Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@kamila215 těhotenství nijak zvlášť, hlavně u toho posledního...už tak tak neprožíval, spíš s každým dalším mě více pomáhal s těmi staršími dětmi, abych je třeba tolik netahala a tak. Nejvíc vtipné období bylo kolem termínu porodu, kdy každou bolest byl vyjukaný, jestli už jedeme 😀 Přitom paradoxně, když na to došlo, tak byl úplně v klidu. Byl u každého porodu děsná opora, ještěže jsem ho tam měla, jemu se to moc líbilo 😀 ..až teda na čtvrtý, ten byl nejbolestivější a to říkal, že vůbec nevěděl, jak mi pomoct, pokaždé také přestřihnul pupeční šňůru a byl dojatý a vždy mě za každé dítě děkoval 🙂
@kamila215 Myslím, že tímhle druhým porodem jsem mu dala dost zabrat.. byl totiž mnohem horší a delší než ten první, dcera vůbec nesestupovala, chvílemi se na monitoru ztrácela (měla dvakrát omotaný pupečník), já už jsem z vyčerpání byla úplně hystericka a v jednu chvíli jsem se fakt bála,že umřeme a prosila ho,ať se postará o starší dceru.. bylo to asi iracionální,vím, že by nás tam jen tak nenechali, kdyby to bylo tak vážné, ale já už byla úplně hotová a nedokázala jsem uvažovat rozumně.. každopádně jsem ho tím dost vyděsila,hrozně se o nás bál, byl po porodu úplně bílej, když prý mluvil se ségrou do telefonu, tak si prý v první chvíli myslela,že se něco stalo,protože byl mimo.. mámě pak říkal, že to bylo šílený, že takovej strach v životě nezažil a že už nikdy víc.
. celou dobu se o mě staral, omýval studenou vodou, byl úžasnej!!! ❤️
@kamila215 No to víš, stát to jaksi nezajímá. 😂 Ale jak máš něco platit ty jim, tak to je fofr a div že po dni zpoždění na tebe nepošlou exekutora.😂😂 tak samozřejmě že bez peněz nebudu, ale naprd je že tenhle měsíc jsem dceři platila plavání, takže do výplaty to bude tak tak no.. 😐
@kamila215 A co se porodu týče- když to srovnám s otcem dcery a teď...To je kurnik rozdíl.. U dcery mi ex jen papouškoval co řekli doktoři a nakonec stejně akutní SC, žádná podpora nic. Zato tatínek Kubíka, samá sranda, nechal mě v klidu nadávat a řvát, nekecal mi do toho, a držel mě během kontrakcí za ruku, otíral mi čelo a hlavně na to že byl vlastně ve finále cca 26 hodin vzhůru, neb byl v pátek v práci a vstává o půl páté, tak byl úžasný a přestřihnul pupeční šňůru se slovy že je to tvrdý jak guma u nich v práci 😂😂 A hned z práce se žene k malýmu a hned chce přebalovat a nechat odříhnout, jen mi ale stále přijde že jaksi to není takový cit co cítím já, ale ono co taky s miminkem, který jen spí, jí atd. Myslím že až bude Kubík vnímat a reagovat tak to bude jiný a lepší. 🙂A hodně mi pomáhá když už večer doslova padám na hubu z těch nočních dvouhodinových směn 😂
Ahoj holky 👋☺,
@kamila215 Tak ja jsem prvorodicka a i myho je to prvni miminko a porod zvladl levou zadni. Nedokazu si predstavit, ze bych ho u sebe nemela - daval mi napit, pomáhal s dychanim (i kdyz jsem sotva popadala dech) a hlavně me o vsem informoval - v samotnem závěru, ze uz je videt to i to, no mela jsem pocit, ze me odrodil on a PA mu asistovala (snuru taky prestrihaval a nechybela tez poznamka, jak je to tvrdy, ze maji podobnej matroš v praci) 😀. A to mel po nocni (rodila jsem v pondeli v 21:15, takze byl nejakych 37 hodin vzhuru) a i po porodu jel o pulnoci do prace, takze fakt masakr. Každopádně asi nikdy nezapomenu na to, jak brecel, kdyz se mala narodila, jak se na me dival a neustale mi opakoval, jak je na me pysnej (do dneska se sem tam mrknu na videa z porodu a desne me to dojima). Jinak nemam pocit, že by ho to extra změnilo - ke mne se chova stale hezky jako driv, co se tyce porodu, tak uz to velmi zlehcuje, ze to vlastne pro me byla brnkacka (dela si srandu), ale to pouze, kdyz na to přijde rec mezi nama dvema. Je fakt, ze z jeho pohledu, kdy jsem extra nervala ("pouze" jsem se svijela bolesti a nemohla ani mluvit - jinak drzkuju 😀) a byla bez poraneni, to byl rychlej a v pohode porod (nebyt tech krizovych bolesti, ty fakt nezapomenu), ale ve spolecnosti se pysni jako pav.
