Oblečení pro těhotné. Kde kupujete?

adelisss
26. dub 2024

Pěkný den,
Chtěla jsem se zeptat na oblečení v těhotenství, které se dá využít i po porodu a později. Holky, kde kupujete oblečení, kam se vejde bříško, ale po porodu ho můžete dál využívat, ale nevypadá to, že tam něco chybí? :D Přijde mi, že klasické těhotenské oblečení na netěhotných většinou vypadá divně.
Děkuji za tipy na obchody a střihy oblečení.

areh
26. dub 2024

@adelisss měla jsem plisované šaty. Podobné jako na obrázku. Nosila jsem je i v 9. měsíci. Nosím jeni teď. Rozdíl 15 kg. Dál jsem viděla sukně s nápletem v pase, které nosili v těhotenství i po. Vypadaly pěkně. Ale osobně jsem je neměla.

malytlustyhroch
26. dub 2024

@adelisss i veci, ktere se teoreticky nosit daly, tak pokud byly z elastickych materialu (dlouha trika, ruzne saty), tak se vytahaly a uz pres bricho nevypadaji uplne skvele. Lip to fungovalo obracene: nosit normalni pruzne obleceni v tehotenstvi a pak ho odepsat 😏 saty z bavlneho nebo viskozoveho upletu treba jsem preklasifikovala na nocni kosile...
Takze jestli ted jses tehotna a chces si koupit neco na par let, tak doporucuju nepruzne materialy, pokud je moznost, ze budes kojit, tak nejlepe zavinovaci, s gumou nebo zapinanim u krku (nekomu vyhovuje spis kasat triko nahoru, me vadi, kdyz mi je videt bricho, u satu se to vubec neda pouzit).
Ale i kdyz mam rada, kdyz veci vydrzi roky, tak v tehotenstvich a tesne po nich, kdy se rychle meni proporce, jsem spoustu obleceni mela jen parkrat. Nastesti prakticky vsechno bylo ze secondhandu, jinak bych v tom musela nechat asi milion 🤑
Blby je, ze clovek nevi, jak bude vypadat po tehotenstvi, me treba po prvnim i po druhem zustalo 11kg, tak jsem si myslela, ze to bude na potreti stejne a nic, prirustek 0kg, vsechno mi pada 😁 a nektere veci, co jsem si myslela, ze uziju i po porodu, budu muset poslat dal.

veunka17
26. dub 2024

V těhotenství jsem nosila pikaluna legíny a k tomu teda těhotenská trička, šaty... Určitě by šly ackove šaty nosit

veronicka89
26. dub 2024

Ja tehotenske kupovala jen dziny, leginy a kratasy...
Jako hm to ma v pohode i to tehotenske , ja mam v satniku skoro vse volne, nemusela jsem mit nic extra..
A to jsem mela bricho 2x obrovske

veru181
26. dub 2024

Kromě klasického těhotenského jsem nosila šaty a halenky volnějšího střihu, které jsem měla nebo mám doteď, případně zavinovací, které se přizpůsobily. A teda troje těhotenské tepláky z Lidlu nosím doteď, protože na doma pod tričkem to nevadí a nohavice jsou z příjemného materiálu, takové “lepší tepláky” 😀.

adelisss
autor
28. dub 2024

Tak se vracím k tématu k oblečení pro těhotné. Našla jsem tyto šaty od Bonprix. Objednávaly jste tam někdo v poslední době? Pořád mají spíše větší velikosti než ve většině obchodů? Objednáváte tam velikost o jednu menší?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru