icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

aliishaa
10. zář 2018

@mysek Tak to je síla. Já mám na tohle tchyni naštěstí v pohodě - když měla už druhý týden kašel a my měli přijet, nakoupila si roušky v lékárně. A zeptala se nás, jestli je to tak ok. A tchán odrekne návštěvu, i když ho jen bolí v krku. Dokonce nám volal, že byl vyzvedavat nevlastního vnuka ve skole a že tam zrovna měli podezření na spalnicky, tak ať si rozhodneme, jestli se uvidíme, když malá ještě neměla MMR. Jsou na tohle fakt rozumní - i co se týče jídla, respektují, jak to chci já, a když koupí nějakou mlsku, nejdřív se mě na tajnacku zeptají, jestli to malé budou moct dat.

aliishaa
10. zář 2018

@mysek Jinak za mě je tohle rozepisovani v pohodě. V původní termínové skupině taky řešíme všechno možné a je to fajn, zbylo nás jen pár, ale udelaly jsme si uzavřenou skupinu a troufám si říct, že jsme kamarádky, každá má sice svůj styl výchovy apod., ale respektujeme se a funguje to už skoro tři roky 🙂. Je to hrozně hezký, jak jsme to spolu všechno prozivaly od začátku těhotenství do teď.

aliishaa
10. zář 2018

@makrela17 Osobní zkušenost nemám, ale často slyším, že může prasknout nějaká zilka, jak je to dole vše víc prokrvene. Zavolej ale zítra pro jistotu k dr., já bych to alespoň pro svůj klid udělala 🙂.

hribek
10. zář 2018

@makrela17 nemusi to nic byt ale i muze. Pokud by to pokracovalo asi bych zajela na kontrolu pro klid duse, max ti dr rekne ze zbytecne plasis. treba je to jen praskla zilka a do rana bude klid

baruda
10. zář 2018

Holky,trochu mimo to,co právě řešit.....budete ještě kupovat zimní teple fusaky nebo už ne? Mám spis počítat s porodem v únoru,ale rada bych,kdyby to šlo a nebyla úplně zima,je nechala spát venku v kocarku

dzogobela
autor
10. zář 2018

@baruda asi ne... Dcera je cervencova a celoz zimu jsme zvladli v jarnim fusaku... Kdyby to bylo jako letos, tak uz je v brezbu teplo. Nebud kupovat a kdyby byla nejala velka kosa, tak koupim na posledni chvili 🙂

hribek
10. zář 2018

@baruda koupila bych podle toho jak bude v bazarku. my mame po synovcovi. je nastavovaci, jak pro mimino tak pro vetsi dite

lotta1234
10. zář 2018

@mysek Ja som mala u gynekologicky zatial len jediny na potvrdenie tehotenstva (8t), teraz som mala prvu poradnu v piatok (13t) a hned potom v pondelok screeningovy utz, tak som si povedala, ze si nedam 2 ultrazvuky takto po sebe. Tiez som mala v 1. trimestri strach, ale uz je za mnou a najblizsie si dam urobit az ten druhy velky v 20t.
Ale ultrazvuky sa bezne robia, skor ide o moj pocit (a nemam chvalabohu ziadne tazkosti).

vendelinka08
10. zář 2018

Zimni fusak uz davat nebudu...spise poridim jarni.ja mam tedy termin koncem brezna..a myslim ze uz takova zima nebude...ale pokud sezenu za dobry peniz zimni..tak ho poridim uz jakoby na dalsi zimu...stejne potreba bude.

mysek
10. zář 2018

@everyone holky mi na to reagovaly pred tim, tak ze nepotrebuju, aby mi na to nekdo jeste reagoval, potrebovala jsem se z toho jen vypsat, pomaha mi to a jestli ti to vadi, tak to nemusis cist.

dmiska
10. zář 2018

@baruda budu kupovat, další zimu jako když ho najdu... Děti budou už ve sporťáku a chodit ještě nebudou, takže určitě vyuziju potom, i kdyby tu první zimu ne ;)

