icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

maryoneta
12. zář 2018

@lotta1234 gratuluji. Já jsem na tom dneska stejně. Taky jsem byla odpo na screeningu, takže můžem štěstím brečet už obě 🙂

maryoneta
12. zář 2018

Akorát holky ještě ve mě hlodá jeden červíček pochybností ........doktorka mi řekla, že i když je screen negativní a všechno OK na 95%, tak pokud chci, můžu si nechat zvýšit pravděpodobnost na 99% nějakým speciálním krevním testem. Ale že ten je dobrovolný a že si sama myslí, že to není nutné a navíc stojí až 19tis 😲🙄 Co si o tom myslíte?

psya
Autor odpověď smazal
hribek
12. zář 2018

@maryoneta pokud ti vysel screening negativni tak bych to neresila. jistotu 100% nemas nikde. ty penize bych nechala spis na vybavicku. premyslela bych o tom testu v pripade ze bych mela 50% a to bych premyslela jestli nepodstoupit odber plodovky...

lotta1234
12. zář 2018

@maryoneta vdaka 🙂
Takze ani ten drahsi test ti neda istotu 100 %. Ja by som sa uspokojila s dobrymi vysledkami screeningu. Tiez som citala o roznych dalsich testoch a bola som rozhodnuta, ze keby mi vysiel zly screening, skusila by som niektory z nich. V takejto situacii to nebudem riesit...

maryoneta
12. zář 2018

no asi máte pravdu...jen je každopádně dost hrozný, rýžovat takový prachy na těhle informacích. Ten test by měla mít každá maminka a zdarma ☹

lotta1234
12. zář 2018

@lalusheee
@everyone
@mysek
@vendelinka08
@maryoneta
Dakujem dievcata 🙂 @everyone drzim zajtra palce a rychlo pis vysledok!

dzogobela
autor
12. zář 2018

@maryoneta no... On asi stoji dost penez a nekdo to zaplatit musi ze 😉 ja.myslim, ze tech ruznych testu hradi pojistovny celkem dost 🙂

hribek
12. zář 2018

@maryoneta zrovna u tohohle si nemyslim ze by se rejzovalo. Ono cely geneticky testovani je velka veda a myslim ze pokud vyjde po screeningu vetsi riziko je fajn ze mas dve varianty. Bud neinvazivni ale priplatis si a nebo invazivni a neplatis (odber plodovky). My mame embryo otestovany po oplodneni pred transferem a taky sme si platili nejakych 10tis. Vysla nam nejaka mozaika ale po konzultaci s genetickou jsme sli do transferu. Bud muze byt postizeny (doufame ze ne) anebo je to jen artefakt mereni. Takze pokud by vysel hur screening poslou me na plodovku

michaela_2
12. zář 2018

@maryoneta tak o tomto nadstandardním testu mi nikdy neříkali - ani u jednoho ze tři těhotenství 😳 každopádně pokud vyšel screening dobre, přijde mi to zbytecne vysoká částka .....

aliishaa
13. zář 2018

@mysek Víš, my jsme jí vyloženě poprosili, ať to ještě nikde neříká. Njn.
Už je vám líp?

vendelinka08
13. zář 2018

Pokud by mi vysel vyborne screening..tak uz bych si zadne testy neplatila. Me je gynekolog nabizel...ale nenutil..jen ze tady ta moznost je. Pred 7 lety tady ty testy jeste nebyly. No..uvidim co mi reknou a jak vse vyjde y pak se budu rozhodovat. Ale doufam ve vyborne vysledky...

maryoneta
13. zář 2018

Taky jseme se s přítelem rozhodli se na to vykašlat. Screen byl výborný, doktorka nic nenutila, spíš to zmínila mezi řečí, že je možnost, ale že si sama myslí, že je to zbytečné.... Hlavní důvod, proč se na to vykašlat nakonec byl, že sice uvádí až 99% spolehlivost, ale stále při 1% falešné pozitivitě. Takže stále to prostě není "na tuty jasný" za ty peníze. Budeme prostě věřit, že bude všechno v pořádku a basta 🙂

lalusheee
13. zář 2018

Mě řekla na gyndě, že pokud v rodině nic takového nemáme.. Žádný postižení nic ani já ani muž až po prababičky a pradědečky.. Tak nehrozí že bychom měli postižený dítě... Holky nesmíte to tak hrotit a něco přivolávat myslete pozitivně a vše bude fajn 😊

mysek
13. zář 2018

@aliishaa jee dekuju za optani, no jsme nachcipany jak psi. Ale snad se to bude lepsit. Dneska jsme nasadili tu lichorerisnici a ta bez toho alkoholu je super, ze je to sladky, zadny horky, hnusny, tak ze i pro dite super, ale nemel naladu to vzit, tak jsem mu to dala aspon do caje. A neni tam ani zadny omezeni jako tehotny, deti, kojici, pry se tim ani neda predavkovat. No jinak Vasa me neskutecne vytaci, je to s nim mazec normalne, ale jak mu neni nejlip, tak je jeste vic otravny, vztekly😀, vsude je binec, vcera schvalne vylival piti a pak vzteky jeste hodil se sklenickou, tak ze si umis predstavit, co do me vjelo za certa, ale jen kricim, on se mlati sam, to je dalsi orisek. A vcera usnul odpoledne s tatinkem, tak jsem si take zdrimla a sel spat az ve 2 v noci. No uplne jsem pomyslela, jak to potom byde s miminem, kdyz budu potrebovat spat, no snad se to nejak srovna, ale trva to uz hrozne dlouho, i kdyz spat pres nejde, ze to vydrzime, tak je schopny jit spat i v 11ale to asi jak byl pretazeny. S tou tchyni chapu, jako taky me to nastvalo, taky jsem jim to rikala, asi si to proste neuvedomujou, ze kdyby to nahodou nevyslo, je to potom blby, hlavne pro ty rodice to potom muze byt tezky. Tata to rekl babi a ja si pamatuju, jak jedna holcina tam z vesnice parkrat potratila a babi potom rikala no ona snad asi nemuze mit deti a to se potom takhle bavi babky v kramu atd. Do toho babi to potom rekne ostatnim v rodine a je to jak lavina, mama v praci, tak ze mi pritelkyne jednoho z te prace hned gratulovala pres mesenger no a uz to najednou vi spoustu lidi, aniz by si clovek sam oddech. No ja vcera poslala tchyni fotku malyho, jak se sam vyfotil a reagovala jsem na jeji zpravu manzelovi. Ze jsme jina generace a ze proste neduveruju jen jednomu dr a jednomu nazoru, ze hledam moznosti, pricinu a ze se teda omlouvam za nevyzadany rady, ale ze to mohl rict, jestli je mu to neprijemny a ze ale on mi jich par take dal a snazim se to respektovat i kdyz mi to treba take vadi. A ze bohuzel ve me strach a uzkost trochu zustava, kdyz jsme se vidali i kdyz byli marod a ja mela treba 3 mesicni mimino, ale ze se budu snazit od toho odprostit. Vecer volala a rekla, ze mam pravdu a vzali to asi dobre, byla jsem prekvapena, snad to k necemu bude.

vendelinka08
13. zář 2018

Tak jsem se ted musela alespon na chvili natahnout..jak uz dlouho chodim nebo sedim..tak mi to nedela dobre. Kluci jsou venku...alw fakt o nervy s nimi..stale skacou parkour a ja mam nervy aby mi neprisli s rozbitou hlavou nebo s necim horsim. Oni si to ani neuvedomuji..zato my domyslime az moc.

vendelinka08
13. zář 2018

A od rana litam stale nekde...a jeste pak valim do prace..takze vecer budu ko.

baruda
13. zář 2018

Tak už máme screening taky za sebou....vyšel perfektne...jen by se meli naučit brát krev,takovou bouli jsem tam jeste nikdy neměla....prdelky nám krásné rostou a jsou bozi. Pry to vypadá na parecek,tak jsme si pro radost přivezli kocarek 🙂

lotta1234
13. zář 2018

@baruda to je skvele!! gratulujem 🙂 🍀
a pochopila som dobre, kupili ste si kocik? :D

mysek
13. zář 2018

@vendelinka08 jezis chudero a co ten tvuj streptokok? Nebo jeste nevis asi vysledky...

baruda
13. zář 2018

@lotta1234 ano přesně to nejdůležitější už máme :D prebalovaci pult taky :D

mysek
13. zář 2018

@baruda super, dobra zprava a parecek, no to byl ideal. Mame v okoli dvojcatka dvoje, s jednou maminkou jsem vice v kontaktu, holcicka a kluk a oni se k sobe chovaji tak hezky a vubec na sebe nezarli a pamatuju si, kdyz byli mensi, sedeli v kocarku a drzeli se za ruce, to me uplne dostalo.

