Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
@maryoneta na oficiálních stránkách je to vše podrobne popsané a tady je skupinka ;)
A ne, opravdu se mi nic nevytahalo, to většinou říkají ti, kteří zkušenost nemají 🙂 přirovnala bych to k posilování svalů - když nebudu pravidelně cvičit a pak budu mít extrémní námahu, budou me svaly hodně bolet a dokonce si je můžu natáhnout/natrhnout. Když budou svaly trénované, zvládnou i jednorázovou extrémní zátěž lépe...
A pokud stejne budeš mít pocit, že se nechceš dobrovolne roztahovat, stačí cvičit s malými obvody jen při trénink dýchání, tlačení atd
joj nestraste tu s tymi baranmi :D ja mam v blizkej rodine dvoch a obaja su velmi defenzivne mierumilovne typy na mile vzdialeni od akejkolvek tvrdohlavosti.
U nás žádný beran ani býk není 😃 ani z přítelovi strany, takže to kdyžtak pěkně okořeníme 😃 Jinak termín mi podle MS vychází taky na 19.3. 😉👍
Já mám podle MS termín 31.3.. Posledňáček 🙈 a berana máme babičku Teda teď už prababičku.. A je to velitel teda 😂 a nejhorší je že vůbec nevíme jména.. Chtěla sem Sophia ale dnes je tolik Sofinek, že se mi to zprotivilo.. Tak se mi líbí Valérie, Melissa, Olívia.. A Terezka se mi líbí ale ta neprošla 😢Chci holku takže na kluka nevím.. Ale muž blbne a chce Tony, mě se líbil Theodor ale To neprošlo.. Líbí se mi o Nathan ale jak ho znám taky to neprojde. A zbytek co se mi líbí už v rodině máme 😔 Ondřej Vojtěch Tomáš Lukáš.. Co vy? Už víte?
Jinak muj bracha i manzel jsou berani (31.3., 20.4.) a jsou oba hrozne hodni i kdyz trochu sobci 🙂 ale proste jsou v poho.
@lalusheee u nás budou jména také boj - já měla vždy jasno u holčičích, že pokud nebude tatínek nějak proti, chci Adrianu, snad od 15 let 😀 proti nebyl a mám ji ❤ Fanoušek je zase po manželovi, dědečkovi a pradědečkovi................
Takže teď nás teprve čeká vlastně to opravdové vybírání jmen a neshodneme se - proto manžel argumentuje, at si necháme říct pohlaví a dohadujeme se jen u jednoho tím pádem 😀
Líbí se mi docela Šarlota a Matouš. Ale není to nic jako - ááá to je krásné jméno, fakt spíš nevím 🙂
A Sofinek je hodně no, Sofie a Ella ve školkách docela vedou teď, co do počtu ve třídě 🙂 ale jména jsou to pěkná.
@michaela_2 my máme taky Fanouška.. Verunku.. Takže mě nic nenapadá tak uvidíme co se z toho vyklepe jinak Adriana je krásný jméno.. Ale to už má taky moje kamarádka.
se jménem máme taky problém. Musíme mít asi holku, protože to jsme se shodli asi na 3 jménech, ale klučičí nemáme ani jedno 😀 ...teda návrhy by byli, ale vždycky je jeden nebo druhý rezolutně zamítne 😀
My už máme jména vybrané dávno před plánováním dítěte..kluk bude Hugo a holčička Nina tak uvidíme co na nás čeká v bříšku..ale pohlaví chceme vědět 🙂 ve čtvrtek jdeme k panu Dr. Budeme 10+2 a domluvíme si termín na screening.
My jsme kupodivu jména ještě vůbebc neřešili. U prvního jsem říkala "Honzík a Anička". Aničku máme a Honzík by se mi stále líbil, ale manžel z toho moc odvazanej nebyl a do papírů jsme nakonec psali Martin po něm (holčičku jsme měli několikrát potvrzenou, takže spíš pro formu). Mně se dědění jmen noc nelíbí, ale kdyby o to manžel hodně stal, asi toho Martina dáme, protože jméno je to koneckonců hezké
My zatim jmena taky moc neresili, cekame aspon na 1. screening. Scera je Stepanka, kluka jsme meli psaneho Mikulase, ale taky spis pro formu, vedeli jsme, ze to bude holka 🙂
Manzel furt prudi s Vendelinem a ja uz si na to za ta leta zvykla, ale stejne bych radeji jine jmeno, tak uvidime. S klukem mame mnoh vetsi problem.... Holku jsme chteli ke Stepance Elisku, ale je jich moc, to nas odrazuje 🙂
@dmiska tyjo, tak to jsi si docela take uzila. Jenze oni to dost nekdy take dramatizujou a kdyby nechali matku rodit v klidu a bez zasahu, nebyly by treba tolik problemy. Jinak tlaceni na bricho je uz zakazane a nese spoustu rizik, ale je mi jasne, ze jejich zajem je proste zachranit dite i matku i kdyz to muze nekde udelat sramy. Ja jsem urcite pro prirozeny porod, ale samozrejme kdyz by slo o zivot, musi to jit stranou. Jinak Vasik mel take zkazenou plodovku a obtocenou snuru 2x. To je dost bezne, myslim, ze miminko si tam stresem kakne a je potom nebezpecne, kdyby to vdechnul. Vasikovi odsavali myslim z plic asi? Byl u toho manzel, ale jinak mel same 10 a 3. den jsme sli domu. Je to take takove kontroverznejsi tema a i kdyz to mam treba dnes jinak, zajimaji me i jine nazory a respektuju je.😉
@lalusheee ja trenovala a vypadalo to dobre, ale potom me nutily tlacit bez kontrakci a bohuzel jsem se teda rozparala jak kralik. I prdku jsem mela sesitou😀tak ze proto se ptam na ty porody, sbiram info, nazory a chci se na to vic pripravit priste a aby meli vsichni uz dopredu instrukce, co si nepreju. Jak se rika prvni dite je ucitel, druhe lecitel😀
@mysek já jsem měla porod celkově strasne rychlý .... Z 1 na 10 jsem se otevřela za 45min úplně sama, všichni se až divili na prvorodičku... Nestihla se ani žádná příprava. Uz jsem měla potřebu tlačit, jen ta voda ne a ne prasknout a pak už musela rychle ven, přitom začaly slabnout kontrakce, proto ten oxytocin a tlačeni. PA tlačila celkem s citem, žádné brutální skákání. A zase jsem byla spíš pro tohle, než nakonec akutní císař.