lotta1234
10. zář 2018

@mysek ani mne tvoje dlhsie prispevky nevadili 😉

mysek
10. zář 2018

@aliishaa moc dekuju a prave mam stejnou zkusenost z minule skupiny z emimina. Taky nas zustalo uz jen par a prispivaly jsme parkrst za den a opravdu jsme probiraly uplne vse a vedely jsme o sobe opravdu hodne, takove kamaradky na dalku a nektere se dokonce i navstevuji obcas, ty co to maji k sobe trochu bliz. Jsme i na fb a vidim, jak jim deti rostou a jak se maji. A pojala jsem to tady stejne. Jinak to mas skvely tchanojc, to je bezvadny a zavidim, ja jsem z nich v tomhle na prasky, mam je rada, ale v tomhle jsou hrozne bezohledny a za celou dobu ani nijak nepomohli. A to je tchyna uz x let doma, jezdi do Plzne na kontroly, ale neprijede treba, aby malyho treba chvilku pohlidala a ja v klidu uklidila. 2x jsem ji pozvala, tak teda prijela, ale iniciativa proste zadna. A oba s manzelem nas to trochu mrzi. Manzel i byl nastvany, protoze vidi nase, ktery se porad ptaji, kdy k nim prijede a ze si ho vezmou na chatu atd. a jsme i v klidu, ze je o nej opravdu dobre postarano a ze je spokojeny, nenechali by ho nikdy plakat a kdyz se vztekne, berou ho takovyho. I mamka, ktera moc nezvladala, ze to delam jinak, ze si nenecham poradit a jak mam byt dusledna a vsechno proste spatne, ze nema dudlik, ze kojim, ze neockuju, ze malej neji, no bylo to peklicko, ale pak se to zlomilo a mamka prestala vychovavat a zacala byt uplne suprova babicka a rekla, ze ho nebude prece hubovat, kdyz ho vidi tak malo. Min jednou za 14 dni ho vidi. A nemocny by k nemu nikdy v zivote nesli i kdyz uz jen na sobe neco citi, ze na ne neco mozna leze. To ze tchanojc nemaji az takovy zajem, jim staci jen obcas navsteva, nechat se pohostit a domu, tak uz to beru, nemuzu jim to vnutit, ale s tema nemocema mi vylozene stvou. Uz jsme vsichni doma nemocny😷nemusi to byt primo od nich, ale byli jsme tam ted pres vikend, manzel tam mel slucak.

mysek
10. zář 2018

@makrela17 ja mela treba hematom u prvniho tehu, ale ted u druhyho se mi 2x stalo, ze se mi spustila krev z nosu. Je to vsechno prokrvene, tak ze ja osobne si myslim, ze je to stopro tim, neboj se. Jinak zavidim milovani, my uz se nemilovali pekne dlouho, jsme oba lini nebo mi furt neco je a nebo malej tady jeste strasi, treba jako ted😀

mysek
10. zář 2018

@lotta1234 moc dekuju, no uz jsem si rikala, jestli fakt jako vsechny neseru😀 a musim se priznat, ze se mi to docela dotklo, ale respektuju to. Ne kazdy se kazdymu treba zalibi. Ja s tim teda nemela nikdy nejak problem a potom hur nesu, kdyz nekomu nahodou nesednu, protoze na to nejsem zvykla. Jsem pratelska a nekonfliktni, proto kdyz se me neco nelibi spis to v sobe dusim a proto to potom mam potrebu aspon nejak ventilovat.

michaela_2
10. zář 2018

@mysek já jsem si nicku everyone poprvé všimla až dnes se přiznám 😃 vůbec jsem zatím příspěvky od ni nezaregistrovala a připadá mi docela úsměvné poučovat tady někoho o čem má psát a o čem ne.

Jinak my ve skupinkách u mých předchozích 2 těhotenství také plkaly o všem možném i nemoznem - se 2 holkama jsme dokonce rodily stejný termín ve stejne porodnici u Fanouška 😃 a od te doby se sem tam schazime i osobně. Já v těch 22 letech kdy se mi narodila Adrianka měla výlučně všechny kamarádky bezdětné - takže jsem si ty kamosky přes děti našla tady 🙂)

mysek
10. zář 2018

@lotta1234 ajo. No ja byla poprvi take v 8. tydnu, jenze potom to vyslo za 14 dni a potom zase. Tak ze jsem mela 2x po 14 dnech vlastne. Ted za mesic. Vim, ze nekdo je nechce z duvodu skodlivosti a vlivu na plod, ze to jsou proste nejaky vlny a zareni nebo tak nejak. A verim tomu, ale take doufam, ze to bude zanedbatelne. Jinak ja urcite uz nebudu chtit zadny vnitrni vysetreni ani pri porodu.

mysek
10. zář 2018

@michaela_2 dekuju Misi 😉 ve 22 letech prvni, to je hezky, to uz jsi zkusena maminka a presto mlada. Kolik ti je, jestli se muzu zeptat? To jsem uz tak nejak chtela deti, ale nebylo s kym, potom ve 25, zase nebylo s kym, potom ve 27 letech, mela jsem 3 lety vztah, bydleli jsme spolu a ja zacala resit deti a pritel to mel jinak, kdyz uz jsme to opravdu resili na fera, ze ja vedela, ze se nejspis rozejdeme kvuli tomu, tak pritel mi rekl, ze si to neumi predstavit ani za 10 let. Jinak to byl bezva kluk a mela jsem ho rada, ale tohle bylo pro nas zasadni, ze jsme to meli az tak rozdilny a na zacatku jsem mu rikala, ze chci za 3 roky rodinu, vedel do ceho jde, on rekl, ze to je dlouha doba a casu. No a nasla jsem starsiho klika o 5 let, vedel uz co chce, za 3 mesice me pozadal o ruku a brali jsme se a ja vedela 2 dny, ze cekam Vasika. Ted je mi 30.