Jinak doma mi se vsim pomaha jako driv, male se venuje, koupe se s ni, mazli ji; kdyz pláče a ja nemam uz energii, tak si ji vezme k sobe, zpiva ji a tanci s ni v naruci po celym byte...To me neskutecne dojima, kdyz to vidim. Prebalovat umi, do převlikání se nepousti (ma strach), ale tohle si delam prevazne sama. Kdyz potřebuju byt v klidu sama, vezme malou do kocaru a ven (jo a na prochazkach vozi kocar vyhradne on 😀). Na druhou stranu souhlasim s dusovkam, ze malou zboznuje, ale je to porad miminko, se kterym "nic neni", takže si to asi vic uzije, az bude mala vic reagovat ☺.
@codal Máš skvělého chlapa a důležité je, že jste to zvládli😉 Je fakt, že když nastanou nějaké komplikace, musí to být pro ně děsná bezmoc, že nemůžou nic udělat. Zaplať pánbůh za ty porody co jsem měla já. Můj ex i současný muž mají, jen hezké vzpomínky, ale já jsem měla o proti tobě porod bez komplikací.
@dusovkam Tak snad to přijde ještě tenhle měsíc, držím palce✊. A co se porodu týká, tak koukám, že s pupeční šňůrou prohodili všichni mužský to samý😂😂😂😂Je fakt, že ani já jsem nevěděla, že je to, tak tvrdý😁. Máš také úžasného chlapa a je fajn, že ti takhle pomáhá. A neboj se s tím citem, je to, tak, jak píšeš...až bude s Kubikem větší sranda bude to jiné, teď ty miminka fakt jen spí , jí a řvou a to není taková zábava😉😊
@niki1107 Máš taky báječného muže😉 Já tomu svému zakázala koukat tam dolů, takže mě neinformoval, ale nakonec z něj vylezlo, že toho také viděl dost. Naštěstí z toho nemá žádnou újmu😰😁😁😁.Mě se také chtělo strašně brečet, když nám dali malou a mužskemu se také leskly oči, ale pak nám malou vzali, protože se nalokala hodně plodove vody a nějak jsme to ustali a nakonec nebreceli😊. Také mi říká, jak je na mě pyšný a, že už u nás doma není největší husťák on, ale já😂😂😂. Ten můj dělá přesně co, ten tvůj, když někomu vypráví o porodu, dělá z toho úplnou grotesku😂, ale to je celý on (mezi nama dvěma je pořád na měkko).Kočárek vozí také zásadně on a vykracuje si u toho, jak největší king😁. Určitě si to užijou víc až bude s dětmi větší sranda. Jsou to zlaťáci😍 A jeho tancovani a zpívání malé, to máme také stejně😰😁 Upřímně se divím, že mu to malá vůbec toleruje a neřve u toho, jak pavián😂😂😂
Moc vám děkuji holčičky za vaše příspěvky. Jsou to hezké a dojemné příběhy😊😍. Tady jde přesně vidět, jak je každý porod individuální. Jediné co máme všechny stejné je to, že máme skvělé chlapy👍😉💗😊 což je super!!!!
@kamila215 já nevím jestli to bylo tak hrozný nebo jestli jsem to jen já nezvladla.Jako mala v ohrozeni byla, ta snura dvakrat kolem krku mohl byt dost prusvih,ale myslim, ze to meli pod kontrolou.Me, ac už jsem jednou rodila, ta bolest neskutečně zaskočila, že byla mnohem větší než u prvního porodu, všechno to trvalo mnohem dele a já už jsem po těch hodinach byla hrozně unavena, mela jsem zimnici, klepaly se mi nohy, a navíc jsem teda trochu hysterka, takže jsem to prostě celé neustála, poddala jsem se te bolesti a o to to všechno bylo horší. Doteď se za to stydím a musím si to v sobě nějak srovnat...
