icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

babikadaska
Autor odpověď smazal
babikadaska
1. bře 2019

Dievcata poradte... potrebujem k registracii do porodnice nejake papiere od svojej gynekologicky ? Ma dovolenku takze poslednu poradnu mi urobi az v 36 tt. Ja cakam dvojcata a uz tuto stredu mam stretnutie s primarom v porodnici kde chcem rodit, aby sme prebrali moznosti porodu atd. Rada by som to tam dala pod jednym,lebo porodnica je skoro dve hodiny od domu. Len nebudem mat od gyn.ziadne papiere

dmiska
1. bře 2019

@babikadaska v porodnici ode mě chtěli výsledky stěru na streptokoka a screeningů... Od všeho jsem si dělala kopie průběžně, takže od doktora jsem nic nepotřebovala...

vendelinka08
1. bře 2019

to e ale vše zapsané v těhotenské průkazce, ne? Já to tam tedy vše mám, takže průkazku prostě ukážu a tam mají vše napsané...jinak, papíry ti dají až při příjmu.... tam se teprve vše sepisuje... nic víc... a ještě tedy jsem dostala papíry ohledně jména....to mám do gynekologa...

merope
1. bře 2019

tak drobeček měl 1560g, vypadá to, že ke konci moc nerostl. Už jsem byla i u něj a zítra snad zvládnu klokánkovat.

vendelinka08
2. bře 2019

@merope tak to je super...at se dari a maly krasne prospiva..a jak se citis?

kreatura
2. bře 2019

@merope Gratuluji a ať je všechno v pořádku, maličký ať krásně přibývá a jste brzy doma spolu 🙂 Jak se daří Tobě? 🙂

stef9328
2. bře 2019

@merope moc gratuluji, vse bude vporadku. Hlavne at jste zdravi oba dva. 💙

petratra
2. bře 2019

@babikadaska jizva občas pobolívá. Hlavně když se zvedám z postele, ale spíš na to nemám čas ani myslet a včera už mi vytahovali stehy, tak jsem si to odbyla v nemocnici a nemusím pak jezdit ke své doktorce.

babikadaska
2. bře 2019

@petratra to som rada, ze to nie je nijak dramaticke 🙂 mam milion otazok ,ako zvladas obe babatka s bolavym bruchom ,ako ide kojenie atd. Avsak vooobec ta tym nebudem zatazovat,najneskor o 27 dni si to uz vyskusam sama na sebe 😃

mialagia
2. bře 2019

@merope gratuluji moc a přeji hodně zdraví ❤️

maryoneta
2. bře 2019

Ahoj holky, zdravím se svým předčasným únoratkem. Ráda bych se zeptala maminek na názor ohledně krmení. V Motole jsme to měli těžké, malá moc nejedla, cpali ji um stříkačkou, lahví, do toho jsem kojila (Furt do mě rvali že max ob dávku, abych ji neunavovala). Horko těžko jsme se vešli do dávky co jsme měli vypít a pustili nás domů a tím, že UM nedáváme já jen kojím a dokrmuju odstrikane své mléko stříkačkou přes prst. A tím se dařilo zvládat normu. Doma ale malá zacla prso bojkotovat a chtěla jen stříkačku. Dnes jsem tu měla.laktacni poradkyni a ta mi doporučila se vykašlat na tabulky, uklidnit se, nestresovat se pořád važením před a po každé kapce. Zkoušet jen kojit,přikládat a neplést ji stříkačkou.... ..jsem z toho na prášky. A snažím.se být v klidu, ale moc se bojím, aby malá nehladovela. Ani to nepoznám, protože vlastně pořád spinká. Nikdy se nebudi sama na jídlo. Pořád ji budim já

mialagia
2. bře 2019

@maryoneta opravdu je moc důležité se uklidnit i když sama vím, jak těžké v této situaci..a malá měla žloutenku?že se sama nebudí to mě trochu mate..jinak nejlepší fakt přikládat a taky hodně hodně pít a jíst hodně bílkovin ať se laktace pořádně podpoří..aby jí to pěkně teklo, mě pomohla u dcery ze začátku elektrická odsávačka a krmila jsem jí lahvičkou medela calma, tam musí taky sát, snažit se a nenarušuje to tudíž kojení..ale dcera tedy se budila a řvala jako tur..pokud tě vážení stresuje, tak se na to vyprdni nebo jí zkus zvážit jen 1x denně ať víš jak na tom jste..mě tenkrát to vážení naopak uklidnilo, protože jsem věděla, že opravdu vypije nějaké množství..potom se to už rozjelo a mohla jsem už fakt jen kojit a nic víc..drž se 🙂

vendelinka08
2. bře 2019

@maryoneta zkus ji opravdu jen prikladat...klidne ji bud...pokzd je mala..je hodne spava...ale dulezite je se opravdu nestresovat...hladovet nebude...mej ji hodne na sobe. Drzte se...ty hormony jsou sileny...

