Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@natysnovec ja budu kupovat na konci mesice a skladat asi nejak v srpnu;)
@timotek69 Me.manzel taky rekl ze az v srpnu😭
@natysnovec taky bych uz skladala, jen se musi pokojik komplet predelat, vymalovat, tapeta atp. vrhnem se na to snad o vikendu. Postylka ceka uz dva mesice ve sklepe, ted dorazil zbytek ❤️❤️😍😍❤️❤️
@niki1107 my to měli taky v planu na jare, ale 4 mesice jsem prozvracela a prolitala po doktorech, tak jsme ve skluzu 😶 ted se dodelaly podlahy a vestavěné skrine a jdeme na pokoj. Pristi 3 roky (asi) nas spolecny, kdy se vubec kupuje mimcu vetsi postel a zůstává v pokojicku samo?
Holky,
1.) kolotoč nad postýlku...tisíce druhů, který zaujme?
Reaguje mimčo na určité barvy spíš nebo volit tak, aby ladil ke zbytku pokojíčku? Osvědčená značka?
2.) dudlíky/ šidítka..Avent nebo může být jiná značka? moc s mi líbí výrobky zn.LOVI
3.) odsávačka hlenů - na vysavač nebo manuál?
4.) odsávačka mléka - manuál nebo nějaká lepší?
5.) chůvička, jakou máte vyzkoušenou a doporučíte?
6.) hračky pro 0+ - LAMAZE?
Moc děkuji, doobjednávám zbylé "drobnosti" a u těch dražších věcí malinko tápu, ať neobjednám blbost.
1) mel by zaujmout a to udela kazdy kolotoc takze je na tobe kolik za nej chces dat a ktery se ti libi. 2) dudlik si vybere mimco takze muzes koupit jaky chces a mimco si samo ,,rekne,, jestly ho chce nebo ne. 3) odsavacku jedine manual. 4) zalezi na tom jestly ju budes vubec potrebovat takze spise koupit az kdyz bude potreba ,ale jestly chces mit nejakou v zaloze tak staci manual. 5)neporadim nemely jsme 6) lamaze jsou fajn ale mimca ty hracky moc nezajimaj mala chtela hen neco co mohla ,,zmoulat,, v ruce a tak mela zajicka a zmoulala usi 🙂
@agneska7 zajíčka žmouláčka máme, mi právě ty hračky přijdou hrozně těžké, ale všude slyším LAMAZE, lamaze...líbí se mi kolotoče se zavěšenými plyšáky, ale aby to pr mrňe nebylo depresivní, až tam uvidí ty pověšený (oběšený) plyšáky 😀 lamaze teda koupím do kočáru a do postýlky atp bude mít žmouláčka 🙂 děkuji moc!
Segra mela kolotoc a na nem ruzne barevne medvidky, nejdriv ho to totalne ignorovala a pak kvuli nemu brecela, vubec se ji nelibil, takze ja sama ho porizovat nebudu a jestli ho dostanem od nekoho, to se uvidi
@regeditka
1)Neplanuju kupovat, mne se to proste nelibi a stejne se to ma porizovat detem starsim 4 mesice. Ale když uz bych do neceho sla, volila bych neco jednoducheho ladiciho ke zbytku interieru - nemam rada kolotocarsky styl 😃.
2)Mam od Aventu, tak uvidim, co na to malicka ☺.
3)Mam Nosatko od Dr Max - je na vysavač a koupila jsem ji spolecne s morskou vodou pro deti od narozeni na "uvolneni hlenu" - to mi bylo doporučeno a jinak jsem nacetla z recenzí, ze je nejlepší koupit odsávačku na vysavac.
4)Vubec neresim.
5)Mam monitor&chuvu 2v1, ale kdybych sla do samostatne, tak asi od LUPILU (Lidl, je pry uplne postacujici a jen za nejaky 400,-) nebo do Aventu.
6)Ja hračky zatim vubec nekupuji (mam par symbolickych z Ikei). Musim narazit na neco, co me fakt zaujme 🙂.
@regeditka 1.) Mame po male a mel u ni docela uspech
2.)Dudel jsme mely obyc co ji daly v porodnici a dudla furt.😊
3.)balonkovou a pak na vysavac.
4.)Mela sem rucni a pouzila sem ji asi 3x pak sem o mleko prisla...
5.)Mame chuvicku s lcd displey.je na ni krasne vider co dela.
6.)Mela sem jenn ty zmoulatka do postylky a hracky na zaveseni do kocarku...Ale smysl to melo asi az od tech 3 mesicu.😊😊
Tak holky zadanku na cukrovku mam, mam si tam nekdy behem 3 tydnu zajit, berou bez objednani tak pujdu pristi tyden. Mala je stale hlavickou nahoru, ale mista ma jeste dost tak snad se otoci, bo na cisare fakt nechci 😀
Jinak vaha prekrocila 80kg ( coz jsem cekala a bylo to logicke, kdyz minuly mesic byla 78😀) .Vim, ze par mesicu ve fitku a zas to shodim, ale uz ted jsem si naordinovala mensi porce 6x denne, sachry jen max rano, a snizit prijem cukru o polovinu. Misto obycejneho hnedeho ktery pouzivam jsem koupila kokosovy a budu si davat treba do kavy jen špetku. No uz at je rijen vam reknu 👍😀
https://www.fler.cz/zbozi/detsky-kolotoc-9171467 holky mě se strašně líbí tenle styl kolotočů jen škoda že nehraje:(
@laja64 s tou hlavičkou nahoru mam taky trosku obavu, jit na cisare kvuli poloze mimca, uuuuuuu.. Kamaradka dostala ve 34tt nejake cviky a mala se otočila, na kontrolu jdu příšti tyden, budu 30tt, tak jsem na to zvedava. Kokos cukr je dobrej, skoda ty ceny, celkove je vse zdravejsi o hodne drazsi. To je teda podpora zdravi ceskeho naroda. Kilo moucky do dvacky a kokosak dve stovky. A mas zjisteny, co je lepsi? Ja driv jela agave a fruktózu a pry je to ba stejno jak rafinovaný cukr
@regeditka no kdysi jak jsem cvicila, jsem taky pouzivala ten kokosovy, i podle trenera co do fitka dochazi je ,,top'' ale kdo vi 😀 Ja pouzivam uz nekolik let jen kokosovy olej, na peceni prepustene maslo..A presne, to je podpora, kdyz se to tak drahe 🐒 Ale co uz 😀 Tak doufam, ze ty deticky dostanou rozum a otoci se tou hlavickou dolu 😍😇
Dneska v 13h gynda tak sem zvedava co bude😊👩👧
@natysnovec drzim pesticky, mne udelali poradnu rovnou s tim testem na cukrovku, tak jsem mela kratsi cekani a jdu pristi ctvrtek a uz se tesiiim, snad budou jen dobre zpravy 🙂 dej vedet 🙂
Ahoj holky, mam dotaz ohledne 3D/4D ultrazvuku. Byla jsem na 1.scr (12tt), pak na druhem ve 22tt. Jdete i na ten, co se dela v tom 30tt? Abyste videli poradne hlavicku a treba si odnesli i 4D video nebo je to uz zbytecne? Ja abych nelezla na tu genetiku porad...ty prvni dva 3D ultrazvuky jsem neplatila (ten prvni proplatila VZP), takze bych platila asi jen tenhle posledni...ale proste nevim, jestli to neni “zbytecne” jak to resite vy? Dekuju!
@regeditka jj myslim ze to bude ok.Vcera sem mluvila se sestrickou pac mam strach a ona mi rikala,ze mam byt naprosto v klidu ze je to prekroceni tak strasne nizky ze to nestoji ani za rec...
@lucyh1611 Tak já myslím, že kolem 30. tt je další velký UTZ standardem především proto, aby se zkontrolovalo, zda miminko dobře prospívá - stav placenty, průtoky atd. Z tohoto důvodu na něj určitě půjdu, o fotku hlavičky ani video mi vůbec nejde, 3D/4D jsme nikdy neměli, zato jsem ocenila podrobnější 2D UTZ ve fakultce, který se s tím u gynekologa nedal srovnat.
@lucyh1611 Ja neměla 3D/4D ani jeden.

@knoflikarka ja dle recenzi a zkusenosti kamaradek ze nany dela falesne poplachy ale nevim proste mi byl blize;)