icon

Tak co, máte "dvě čárky"? - termín porodu v září 2019

barumat
4. led 2019

Já na ty svoje přišla v úterý a dneska zkontrolovala, jak to sílí. Ale do kontroly daleko 😞 Termín mi vyšel 09.09.2019, skoro magický datum, tak snad bude u doktora vše ok, i když u prvního to teda bylo všechno jiný.

deniskha
1. únor 2019

@kac9 ju tak to já taky držím palečky určitě to klapne 🙏🙏🙏🙏❤️❤️❤️

luca_lucky
1. únor 2019

Já jsem byla dnes u kamarádky a dozvěděla jsem se, že je taky těhule, čeká ma srpen. Už kluky máme 2 měsíce od sebe, její Matěj je starší a teď to vychází zas 😊 Mam radost. Jinak bych dnes měla být v 7tt. Unavená jsem furt šíleně, usínám v práci a žaludek mam na vodě a bolesti prsou nemluvě. Na kontrolu jdu za týden na 8tt,tak jsem zvědavá, jak roste.

westie
1. únor 2019

Je vam nekomu taky porad zima? Ja mam pocit, ze bych potrebovala chodit zabalena v dece, aby mi bylo fajn. Nezvladam prechody mezi vnitrkem/venkem, vzdycky se zacnu nekontrolovatelne klepat🙈 A taky musim porad jist, jinak mi je blbe, takze si vytvarim pekny tukovy obal na brise🙈😀

apollena
1. únor 2019

@westie taky jsem zmrzla hrozne, ale to je u me normal. V polovine prvního těhotenství mi naopak zacalo byt teplo, asi jak uz jsem konecne neco i nabrala 😉

apollena
1. únor 2019

Tak dnes mi poprve bylo rano.lehce soufl, ale dala jsem si banan a dobry. No a hrozne me pálí zaha..🤔pritom tohle mi zacalo at tak od 8. mesice...

amaliekvidova
2. únor 2019

Tak z mé těhotenské cukrovky, je cukrovka vrozená, specifický případ, který se projeví až v dospělosti. Takže inzulín do konce života. A nejhorší na tom je, že se na to přišlo chybou lékaře, který mi v říjnu neřekl, že mám vyšší cukr až teď v 7tt. Takže mám velké riziko vývojových vad. Za měsíc jdu na screening a fakt nevím, kde vzít pozitivní myšlení. Z cukrovkou jsem se smířila, aspoň budu hubená😂😂..ale z vv vad jsem špatná.

barumat
autor
2. únor 2019

@westie Mně je zima od oběda a večer to graduje, fakt se musím přemlouvat svlíknout do sprchy a pak vylézt ven to je strašný. Jako Doan, že to už přejde brzo.
@amaliekvidova To si děláš legraci 😲😲😲 Tak to je tedy síla. Hele riziko je furt jen riziko, ne tutovka. Tak držím všechny v palce!!! 😘

barbora_rozek
2. únor 2019

@westie mně je taky pořádná zima, a jak píše @barumat svléknout se a jít do sprchy je pro mně večer za trest. Zároveň se ale hodně potím. A taky musím pořád jíst, nejmíň co 2 hodiny a pořád je mi špatně :(. Doufám, že v bříšku je vše OK a bude to stát to trápení za to

mmonika87
2. únor 2019

@westie do pulky 7.tydne jsem mela hkavne v noci hrozny navaly horka. Ted uz to ne.Jen obcas mam strasne ledovy nohy a nemohu si je zahrat.
@amaliekvidova to je mi lito,ze si budes muset pichat inzulin :( To nemusi ale pro mimco nic znamenat. Drzim palce!

mmonika87
2. únor 2019

@luca_lucky a kdybyste si to s kamaradkou naplanovaly,tak to nevyjde 🙂

marketa1218
2. únor 2019

Já jsem holky taky věčně zmrzlá a dneska asi pohotovost 😢 nemáte holky některá zkušenost se zánětem spojivek v těhotenství? Já se dneska probudila a totálně opuchlym červeným okem, samozřejmě hnis v něm. 😢 Nikdy jsem to neměla, prý je na to třeba mastička s atb a je to dost infekční. Fakt se bojím o malé, do pondělí čekat nechci, ať se mi to nerozleze. Vypadám strašně

barbora_rozek
2. únor 2019

@marketa1218 jeď na pohotovost. Podle mně by to miminko nemělo ohrozit, ale asi bude třeba ta antibiotická mast.

ajkada
2. únor 2019

@westie Jsem zmrzla porad, ani v prvnim tehotesntvi jsem tak nebyla. Nechce se mi ven, nechce se mi nic, protoze je takovaaaa zima. Nejradeji bych odletla nekam do tepla. A taky je mi spatne kdyz nejim, ale jist musim jen sacharidove veci. Ovoce, pecivo, testoviny, sladke tvarohy a jogurty. Normalne jim bile jogrty a spoustu zeleniny, ted se na zeleninu nemuzu ani podivat....no ja budu vypadat 😑

ajkada
2. únor 2019

@amaliekvidova Ach jo, no to byl ale pitomy lekar :(. V.v.v. se neboj. Stejne s tim nic neudelas a utz jsou tak dobre, ze vse poznaji a ty budes presne predem vedet, na cem jsi. Mam znameho, co se narodil s v.v.v. Nema malicek na ruce. Tot vse. Je to krasny chytry a v praci uspesny muz, s manzelkou, detma a prst mu nijak nechybi 🙂

westie
2. únor 2019

@ajkada s tim jidlem mam to same, potrebuju proste cukr v jakekoliv podobe... Byla jsem zvykla pit jen vodu a ted si musim delat super sladkou stavu, abych to vubec dokazala vypit. A pres odpoledni spani si chodim lehnout, abych se podperinou zahrala, trochu se vyspala, abych odpoledne byla schopna fungovat🙂

westie
2. únor 2019

@amaliekvidova Ten doktor je teda pekny vul!!!! Tezko se na to neco pise, ale verim, ze to bude v poradku!! Drzim moc palce, dokud nic nevis jiste, nepripoustej si cerne myslenky a ver, ze to bude dobre!!

