icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

kusanagi87
30. lis 2018

@biciklissie To je vsechno vyvoj 😉 jsou fakt ještě hrozne mali na takove dovednosti. Az budou mit tak 3-4 měsíce, tak to bude zase uplne jine. Ty skoky jsou az snad do 2-3 let fakt velke ☺️ Nahle umi to, co minuly týden ještě ne atd.

codal
30. lis 2018

@dusovkam kašli na úklid, ono se to nezblazni a kdyz je dcerka ve škole, tak s malým zalez do postele... Mně malá taky přes den málo spí,ale po obědě si chodime lehnout všechny tři i se starší dcerkou bordel nebordel a většinou vytuhnem všechny... Odpočinek je důležitější než pořádek!

codal
30. lis 2018

Malá se taky už směje, na hračky zatím reaguje málo,ale na lidi se směje často. Hlavu na rameni drží krásne,koníky teprv zkouší a moc jí to nejde,hlavu ze strany na stranu si otočí,ale zatím ji zdvihne jen malinko nad podložku. Ale je to šikula🙂..

amenophus
1. pro 2018

@dusovkam Jo to je tenhle tréning na bříšku! Uf, tak to děláme, to snad nezanedbáváme. I když teda 5 minut to nevydrží, většinou tak po minutě začne hrozně hulákat. Dneska zrovna jsme měli rekord, to už možná vydržela skoro k těm 5 minutám a krásně otáčela hlavičku ze strany na stranu a málem se několikrát přetočila na zádíčka. Ale pro ní to musí být fakt makačka, protože je celkem dlouhá a hubená, ale má velikánskou hlavu (po tátovi). Takže jak se snaží zvedat hlavičku, kolikrát má hlavičku tak centimetr nad zemí a zadeček jí vlaje v oblacích 😂😂😂

@biciklissie Naše sice byla v termínu, ale taky měla žloutenku a na úvod hrozně zhubla, tak mi taky přišla v některých věcech trochu zpožděná. Ale zase ono to v jakém týdnu má dítě co dělat je jen braný podle průměru a některý děti začnou s něčím jiným než jiný - takže mě třeba furt trápí že jí vůbec nezajímají hračky, ale zase třeba se říká že touhle dobou by se měli začít pomalu přetáčet na bok a to ta naše dělá už asi od 3 týdnů, takže změněný pořadí nových dovedností určitě neznamená opožděný vývoj 🙂

biciklissie
1. pro 2018

@aronek Super, díky, tak jsem ráda, že s tím Espumisanem se nemusím trápit, že jí ho ordinuju. Dávám tedy 8 kapek do každého UM. V letáku píšou, že před jídlem nebo do jídla 5 až 10 kapek, tak si říkám, že když větišnou vypije dvě třetiny nebo celé, tak že část kapiček vždycky do sebe dostane. Taky to s tím bříškem děláme tak, často se fakt nestíhá, když se hodně procházkuje, spí a blinká🙂.

biciklissie
1. pro 2018

@laja64 Naty je právě dudlíkovej závislák a musím přiznat, že jak jsem ze začátku měla výčitky, že jí ho dávám, tak teď jí ho docela šoupu, jak můžu, když vidím, že ji uklidní hlavně to. Tak s tím UM to dělám podobně, akorát, že neohřívám v mikrovlnce, ale v ohřívačce. A to je asi ten zásadní rozdíl, tam to trvá o dost dýl. Jako cca čtyři pět minut určitě. Takže to je sejít dolů po schodech, nalít vodu do lahvičky, ohřát, dát UM, promíchat, zase nahoru po schodech, vyndat z postýlky, nainstalovat bryndák a pije se. Takže myslím, že to trvá tak deset minut, což už je na pláč docela dost, zdá se mi. Ale nedá se nic dělat, přemýšlela jsem, že bych to všechno dala do pokoje k ní a dělala UM rovnou tam, ale zase se i myjou flašky a tak, no nechala jsem to tam, že si hold popláče, co se dá dělat. Jinak ona taky pláče jen skrz hlad a bolení bříška. Já to dělám tak, že krmím taky jen na hlad, v noci taky nebudím. Ona stejně cca do půlnoci nebo jedné vzpouzí a pak krásně spí cca do osmi nebo devíti, za tu dobu se vzbudí dvakrát.

biciklissie
1. pro 2018

@laja64 Jo a vodu tedy nedávám. Pokaždé Ti pije 120 ml? Já teď vždy chystám 135 ml a pije tak cca od 80 ml do těch 135 ml, celou dávku jen výjimečně. Za den vypije tak průměrně 700 ml, je to různé, někdy 550 někdy 750. Většinou krmím tak 7x až 8x denně.

