Máte nějak upravenou stravu v těhu?

svatkafojta
17. bře 2015

Ahoj holky, chci se zeptat máte nějak upravenou stravu v těhu? Já jim vše na co mám chuť jen už cca týdne nebo něco málo přes týden nejím pečivo, který stejně malýmu nic nedávalo...Určo sem si taky zvedla dávky zeleniny a ovoce, které se snažím jíst na svačiny. Taky se snažím nejíst smažené a tučné ale i tak ta váha stoupá ale o to mi nejde. Jak je to s jídlem u vás? Jde mi spíš o zdravou výživu né o to že někdo nejí hermelín atd.

fillipepi
17. bře 2015

Ahoj, já jsem jedla v těhotenství, na co jsem měla chuť. Tělo si samo řeklo, co potřebuje. Ale snažila jsem se alespoň dvakrát týdně jíst ryby a hodně mléčných výrobků, aby měl prcek dostatek vápníku. Dobré pro vývoj miminka jsou prý i mandle a potraviny, které obsahují kyselinu listovou. Občas jsem si dopřála i smažené jídlo a malému to nijak neuškodilo. Určitě bych se držela ovoce, zeleniny, ryb a kysaných výrobků (jsou super na zácpu). Jinak si klidně dej, na co budeš mít chuť. 🙂

sonjuletka
17. bře 2015

Ja zatim jim to co zvladnu abych vubec neco jedla. Takze dost sladkyho coz vim ze neni ok. Ale uz pomalu se to lepsi a dokazu napr.snist i nejakou zeleninu apod. 🙂 jak budu ok uplne a nebude mi tak casto blbe tak prida vse co budu moct. ..

aklin
17. bře 2015

Stravu neřeším, jím všechno na co mám zrovna chuť (zelenina, ovoce, mléčné výrobky, sladkosti. různé pečivo, smažené jídla a další). Však miminko v bříšku si samo řekne, co je třeba pojíst. Momentálně si dávám každý den syrovou chilli papričku, jim to jako obyčejnou papriku.

svatkafojta
autor
17. bře 2015

Já nechci aby to vyznělo tak, že sem zastáncem jen zdravých jídel. Spíš sem pro jíst vše ale rozumně. To pečivo mi nijak nechybí ani neomezuje tak sem se jen chtěla zeptat jak to máte Vy...Jestli někdo jí chilli papričku nebo kýbl zmrzliny ať si dá po chuti 🙂 Jinak mléčné výrobky jim taky, jak sem nepila mlíko tak ob den mám snad kýbl kakaa, skoro každý den jogurt a teď jím poprvé ovesnou kaši na sváču s bábovkou a sem spokojená jak želva 🙂))

summer1985
2. čer 2015

Ahoj, já jsem veganka a cítím se skvěle. I dle krevních rozborů mám všechno v pořádku. 🙂

martaveg
2. čer 2015

Ja cilene udelala jedinou zmenu a to takovou, ze si nedavam syrove maso, i kdyz mam na tatarak nebo sushi hroznou chut, ohledne ostatnich veci posloucham hlavne svoje vlastni telo nez nejake poucky a zakazy od druhych..
treba smazene mi prestalo chutnat okamzite, pri denni konzumaci masa mi bylo tezko, takze jsem podvedome pridavala vic zeleninovych jidel, uzeniny mi zacaly pripadat moc prechucene a presolene, v prvnim trimestru jsem mela neustale chut na ovoce (predevsim citrusy), vzhledem k castemu pocitu hladu ale neschopnosti snist velkou porci jsem zacala jist pravidelne ve vice mensich porcich, atd... nijak jsem nad tim predem nepremyslela, to spis zpetne si uvedomuji ze jsem zlepsila jidelnicek a bez nejakeho stresu a planovani 🙂
jo a kdyz mam chut na sladke, tak si ted klidne dopreji, coz jsem driv nedelala a vedome si to casto zakazovala a svete div se, i bez zakazu je nakonec tydenni spotreba sladkeho stale uplne stejna 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru