Tak co, máte "dvě čárky"? - termín porodu v září 2019
Já na ty svoje přišla v úterý a dneska zkontrolovala, jak to sílí. Ale do kontroly daleko 😞 Termín mi vyšel 09.09.2019, skoro magický datum, tak snad bude u doktora vše ok, i když u prvního to teda bylo všechno jiný.
Holky a co vlastně svátky? Já si dělala test 1.1. A musím říct, že jelikož jsme dítě zkoušeli už od května a cyklus jsem měla dva dny sem, dva dny tam, vůbec jsem s ničím nepočítala a celý svátky v podstatě nedala skleničku z ruky 🙊 Všude čtu jen články a příspěvky o jednorázových mejdanech v době před testem, ale o prokalených svátcích nic moc... Máte taky někdo černé svědomí? Fakt doufám, že neporodím blbečka 🙈
@barumat Taky jsem o svátcích pila,jelikož jsme se snažili dva roky, tak jsem nepočítala s tím, že by to teď mohlo klapnout. Na silvestra jsem měla i malého panáka slivovice, ale opilá jsem teda nebyla za ty dny. Spiš jsem popijela, no. Ale ono to ještě nebylo spojené s naším krevním oběhem, to se tak uhnizďovalo vajíčko, takže podle mě v pohodě. Pozitivní test jsem zjistila 2.1 a od té doby samozřejmě ani kapka.
@barumat ja jsem toho o svatcich a na Silvestra vypila celkem dost,tech flasek vina padlo hodne 🙂 My jsme se snazili rok a pul,tak jsem s tim taky nepocitala. Ale v zacatku by to vadit nemelo,protoze jak pise @marketa1218 decko jeste neni spojeno s krevnim obehem matky. Ale od pozitivniho testu jsem taky nic nemela. A uz nevim,co bych pila,protoze caje uz mi lezou krkem. Tuhle jsem si nacala birella 🙂
@mmonika87 taky piju čaje, ovocný teda, ale nesladim a občas nějaký džus nebo vodu, ale přesně, jsem na začátku a jsem docela všeho přepitá 😁 žízeň teda je o dost větší než byla.
@marketa1218 ja piju taky ovocne caje nebo karamelovy roibos. Uz jsem si je i zacala sladit. Tuhle jsem mela sklenicku kofoly,ale nechutnala mi. Sem tam dzus,sodovka,smoothie. A rano sklenicku studeneho mleka,v prubehu dne caro nebo meltu. Kafe mi vubec nechutna a to jsem pila min.2 denne
Já teď miluju polotmavýho birella s citronem 😍
Ono navíc k nám přijela rodina ze Slovenska takže prostě tihle sklenka koňaku, tamhle pivo po obědě, jedna flaška vína za druhou. Na silvestra už mi to přišlo divný, měla jsem to dostat buď 30 nebo 31, a po týdnech špinění najednou úplně čisto, ale mávla jsem nad tím rukou a silvestra si taky užila. Jako nikdy jsem nebyla na plech, to ne, ale nálada byla furt. Fakt spoléhám na ten žloutkový váček a taky si říkám, že třeba ve středověku se vlastně ani nealko ve vyšších vrstvách nepilo, v podstatě jen ředěný víno a tak, v antice to samý, v raným středověku zase medovina a nikde se nepíše, že by půlka lidstva vylítala na alkoholovou demenci v raným věku 🙈 Snad to bude dobrý, no, třeba tak hezky roste, protože bylo důkladně zalitý 😂🙊
Ahojda, tak mi odpovídáme 5.tt a 4.2. další kontrola 🙂 mám klidový režim 🙂
Holky, hlásím, že jsme v pořádku, srdíčko tluče jsem v 8 tt, ale asi bude malinko menší, protože termín říkal plus mínus polovina září. Hlavně, že je srdíčko a doktor říkal, že se vyvíjí dobře. 20.2. už první screeaning, odběry krve plus těhotenská kartička 🙂 Takže zase čekat, ale trošku se mi ulovilo.
@marketa1218 super,dnes jen same dobre zpravy.
@marketa1218 Mě čeká screening 13.2. To teda samozřejmě odběr, utz někdy pak. Jestli bude všechno ok, to pak bude úúúleva 🙏
Jinak mně se dneska narodil nic nedaří 🙈 Chleba se mi přicucnul k ošatce, takže se na plechu rozkydnul jako kravský lejno, no nádhera. Kuřecí roláda se taky nějak rozlejzá, snad aspoň tu polívku zvládnu rozmrazit, na tom snad nic nezkazím 🙄
Naopak, ne narodil, ani psát mi nejde 😣
@marketa1218 @kac9 No tak hurá, holky! 😊
@barumat taky tak 🙂 test 30.12. takže Silvestr jsem si cucla jen, od té doby nic. Ale přes svátky víno, domácí vaječňák, karamelový likér, ale tak vždy jen na chuť, opilá jsem nebyla... Ale i tak jsem měla výčitky.
mě poslední dva dny nějak pobolívá břicho :-/ a jak jsem si libovala,že to utíká,tak ty dny do středy na kontrolu se zas nějak začaly vléct...
@ajkada @tanakin No vařit domácí musím, manžel by to jinak nežral. A chleba je připravenej z večera, ráno ho jen mixér přehňácá a jde do trouby. A že to je v deset třicet je moje vyčůranost, vždycky chci mít hotovo, když jde holka v poledne spát, abych mohla aspoň hodinu dát nohy úplně na stůl a ani se nehnout 😁
Holky taky už je někomu špatně? Už týden je mi blbě občas zvracím, u první dcery mi to přišlo až ve třetím měsíci a teď všechno nějak brzo 🙄 a to jsem se modlila aby to druhý těhotenství bylo aspoň trochu lepší než to první 😏
@luciex2 Já jsem 8tt a není mi blbě vůbec, spíš mám neustálý hlad a chce se mi spát 😀 dneska kontrola a všechno v pořádku, ale jestli to půjde takhle dál budu mit nahoře 20kg. 😀 Těhotenství je to první, každá to máme jinak. Ale asi jsem ráda, že mi není zle.
@marketa1218 @luciex2 Mně není na blití, spíš jakoby nedobře a pomáhá jedině sklenice ledový vody. Tak to bude možná spíš nějak spojený s tlakem nebo tak.

@lenkapk18 Držím palce... Já si tím prošla v listopadu... Krásně pozitivní těhotenské testy, veškeré příznaky (únava, žravost, bolest prsou). Žádné krvácení, špinění, bolesti. Na UZ vysokánská děložní sliznice, ale v děloze NIC... HCG 1700, ale mám malou dcerku, tak se naštěstí vše řešilo ambulantně - i když to bylo taky psycho... Á 3 dny odběr, ultrazvuk, konzultace... Jednou to bylo neprosperující těhotenství, podruhé zase mimoděložní s nejasnou lokalizací. Nakonec se ,,to,, ukázalo a ještě hrozilo, že přijdu i o část dělohy, protože to vypadalo na hranici děložního rohu a ústí vejcovodu. Takže jsem šla s brekem na plánovaný výkon. NAŠTĚSTÍ to odnesl ,,jen,, pravý vejcovod :( Moc držím palce, ať je to dobré... 🍀