29tt a zaostáváme o 3 týdny v růstu
Ahoj,
Tak jsem si včera z poradny přinesla oči navrch hlavy a nervy v kýblu, celou dobu až na pár mušek, zdravé zvířátko najednou o 3 týdny zaostává v růstu,prý odpovídá 26tt,a pani doktorka nás chce vidět za 14 dní znovu...pokud prý se to nezlepší,čeká nás prý cesta do porodnice a inkubátoru,a mě zajímá,zažily jste to některá??? Bude pro ní zlepšení i to že malá třeba přibere na váze?? Protože upřímně, nevěřím že za 14 dní doroste to,na co měla mít 3 týdny...
Holky, já ho pila a nepomohl nám. Mě teda nechutnal ten vanilkový, čokoládový se ještě dal. Ale u nás selhala placka na celé čáře.
holky s prvním mimčem jsme skončili ve 34. týdnu na císaři. Bohužel také přestal růst, byl o dva týdny menší a zjistili nám špatné průtoky, po týdnu už nulové, prý hranice kdy by mimču začalo být spíše hůře než lépe se špatně odhaduje a v inkubátoru mu prý bude určitě lépe. Malý se narodil s váhou 1530 g, už je to přes dva roky a je to úplně zdravé dítě 🙂 měsíc jsem za ním jezdila do porodnice, ale krásně přibíral, dokonce jsme se plně rozkojili, odsávaču Medelu swing jak se tu psalo určo doporučuji, také jsem ji použivala. Teď čekám druhé jsem 32+ 2, čekáme holčičku, je prý zase o týden menší, ale průtoky, plodovka atd... vše v pořádku, takže je prostě jen drobnější,ale doufám že tentokrát to dotáhneme do zdárného konce a přirozeného porodu 🙂
@ppejskova jestli muzu pridat svoji zkusenost, kdyz jsem byla 28 tt , tak mala mela o 14 dni mensi odhad, tak jsem na doporuceni jedla hroznovy cukr, protoze i v porodnici davaji na rust plodu cistou glukozu a trochu to pomohlo, pak byla hranicni ta hodnota, ale doklepaly jsme to do 40tt, vsichni mi rikali, proste to bude drobek, pokud mate vsechno jinak v poradku, tak bych to zkusila 😉, mala nakonec sla cisarem, protoze jsem se neotvirala a male se u me uz nelibilo, pak zjistili, ze nemela poradne vyvinuty pupecnik, drzim palce at vsechno dopadne v poradku jako u nas 😉
U nás by odhad dobrý neměla být hypotrofické miminko 10dní před narozením váha dle utz 1819g, ale průtoky jsem měla zhoršené od 30tt kdy mě na to při velkém utz v nemocnici přišli, sledovali mě tam kvůli čípku a po dvou pádech.
Nakonec se malá narodila za 10 dní po odhadu 33+4 1600g a 41cm a byla hypotrofické miminko:(
@davsonsyn jestli je vše ostatní ok či ne,to právě zjistím až na konzultaci ve středu, mojí gyndr. Já už moc nevěřím... Protože podle mne zkrátka něco zanedbala a teď si kryje záda ( mám ještě komplikace ohledně rh faktoru,já jsem negativní,malá má velkou šanci že je po tatínkovi pozitivní) a to prosím začala řešit až už moje tělo tvořilo protilátky (buď z předchozího potratu,a nebo máme mnohem větší problém než rustovou retardaci) ale díky za podporu 🙂
@davsonsyn malá je čilá jakoby se nic nedělo, proto nás ani nenepadlo,že by něco mohlo být v nepořádku... Teď už je změna lékaře nemožná a pouze na vlastní náklady, čehož samozřejmě v Praze báječně využívají, takže proro jsme si domluvili konzultaci u jiného dr. A dle jeho názoru se pak budeme rozhodovat co dál 🙂
@ppejskova a tobe nepichali na neg.faktor protilatky?Davaji to automaticky,pokud nevi krevni skupinu partnera.Jak ti prisli na to,ze si telo protilatky vytvorilo?Drzim palce!!! a pokusila se uz ten mesic nejak vydrzet (to jsou max.dve poradny) a pak co nejdrive odejit do porodnice na poradny.Ja to tak udelala a po sestinedeli jdu uz k nove dr. drzte se!
Ja bych treba ani nevydrzela cekat tech 14 dni...chtela bych vedet ze je vse ostatni v poradku. Nas malej se hybal...jeden vecer jsem mela ale pocit ze se hybe jinak, neumela jsem to popsat. Celou noc jsem nespala a hlidala pohyby. Rano jsem volala svemu gynekologovi ze se maly hybe ale tak nejak jinak, ze citim ze je to jine...jeste dopoledne me vzal...verdikt ubytek plodove vody...nasledovala cesta do Motola na testy. Nikdo nevi kam zmizela ale uz jsem byla hlidana a citila jsem vetsi klid... 🙂
@linee absolutně to neřešila až do posledního odběru před měsícem,kde se ukázalo že ty protilátky tam jsou,já krevní skupinu otce dítěte samozřejmě vím, jen jsem prostě těhotná poprvé a dlouho jsem nevěděla že ta riziková krevní skupina jsem právě já... Dostala jsem injekci teď ve středu ale anti D beztak působí jen 72hodin,takže teď na dalších testech se ukáže zda šlo o problém z toho předchozího potratu (samovolný abychom si rozuměly) nebo zda je problem v současnosti, jelikož moje a malé krev pokud je vše jak má, se má šanci potkat až při porodu...
@ pecora no,já jdu ve středu na konzultaci jinam...to že budu panicky obíhat vyšetřovny mě ani maličkou nezachrání... Projevuje se naprosto běžně jako doteď...
Náš druhý syn, byl dle utz růstově také pořád o dva až tři týdny menší a nakonec se narodil 49cm a 3400g velký chlapeček, takže klid, vše je a bude dobré.
@ppejskova uf,tak to uz zavazne pochybeni,toto je uz rutina...u nas to hlidaji sestry...
A mas neco blizsiho u doplera? Neboj,bude to dobre,zrovna mi rikala pani na pokoji,rodila 41tt a holka mela 2080g.
Kdyztak koukni na clanek prof.roztocila o hypotrofii,je to tam hezky,i kdyz odborneji popsane.Ale dr.mi fakt i dnes rikala,ze 3 tydny jsou jeste ok,dulezita je placenta a ty prutoky

@kacinda hele, ono i kdyby jsi prostě měla pocit, že je něco špatně, tak hned, ale vážně hned na nic nečekej a vyraž směr porodnice, natočí ozvy, podívají se na prcka, zváží okouknou množství plodové vody. Já myslím, že těch 14 dní je optimum, zvlášť pokud jste jen na hraně, ale kdybych neměla klid, jela bych třeba do té porodnice.