Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
U nas je to jak kdy nekdy se hybe cele dny skoro a nekdy jen obcas;) vzdy ale kolem 8-10 vecer trosku vice. Ono kdyz clovek neco dela(chodi uklizi a pod.) mimca spi(kolibas je a usnou). Jinak po jidle se take ozyva. Snad mu to vydrzi at je mamka v klidu;) jinak kamaradka mela taky line miminko, muze byt i jinak otocene-smerem do tela a to pak necitis...nebo ted i ubyva plodove vody pomalu a mista a nemi to tak citit.
U nás v těch vedrech taky moc pohybů není, navíc já nemůžu někdy v noci spát, tak jsem i unavená... Včera jsme měli puštěný na noc ventilátor a já jsem se ochladila ve sprše a až po téhle kombinaci přišly víc citelné pohyby. Jinak právě jedu za oční a jsem dost zvědavá, co mi řekne ohledně porodu, mám dost silnou oční vadu, takže se bojím, že doporučí plánovaného císaře...
@natysnovec
@lobella taky je mimčo línější.Kdyby mě nekopal v práci u počítače dole do močáku,tak ani nevím,že ho tam mám.Až lehnu večer do postele,tak se jenom překulí na pravou stranu a hotovo.
@amenophus ale já necítím jako stahování dělohy,ale bolest jako při menstruaci.Třeba 3 krát po sobě.Už jsem to neměla asi 4 dny,tak snad bude vše o.k.
Nasadila jsem zase magnezko.
Holky,já se sotva kulím.Mám už velké bříško a taaak moc se těším na mateřskou.Budu si doma v klidu všechno chystat a když jsi vzpomenu co všechno musím připravit,tak mě to děsí.
@niki1107 dekuji moc, spis mi vadi te chemie, co do nas nacpalu, ted cistim jak se da a trenuju dětskou stravu na budouci prikrmy. Jdu v tom nejdrivejsim moznem terminu, coz vychazi na 9 tydnu cca, ale budu delat nejakou praci z domova. Musela bych na nemocenskou a to jsou stejne prd penize. Doberu dovolenou, zacnu MD a budu si privydelavat z domova. Sluzebni notas atp mi zustane. Nevim jak jinak to vymyslet 😶
@petronelas poslicky citim ciste jako menstruační bolest, taky zadne stahy, ani moc nepoznam tvrdnuti bricha. Na kontroly chodis, dr ti rekne, kdyby neceho bylo malo. A neboj, casu porad dost. Zadny stres 😉
@knoflikarka drzim pesti, aby vse dobre dopadlo!
@moonkam Jo, křečový žíly mě taky moří. Taky beru detralex, ale moc nezabírá. Nicméně jsem byla varována, že se to až do porodu nezlepší, že mám brát detralex jen aby se to moc nezhoršilo :( . Takže když to jde, nohy nahoru, mazat dubovou kůrou... a sháním stahovací punčocháče, ale zatím jsem všude viděla jen podkolenky a ty mi nestačí. Tak holt asi jen vydržet.
@petronelas Tak ona i bolest při menstruaci jsou vlastně mírné stahy dělohy (jak se zbavuje té výstelky) a každému se poslíčci (i porodní kontrakce!) projevují trochu jinak - někdo jako bolest v kříži která jakoby pulsuje, někdo jako bolest břicha, ... ale základním znakem je že poslíčci jsou párkrát za den a jejich frekvence ani doba trvání ani intenzita se nezvyšuje. Pokud jsou častější, delší nebo čím dál bolestivější, můžou to být porodní kontrakce. Pokud si nejsi jistá, neriskovala bych to a jela na kontrolu...
(Ale tady jen papouškuju chytrou knížku a učitelku z porodních kurzů, jak říkám, sama na sobě poslíčky nepoznám 😀 )
@regeditka To chapu, ale bohužel to bez ni nejde, takze se tim netrap.
Co se tyce te MD, tak jsem si rikala, ze to bude dřívější - z naprosto pochopitelnych duvodu - termin. Mne to vychazi na 1.9. a to pujdu 6 tydnu pred MD. Každopádně je nejdulezitejsi, abyste byly obe zdrave 💕✊.
