Tak co, máte "dvě čárky"? - termín porodu v září 2019
Já na ty svoje přišla v úterý a dneska zkontrolovala, jak to sílí. Ale do kontroly daleko 😞 Termín mi vyšel 09.09.2019, skoro magický datum, tak snad bude u doktora vše ok, i když u prvního to teda bylo všechno jiný.
holky, co čekáte svá druhá miminka, jak to máte s psychikou? Mně příjde, že při prvním jsem měla víc času číst, co mám nebo nemám jíst, dělat apod. a byla jsem víc vyladěná, že vše bude dobré a že to spolu zvládnem a pořád jsem se tak nějak poziitivně motivovala, kdežto teď se sice moc těším, ale stále se bojím a napadají mně myšlenky, co všechno se může v těhotenství pokazit a spíš se hodně bojím a napadá mně jen to nejhorší. Je to tím, že čekám druhé a je ve mně už to mateřství víc zakořeněné? Máte to taky tak některá?
@barbora_rozek ja teda v prvnim tehotenstvi strasne resila a cetla ruzne clanky apod. Ted mam taky strach,ale snazim se nic necist,nehledat rady apod. Spis si rikam,jak to budu pak zvladat az budou prcci na svete.
@barbora_rozek Hele v prvním jsem to spíš tak jako víc prožívala ve smyslu užívala, hltala jsem informace ze všech možných kalkulaček a článků, zajímalo mě úplně všechno, od toho, proč se tvoří ten bílej hlen až po nejvíc vypovídající screening, od velikosti plodu v každým týdnu až po bonding, prostě jsem tím doslova žila, googlila jsem tu nejlepší a zároveň nejlevnější postýlku... Teď si jednak spoustu věcí ještě pamatuju, takže už je nehledám, a jednak s dcerou prostě není tolik času čumět do počítače a přemýšlet nad nesmrtelností chrousta 😊 Ale psychika byla u prvního i je teď druhého v pohodě, nějak si moc nepřipouštím, že by bylo něco v nepořádku, a když bude, bude to nepříjemné překvapení, ale svět se nezboří. Spíš mám strach, abych pak zase po porodu nezjistila diagnózy jako u dcery, to by mě bolelo moc, dcera nedoslýchá a nosí naslouchátka na obou uších, a má nález na ledvině, takže kontroly, vyšetření s kontrastní látkou do žíly, no príma věci s miminkem 😔 Tak toho se bojím moc, ale jednou jsem se rozhodla to i tak risknout, tak už to tak prostě je, karty už jsou rozdané. Nezbývá než čekat a doufat 🙏
@barbora_rozek já předtím strašně pořád stresovala, byla v nervech, at je vše v pořádku, pořád jsem se pozorovala a vše řešila, teď na to nemám čas a je mi zatím lépe než bylo... ale bojím se pořád, tím spíš, že vím více, co se vše může stát :-/ ale snažím se to nějak nepřipouštět
@tanakin
@barumat
@mmonika87 tak nějak to mám i já, nemám čas toho tolik googlit a něco si i pamatuju, ale mám nagoogleno z minula a člověk už ví, co všecko se může přihodit i jak píšete po porodu. Možná je to tím, že první syn je zdravý jak rybička a všechny i drobné nemoci se mu vyhýbají a já si říkám, jestli je možné mít takové neskutečné štěstí ještě jednou. I tak je velice fajn a príma kluk, tak si furt jakkdyby říkám, jestli je možné, aby i druhé dosahovalo jeho kvalit.
@barbora_rozek v prvním jsem neřešila vůbec nic. Chodila jsem do práce do poslední chvíle a neměla jsem vůbec čas. Ani jsem se nebyla podívat v porodnici, nebyla jsem ani na žádném kurzu. Úplně jsem se na to vykašlala a nechala jsem volný průběh. U druhého to asi udelam stejně. Radši se nebudu nervovat 😂
@amaliekvidova ja jsem si HCG v predeslem tehu presne tahle davala zjistovat, ale to proto, ze se to nevyvijelo idealne tak jsem chtela vedet jestli stoupa nebo ne..
Těhulky, já jdu na kontrolu zítra jsem cca v 8 tt, takže už by mělo být všechno vidět, trošku se bojím, ale také se těším 🙂. Je to moje první, tak držte palečky 🍀
@barbora_rozek Já mám větší strach o miminko než při druhém těhotenství. O první miminko jsme přišli v 8tt, tak se bojím, aby se to teď neopakovalo. Každý den promlouvám k miminku, aby hezky rostlo a zůstalo s námi. Mám i obavy, jak později zvládnu oba uspávat. Prvorozený se zatím stále kojí a bez prsa usne jen v autě. Tak si nedovedu představit, jak bude uspávam muž, když budu rodit. Chci muže připravit na ambulantní porod, ať jsem co nejdříve doma. Uvidím, zda bude souhlasit.
@janasie Nakonec jsem si to změřit nenechala a nezbývá než čekat na kontrolu 😉
Tak já rodit nejspíš na Kladně,mam to od místa bydliště kousek 😉
@monib66 to píšeš úplně jako o nás, syna taky kojím a mám strach, jak to beze mně zvládne a jak to pak bude zvládat s miminkem. Ale věřím, že to zvládne, co mu taky zbyde bobkovi 🙂
@marketa1218 Držím!! 🐘🍀
@amaliekvidova dobre to dopadne, neni duvod proc by ne 😊

@kac9 muze vyloucit mimodelozni tehotenstvi a da ti prasky na udrzeni.Ja byla poprve v 5+6 a byly videt vacky a plody