Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
Holky, včera jsem byla na endokrinologii, vše mám v pořádku, beru Letrox... říkala mi, že mám brát těhotenské vitaminy.... tak jsem se ptala v lékárně, no jako 500,- za 30 tobolek mi přijde celkem masakr, jelikož vitamínům v této podobě moc nevěřím, tak jsem si je nekoupila. Jde o ten jod..... mám zamražený Jeřáb černý neboli Aronii, která právě jod obsahuje... a i jiné prospěšné látky a minrály. Tak jsem si nasadila denně cca 15 bobulek. Myslíte že to postačí, nebo brát nějaké jiné vitamíny, kde jod je. Ještě si asi koupím i šťávu z Aronie... prostě mi to přijde lepší, než ty chemické preparáty. Jinak si beru železo v sirupu, kde je i béčko... občas si beru Omega 3, prostě to střídám... a céčko beru formou citrusů. jaký máte názor na těhu preparáty?
@vendelinka08 Já teda těhu vitamíny beru, kupuju si Superfolin, ten stojí na dva měsíce cca 650,- ale neberu ho úplně každý den, takže mi vydrží tak 3. Když mám pocit, že jsem daný den jedla fakt pestře nebo mám k obědu rybu,... tak se na něj vyprdnu. Naše mamky nic takového nejedli a taky žijeme 😉 U prvního těhu mi i gynekolog říkal, že ty vitamíny je důležité brát na začátku těhotenství, ke konci už to není tak nutné, a že když je budu brát každý den, tak budu mít velký a těžký dítě...... nevím, co je na tom pravdy, ale docela mu věřím.
@vendelinka08 já beru taky letrox a během těhotenství a kojení mi endokrinolozka předepisuje jodid.
@vendelinka08 v minulém těhu femibion poctivě celou dobu, pak i při kojení..dítě tedy velké nebylo, tak tomu moc nevěřím, měla 3300g.. Teď beru ten superfolin, nepravidelně, už to tolik nehrotim, snažíme se jíst 1x týdně rybu a ovoce hodně, do čaje furt citron..na zeleninu teď v zimě nemám moc chuť, tak to je blbý a pak beru ještě laktobacily..ten jeřáb měla moje babička na chatě a zavařovala, vím že je to super potravina, že má hodně vitamínu C, s tím jodem jsem ani netušila👍
@eviicka
@vendelinka08 taky jsem kvůli jódu měla jodid. Toto těhotenství beru ale Femibion. Jedničku pravidelně a dvojky ze začátku pravidelně a teď spíš, když si vzpomenu. Jinak se snažím mít vyváženou stravu (ale taky občas pěkně prasím 🐖🐷)
@eviicka ona mi rikala ze mi kdyz tak predepise jodid..tak nechapu proc to neudelala hned na zacatku. Tak ji zavolam at mi ho napise. Na zacatku jsem brala vitaminy mama z DM. Tak snad jsem nic nezanedbala. Mohla mi to napsat hned a hotovo...jinak jim vse...ryby take...no..jeste se na neco podivam.
@mialagia jojo..prave ze se dopurucuje pro tehotne..kojici i deti...obsahuje toho hodne...je to super a i ten jod..a nektete plody celkem dost. I zelezo a jine. Take mame zamrazeny rakytnik..vzdy cele bobule a me to chutna v te zmrzle podobe. Rada to rozkousavam..me to studene na zuby nevadi.
Byla jsem s klukama na hodinove prochazce..manzel je do zitra pryc..a nechtela jsem byt cele odpoledne doma..zasli jsme se podivat k rybniku..uz je zmrzly tak se kluci vyblbli..ted jsem zatopila v krbu a uz bude klidovy rezim.
@vendelinka08 To znám 😀 Mě začíná klidový režím každý den v 19:00, když jdou kluci do postýlek, sice je to jenom psychický klid, ale dobré 😀 No a kolem 21 mi začíná klidový režím na gauči s háčkem, nebo jehlicemi v ruce 😀 Pak jdu kolem 23 - 24 spát a v 6 ráno nám začíná nová štafeta 😀
Někdy mám pocit, že usnu za chůze 😀 Ale ručních prací se nevzdám 😀
@kreatura take tak...ja se ted zahrivam...Vojta tady ma kamarada a Vasik si jeste bude psat trest do skoly 30x..ze nema kamsi behat. Ale nechava me to v klidu...je to jeho trest ne muj. Take delam rucni praci a moc me to uklidnuje...a ted chci delat nejake novinky a to je kreativni. Je to super.
