7. tt krvácení. Je tu šance?

sisi97
10. bře 2024

Ahoj, vím, že to je teď 50:50, ale asi potřebuji slyšet zkušenosti jiných.
Jsem nyní na začátku 7tt. Na kontrole jsem byla 1.3. - těhotenství potvrzeno, zatím bez srdeční akce, velikost odpovídala cca 5tt. Mudr. našla jednu dutinku s plodem a druhou prázdnou, prý možná hematom. Včera jsem začala špinit (hnědé špinění) doprovázené celodenními bolestmi podbřišku a v kříži jako při MS. Později k večeru se začala objevovat i červená krev. Jela jsem na pohotovost, kde se to s postupem času ještě zhoršilo. Na Utz doktorka viděla uz i srdeční akci a plod vyrostl, nyní cca začátek toho 7tt. Říkala, že se uvidí co se stane dál, napsala mi Gynprodyl 1x zavest na noc a ascorutin během dne a doporučila klidový režim.
Ráno jsem bohužel stále krvácela, přislo mi jak kdyby odchazely i male srazeniny, ale krev byla tmava, az hneda. Bricho uz temer neboli, zada vubec. Snazim se lezet, jestli to pomuze. Na kontrolu jdu v utery, ale rada bych slysela nejake uklidneni.

Prosím stalo se vám někomu neco takového a nakonec bylo vše v pořádku? :(

martulka88
10. bře 2024

@sisi97 Krvácela jsem od cca 10tt do 20tt. Ascorutin a ještě jedna tableta a tak máme doma už dvouletého duhového rošťáka ❤️ Taky jsme se báli a máme toho nejlepšího broučka, co jsme si mohli přát ❤️

sisi97
autor
10. bře 2024

@martulka88 děkuji za zkušenost. Krvácela si hodně nebo spíš jen špinění?

lobella
10. bře 2024

@sisi97 ja mam bohuzel spatnou zkusenost, v 8+2 ko vse ok, 8+4 jsem zacala spinit postupne krvacet, v 9+1 pohotovost kvuli opravdu hodne silnemu krvaceni a uz nebylo nic, je to bud a nebo bohuzel, ja si rikala dokud jen krvacim tak snad dobry, ale jak se pridaly kusy sliznice a teklo to proudem, doslo mi,ze je po vsem...drzim palce

meyryen
10. bře 2024

@sisi97 Pokud je to tmavá nebo hnědá krev, tak je stará....nemělo by to už být čerstvé krvácení...já jsem po krvácení takhle hnědé krvácela, spinila ještě několik dní....

sisi97
autor
10. bře 2024

@meyryen No je převážně hnědá, místy až do černa mini hrudky, právě stará krev. Ale někdy i malicko cervena. A prijde mi ze nekdy odchazi i jak kousek sliznice, ale porad doufam, ze to je jen nejaky ten hematom a prejde to. Ale i tak mi to prijde docela dost, urcite to neni jen trosku spineni. Kdyz lezim tak ale dobry, jen kdyz jdu na zachod tak to jede no.

martulka88
10. bře 2024

@sisi97 Měla jsem hematom a tmavá, hrudkovitá a občas sliznice. Naštěstí syna jsem donosila ☺️ Ale byly to velké nervy. Ale opravdu odpočinek, nohy nahoru (to musela ségra).

sisi97
autor
10. bře 2024

@martulka88 Ráda slyším, že to dobře dopadlo a gratuluji. Mela jsi i bolesti jak u Ms nebo bez bolesti?

hani811
10. bře 2024

Krvacela jsem v obou úspěšných těhotenstvích, v prvním od 6tt do 10tt s přestávkami,a bylo to dost, v druhém od 5tt do 9tt. V prvním ani nebyl vidět hematom,v druhém ano. Pokaždé mi dali jen utrogestan a že se uvidi. Mám syna a dceru 🙂. Nutno říct,že po obou porodech jsem musela pod narkozu,nepustila se placenta, tak asi se zavrtavali hluboko a proto to krvácení.
A mmch,před těmito těh.jsem byla těhotná 5x (většinou zamlklá těh.,jednou mimodelozni) a kromě mimodelozniho jsem nekrvacela ani jednou a konec se vždy zjistil na bežné kontrole 🤷🏻‍♀️

(Jo a v prvním trimestru mě bolelo hodně často bricho,víc jak při MS, a dobrý, při těch neúspěšných nebolelo a nedopadlo to.. takže prostě nikdy nevíš, uvidíš na kontrolách. Držím pěsti !!!)

martulka88
10. bře 2024

@sisi97 Tyjo, toto si nepamatuji. Ale vím, že jsem měla od 8tt tvrdnutí břicha (to bylo asi tím, že jsem otěhotněla 4měsíce od 1.porodu), bolívalo mě víc v břiše v jedné části. Při CS mi zjistili přirostlou placentu, přičemž kousek mi tam zůstal - dr.ho nechtěl odebrat, jelikož jsem ztratila už tak dost krve. Ale Matýsek se narodil jako zcela zdravé miminko.

sisi97
autor
10. bře 2024

@hani811 moc děkuji, tohle mě maličko uklidnilo. Snad bude vše v pořádku.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru