icon

Tak co, máte "dvě čárky"? - termín porodu v září 2019

barumat
4. led 2019

Já na ty svoje přišla v úterý a dneska zkontrolovala, jak to sílí. Ale do kontroly daleko 😞 Termín mi vyšel 09.09.2019, skoro magický datum, tak snad bude u doktora vše ok, i když u prvního to teda bylo všechno jiný.

mmonika87
24. led 2019

@kac9 muze vyloucit mimodelozni tehotenstvi a da ti prasky na udrzeni.Ja byla poprve v 5+6 a byly videt vacky a plody

barbora_rozek
24. led 2019

holky, co čekáte svá druhá miminka, jak to máte s psychikou? Mně příjde, že při prvním jsem měla víc času číst, co mám nebo nemám jíst, dělat apod. a byla jsem víc vyladěná, že vše bude dobré a že to spolu zvládnem a pořád jsem se tak nějak poziitivně motivovala, kdežto teď se sice moc těším, ale stále se bojím a napadají mně myšlenky, co všechno se může v těhotenství pokazit a spíš se hodně bojím a napadá mně jen to nejhorší. Je to tím, že čekám druhé a je ve mně už to mateřství víc zakořeněné? Máte to taky tak některá?

mmonika87
24. led 2019

@barbora_rozek ja teda v prvnim tehotenstvi strasne resila a cetla ruzne clanky apod. Ted mam taky strach,ale snazim se nic necist,nehledat rady apod. Spis si rikam,jak to budu pak zvladat az budou prcci na svete.

barumat
autor
24. led 2019

@barbora_rozek Hele v prvním jsem to spíš tak jako víc prožívala ve smyslu užívala, hltala jsem informace ze všech možných kalkulaček a článků, zajímalo mě úplně všechno, od toho, proč se tvoří ten bílej hlen až po nejvíc vypovídající screening, od velikosti plodu v každým týdnu až po bonding, prostě jsem tím doslova žila, googlila jsem tu nejlepší a zároveň nejlevnější postýlku... Teď si jednak spoustu věcí ještě pamatuju, takže už je nehledám, a jednak s dcerou prostě není tolik času čumět do počítače a přemýšlet nad nesmrtelností chrousta 😊 Ale psychika byla u prvního i je teď druhého v pohodě, nějak si moc nepřipouštím, že by bylo něco v nepořádku, a když bude, bude to nepříjemné překvapení, ale svět se nezboří. Spíš mám strach, abych pak zase po porodu nezjistila diagnózy jako u dcery, to by mě bolelo moc, dcera nedoslýchá a nosí naslouchátka na obou uších, a má nález na ledvině, takže kontroly, vyšetření s kontrastní látkou do žíly, no príma věci s miminkem 😔 Tak toho se bojím moc, ale jednou jsem se rozhodla to i tak risknout, tak už to tak prostě je, karty už jsou rozdané. Nezbývá než čekat a doufat 🙏

tanakin
24. led 2019

@barbora_rozek já předtím strašně pořád stresovala, byla v nervech, at je vše v pořádku, pořád jsem se pozorovala a vše řešila, teď na to nemám čas a je mi zatím lépe než bylo... ale bojím se pořád, tím spíš, že vím více, co se vše může stát :-/ ale snažím se to nějak nepřipouštět

kac9
24. led 2019

@mmonika87 Děkuji, snad bude vše jak má být 🙂

barbora_rozek
24. led 2019

@tanakin
@barumat
@mmonika87 tak nějak to mám i já, nemám čas toho tolik googlit a něco si i pamatuju, ale mám nagoogleno z minula a člověk už ví, co všecko se může přihodit i jak píšete po porodu. Možná je to tím, že první syn je zdravý jak rybička a všechny i drobné nemoci se mu vyhýbají a já si říkám, jestli je možné mít takové neskutečné štěstí ještě jednou. I tak je velice fajn a príma kluk, tak si furt jakkdyby říkám, jestli je možné, aby i druhé dosahovalo jeho kvalit.

pololo1
24. led 2019

@barumat myslela jsem v jaké porodnici

pololo1
24. led 2019

@barbora_rozek v prvním jsem neřešila vůbec nic. Chodila jsem do práce do poslední chvíle a neměla jsem vůbec čas. Ani jsem se nebyla podívat v porodnici, nebyla jsem ani na žádném kurzu. Úplně jsem se na to vykašlala a nechala jsem volný průběh. U druhého to asi udelam stejně. Radši se nebudu nervovat 😂

mmonika87
24. led 2019

@kac9 urcite to bude v poradku. Myslim,te si Te pozval takhle brzo,aby Ti dal prasky pro jistotu. Drzim palce!
@pololo1 chtela jsem odzkouset porodnici v Benesove,ale s dvojcatama to nebudu riskovat,takze vyhrava Podoli.

