Těhotenství a pracovní smlouva na 3 roky - co bude dál?

maminkaodsofinky
6. led 2019

Ahoj holky 👧 ,jsem cca v 9 týdnu (těhotenství potvrzeno lékařem).Co nejdříve se to chystám oznámit v práci... ALE od ledna mě končí zkušební lhůta a smlouvu mám na 3 roky.Předtím jsem pracovala jinde jen na dohodu.Má nyní vedoucí právo mě vyhodit, nebo co mě vlastně nyní v práci čeká 😯😐😢?
Děkuji za odpověďi 🌷

makronka222
6. led 2019

Pokud ti neni zle, prace je normalni, vydrzela bych dokud neskonci zkusebka, nic bych nerikala, do prace bych chodila dokad to pujde. Pak bud pri komplikacich nemocenska nebo 6-8tydnu pred porodem materska. No a zalezi jak dlouho budes chtit byt doma. Kdyz ti smlouva skonci, budes stejne na rodicaku, pak das dite do skolky, pujdes na pracak a do toho si budes hledat novou praci... nic slozityho v tom neni. (Nevim co a kde mas presne odpracovano a jestli ti narok na ppm vznikne)

maminkaodsofinky
autor
6. led 2019

@makronka222 zkušebka už mě počátkem ledna zkončila,nyní už mám smlouvu na ty 3 roky. Předtím jsem nikde nepracovala pak byla těhotná nyní s již tříletou dcerkou pak dělala chvíli na dohodu a teď dělám v kuchyni přípravu a výdej jídel.

konidana
7. led 2019

@maminkaodsofinky 3 riky je dlouho. Buhvi co bude. Neres to. Treba budes mit decko v pohode pofrci do skolky a ty do zpatky do prace jeste pred skoncenim smlouvy. Do bry by bylo se zamestnavatelem udrzivat kontakt a dat mu vedet ze o misto stojis. Pokud o nej stojis😉

konidana
7. led 2019

Vyhodit te nemůže. Vydrz to konce zkušebky. Tehotenstvi staci oznamit az kdyz to pujde videt. Klidne až kolem 20tt

marketa1218
7. led 2019

Ahoj, já jsem na úplném začátku těhotenství 6-7tt . ještě nevím přesně, ale také se nebudu mít kam po MD vrátit a musím tedy říct, že mě to vůbec netrápí. Smlouva mi vyprší na konci roku 2019, nárok na PPM splňuji, odpracovanou dobu pojištění mám krásně, ale co bude za tři roky? Třeba bude druhé, fakt nevím, nebo si najdu práci novou. Takových maminek je přeci hodně, že se nemají potom kam vrátit. A pokud zdravíčko dovolí, budu ráda v práci až do nástupu na MD, co doma a hlavně těhotenství není nemoc 🙂. Ta nestresuj a užívej si to!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru