icon

Tak co, máte "dvě čárky"? - termín porodu v září 2019

barumat
4. led 2019

Já na ty svoje přišla v úterý a dneska zkontrolovala, jak to sílí. Ale do kontroly daleko 😞 Termín mi vyšel 09.09.2019, skoro magický datum, tak snad bude u doktora vše ok, i když u prvního to teda bylo všechno jiný.

marketa1218
11. led 2019

@janulejean Ahoj, jdu tě uklidnit, dnes mám za sebou kontrolu, lékař mi potvrdil počáteční těhotenství - o to mi šlo, ale sám říkal, že na srdíčko je ještě brzy. V podstatě mi ani neřekl, ve kterém jsem týdnu, jenom že to všechno podle poslední menstruace hezky všechno odpovídá a srdíčko za 14 dní 🙂. Takže se nenervuj, bude tam.

@barumat, také mám na prsou pěkně vidět modrý žíly 😀 Každopádně už teď mám D, takže pomoooc 😀

tanakin
11. led 2019

@janulejean já byla u dr včera - 6+4 a srdíčko taky ještě nebylo. ani u dcery jsem ho ve stejném týdnu neměla, až potom v 9 tt na kontrole bylo
@barbora_rozek na to jsem úplně zapomněla :-O v tom šoku, no zeptám se příště

janulejean
11. led 2019

@marketa1218
@tanakin Jee holky děkuji za uklidnění 😘, byla jsem z toho včera úplně špatná. A teď vím že je fakt brzo. Ono když to jednou dopadlo blbě, tak hned vidím špatný scénář. Tak za 14 dní nám snad všem bude bušit❤.

tanakin
11. led 2019

@janulejean ♥ ono se to sice v mnohých článcích píše, že už může jít vidět, ale fakt je kolikrát brzy. Určitě to bude v pořádku! Já jdu až za 3 týdny, ale věřím, že to uteče.

barumat
autor
11. led 2019

Já mám do kontroly ještě skoro dva týdny, tak si krátím čas čůráním na testy 😁 Ne zase pořád, ale dneska jsem sama doma, tak jsem to zkontrolovala a testovací čárka už je silnější než kontrolní 😍

lenkapk18
11. led 2019

včera v noci jsem trochu zakrvácela tak jsem dneska šupajdila k doktorovi i když je dost brzo termín mi vychází až na 15.9. ale na ultrazvuku nic nebylo ještě mám přijít za týden na kontrolu a na krev ale že to moc nevypadá doma jsem si zkusila udělat test a čárka slabší než před týdnem takže nejspíš samovolný potrat no uvidíme ve čtvrtek ale moc nadějí tomu nedávám :(

kspp1
12. led 2019

@ajkada TAk srdíčko bije, jen je malé o týden menší, snad to srovná 🙂

barumat
autor
12. led 2019

@lenkapk18 Naděje umírá poslední, ale pokud se to stalo, snaž se si říct, že příroda ví, co dělá a lepší teď než později... Každopádně se drž, je mi to moc líto 😔

morcica
12. led 2019

Přidávám se, s předpokládaným termínem 4. 9. Doma máme skoro dvouletého kluka, tak se těšíme na druhé. Na první kontrole jsem byla teď 6+1 a zatím prý vše v pořádku, i srdíčko už tlouklo. Teď musím pořešit ještě endokrinologii a kardiologii, to zas bude odběrů!
@tanakin Jé, ty jsi taky z únorčat 2017, že jo?

tanakin
12. led 2019

@morcica jj, jsem 🙂 dcerka teď bude mít dva roky 🙂

morcica
12. led 2019

@tanakin Vojta bude mít dva roky 15. února. No jsem na sebe zvědavá, jak budu dávat dva čerty, pokud to teď vyjde 🙂 Akorát nevím, jestli dám během těhotenství to kojení - malého pořád kojím, nejvíc v noci. Docela to začalo teď bolet :(

adellaide04
12. led 2019

Hezký den všem kteří tady jste.Mě MS mešká týden což se u mě nestává takže si myslím, že bych měla taky zkusit testovat. Mám už dva starší kluky 9 a 6 tak uvidíme jak to nakonec dopadne.

tanakin
12. led 2019

@morcica Janička se narodila nakonec 30. ledna a je taky pěkný čert, tudíž si dva vůbec neumím představit. je to mazec. taky pořád kojím, dneska v noci byla snad 5x vzhůru :( jsem úplně ko, protože teď špatně spím, když nemůžu na břiše, nejde mi usnout :-/

barumat
autor
12. led 2019

@tanakin Já spím na břiše furt 😃

tanakin
12. led 2019

@barumat mi to dělá blbě :(

morcica
12. led 2019

@tanakin To jsem ráda, že taky ještě někdo kojí dvouleté dítko 🙂 V okolí jsem jediná a navíc do mě všichni šijou, že ať se nedivím, že se mi budí Xkrát za noc, když kojím. Ale já prostě nevím, jak na odstav. Teď začal spát konečně aspoň ten první interval třeba i pět hodin v kuse, tak je mi zas líto mu potom to mlíčko nedopřát.

morcica
12. led 2019

@tanakin @barumat Já taky zatím spím na břiše, ale vím, že u prvního mi to začlo tak 3.-4. měsíc najednou vadit.

tanakin
12. led 2019

@morcica taky pořád slyším, že mám přestat a že jí to nic nedává a kdesi cosi. až zjistí, že jsem těhotná, tak to bude tím víc :( ale taky nevím, jak ji odstavit. to dcera dá tak max 2 hodiny a vzbudí se :-/ sem tam dá víc, ale výjimečně.
u dcery mi spaní na břiše začalo vadit ještě dřív, než jsem zjistila, že jsem těhotná, teď mi to vadí taky už teď

janasie
12. led 2019

Ahoj holky, já jsem tu nová, ale už mám za sebou první kontrolu 7. ledna, byla jsem 6tt+5 mimi mělo 8,5 mm a už bylo vidět i srdíčko 🙂 <3 Přeji vám pohodové těhulkování 🙂

barumat
autor
12. led 2019

@janasie Já jsem teď 5+5, už aby ta kontrola byla. Chci to aspoň říct našim, tentokrát nebudu čekat až na screening, stejně vědí, co z případných komplikací plyne. Jen čekám, až mi někdo potvrdí, že to tam fakt je a žije to 😉

janasie
12. led 2019

@barumat jo to první čekání, že je to tam a žije to, je asi nejdelší. Taky bych to nejraději už oznámila světu, ale mám za sebou víc potratů :( a toto je první mimi tak jsem opatrná

marketa1218
12. led 2019

Holky prosím můžete mi vysvětlit, jak si ty dny/tydny počítáte? Děkuju, pro mě taky bude teď dlouhých 14 dní no. Ale dobře to dopadne

janasie
12. led 2019

@marketa1218 Pocitas od prvniho dne posledni menstruace. Prvni cislo je ukonceny tyden (tt) a druhe cislo je den v poradi v probihajicim tydnu. Ja mela posledni ms 21.11. Ted jsem v 7tt+3 co znamena ze uz mam ukonceny 7 tyden a je 3ti den z nasledujiciho tydne, tj. probihajici 8 tyden. Kdyz tak me nekdo opravte 😊

barumat
autor
13. led 2019

@marketa1218 Nech si to spočítat 😉 Zadej si do googlu "těhotenská kalkulačka", na maminkám.cz je jednoduchá a hezká. Zadáš první den poslední menstruace, spočítá ti to a dozvíš se i fajn informace, co se děje s tebou, co s mimi, kdy je termín porodu, atd.

sudylichozrout
13. led 2019

@barumat kalkulacka je sice dobra vec, ale ona pocita s ovulaci 14. den cyklu. Takze ofiko muzes byt treba 6+2, ale v realu jsi treba 5+2 protoze ovulace byla jindy. Ja ji mam vzdy 21. den cyklu a pak bylo vse o tyden posunute. Ultrazvuky i termin porodu. Cili pro orientacni pocitani je to ok, pro to prave je lepsi nechat to na ultrazvuku 🙂

barumat
autor
13. led 2019

@sudylichozrout To sice jo, ale dotaz zněl jak to počítáte, ne? Stejně v průkazce bude mít termín a týdny podle ms, jen podle utz pak třeba konstatujou, že plod vypadá spíš třeba o týden starší.

janasie
13. led 2019

Podle UTZ se to upravuje az pri 1.screeningu a i to jen pokud je rozdil vetsi nez tyden, jinak se nechava termin dle ms. Nebo jak u ktereho dr 😉

barumat
autor
13. led 2019

@janasie Já jiný termín vůbec neměla, asi mi to vycházelo plus minus stejně. Měla jsi prostě furt ten první podle ms.

barumat
autor
13. led 2019

Měla jsem, ne měla jsi 🙄

janasie
13. led 2019

@barumat uvidime jak to bude ted 😊 ja jsem byla zrovna koncem listopadu na utz a dr rekla kdy bude ovu - vychazela o tyden driv, ale na prvnim utz v tehu to odpovidalo dle ms, tak uvidime jak poroste. Stejne je ten termin porodu jen orientacni cislo 😊

Strana