barumat
autor
24. led 2019

@pololo1 Aha 😃 No já Teplice, jako s první 😊

kac9
24. led 2019

@mmonika87 Děkuji ❤ a k té porodnici... Benešov opravdu neee :D nemá dobrou pověst (manžel pochází z Benešova, taky jsou s bráchou dvojčata a narodili se na Kladně 🙂 )

pololo1
24. led 2019

@mmonika87 ja bych zase chtěla do motola. Podoli na dvojčata super

mmonika87
24. led 2019

@kac9 benesovska nemocnice katastrofa,ale porodnice zas tak hrozna nebude. Zname,co tam rodily byly moc spokojene. Ale dvojcata bych tam teda neriskovala.

janasie
24. led 2019

@mmonika87 to se ti ani nedivim kdyz mas dve 😊 ja uz nemam co na sebe a to je moje prvi a jen jedno, necekala jsem zas takovy narust 😂

janasie
24. led 2019

@amaliekvidova ja jsem si HCG v predeslem tehu presne tahle davala zjistovat, ale to proto, ze se to nevyvijelo idealne tak jsem chtela vedet jestli stoupa nebo ne..

janasie
24. led 2019

@kac9 jeej drzim palce, muze videt zvetsenou maternici s vysokou slizbici, v ni tmavou dutinku, v te gestacni vacek mozna uz i tecku, kamaradce bylo videt i srdcicko, ale to je hodne vzacny takhle brzo, to rikala ze byl prekvapeny i doktor

marketa1218
24. led 2019

Těhulky, já jdu na kontrolu zítra jsem cca v 8 tt, takže už by mělo být všechno vidět, trošku se bojím, ale také se těším 🙂. Je to moje první, tak držte palečky 🍀

monib66
24. led 2019

@kac9 Ano, to je kousek. Kdy jste se stěhovali? My před 7m. Moc se nám tady líbí, kousek od nás máme fajn hernu za 40,- Okolí taky moc hezké 🙂 A jak jste spokojeni Vy?

monib66
24. led 2019

@barbora_rozek Já mám větší strach o miminko než při druhém těhotenství. O první miminko jsme přišli v 8tt, tak se bojím, aby se to teď neopakovalo. Každý den promlouvám k miminku, aby hezky rostlo a zůstalo s námi. Mám i obavy, jak později zvládnu oba uspávat. Prvorozený se zatím stále kojí a bez prsa usne jen v autě. Tak si nedovedu představit, jak bude uspávam muž, když budu rodit. Chci muže připravit na ambulantní porod, ať jsem co nejdříve doma. Uvidím, zda bude souhlasit.

simens
Autor odpověď smazal
amaliekvidova
24. led 2019

@janasie Nakonec jsem si to změřit nenechala a nezbývá než čekat na kontrolu 😉

kac9
24. led 2019

@mmonika87 Já právě vím od tchýně a známých tam, že neee :D ale řekla bych, že je to o osobní zkušenosti, do toho nevidím 🙂

kac9
24. led 2019

@janasie Děkuju, snad bude všechno jak má ❤

simens
24. led 2019

Tak já rodit nejspíš na Kladně,mam to od místa bydliště kousek 😉

barbora_rozek
24. led 2019

@monib66 to píšeš úplně jako o nás, syna taky kojím a mám strach, jak to beze mně zvládne a jak to pak bude zvládat s miminkem. Ale věřím, že to zvládne, co mu taky zbyde bobkovi 🙂

kac9
24. led 2019

@monib66 V září, narodila jsem se tu, takže pro mě je to vlastně rodný kraj 🙂 v kroměříži jsme byli kvůli mojí škole 🙂 jinak jsme moc spokojení, mám to tu ráda 💕

barumat
autor
24. led 2019

@marketa1218 Držím!! 🐘🍀

janasie
24. led 2019

@amaliekvidova dobre to dopadne, neni duvod proc by ne 😊

sisoidka
24. led 2019

@hawah Já také Šternberk 🙂 Kdypak máš přibližný termín? 🙂

Strana