mysek
11. zář 2018

Holky jsem docela vydesena. Malej mi prorval celou noc, jak ma rymu a neni mu dobre

mysek
11. zář 2018

A me je mizerne, bojim se, aby to vsechno miminko zvladlo. Mate nekdo zkusenost s lichorerisnici?

everyone
11. zář 2018

@michaela_2 No píšu docela pravidelně 🙂 třeba minulý týden jsi mi zrovna radila jak miminko oznámit rodině 🙂

šlo mi jen o to, že tohle je téma o stejném termínu porodu a ne o problémech se staršími dětmi. Jako prvorodička to nejspíš vnímám jinak, ale chtěla jsem si tady číst rady ke svému momentálnímu stavu. Nemyslím to tak, že někomu diktuju co a jak má psát, to vůbec ne.

@mysek Lichořešnici doporučuju 🙂 používám na časté močové záněty a většinou i jako prevenci při náznaku nachlazení

dmiska
11. zář 2018

@mysek proč vyděšená? Já se cítím taky trochu divne, slabou rýmu mám už několik dní a večer se zničeho nic spustila silna rýma Aničce. Sice v noci neřvala, ale často knourala a byly jsme vzhůru každou chvíli. Teď máme obě trochu zvysenou teplotu, ale určitě to zvládneme 🙂 budeme víc odpočívat, pár dní nějak vydržíme a bude to dobré 🙂

kacka214
11. zář 2018

@everyone a jak ji používáš? Četla jsem o ní chválu i proti streptokokovi.

lotta1234
11. zář 2018

@mysek vnutorne vysetrenie myslis vaginalny ultrazvuk alebo klasiku so zrkadlami u gynekologicky? Mne prave na poradni hovorila, ze ma bude so zrkadlami sledovat na kazdej poradni + cipek ako je na tom.
Este k tomu castemu utz: ja som vlastne mesiac vobec nevedela, ci dieta zije, ale upokojovalo ma rastuce brucho a nevolnosti. Kym nemam problemy, snazim sa ist na to minimalisticky. Ale uplne chapem strachy zien, psychicka pohoda je velmi dolezita...

everyone
11. zář 2018

@kacka214 Mám ji ve formě kapek od dr Popov 🙂 jako prevenci jsem užívala 3 měsíce v kuse 10 kapek 2x denně. V těhotenství se někdy moc nedoporučuje, ale při nižším dávkování neublíží.

michaela_2
11. zář 2018

@everyone Já ti rozumím, ale protože je tady řada maminek, které už čekají několikáté miminko, je docela logické, že se tady probírají i situace související se skloubením těhotenství a péčí o starší děti 🙂 A omlouvám se za přehlédnuté příspěvky! Nějak se mi to zatím tady plete 🙂)

@mysek Bylo mi 29 🙂 Adriance bude 7 a Fanouškovi 5.

Holky máte tady některá mezi známýma třeba někoho, kdo rodil v Rakovníku??

vendelinka08
11. zář 2018

@mysek ja jdu dnes k dr..nebo kluci meli streptokokovou anginu a ja mam bolavy krk a cep na mandlich...jinak nic. Ale chci aby mi udelala stery v krku..abychom si to stale nepredavali. Nevim jestli nebudu muset mit atb. No..kazdopadne radeji zajdu...prece jen uz nejde jen o me. Lichorerisnice je prirodni atb..v urcitem mnozstvi bych se toho nebala. Ja si ji vzdy pestuji na tahrade..ale posledni dva roky mi ji sezerou cerni broucci.

vendelinka08
11. zář 2018

Jinak si myslim..ze prave je fajn se 5ady bavit o cemkoliv co nam ulevi..ne jen o tehu...prece jen je to moje treti tehotenstvi a prozivam to zase jinak..ale myslim ze se vice i pozname. kdyz poresime i jine veci..ktere nas treba trapi a nevime si rady.

vendelinka08
11. zář 2018

Takove ty starosti a radosti vsedniho dne....ja jsem treba ted nastvana...nebot mela prijit jedna zakaznice na 2hod masaz a milostiva neprisla ani se neozvala...no..takze tak...asi toho brzy necham...uz u toho funim a moc lidi nezvladnu..

baruda
11. zář 2018

@vendelinka08 no já mám sice termín ke konci března, ale v podstatě můžu rodit od ledna, ale spíš mam počítat s tím únorem.....no asi je pořídím, dokud na ně ještě peníze jsou :D

@dmiska asi jo, asi do toho taky půjdu, viděla jsem, že ty na zakázku dělají i prodlužovací, že ho máš nejdřív jako krátkej pro malinké miminko a pak si ho na druhou zimu prodloužíš

Strana