biciklissie
1. pro 2018

@kusanagi87 Moc díky za zkoušenost a tu citaci, pomohlo to. Co je letadýlko? A zkusím se na to víc zaměřit, dávám tak třikrát denně, dokud se nezačne vztekat. U nás je to složitější o tu ortopedickou peřinku, má tam být co nejvíc a bříško nikdo neřešil. Tak se nějak snažím o zlatou střední cestu. Ono je to taky dost na nic, že nemůžu čapnout dítě a dát ho na bříško a musím z toho vždycky vyšněrovat a zase zašněrovat.

biciklissie
1. pro 2018

@kusanagi87 No, já už jsem na vše natěšená. Ono přecejen je to teď hlavně obsluha, tak se těším na tu odezvu. Ale posledních pár dnů pozoruju změnu, víc na nás kouká, poslouchá, co říkám a tak. Taky na hračky kouká, sice na pár vteřin, ale je tam vidět ten pokrok. Včera jsem zkusila ukázat svítící mobil a krásně ho sledovala z jedné strany na druhou. Tak je vidět, že to tam v té hlavičce je, jen nezájem. Je fakt. že ona asi bude dost po manželovi, flegmouš. Zajímá ji jen mlíko a dudlík🙂. Jo a bříško, aby nebolelo a nazdar🙂.

biciklissie
1. pro 2018

@kusanagi87 Jj, právě jsem nad tím přemýšlela, že když si člověk porovná ten první rok, že to je neskutečný skok ve vývoji...

biciklissie
1. pro 2018

@codal Páni, to je krásný úsměv, se fakt těším. Vaše malá je krásně šikovná...

biciklissie
1. pro 2018

@amenophus Jj, tak u nás taky žloutenka a hubutí, tak to máme stejný. Jo, tak to jste byli vy, jak se přetáčí takhle brzo. Já pořád říkám manželovi, že musí dávat pozor, že to může udělat z ničeho nic. To jste fakt dobří.

darkwitch
1. pro 2018

Tak naše princezna ma dneska dva měsíce. Jsem si říkala jak je oproti těm vašim prckum líná , ze tomu paseni moc neda, většinou se na brisku rozhlidne aniz by vyrazne zvedla hlavu a usne, tak dneska zvedla hlavu na tak dlouho ze jsem i zvladla udelat fotku a když jsem ji dala na brisko vecer tak se pretocila, tak jsem to brala jako nahodu, no zopakovala to jeste dvakrát...
Jinak jsme si dnes uzily prima den, bylo rozsveceni stromecku a trhy, tak jsme vyrazily rano na trhy a podívat se na čerty, kteří jsou součástí trhu a večer na rozsviceni. Starší jela dopoledne na lyžích a vynutila si balonek a cukrovou vatu.
Mám udělané pusinky i kdyz jak nas znám do vánoc nevydrzi, ale ja je beru jen jako doplněk k lineckemu. Zitra nas čeká rodinné pečení tak uz se těším.
Jejda jsem se nějak rozepsala

laja64
1. pro 2018

@biciklissie jojo pokaždé, jen fakt občas vypije 90ml. Pije tak 6x denně zhruba. Jo tak aha, a o mikrovlnce jsi neuvazovala? Kvůli dudliku vycitky neměj určitě, jednou ji ho vezmeš a bude 😊

dusovkam
2. pro 2018

Holky tak jsem si včera zašla na ty nehty, no spokojenost největší a přišla jsem tak tak na krmení, ačkoliv hodinu po kojení vycucnul ještě 50ml odstříkanýho... 😁 No a potkala jsem sestřičku od naší dr.a ta si všimla mých úžasných pytlů pod očima který by zastavili i stoletou vodu. Tak jsem jí popsala v rychlosti co se poslední týden v noci děje a poradila mi ať dám před spaním jednu dávku UM, že to neuškodí když jinak v noci kojím, že občas MM nestačí no. No měla jsem večer brutální výčitky, ale poprvé od porodu jsem se vyspala, malej zabral na 4 a půl hodiny, pak dostal ode mě, spal další tři,pak dve a teď si tu vesele prdí a chrní... 🤣😂

sju2929
2. pro 2018

@dusovkam ja davam dokrm... vetsinou na noc, nekdy i pres den. Ze zacatku jsem mela taky vycitky, ale uz jsem se s tim srovnala. Neni to nic zleho.. malemu to pomuze od hladu, je klidnejsi, spokojenejsi a spi...a kdyz je na prsu skoro hodinu! A pak jeste place hlady... okoli mi moc na psychice nepridalo.. 😐
Ale rikej si spokojene miminko = spokojena maminka a na vse ostatni hod bobek.. 🙂

dusovkam
2. pro 2018

@sju2929 No musím říct že je to paráda se vyspat delší dobu než hodinu a půl.😁 A jak jsem se bála že mu to třeba způsobí zaražený prdy, tak ráno ukázkově naplnil plínu. 😂 Ale unavená jsem stejně.. Od pěti od rána zase řádil, teď jen přemýšlím zda s ním jít vůbec ven, sice jsou dva stupně nad nulou ale je tam hnusně chladno... 🤔 A nechci aby mi případně omarodil.. 😑

aronek
2. pro 2018

@dusovkam tak u nás ještě ke všemu prší, takže jsme celý den doma s teď asi hodinu nejde elektrika. Neděle na prd. Chtěli jsme jít na rozsvěcení stromku, ale v tom počasí to neriskneme 🤔

sju2929
2. pro 2018

@dusovkam musim rict, ze ti rozumim.. maly pres den co hodinu ji a ji i hodinu a za hodku chce znova 😐 pokud nedam dokrm.. je to maras.. 👀
My mame nutrilon primo na drobne zazivaci problemy (kvuli blinkani) a vyprazdnuje se krasne 🙂 dokonce bych rekla, ze co ma dokrm, tak nas mene trapi brisko..
to te plne chapu.. ja taky kolikrat lozim po 4.
To asi zalezi na Tobe 🙂 my se asi na chvilku pujdeme vyvetrat 🙂

dusovkam
2. pro 2018

@aronek No taky u nás prší, ale nás to chytlo kousek od baráku tak se chlap vrátil pro pláštěnku na kočár, aby se malej vyvětral.😁 Též jsme chtěli jít ale bylo to až i půl pátý a to už se chystá koupání- ačkoliv hned po krmení mi malej vytuhnul, tak asi až zítra bude vana 🤣
@sju2929 Tak jen co jsme přišli zvenčí tak baštil 20 minut jak blázen, tak snad se pořádně napucnul, a už přes hodinu spí... 😁

darkwitch
2. pro 2018

Tady prší už od poledne, domu jsme šly ted pěkně v dešti a bez pláštěnky na kočár, tu jsem s tim ze pršet nebude nechala doma... Tak jsem kočár donesla do bytu a budu susit, naštěstí nepromokl, takze male bylo teplo.
Cukroví máme upečene a starší stihla postavit snehulaka tesne pred tim nez začalo pršet, takze dnešní úkoly splněny

aronek
2. pro 2018

@dusovkam u nás je právě rozsvěcení až v šest a loni tam byly proslovy skoro do sedmi, než rozsvítili a to prostě v dešti nedáme. Pojedeme se někdy navečer podívat v klidu na nasvícené náměstí, aspoň nebude takových lidí, loni to byl masakr. Jak dávají občerstvení zdarma, tak se tam všichni natáhnou a neuhnou kočárku ani o kousek, aby o něco nepřišli ☹

biciklissie
2. pro 2018

@laja64 Když já právě pořizovala ohřívačku proto, že jsou nějaké ty teorie, že mikrovlnné záření není zrovna zdravé. To moji rodiče pořád mají nějaké takové hlody. No, ale v tomto mě skutečně nahlodali. Sama mikrovlnku využívám fakt hodně, ale té malé jsem si říkala, co kdyby na tom něco bylo... Teď zase mají hemzy na kojeneckou vodu v plastových lahvích (ftaláty), tak mi to taky vrtá hlavou, ale když jsem viděla ty ceny té ve skle, tak fakt jako odolávám.

biciklissie
2. pro 2018

@dusovkam
@sju2929
Holky, skrz ten dokrm UM výčitky nemějte. Co máme říkat my, co nekojíme vůbec. Taky mě to hodně vzalo, o tlaku na mé kojení a psychice bych mohla psát romány. Bohužel to z části asi bylo i tím, i když faktorů víc. Když máte spokojená miminka, tak není co řešit.