baruda
13. zář 2018

@mysek JoJo ideální,myslim si to už nějaký ten týden,ze to tak bude 🙂, ale samozřejmě to je jedno,hlavně aby byly v poradku.... doufám,ze se k sobě budou mít taky tak hezky

vendelinka08
13. zář 2018

@mysek byla jsem u dr..a nastesti ok..mela jsem v krku aft..ktery me bolel pri polykani az rezal..ted uz ok...ale i tak rikala ze si na stery muzu dorazit. Mam za obvodni kamosku..coz je fajn...

vendelinka08
13. zář 2018

Jo..dnes po praci me tak bolel pravy podbrisek...ze jsem rozhodnuta ukoncit cinnost a od rijna na pracak...nemocenskou jsem si neplatila..takze to jinak vyresit nemuzu..ale doma byt nechci..tak si najdu nejakou brigadku...ale uvidim..prece jen mi neni 20..a s klukama toho mam take dost co delat...me prace bavi...ale musim myslet i na mimco a na sebe...jak zapojuji pri praci hodne bricho..tak pak mam to pnuti..a neni mi to prijemne..

vendelinka08
13. zář 2018

@baruda to je uzasne..jak tam tak spolu bydli 😊. Bracha ma dvojcata..parecek..no uz letos dostanou obcanku...ale kdyz byli mali..tak to bxlo legracni..kazdy povahove uplne jiny...tak se doplnovali..a jak spolu komunikovali...a co se naucil jeden..musel hned chtit umet i ten druhy..takze se navzajem podporovali..je to narocne ale super..

lotta1234
13. zář 2018

@baruda tak super, len sa smejem, pretoze ja som si za screening kupila ponozticky 😀 ale holt zdrave dvojcata si zasluzia nieco poriadne 😀

baruda
13. zář 2018

@lotta1234 využili jsme toho, že jsme měli volný den, tak jsme si udělali výlet.....z finančních důvodů jsme si nemohli dovolit koupit nový, i když jsme nad nim dost uvažovali, ale kočárek je téměř jak nový, i když je tři roky starý a hlavně za polovičný cenu a ještě nám k němu byly dvě maxi cosi sedačky.....musim teda jednu prodat, protože jsou růžové a koupit isofixy. Je to easywalker a fakt je super.......byla to náhoda, že tam akorát byl, jinak bysme taky ještě počkali

@vendelinka08 jojo, povedlo se mu nacpat obě na jednu fotku, je to skoro nereálný......četla jsem, že dvojčata mají mezi sebou krásný vztah, tak doufam, že budeme taky takový případ....

mysek
13. zář 2018

@vendelinka08 to pnuti a ruzne bolesti mam i kdyz lezim a jsem doma, tak te obdivuju. A urcite, chce to trochu zvolnit podle me a setrit se. Ja mam co delat, kdyz musim sem tam Vasu nekam presunout, poponest a porad okolo nej skakat, dava mi to zabrat a to jsem doma, muzu si kdykoliv sednout, lehnout. Me uz s Vasikem tvrdlo bricho od 16. tydne.

aliishaa
15. zář 2018

@mysek Tak vám ta lichořeřišnice snad zabere, slyšela jsem o ní jen samý dobrý věci 🙂.
Taky mám občas myšlenky, jak to budeme zvládat, i když je to někdy těžký, tak si uvědomuju, že s jedním dítětem je to vlastně pohodička. Malá má naštěstí cca od roka +- nějaký režim, ale dneska si taky postavila hlavu, že po obědě nepůjde spát, pak to kolem čtvrté skoro zalomila, ale zrovna jsme vystupovali z auta, tak to nějak překonala a šla spát díkybohu už v sedm. Nějaký ponocování, jako je u vás, si nedovedu představit, kolikrát jdu spát večer s ní 😀. A užívám si, že po dvou letech začala spát celou noc. Musím dohnat ten dvouletý spánkový deficit, ať mám energii na mimčo 🙂.
Chtěla jsem se zeptat, když máš vlastně stejně starýho prcka, jak řešíš nošení? Malá chce docela často nosit, nebo ji musím zvedat na jídelní židličku, do nákupního vozíku apod., zatím dobrý, ale jak mě někdo vidí, tak se hrozí, že ji tahám. Když vím, že to zvládne, a i přes to chce nosit, tak se jí snažím vysvětlit, že nemůžu, někdy to pochopí, ale občas to končí pláčem nebo vztekem :-/.
Tak to je super, že to takhle tchýně vzala 🙂. Ta moje prostě ani nechápe, že udělala chybu a co nám na tom tak vadilo.

Strana