Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
Tak tripple testy vyšly negativní 😍🙏 teď už jen, ať máme všechno ostatní ok!!
@everyone super!!!!
Asi mate pravdu holky. 🙂 Člověk ma jen strach at je vše v pořádku 🙂
Holky..pijete kafe? Me uz zase zacalo chutnat...
@vendelinka08 já občas domácí ledový, na normální nemam chuť, ikdyž mi dr řekla, že ho mam pít kvůli nízkému tlaku, měla jsem ho jednou :D
@vendelinka08 já tedka tak měsíc joo. Když mi bylo zle, tak sem ho nepila vůbec, ale tedka jo. Piju teda jen latte nebo slabé preso, většinou 1 denně, vyjímečně 2.
@vendelinka08 Od 4. mesiaca opat chuti aj mne. Davam si kazde rano pol kavovej lyzicky instantnej s mliekom. Tiez by som mala pit na tlak, ale skor to beriem ako navrat k staremu zvyku.
Ja miluju to male ristretto..davam si 1 denne...je to takova moje droga...prvni 3 mesice jsem ho nemohla vubec...
@vendelinka08 jo piju, v druhem trimestru se mi chuť vrátila, tak si 1 max 2 dobré kávy denně dopreju. Už v prvním těhotenství říkal doktor, že 1-2 šálky kvalitní kávy nevadí a lepší klasika než chemická bezkofeinova
Holky a kdy jdete na druhy screening? Ja jsem dneska 18+3tt a jdu az 29.10 coz budu v 21+0 tt neni to pozde? S prvni dcerou jsem byla 20+0 a na srdicko jdu 3.11 co myslite? A kdy mate terminy porodu? Je nekdo jako ja 11.3😯😉?
Ja jdu na druhy screening 15.11. Ani nevim ktery budu tyden..ale predpokladam ze to spocitali dobre..ted jsem 15+4tt...jinak termin porodu mam zatim 31.3.
@stef9328 citis uz pohyby? Me dr rikal ze kolem 18tt uz bych mohla lehce citit...ale cekam treti tak je to drive...poprve jsem citila az tak kolem 21tt
@vendelinka08 no ja uz prave citim asi od 17+neco,ale zadne bublinky ale jakoby uplne lehounke pesticky nebo kopance,az se musim podivat na bricho zda to jde videt,ale nejde videt. Prave se divim,ze az tak "intenzivne" jakoby
Na druhy screening jdu 9.11. a termin mam 28. 3. jsem ted 16+0 a obcas neco citim, takove lehoucke postuchovani, ale neni to pravidelne 🙂 Kaficko si davam jen rano, jindy na nej nemam chut a to jsem driv dala 3 za den 🙂
Pohyby jako opravdu kopance jsem citila uz ve 14. tydnu a potom jsem z toho byla nervozni, ze 3 tydny nic. Ted je citim take, ale je to dost nepravidelny jeste, nekdy 1x 2x za den, nekdy treba od den, ale stouchanecky, kopanecky jsou to taky pekny, nedavno mi docela pozlobil mocak a dnes jsme zkoumali pohmatem s Vasikem, nevim, jestli neco citil, ale chtel porad a i na nej tukal. A uvedumuju si, ze o nem mluvim zase v muzskym rode, to budeme vsichni zklamany😀
Ty jo tak kafčo jsem si celé nedala od začátku, nedělá mu dobře, ale chuť by byla tak aspoň občas usrknu od manžela. 🙂)
Taky jsem si potutelne přála holčičku a nejspíš to bude chlapeček, doma už jednoho máme a je úžasnej, tak snad bude taky zlato. Já jdu na 2. Screen 16.10. tak snad bude vše v pořádku. Po té prodělané viróze se trochu bojím . I když na jedné kontrole už jsme byli a byl akorát jinde schruty. :-/ ale kopání občas taky už nějakou dobu cítím.
@vendelinka08 já jdu na druhý screening až 12.11. a dnes jsem 17+3 a to budu 21+6, takže si myslím, že to ok je.
Ahoj, nevím zda se to tu už řešilo, ale my, co máme termín na jaře, jak je to s čerpáním dovolené za rok 2019? Co jsem procházela internet, tak z těch informací jsem to pochopila tak, že všech 5 týdnů dovolené za rok 2019 si mohu vyčerpat rovnou v lednu a pak na to bude přímo navazovat mateřská. Takže bych do práce šla naposledy před Vánoci. Je to tak opravdu možné nebo to chápu špatně? Máte s tím některá zkušenosti?
@dmiska @veverka.terka Děkuji za info, proplácet si to nechci nechat, ani to vybírat až po mateřské, jde mi hlavně o to, že mi přijde zvláštní si hned na začátku roku vyčerpat celou dovolenou za rok, když v tom roce vlastně vůbec nepůjdu do práce... (ano, prý mateřská se počítá jako odpracované dny, ale stejně mi to zní skoro jako sci-fi, že na to opravdu mám nárok 😃 ) Jen jsem se chtěla ujistit, že to opravdu je možné 🙂
@atekram42 tak o tom slyším taky poprvé. Vůbec jsem to netušila. Respektive jsem o tom ještě ani nepřemýšlela a nic si nezjišťovala. Takže na mateřské jsem jakoby stále zaměstnanec? Celých 20 dnů dovolené mám? já myslela, že si budu moct vybrat jen poměrnou část než na tu mateřskou nastoupím 😲. No koukám, že se mám ještě co učit 😅

@viencze ja myslim ze je to akorat...ano..je to bez nozicek..od hlavy k zadecku. Ted jsem koukala a v 15+1 ma nase mimco 10cm. Takze v pohode.