Kluci chodi spat az kolem 21hod....ale dnes je nazenu drive..budeme cist...mame ted rozecteno...Hosi od Bobri reky..Foglar. ja od nej cetla strasne rada jako dite.
@vendelinka08 Taky jsem strašně ráda četla Hochy od Bobři řeky 😀
@vendelinka08 Chápu 🙂 Tak kluci mají 2, takže to je jiné 🙂 Před spaním také čteme, zatím pohádky, ale kluci mají moc rádi knížky i přes den si vezmou obrázkové a koukají, mluví o nich a je to super 🙂 Zabaví se tak na dlouhou dobu 🙂
Právě, ruční práce jsou nejlepší, někdy večer ležím, usínám a něco mě napadne, no nedá mi to a musím to jít zkusit 😀
@vendelinka08 jee tak to už se taky těším až budem moct číst Foglara to je taky moje nostalgie 🙂teď jsme ztm u medvídka Pu, pejsek a kočička, Kuba kubikula a Mach a Šebestová..furt dokola😁
@vendelinka08 Já bych těch peněz ta vitamíny nelitovala, i když je 500 hodně.
Při 1.tehu jsem brala celé tehu a neměla jsem větší dítě, teď beru femibion, je tam 30tablet a 30 takových těch rybích tuků. Zrovna včera mi na gynde říkal že teď na konci jsou ty vitamíny hrozně důležité.
@mmajda no...nejde tak o penize....ale spise o princip. Vitaminy beru..takove co potrebuji...takze zelezo a becko...a pak tak ruzne co mam....tohle mi prijde jako dobry marketing...on ten mix vitaminu a jejich vstrebatelnost dohromady kolikrat toc nejde. Jinak jsem zacala brat homeopatika na reflux a paleni zahy...a uz dve noci mam klid. Jinak u predchozich tehu jsem brala jen na zacatku listovku. A kluci byli v poradku.
Jo a s tim rybim tukem a Femibionem....kdyz si koupim lneny olej v DM za 60kc a dam si denne lzicenku..tak je to jeste lepsi....jak rikam tem tobolkam moc neverim.
@vendelinka08 taky se nijak neladuju umelyma vitaminama. Snazim se jist hodne ovoce a zeleniny a vyvazovat stravu. Brala jsem jen listovku....
U nejstarsi dcery jsem brala vsechny mozne vitamíny, u druhe a u syna nic krome te listovky a nevidim v detech zadny rozdil 😉
Já brala jen listovku a vitamíny z lékárny chvilku na začátku, ale snažím se spíš ty vitamíny doplnit přes jídlo a kromě toho magnezka teď neberu vůbec nic. Ale jím hodně ovoce, zeleniny a pestrou stravu, tak snad mají prcci vše, co potřebují.
Já beru od začátku Chytré miminko.
Tak za chvili jedu na tehu jogu..poprve...tak jsem zvedava a tesim se. Jsem nevedela co si oblect...kdyz jsou mi vsechna trika kratka. Ale nakonec jsem neco nasla. Venku poletuje snih..je to nadhera.
Ahoj holky, dneska jsem byla na urad prace,ohledne rodicaku,nahlasit ze materskou zacinam od 30.1. A pani mi rekla ze od 1.1.2020 se rodicovska zvedne ted nevim jestli na 300tis nebo na 330tis a bude se to tykat i nas, co budeme rodit ve 2019 tak super ne?
@stef9328 jojo, na 300tisíc. Melo to byt uz od pulky 2019 navyseny o 40tis a pal o dalších 40,nakonec to posunuli s tim,ze se to navysi rovnou o 80 ;)
@vendelinka08 ja som minule dosla na pravidelne tehotenske cvicenie a tretina zien tam mala tehotenske leginy na cvicenie z Lidlu :D Zatial cvicim v klasickych cviciacich, ale mam tehotenske triko na cvicenie tiez z Lidlu :D
Ale otazka: kam chodis na tu jogu? chcela by som to aspon raz skusit, uz cvicit az tak nevladzem, tak aspon koordinovane dychat :D
@stef9328
@snazilkakamilka24 a holky uz je to finalne odsouhlasene? Mluvi se o tom uz dlouho, (i tady na konikovi se to furt resi) ale zatim nebylo nic schvaleno. Takze ja jsem dost skepticka... kde na to jako stat vezme? 🙄 hlavne, kdyz to chce dat i tem, ktere uz na RD nejsou, ale maj dite do 4 let... Nebo jedna varianta byla i takova.
@levandulina ja takyyyy

@nikolspace Neboj, ty fialový taky za čas vyblednou měla jsem je také a nejsou skoro vidět.