Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
Ja na kurzech nebyla a ted bych rada jeden absolvovala kvuli sobe..prave proto ze chci byt sama...jinak co se tyce odchodu domu...uprimne bych hned po porodu nesla...mam tendence hned vsechno delat a asi bych si po porodu neodpocinula...ale kdyz ma clovek zajistenou osobu..ktera se postara o dalsi deti a domacnost a ja bych jen odpocivala a byla s mimcem..tak proc ne.
@baruda a cisare to doporucuji proc?
Ja doufam ze budu rodit normalne..ze cisar nebude potreba....
@baruda já jsem byla při prvni na některých predporodnich kurzech pořádaných porodnici... A nebylo to úplně od věci. Byla jsem na kurzu na téma porod, který byl spojený s prohlídkou porodních sálů - člověk se tak dozvěděl, co je v té porodnice běžné, jak to probíhá atd. Pak jsem byla na manipulaci s novorozencem, tam byl se mnou i manžel, jako základ super - tam jsem se dozvěděla o Kiedronove a přečetla si její knížku. No a pak dětské úrazy a nemoci, z toho základy cerpam doteď ;)
@vendelinka08
@mysek no jistě to nevim, ale dr mi to řekla rovnou :D, že se dvojčata prý rodí radši císařem a po pravdě, radši budu rodit obě stejně než jedno tak a druhý tak. vim, že je ještě čas a že se můžou ještě otočit, ale už stejně otočený ještě nebyla
@baruda Také jsem se dlouho smiřovala s císařem ( při prvním porodu ), celé dva týdny co jsem ležela v nemocnici, i když jsem stále doufala, že budu moct rodit normálně...
Nikdo mi o císaři nic neříkal, naposledy má gynekoložka, že kluci leží v neporoditelné poloze, jeden příčně, druhý konec pánevní a že pokud se neotočí, tak normální porod není možný... V porodnici se se mnou nikdo o druhu porodu nebavil, asi počítali s tím, že mi to dojde 🙂
A upřímně po porodu jsem se s tím ještě skoro rok vyrovnávala, že jsem je nemohla porodit normálně a tak dále...
Upřímně, kdyby neexistoval císař, tak jsme všichni 3 mrtví, takže díky za něj, ale něják ta ženská hrdost ve mě bojuje a chtěla jsem si je porodit no 🙂
Bolesti pak jsem moc nestíhala vnímat, protože na JIPce jsem byla smutná, že nevidím děti, tam nevěděli jestli si mě ještě nechají, nebo mě pustí na standart, pak na oddělení na mě padla únava, takže i když jsem tu "druhou noc " za dětmi nemohla, protože bych musela s doprovodem ( sestry nevodily a manžel tam v noci nebyl ) , tak jsem i byla ráda, protože jsem se poprvé v nemocnici vyspala, ale na odstříkávání mléka jsem se budila.
Druhý den mi snížili tlak léky tak, že mě málem křísili, kdybych nezapla v 5 ráno mozek a nebojkotovala léky co mi donesli, tak jsem mohla být už někde jinde...
Takže zase jsem za dětmi nemohla a jelikož mi celé dopoledne bylo blbě od tlaku, tak jsem ignorovala bolest a byla jsem šťastná, že dojdu na WC, těch 10 kroků jsem běhala, pak jsem půl hodiny seděla na WC a vzpamatovávala se... Kolem 12 zjistili, že mám velmi nízký tlak, dali mi infůzi a opět za dětmi jsem nemohla, jen na vozíku a s manželem - čekala jsem na manžela.. Informace se podávali do 12, takže pak už mi nikdo nic o dětech neřekl..
No a druhý den hned ráno v 7 mi primář řekl, že jdu domů...
Doma jsem uklízela, prala, žehlila, chystala, takže zase bolest jsem ignorovala, za 2 dny jsem konečně byla u dětí a to už mě rána vůbec nebolela, jen mě píchaly ty dráty ( stehy ) jak jsem seděla 😀 A těšila jsem se až mi je vyndají 🙂
Teď si to hodlám vynahradit 🙂
A promiň za sloh, jsem ve vášni 😀
@kreatura manžel mi řikal, že jedné jeho kolegyni řekli, že jedno normálně a druhý, že musí císařem, tak to by se mi tak chtělo rodit oběma způsoby.......Tak do toho máme ještě 10 týdnů. No já doufam, že kdyby náhodou, tak že to aspoň do konce ledna vydrží. a je super, že vás pustili tak brzo
@baruda Moje známá rodila také jednoho přirozeně a druhého akutní sekcí.. Asi začnu být vděčná za toho císaře 🙂
A to ještě ona má prvního syna stejně starého jako my kluky, jsou narozeni ve stejný den i skoro hodinu no a za rok a 2 měsíce se jí narodili dvojčata kluci - no kleplo by mě 😀 Ale jí pomáhá na 100% maminka, já bych na to byla sama 🙂
@baruda jinak za me predporodni kurz v porodnici nemel vyznam, ale treba byla jsem rada, ze jsem se seznamila s prostredim, s nejakym personalem. Ale zalezi, vsude to muze byt jiny. A jinak deticky muzes mit hned u sebe, urcite muzes mit bonding hned a taky, kdyby se ti o ne nekdo staral na nadstandardu a byli by teda v terminu, muzes je mit hned u sebe. Jinak me doktorka moje doporucila cisar kvuli vysce a psychice a chtela konzultaci s porodnici a kdyz jsem cekala nez prijdu na radu, pamatuju si jak na me doktor koukal jak ba dementa, ze se mi nechce rodit prirozene😀 Ted jsem smirena se vsim, muze se mimco narodit driv a Cheb stejne neklapne nebo muzu rodit cisarem, proste priroda si zarida a miminko si vybere cestu jakou prijde na svet. Ale uz vim, na co mam pravo. Vazim si lekarum a jejich vzdelani, ale nemam rada, kdyz jsou autoratitivni a povyseny, to nesu spatne.
U prvni dcery bych bez lekarskeho zasahu asi nepřežila. Praskla mi nejaka zilka a mela jsem velké vnitřní krvaceni, bylo to dost hrozné. Dalsi dve deti jsem mela za dve hodiny na svete, bez jediného zasahu doktora, jen s porodni asistentkou. Dr tam sice byl, ale jen se dival a po porodu koukl, jestli je vse ok 🙂 Doufam, ze i tento porod bude takovy, ale jak uz jste holky psaly, priroda si udela taky sve..... Nikdy jsem zadny porodni plan nemela, jen velke prani, at je to rychle a bez problemu za mnou 🙂
@mysek Děkuji moc, ale vůbec se tak necítím 🙂 A jak mnoho druhorodiček píše, teď už vím co můžu a nebudu se bát si něco vymoct, před tím jsem byla potichu a plnila jen " povely ".
Hlavně i proto, že jsem také sestra a vím, jak v práci holky říkávaly, no jo to je sestra,ta je chytrá a radí a tak... Tak jsem se tomu snažila vyhnout ... Teď mi to je už jedno 😀
@baruda ja ako prvorodicka a bez opory v rodine (ziju daleko) som sa rozhodla, ze sa k tomu postavim aktivne a mam svoju vlastnu porodnu asistentku a chodim aj na rozne kurzy. Ci mi to vo finale pomoze, to neviem...ale minimalne pocas tehotenstva ma to upokojuje a citim sa cim dalej tym istejsia.
Na jednom z tych kurzov nam prave povedali, ze dolezita je komunikacia s personalom pred porodom, kedy sa moze vselico vydiskutovat a nebude sa to riesit uz pri samotnom porode...