Holky, jinak ja mam pohyby cca posledni 3 dny vyraznejsi nez driv a zacinam si myslet, ze mala musela zmenit polohu, protoze ji citim na jinych mistech a mnohem vic, tak se necham prekvapit - za 3 tydny jdu na posledni velky utz v 33.tydnu. Jinak poslicky taky mivam, je to nepříjemné, ale nic, co by stalo za delsi debatu. Probihaji v standartni mire, takze si denne dam tabletu magneska nebo minerálku a je mi hej ☺. Po delsim stani me dost boli krize, ale zadne menstruacni bolesti nemam. Mejte hezky den!
@amenophus punčochy mi předepsal cevař, koupila jsem si je ve zdravotních potřebach, bez špičky a jsou fajn... Doplacela jsem jen 50 Kč, za půl roku máme od pojišťovny nárok na další. Vydržím je ale nosit od rána jen tak do 2 odpolko, je v nich vedro... Ale pomáhají, to je asi jedine.
Dubová kůra pomáhá? Já nohy mažu Slavitonem z tiande, pro dobrý pocit 🙂
Troufáte si ještě na delší cestovani autem? A řídíte ještě? Já jo, ale všichni z okolí z toho šílí...
@moonkam Troufám,jezdím se 4 dětmi za zády-jsme z vesnice a nic tady nemáme a manžel je od pondělí do pátku pryč,takže mi ani nic nezbývá,ale teď v těch vedrech se držím doma,jen nasednu jsem hned spocena..Mám už i veliké břicho,takže mezi prsy a pupkem mám mokrý pruh.😉
Holky já normálně z těch veder začínám mít strach . Od včera jen ležím, piju, sprcha nepomáhá a větrák taky ne, obklady už vůbec a stejně se mi motá hlava a je mi na zvracení🤢 Já už fakt nevím co s tím 🤔 Hlavně mám strach o prďolu 😐😥 A ještě jak na potvoru si TV "radostně" hlásí že teploty ještě pár týdnů pod 30 °C nepůjdou... 😣
@agneska7 Ano vydává vlny, je to vlastně ultrazvuk a ne každému miminku se líbí, možná proto je hned aktivní, více třeba zde : https://www.ulekare.cz/poradna-lekare/angelsoun...
Boli me zuby...jaky muzu prasek??
@natysnovec paralen určitě 🙂
@dusovkam vydrz, troufam si říct ze na tom zadna neni lip. V byte chodim uz naha, po sprse (x za den) se neutiram a cely den mam zabal za krkem a studeny rucnik na nohach. Po atb horim i zevnitr, mizerie, ale nic nez vydrzet asi nepomuze? Chudery maminky vicercat, tenhle rok je extrémně horkej.
Nejake triky a tipy, jak to vydrzet a preckat ve zdravi?
@regeditka Já myslím, že bohužel to, cos popsala, je tak maximum, co může člověk s těmi vedry dělat. Chtěla jsem napsat výlet do Skandinávie, ale i ve Finsku měli třicítky, manžel má kolegy z Finska a oni to snášejí fakt hůř než my těhotné 😁.
Jinak holky oční mi dala dnes zelenou k přirozenému porodu, takže doufám, že na něj opravdu dojde a ptám se - budete mít (měly jste) porodní plán? Připadá mi, že dneska už to mají všichni, ale já fakt nevím, co bych tam měla psát. Že chci pokud možno přirozený porod se vším, co k tomu patří - to je asi automatické a chceme to asi všechny, ne? A případné oxytociny, epidurály a nástřihy se stejně řeší až podle průběhu...? Jediné, co bych nechtěla, jsou kleště a nebo vex, v tom případě radši císař, ale to zase nemám představu, jestli si vůbec můžu takhle říct...

Holky jamam dneska posledni den v práci, tedy posledni naplanovany, jeste budu delat z domova a dodelavat papiry, ale to uz si budu moct chodit jak budu chtit...