Holky jinak mame po screeningu, vse v poradku a screening negativni. Jsem 12+4 a termin porodu dle ultrazvuku se soupnul na 15.3. Ted jsme byli vsichni manzel i Vasik a Vasik hned mimi a maminka a me se chtelo porad smat, jak to komentoval. A divim se, ze manzel chce jit asi i na dalsi ultrazvuk zase. Minule tehotenstvi byl jen 2x a byl vztekly, ze tam dlouho vzdy cekame. A ted uz jdeme az za mesic. A dr. se ptala co to ma byt, tak jsme oba rekli, ze holka, manzel rikal, ze je to na ni, co nam vykouzli a ona ze ne, ze to zalezi na jeho spermiich. Tak ze je to na chlapovi. A chtela jsem Klaudinku uz prvne, ale manzel je takovy hrdy a je to Vaclav 5. No a holku by chtel Misu po mne, ale to ja nechci, tak ze holka Klaudinka a kluk asi Michal no holt jako po mne. Jinak bundu uz mam objednanou prave z toho Bonprixu a zmeskala jsem slevu co meli, ale uz jsem nechtela cekat na dalsi, aby jeste bunda byla. Jinak holky byla jsem si nechat proplatit screening u sve pojistovny, vrati mi 1000. Mam VZP ale mozna i jine pojistovny maji nejake vyhody, kdo to nevite trebas😊
@dmiska tak to jsi skvela tyjo. No ja od prijezdu 10 h celkem a celou dobu kontrakce po 2 minutach. Manzela mi poslali domu, ze je to na zacatku, maji to tam nejspis zvykem a to byla proste nejvetsi chyba, ten muj blboun samozrejme sel, trvalo mi dlouho mu to odpustit, jako samozrejme jsem ho tam chtela a potrebovala celou dobu, ale on je takovej zrychlenej, bral to, ze je to na zacatku dobry a ze se pujde domu vyspat a rano do prace, asi si myslel, ze tam budu 3 dny v bolestech rodit, no proste absolutne jsem podcenila pripravu a pouceni manzela, no a ja tam uplne sama ce stresu a v silenych bolestech, neotvirala jsem se diku tomu vubec, az potom mi rikala sestra, jestli uz chci zavolat manzelovi at na to nejsem sama a co prijel, jsem se zacala otevirat. Take mi pichly plodovku a na konci uz jsem vysilenim rekla, ze dalsi kontrakce uz nezvladnu, tak mi pichly oxy a opiaty nejaky ten oblbovak, to vim az ze zpravy, akorat ze kdyz jsem uz mela tlacit kontrakce uplne ustaly a moje telo chtelo odpocivat, ale nutily me tlacit, hecovaly a ja se prave roztrhla. Dite mi teda odsali, tak ze zadny bonding, zkusily letmo prilozit a odnesly, prinesly potom jeste na kojeni a pak zase odnesly a donesly asi po 4 nebo 6 hodinach, to uz si nepamatuju a tohle vsechno proste uz nechci, dost me to potom trapilo a hodne dlouho. Nebyla jsem vubec dojata synem az asi po prvi za 14 dni jsem u kojeni plakala stestim. Do te doby to pro me byl vetrelec a v duchu jsem mu pri nocnim vstavani nadavala. Jako nebylo to nic hardcore hroznyho, ale ja to postupne blbe nesla a proto to nechci nechat zase ono to nejak dopadne, hlavne nejak porodit, kdyz to muze byt i jinak. Ale ted uz jsem s tim srovnana a beru to jako zkusenost a cestu, kterou jsem mela projit. Hodne nam pomohlo kojeni a co nejvic kontaktu.

Holky, asi hloupý dotaz, ale jak přesně funguje ten anibal? Je to na roztazeni dole, aby se nemuselo stříhat...No a po porodu se to zase samo stáhne? Nezůstanu třeba víc povolená, když se to tak předem trénuje? Já vím,hloupě se ptam, ale neznám nikoho kdo to používal, tak si chci rozšířit obzory