icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

laja64
1. srp 2018

@knoflikarka Porodní plán jsem u dcery neměla a teď ho mít taky nebudu a nechci. Po zkušenosti s epiduralem pri minulém porodu - jediné co nechci je epidural . Nastrihavali mě pri kontrakci-vubec jsem to necítila. Pri porodu můžeš říct- co chceš a co nechceš. Za mě je porodní plán zbytečnost. Mi oxytocin nakonec pomohl, jinak by mě brali na císaře. Doktoři vi, co dělají 🙂

knoflikarka
1. srp 2018

@laja64 Tak nějak jsem si to myslela, děkuju za zkušenost 😉

adunax
Odpověď byla odstraněná
laja64
1. srp 2018

@adunax vyplneno🙂

adunax
1. srp 2018

@laja64 děkuji ♥ I všem ostatním, co vyplnily nebo se na to chystají.

knoflikarka
1. srp 2018

@adunax Vyplněno, jenom dvě poznámky k dotazníku - čekám první dítě, u jedné otázky není možnost odpovědět, že ještě nemám žádné dítě. A pak k otázce, ve kterém trimestru jsem léky užívala - jsou tam různé kombinace, ale nikdy nejsou jako možnost uvedeny všechny 3 trimestry, já třeba mám léky na štítnou žlázu, které užívám každý den po všechny trimestry (a takových případů bude určitě více). Neber to špatně, dotazník máš hezký a zajímavý, lepší než spousta dotazníků k bakalářce. Držím palce k maturitě 😉

adunax
Odpověď byla odstraněná
adunax
Odpověď byla odstraněná
knoflikarka
1. srp 2018

@adunax Jasně, chápu, upřímně vůbec netuším, proč zavedli takové práce už u maturit, ono i u těch bakalářů je to akorát otrava pro studenty a vědecký přínos veškerý žádný. Proti vám jsme měli maturitu "zadarmo". Takže hodně štěstí 🙂.

adunax
1. srp 2018

@knoflikarka Taky význam prací úplně nepobírám, ale musí to být no :/ :D Alespoň jsem díky tomu, jak jsem si tak četla podklady pro teoretickou část přestala nechtít někdy v budoucnu děti, tak alespoň k nějakému obohacení došlo.
Děkuji moc, pěkné dny. 🙂

ishumisz
autor
1. srp 2018

@knoflikarka ze by bylo automaticky v porodnici prirozeny porod? 😀 Na to zapomen. Ja ho mit budu. Oproti prvnimu ho menit moc nebudu. Patri do nej i prani na oddeleni sestinedeli. Navic nevis v jakem budes stavu, tedy jak moc budes vnimat, co ti rikaji a co ne. A taky ta jejich vaznost situace, kdy ze sebe nakonec udelaji svetoborce, ze ti a diteti zachranili zivot.. pokud je ti jedno, jak bude porod probihat nepis nic..
@laja64 jasne, ze nastrih jako takovej neboli, ale jak dlouho se hoji oproti natrzeni, ktere ani nemusi vubec byt a byl by tak zbytecny? A to, ze po nem zensky mivaj problemy v sexualnim zivote treba.. nemluve.

knoflikarka
1. srp 2018

@ishumisz Jo, ptám se na to právě proto, že mi je jedno, jak bude porod probíhat 😀. No nic, nastuduju k tomu něco a sama uvidím. Ale jestli to teda funguje tak, že máš v plánu všechny alternativy, nikdo se už pak na nic neptá a jen si předávají porodní plán, tak to ano, takto jsem si to nedokázala představit.

bbpk
1. srp 2018

Tak já teda nevím, ale mě se na vše u prvního porodu ptali a nástřih mi udělali až bylo jasný, že to bez něj opravdu nepůjde. Porodní plán jsem neměla, při příjmu se mě zeptali jaké jsou mé představy 😉.

amenophus
2. srp 2018

@moonkam no...jestli pomáhá nevím - nevím jak by to vypadalo bez ní, ale každopádně je to hrozně příjemné, hezky to chladí 🙂 dubová kůra by na cévy měla mít stahující účinky a tak snad to trochu stahuje...minimálně na úlevu a placebo efekt dobrý :D

A řídit si netroufám...resp. neřídila jsem už od 20. tejdne (to mi vypršel řidičák) a už tehdy jsem občas dělala hloupé chyby, mozek je na městský provoz příliš zabržděný a já se bojím že bych někoho nabořila. Někde po okreskách na venkově bych asi jezdila, ale po městě a po dálnici ne. Ale já nikdy nebyla za volantem až takovej suverén, takže teď je to ještě horší.

regeditka
2. srp 2018

@ishumisz a vim, ze je to intimni, ale nemohla bys prosim poslat priklad planu? Videla jsem jen takove dost extremni.. Nechci cist nic o tom, jak porod probíhá, vetsinou je to dost vyhnane a zbytecne se tim budu stresovat. Diky

natysnovec
2. srp 2018

Holky vyly jste v tehu u zubare???Q dacala vam injekci na umrtveni??Mam takovej divnej pocit...smi se to?Me ji dneska pichnul

petronelas
2. srp 2018

@natysnovec kamarádce dávali v těhu taky injekci a říkala ji dokktorka,že ta bolest by byla pro to mimčo víc nebezpečná než jedna lokální injekce.Prý to nevadí.A malý se narodil naprosto zdravý.

natysnovec
2. srp 2018

@petronelas jj me cistily kanalky tak snad.

ishumisz
autor
2. srp 2018

@natysnovec nevadi lokalni anestezie

ishumisz
autor
2. srp 2018

@regeditka az se dostanu nekdy k pc, tak muzu.. 😀

ishumisz
autor
2. srp 2018

@knoflikarka jako kdyz se neco podela, tak musis pocitat s tim, ze bude misto spontaniho prirozenyho treba cisar 😀 Ale pokud je vsecko ok, nevim proc by meli doktori zasahovat.. a nejhur, nutit te lezet na zadech, coz je ta nejmene pohodlna poloha pro rodici matku ( ve vetsine pripadu, jednak kvuli tve pateri, dite si pak blbe rotuje, vetsi pravdepodobnost natrzeni hraze a tak..). Vetsina porodnic tohle vyzaduje, pac oni si jen prisunou zidli a maj to vsecko pred oblicejem.. ja rodila na kresle, ale na ctyrech.. a tak.. musis zjistit co tva porodnice umoznuje a je to i smena od smeny..

natysnovec
2. srp 2018

Holky je mozne,ze po cisteni kanalku me ten zub boli jeste ted??

knoflikarka
2. srp 2018

@ishumisz Už se to právě pokouším zjišťovat, jak to u nás funguje... Tak uvidíme... Taky si myslím, že hlavně záleží na lidech - na každé směně. Tak snad budeme mít všechny štěstí...

petronelas
2. srp 2018

@natysnovec ano bude te to bolet asi dva dny a potom by to melo ustupovat.

natysnovec
2. srp 2018

@petronelas ja snesu hooodne a to jako fakt ale co se tyce zubu tak to nedavam...😭

petronelas
2. srp 2018

@natysnovec to zvladnes,bude to dobry 😊

petronelas
2. srp 2018

Mam dotaz holky, do hlubokeho kocaru budete davat nejakou podlozku,prosteradlo nebo co tam davate?

agneska7
2. srp 2018

@natysnovec zazila jsem si na zacatku tehu a jo boli to i potom me zabraly az atb .

laja64
2. srp 2018

@petronelas měkkou ,,podložku-vložku" kočárky mivaji standartně, nebudu dávat nic. Jen v zimě pak fusak jako u dcerky 🙂

natysnovec
2. srp 2018

@agneska7 9
@petronelas Uz je to.lepsi...uz uvidime zitra....
Ja davam prosteradilko,zavinovacku a perinky.😊😊

Strana