@kreatura presne tak. Me i jako mrzelo, ze se po porodu chovali, jak kdyby dite bylo jejich a ne moje vlastne. Nikdo mi nic nerek taky. Pichli mu i vitamin k aniz by mi nekdo rekl co a jak. Nebo ja sla treba do sprchy nebo na zachod a dite bylo fuc. Snazila jsem se to malymu vynahradit jak jsem jen mohla. I tak je totalni nemazlik, nema to rad. Ale prsicko a spinkat se mnou to jo😂
@mysek Jojo, to chápu, tak kluci jsou jeden mazel a druhý ne 🙂 A to naprosto chápu, když mě přijali za dětmi na neonatologii, tak se o půlnoci vzbudím na kojení a děti pryč... Za chvilku je dovezla sestra, že jim kontrolovali uši UZ, jako by mě nemohla vzbudit a říct mi to a taky divné, že mě to nevzbudilo 😀
A to, že má jeden cystu na mozku a menší nadledvinku jsem zjistila až z propouštěcích papírů 😀
Takže ano, komunikace probíhala v obou směrech 😀
@kreatura no to je pekny teda. Hodne jsem cetla, jak miminka mela zlomenou klicni kost a mamince to taky nerekli nebo kdyz tahaji miminko za hlavu ven, ze dost casto miminku ublizi. Nebo hamiltona udelaji bez souhlasu. A kde jsi rodila? A kde bys chtela rodit ted? Jako uz to, ze te poslali domu bez miminek mi prijde uplne strasny.
@mysek Ve FN Ostrava, ale tak né všichni si ztěžují, prostě jsem chytla jen špatnou zkušenost 🙂 Ale tam to tak chodí, že pokud se neuvolní místo na neonatologii, tak z poporodního pouštějí maminky domů a pak až je místo, tak maminku příjmou jako doprovod k dítěti, aby se naučila o to mini miminko pečovat a až se všechno zvládá a dítě je v pořádku, tak pouštějí domů. 🙂
Teď dostavují celou budovu, tak bude více míst a třeba už maminky nebudou muset vůbec čekat na místa a bude jich dost 🙂
No my jsme se odstěhovali úplně někam jinam, takže rodit budu někde poblíž, takže Ústí nad Labem, nebo Roudnice nad Labem, uvidím 🙂
Ale kdyby jsme bydleli ještě na Slezsku, tak by mi nevadilo jít znovu rodit do Ostravy, přeci jen to tam už znám a hold jedna špatná zkušenost nedělá špatnou nemocnici 🙂
Tak jsem se konečně dostala k tomu Vám sem dát taky foto pupíku, kterej mi už teď přijde obří a to Jsem aktuálně 26+1. Už mám konečně i výsledky z testu na cukrovku a ty mi vyšly v pořádku. V úterý jsem byla na kontrole u své dr. a ta mi říkala ,že bych zatím podle všechno mohla rodit normálně i když je jedno mimčo otočený nahoru a druhý leží hlavičkou dolů, ale vše bude záležet na očním vyšetření, protože mám hodně silné dioptrie. Po pravdě se u těch dvojčat toho přirozenýho porodu bojím. Nerada bych rodila jedno tak a druhé císařem. A na předporodní kurzy žádné nechodím, bojím se, že by mě to hrozně stresovalo.
Tak já na nařízení doktorky nastupuju na neschopenku :/ často mi tvrdne břicho a magnesium nepomáhá + mám v moči nějakou nebezpečnou bakterii, takže antibiotika a budu doufat, že nebudu muset do nemocnice. Původně jsem chtěla v práci vydržet do konce ledna, ale teď už je mi to jedno a hlavně ať je maličké v pořádku :(
@petratra tak to jsem ráda, že jsme na tom stejně........já dost často četla, že přirozený porod je prostě pro ty mimča rizikový a taky odmítam rodit jedno tak a druhý tak. Když už sakra budou řezat, tak ať to udělají najednou a ne se takhle 2x stresovat. Krásný bříško a taky ho máš psíš dopředu než do strany

@dzogobela no já si tohle tak nějak taky myslim. uvidim teda, co mi řeknou v lednu v té poradně, ale po pravdě nemam tyhle "akce" ráda. maximálně jsem ochotná si zaplatit něco soukromýho, ale i tak mi to přijde zbytečný. já porod taky už neřešim, smířila jsem se s císařem, i když mi to dost dlouho trvalo, ale pro děti cokoliv 🙂 takže jsem už obrečela i to, že je nejspíš nebudu mít hned u sebe.