marketa1218
3. únor 2019

Ahoj holky,tak já jsem včera skončila na pohotovosti se zánětem spojivek, dost mě to vyděsilo. Chřipce se vyhýbám, jak můžu a teď tohle. Napsali mi kapky do očí, kde se doktorka radila na gyndě, zda mi je může napsat, prý ano. Po přečtení pribaloveho letáku píší, že v těhotenství jenom po dohodě s lékařem, zeže se nedoporučuje užívat. Jsou to kapky Tobrex, no nevím snad nejsou idioti. Budu kapat jenom, jak to bude nutné. Mám to v jednom oku, nejradši bych v týdnu vlitla na gyndu ať se mrkne, zda je vše ok, jsem v 9tt. Zase jsem se bála nechat si to nějak rozjet. Ach jo, ale snad to bude dobrý

mmonika87
3. únor 2019

@marketa1218 ja si myslim,ze se jen ty firmy tim krejou,ze se to nesmi v tehotenstvi. Neni to poradne vyzkouseny na tehotnych. Ja beru prasky na tlak,ktery by se v tehotenstvi nemely,ale jak muj kardiolog,tak gynekolog rikaji,ze je to v poradku. A stejne tak beru ascorutin a v letaku taky pisou,ze se nema v tehotenstvi brat,pritom se bezne uziva...
Tak hlavme,abys to co nejrychleji vylecila!

enbeee
3. únor 2019

Ahojte holky, tak se k vam taky pridavam. Na kontrole bylo vsechno ok, podle posledni ms jsem mela byt v 8.tydnu, podle ultrazvuku jsem v 6.tydnu.

marketa1218
3. únor 2019

@mmonika87 děkuju, dneska už je to mnohem lepší. Myslím,že tak dva dny a zbavím se toho, určitě to nebudu dobirat.

simens
3. únor 2019

Tak my se dnes vratili ze Šumavy,tam Vám bylo hezky a zítra zase realita a do práce :-P a v úterý konečně 1.kontrola 😉

barumat
autor
3. únor 2019

No já dneska byla s holkou na sáňkách a samozřejmě mi podjela noha a kecla jsem si hezky na zadek 😠 Naštěstí jsem tam šoupla loket, tak to nebylo až takový drcnutí, i když jsem chvíli myslela, že to ta ruka nepřežila 😀 Zítra si užiju klídek v práci, už se těším. No a za deset dní další kontrola a už odběry na screening, hurá!

simens
3. únor 2019

@barumat já žuchla včera, pes zatáhl a už jsem byla na zemi. Ale zase lehce bokem a měla jsem péřový kabát,tak to nebyla taková rána.

janulejean
4. únor 2019

Teda holky, s tím padáním se roztrhl pytel. Dneska vystoupím z auta u práce, ujela mi noha a pěkně jsem žuchla na bok. Možná z toho nebude ani modřina, ale tak si říkám....nemůže se nic stát?

marketa1218
4. únor 2019

@janulejean na padaní je teď období, ale já si zase říkám, že je to ještě maličký a jsme v bundách, takže si myslím, že pokud by člověk nespadl vyloženě na břicho, tak snad dobrý. Na jednu stranu jsem ráda, že se teď to bříško schová, než mít obr pupek přes zimu, to bych se asi potom teprve bála vylézt. Každopádně jestli budou v létě vedra, tak si to užijeme asi pěkně 😀

barumat
autor
4. únor 2019

@janulejean Nemělo by.

kac9
4. únor 2019

Ahojda holky 🙂 tak my máme po kontrole... vše je jak má být, paní doktorka viděla pludek i srdíčko 🙂 další kontrola za 3 týdny, 25.2. tak snad nám to konečně dopadne 🙏

mmonika87
4. únor 2019

Holky,budte na sebe opatrne! Je ale fakt,ze v tomhle obdobi se nosi tluste bundy,ktere naraz utlumi 🙂 .
@kac9 no parada.

Tak dcera nema pupinky,ja take ne,na utz mimca rostou (18,3 mm a 19 mm),hematom malililinkaty a mam slibeno,ze me zitra pusti domu,jupi

westie
4. únor 2019

@mmonika87 To jsou samé dobré zprávy!🙂

U mně už včera večer bohužel nevolno od žaludku přešlo ve zvracení, což se mi dělo v prvním těhotenství, které pak dopadlo špatně, když zjistili Downa a vážné poškození srdce a plic. U syna mi naopak nebylo vůbec nic. Takže se nám teď vrací vzpomínky, ale samozřejmě doufám, že to spolu nesouvisí a snažím se myslet pozitivně. Na kontrolu jdu ve středu, prý i nějaké odběry, musím přijít na lačno, tak to nevím, jak to zvládnu - mám to hodinu cestu autem přes celou Prahu🙈

marketa1218
4. únor 2019

@westie s tím Downem mě to moc mrzí :( myslím, že je to takový strašák každé z nás, ale musíme být pozitivní 🙂 bude to v pořádku! Já jdu na krev a na první screaning 20.2., taky na lačno a mám trošku strašáka! Držím palečky 🍀

@mmnonika87 to je krasná zpráva 🙂

Strana