laja64
2. pro 2018

@biciklissie aha. Tak to neřeším, to by se člověk zbláznil, bo ,,vse" nějak škodí. Vodu normálně převařuju teda. Já ostatní neposloucham, řídím se tím,co si myslím sama. Jako něco o těch mikrovlnných troubách jsem taky už slyšela,ale ohrivacku by mě kvuli toho koupit nenapadlo 🤔

laja64
2. pro 2018

@biciklissie přesně jak píšeš. @dusovkam @sju2929 já nekojim vůbec a jsem za to i teď ráda. Jdu si kam chci, neresim, že malá musí dostat mlíko z prsa. Prostě nekojim, vycitky nemam-ani by mě nenapadlo je mít. Hlavně že dítě je spokojene a to je důležité ✔

dusovkam
3. pro 2018

@aronek Jo tak mě stačilo včera jít jen kolem hodinu před rozsvícením .😁 A v pátek začínají adventní trhy, tak půjdeme hned jen co se chlap vrátí z práce, neb vím jakej je to pak v sobotu brutus i bez kočárku a to mám relativně malej X-lander. 🤣
@biciklissie Měla jsem to podobný u dcery, a do toho za zadkem imrvére tchýně, jak ona kojila obě děti do jejich dvou a bla bla bla... Ale stejně se bojím že prostě z toho nevyspání přijdu o mlíko.... A to nechci, jenže přes den spát neumím a ani nemůžu. Jen když už se chci natahnout tak malej začne "prudit" jak kdyby to tušil. 🤣 Teď už jsem zas přes hodinu a půl vzhůru- milostpán se napapal, lehce mě poblinkal, potřeboval se dorazit a teď zas čekám kdy odříhne a usne... 🙄 Fakt se už modlim aby se to zlepšilo.. Protože jsem pak K.O., protivná na vše okolo a usínám v sedm večer při kojení... 😣😐

biciklissie
3. pro 2018

@laja64 No, já docela těm našim odolávám, ale s tou malou mi to vrtá v hlavě. S tím převařováním vody, pak ji máš v ledničce nebo normálně venku? Jinak vůbec netuším, jak to děláš, že Ti vypije většinou stejně, u nás je to děsně různé a to ještě často trochu dopíjí po odříhnutí nebo na škytavku...

biciklissie
3. pro 2018

@laja64 No, já zažila dost nátlak a výčitky, musím se přiznat, docela mám pořád. Neb myslím na to, že kojení je dobré na imunitu a prevence na ekzém a alergie a oboje já mám. Takže ano, má to obr výhody, hlavně ta zastupitenost a taky vím, kolik vypije, což se hodně hodilo ze začátku, když byla tak maličká a ještě hubla. Ale pořád to ve mě je, že jsem to neměla vzdávat, že jsem tomu měla dát víc. Nevím no, racionálně si to nemyslím, když to tu holky píšou, tak je jasné, že dělají správně, že dokrmují, ale to je hlas rozumu, u sebe má člověk dost jiný metr asi.

biciklissie
3. pro 2018

@dusovkam No, oni naši chod zřídka, ale když už, tak to stojí za to. V tom šestinedělí jsem každou jejich návštěvu obrečela, teď už tu dlouho nebyli, tak nevím🙂. To jsou pořád rady, nejdřív to kojení, pak ta mikrovlnka, voda v plastových lahvích, jak s ní vůbec nemám chodit ven, když je tam malá, jak s ní spadnu, jak ji mám dát na elektrickou vyhřívací dečku... Samé blbosti, ale člověka to vezme, kor s těmi hormony. Obzvlášť, to spadnutí, to je moje fobie, že s ní upadnu, to se mi zrovna náhodou do toho trefili, tak se teď bojím o to víc, máme schody, teď to náledí, atd. Místo toho, aby na matku v šestinedělí patrně, tak mě vždycky akorát dorazili. Plus moje mamka, jakej měla těžkej porod, takže císař je pohodička, jak nic nepřibrala, atd. No, děsný. Víš co, Ty to máš fakt děsně těžký, kvůli tomu nevyspání, četla jsem to tu. Nedivím se, že jsi přetažená, já to v tomto mám pohodičkové oproti Tobě. Ale taky přes den neusnu a z toho neustálého stresu mě pořád bolí hlava. Ale oproti Tobě je to nic. Nemyslím, že přijdeš o mléko, to snad má příroda zařízení, spousta matek nespí a kojí o stošest, tak na tu zkus nemyslet, ať nejsi zbytečně ve stresu ještě z toho. Protože já to na malé poznám, že s manželem je víc v pohodě, protože je pohodář a se mnou je víc ve stresu, protože jsem děsný stresař a neurotik. Ale i tak, zkus víc zapojit okolí a neřešit tolik domácnost. Těžko se to kojení zastupuje, ale kdyby se někdo staral třeba půl dne a mimčo Ti nosil jen na to kojení, tak Ti to taky pomůže, i když nebudeš spát, tak třeba koukat na séroše, přijdeš na jiné myšlenky. Hlavně neuklízet...

Strana