petratra
2. bře 2019

@babikadaska s prckama už se sžíváme, ale ty první dny byly krušný.. Náročný to je, ptže občas řvou jeden přes druhýho a nevím, kterýho dřív utišit, ale když spinkají, jsou to zlatíčka 😍 kojení moc zatím nejde, mlíka moc nemám a nestačí to ani jednomu, takže dokrmujeme bebou.. Ale po pravdě s tím trochu rezignuju, když mě tady do toho tak nutili a malá mi kvůli tomu spíš hubla. Podle laktační bych měla odsávat po každým kojení a to teda fakt nedělám, bych se z toho všeho úplně zcvokla. Su ráda, když mám chvilku taky na odpočinek.

mysek
2. bře 2019

@maryoneta ahojky, to jsi udela to nejlepsi, co jsi mohla s tou laktacni poradkyni. Delas vse na vybornou. Jako zkusena kojna 3 letaka, vyprdnout se na tabulky, kolik ma vypit a kdy a tak a proste jen kojit, kojit. Kdykoliv chce nebo sama nabidnout. Bacha na dudlika, ten nedat, to urcite vis😉 ono se to podda. Dulezity ukazatel je, ze ma nacurano. Dost casto maminky na zacatku jsou jen v posteli s miminkem a koji, mazli se. Jste sikulky😊

mysek
2. bře 2019

Bacha i na lahvicky, kazda lahvicka kojeni kazi i ta medela a vazeni bych vynechala uplne. Vasik mi take dost spal. Da se prikladat i v polospanku. A kdyby mela hlad, myslim, ze by se ozvala. Uvidis, ale pokud ma nacurano, obcas nakadino, pije a staci ji to. Drzim palce. Jste sikovny

petratra
2. bře 2019

Holky, co jste měly nebo máte prcky okolo 2kg, co jste dávaly za umělou, když jste nekojily?

kreatura
2. bře 2019

@petratra V nemocnici měli mateřské mléko od dárkyně a když jsme šli domů, tak nám napsali Nutrilon nenatal, něco se za to doplácí - ve fakultní nemocnici v Ostravě cca 50 Kč k receptu 🙂 když měli přes 3,5kg tak jsme přešli na Babylove bio - DM 🙂

mysek
2. bře 2019

@kreatura ahojky, tak co manzel? Je lepsi? Me stve snad cely tehu, je to dost vychovou a je proste W. 3takovy pohodlny sobec, ale snazim se videt to dobre a hezke co pro nas dela, plus, kdyz opravdu uz nemuzu a musi to ven, napisu mu jak se citim, co mi chybi a pomuze to.

levandulina
2. bře 2019

@mysek Tak to nejsem jediná, takovým partnerem😈

martinka8338
2. bře 2019

@petratra my hipp combiotic HA

babikadaska
2. bře 2019

@petratra sestra mala a krmili tiez cudzim materskym a nutrilon nenatal

maryoneta
2. bře 2019

@mysek děkuji za ujištění. Jsem z toho pořád trochu nervózní. Snažím se si to v hlavě přebrat. Člověk pořád čte, jak nemá v porodnici moc poslouchat ty jejich doporučení, ale ve chvíli když na to prislo, tak jsem byla jak ve škole ve snaze dostat za jedna bez ohledu na potřeby malinké

petratra
3. bře 2019

My právě v porodnici máme taky zatím darované mateřské a protože moc mlíka nemám, tak nám dávají tu prebebu 2 v takových malých lahvičkách, ale je to děsná pálka, kor kdybych to měla kupovat oběma, ale na začátek to určitě koupím, ale pak budu potřebovat nějakou jinou variantu.

carolinca88
3. bře 2019

@petratra My měli prvé v nemocnici Nutrilon nenatal, protože prospíval, tak jsme doma na doporučení nemocnice přešli na Nutrilon 1. Takže pokud nebude potřeba speciální výživa, že by nějak malí neprospívali, tak na doma můžeš koupit už cokoliv..

vladusa85
6. bře 2019

Je tu nějaké ticho, to už jste všechny porodily? Je tu ještě nějaká čekatelka?

kacka214
6. bře 2019

@vladusa85 ano,ale spíš jsem ve skupince než tady.

makrela17
6. bře 2019

@vladusa85 Ve skupince to žije mnohem víc 😉 Je to tam samý mimčo 😍 Ale čekatelek je nás ještě spousta 😉

kreatura
6. bře 2019

@mysek ahoj, manžel furt stejné, chvilku v pohodě, chvilku má opičí náladu, takže si musím vybrat 😀

Strana