@kamila215 No je fakt, ze nektery veci videt nemusel 😂, ale diky bohu si z toho děláme totální prdel ✌😂. Opravdu jak to tak ctu, tak mame super chlapy vedle sebe ☺.A hlavně je to vsude stejny - maminky odvedou tezkou praci a pysni se hlavne tatinkove 😀😀😀. Co se tyce toho zpěvu, tak kolikrat je mala protivna, ze ani na moje chovani nema naladu, tak ji predam chlapovi a clovece ona mu to totalne zere ! A on zpiva a u toho tanci jak na dechovku nebo ji začne vykladat pohádku o tom, jak se máma jeste v lednu ožrala a přitom uz mela v sobe malou fazolku 😂😂😂. No hotovo 😃😄. Sranda musi byt ✌.
@codal Souhlas, co pise @kamila215. Absolutne se nemáš za co stydet a právě naopak - bud na sebe právem pysna, porodila jsi dite 💜.
@niki1107 Ještě byla vtipná placenta. Když jsem jí vytlačila, úplně vyvalil oči a chvilku si myslel, že máme dvojčata😂😂😂😂. Došlo mu o co jde až, když s tím PA flákla na ten stoleček😂😂😂😂😂😂. Přesně, tak my to oddřeme a oni nám přeci dali to nejdůležitější, jejich "sémě"😂. Tak koukám, že máte doma také veselo😂. Pohádka o ožralé mamince a fazolce je dobrá👍😂😂
@kamila215 Včera mi hodně pomohl, já po celém dni totálně vyflusaná a on po kojení úplně suverénně vzal malýho, dal ho odříhnout a zbavil ho škytavky, a já vytuhla. 😂 ☺ Jo holt jsme si uměly ty svý chlapy vybrat, jen kurnik nechápu proč jsem si ho neklofla dřív, když se známe od mých šestnácti 😂😂 Ale ono všechno má svůj čas. 🙂 A ten můj prý taky viděl jak prcek vyklouznul a je ok. 😁
@codal Kočko, já se taky tou bolestí nechala ovládnout, nemáš se za co stydět. 😉⚘Porod prostě není procházka růžovou zahradou, ale pak nám vše ta naše mrňata vynahradí. 😍 Já mám doma šíleného mazlíka, když usíná přes den u nás v posteli tak buďto mi musí ležet břicho na břicho, nebo ho držím za ručičku a to jsou ty kouzelný chvíle, který za to stojí a vše mi vynahradí. 🙃
@niki1107 Jo já se taky 2x na začátku těhotenství picla🥂, jednou na soustředění od historického šermu, to jsem mohla být tak v druhém týdnu, no a podruhé na svý narozky, nakonec jsem to zjistila až v půlce března, když mi začalo být špatně a nedorazila MS. 😂Tak doufám ze to nikdo nebude malýmu vyprávět 😂
@dusovkam Je to fajn, když takhle pomáhá😉 Musíme si toho vážit😊. Ten můj by mi chtěl moc pomáhat, ale je bohužel řidič a domů jezdí, jen na víkendy a někdy, když se poštěstí tak se v týdnu aspoň jednou dostane domů. O to je to pro něj těžší...když odcházel po otcovske dovolené do práce, říkal, že to byl pro něj nejhorší odjezd a pro mě popravdě taky. Musíme si zvyknout😕. Přesně, tak všechno má svůj čas a měli jste spolu být prostě až později😊. Tak je fajn, že ten porod na nich nenechal žádnou větší újmu😂.
@kamila215 Tak to tě obdivuju, já bych to asi nedala, protože vím jak to mají rodiny řidičů těžký- párkrát jsem s ex který je kamioňák jela třeba na týden pryč když malá byla u tatínka, nebo na prázdninách a jako docela hodně se mi stýskalo .. O to víc to musí být mazec když je doma malé mimi.. 😕 Ale holt pracovat se musí.
@dusovkam Já jsem na to zvyklá. Jezdí už od dvaceti. Jsme spolu čtyři roky a jako řidiče jsem si ho už našla.Také jsem s ním občas jela. On naštěstí jezdí jen Čechy a Německo, takže v pondělí ráno vyjede a v pátek je doma. Víkend volný a , když má vykladku v Čechách a pak pauzu, tak přijede domů i v týdnu. Také se mi stýská, ale jsem na to za ty roky zvyklá. S tím narozením cacorky je to něco nového a je to mnohem těžší, ale zase si zvykneme. Nic jiného nám nezbývá a, jakže říkáš pracovat se musí😉😘
Tatínek porod nestihl, dojel až když byla mala na světě, ale dojaty byl. Malou si bere a většinou s ni usne a pomaha spis tim ze zábavi starší 🙂

@aronek Tak to potom chápu😁😁