásit, tu mateřskou a vrátit přeplatek za rodičák. Dnes jsem byla tady na úřadu, ale mám trvalé bydliště jinde a oni s tím nic neudělají a jejich rady jsem fakt nepochopila. Nevíte kam a co nahlásit? Mateřskou jsem normálně hlásila přes práci, prostě mi nedošlo, že musím nějak ukončit rodičák. ☹

darkwitch
12. lis 2018

@aronek myslim ze ukončení rodicaku se hlásí na pracaku

dusovkam
13. lis 2018

Holky tak Kubíka potkal nejspíš růstový spurt. 🤔 Od včera co hodinu je vzhůru a ječí hlady, je protivnej jak týden před výplatou, nechce ani být v šátku, v noci taky co cca hodinu a půl vzhůru a spustí hned alarm, dudlík plive a nechá si ho jen v kočárku ... Jako je to brutus, abych se přiznala- úplně jsem zapomněla po těch letech že tímhle si projde každé mimi...😏🙄

laja64
13. lis 2018

@dusovkam růstový spurt může být tak brzy? U starší dcery to neznám vůbec, ta malá zatím jen ji a spi a občas kouká, akorát je pravda, že chce teď jíst tak co 3-4hodiny, déle bez jídla nevydrží. Dneska jdem k doktorce tak jsem zvědavá kolik přibrala 😁

ojo
13. lis 2018

Ahoj holky,
@dusovkam moje naštěstí ne, ani u jednoho neznám kojení co hodinu v žádných dnech...tak doufám, že i tohle poslední to mine 🙂

@aronek já si ten rodičák byla právě zastavovat už v září, abych nečerpala najednou. Musíš to nahlásit v místě bydliště na pracáku. Potřebuješ k tomu formulář Potvrzení dávek ovlivňující výši rod. příspěvku (je ke stažení na mpsv.cz) a ten nechat vyplnit na OSSZ, která ti vyplácí mateřskou. No a buď na ten pracák zajít osobně s tímhle formulářem nebo jim to tam poslat poštou s nějakým průvodním dopisem, v tom smyslu, že jsi nastoupila na PPM a zároveň si čerpala rodičák a že máš část vrátit.

dusovkam
13. lis 2018

@laja64 Jojo, každý mimi to má individuální, do toho ještě dopo začali prdíky, takže taky mazec.. 😐Ale teď už naštěstí hodinu spí a už mám pro něj nachystaný čajík.. 🙂
@ojo Tak to buď ráda. Já si to užila jak u dcery tak i teď.. ale ono bude líp.. Večer se vykoupe a teplá voda taky pomůže. 🙂

ojo
13. lis 2018

@dusovkam to já jsem, rozhodně to nikomu nezávidím 😀 ten fenyklový čaj zatím piju já, dávám si 2x denně a dobrý, zatím jsem vyloženě mimču nedávala 🙂

dusovkam
13. lis 2018

@ojo Já právě mám zkušenost od starší- té jsem taky dávala když jsem tu chvíli kojila a zabralo to líp 🙂A mojí generaci taky maminky dávali ke kojení čaj a žijeme 😁

laja64
13. lis 2018

@dusovkam taky dávám fenyklový čaj a sem tam do mlicka preventivne espumisan-jako u dcerky,zatím vše funguje, snad to tak bude i nadále. U doktorky vše ok, malá má 4100g. Za 14 dní přibrala 600g 😄 Je to jedlík😁

dusovkam
13. lis 2018

@laja64 Heeezký, pěkný jedlík je ta tvoje princezna.🙂 Já jdu s Kubíkem v pátek na třítýdenní kontrolu tak jsem zvědavá .. Minulý pátek měl 3470g 😁

codal
13. lis 2018

Ta moje hvězda je taky pěkný jedlík,ale přestala mi přes den spát.Spi asi tak třikrát denně půl hodky jen aby se neřeklo, jinak vyžaduje neustálé chování, kojení atd. Do toho ta starší samozřejmě taky chce,abych se jí věnovala, no je to hukot😀..

darkwitch
13. lis 2018

Taky mam pocit ze to moje dítko potkal spurt velké odpoledne chce kojit max po hodině, ale občas i častěji... Jinak dneska kontrola v šesti týdnech a na 5160g a 59cm za měsíc přibrala 1130g...

aronek
13. lis 2018

@ojo díky za radu, musím to co nejdřív vyřídit 🙂

Strana