Chybějící žíla v pupečníkové šňůře. Máte zkušenost?

petruna
20. črc 2007

Mojí sestře, která je v 6 měsíci teď zjistili, že jí v pupečníkový šňůře chybí jedna žíla :
"absence levé umbilikální arterie" a doporučili jí amniocentézu, kterou odmítla. Genetička jí ale řekla, že je miminko zdravé, že má všechny orgány v pořádku apod. Ségra ale pochopitelně vyšiluje. Nemáte s tím někdo zkušenost ? Má to vliv jen na výživu miminka nebo i něco jiného?
Její první syn se narodil taky dost malý, ale je v pořádku.

laura08
31. kvě 2008

Ahoj všimla jsem si Tvého tématu ohledně chybějící tepně v pup.šnůře. Mám stejný problém a nikde nemůžu najít co to znamená nebo může způsobit. Můžeš mi k tomu něco napsat, co jsi zjistila. Děkuju moc.

t.lucka
26. črc 2010

Ahojky, mám úplně stejný problém... Poradíte?

t.lucka
26. črc 2010

@petruna Ahojky, mám stejný problém. Jak to dopadlo se setrou?

petruna
autor
27. črc 2010

@t.lucka : neteř je naprosto v pořádku. V listopadu jí budou 3. Narodila se s běžnou váhou nad 3 kila, ale jediný v čem je trochu jiná a s tím pupečníkem to prý možná souvisí je to, že je cca od půl roku hrozně drobná. Je menší a drobnější než děti v jejím věku. Můj syn je o 4 měsíce mladší a i když je taky hubeňour, tak byl vždycky větší a vypadal starší než ona..
Je to prostě takovej skřítek malej, ale né ve smyslu nějakého postižení.
Mentálně je naprosto v pořádku, taky je dost šikovná na manuální věci a je to takovej živel 🙂

Tady je s mým synem na fotce (jsem na noťasu, kde nemám fotky, tak nemůžu přiložit jen jednu fotku) Jen pro představu, že je drobná.
http://zida.rajce.idnes.cz/Tonik_-_leto_2010,_o...

t.lucko, neboj, to bude dobrý. Už jsem o tom slyšela z více stran a děti byli v pořádku. Ségra kvůli tomu byla i na amniocentéze a výsledky měla taky dobrý.

petruna
autor
27. črc 2010

jo jenom dodatek k mému prvnímu příspěvku. Tam píšu , že AMC ségra odmítla, tak nakonec šla, protože do ní tchýně pořád hučela....a taky chtěla mít klid.

t.lucka
28. črc 2010

@petruna moc děkuju 😉 ulevilo se mi... 🙂

rozinka007
9. únor 2011

zdravim všechny, včera jsem se taky dozvěděla, že máme jen pravou arterii, už jsem si pobrečela a vzhůru zase do boje 😉
Může mě tu někdo alespoň trošku uklidnit? 😕

1janina2
10. únor 2011

Také se musím přidat, zjistili mi to samé před 2 týdny, nyní jsem v 19tt, příští týden nás čeká velký ultrazvuk, moc doufáme, že tam bude všechno ostatní ok, jelikož mě ujišťovali, že dvoucévný pupečník nemusí nic znamenat a prostě se to stává. Všechny ostatní testy byly v pořádku, ani na amniocentézu mne neodeslali.

mysiiickaaa
8. črc 2011

také se bohužel přidávám, jak to dopadlo s vašimi miminky?

claritin
13. lis 2011

holky, mně to ted ve 20.tydnu rekl doktor taky. Jinak je pry s miminkem vse v pořádku, ale mám jen jednu pupečníkovou tepnu. Na amniocentézu prý nemá důvod mě posílat. Jaké s tím máte, prosím, zkušenosti vy a jak to u vás teda dopadlo??? diky

anka.
13. lis 2011

@claritin ahoj, dopadlo to dobře. Myslím, že si nemusíš dělat starosti - viz https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/chybejic...

claritin
15. lis 2011

@anka. Moc ti dekuji za odkaz a za odpoved. Konecne jem se neco dozvedela, nikde moc informaci nebylo. Sla jsem jeste k druhemu doktorovi a ten me uklidnil, ze az tak uplna vzacnost to neni. Jen se musi mimi casteji merit, ale pokud neni zadny jiny problem, tak se nemam obavat. Ty jsi mi taky dodala energii! Moc diky a vsem preju krasna zdrava miminka!!!

dreamboxer2
7. črc 2012

Ahoj všem pro uklidněnou, kdo se setkají s tím, že miminku chybí 1 tepna v pupečníkové šňůře - nám se to stalo, hned jsme vletěli na net a zkoumali, co se všechno může stát, protože lékaři nad tím celkem nedumají tak jako nastávající rodiče. Bylo nám jen řečeno, že se možná narodí trochu dřív a trochu menší. Teď už lze zrekapitulovat, že všechna vyšetření byla celkem ok a v normách, kluk se nám narodil 2 dny po termínu a naprosto zdravej, pro zajímavost 3kg/52cm. Zkrátka nebojte, nestresujte se, důvěřujte svým lékařům a hlavně vězte, že dřív se takové věci ani nezkoumaly... 😉

claritin
6. pro 2012

Taky bych po čase ráda napsala svou zkušenost a uklidnila nastávající maminky, které se s tím setkají. Vše u nás dopadlo výborně, miminko jenom více hlídali, v posledních 2 měsících mi dělali UTZ dost často, pak už každý týden a sledovali, jak malá přibírá. Rodila jsem 2 dny po termínu, přirozeně, malá se narodila s ukázkovou váhou 3,2kg a 49 cm - vše naprosto v pořádku, takže se nebojte. Teď je Lucince 8 měsíců a je to úžasné mimi. Držím všem budoucím maminkám pěsti!!! 🙂

ivik3
13. pro 2012

Obnovuji téma.....někdo nějaké nové info? Dneska mi řekli o pupečníkové arterii na UTZ...jsem 21+1

ivik3
20. pro 2012

tak podle všeho nic závažnýho, i můj gynekolog nad tím mávnul rukou, dítě vyživované je, orgány pracují jak mají, není důvod si domýšlet brzký porod nebo nízkou porodní váhu.....

lena373
6. pro 2015

Holky ani mi nemluvte 🙄
V pátek jsem byla na utz v Brně v prenatalu
Vaše miminko je naprosto v pořádku váhově o týden víc než by mělo být ,žadné vady nenalezeny vše v naprostém pořádku odpovídá 21tt.No jen Vaše pupčníková šnůra má jen 2 tepny tak doporučuji odběr plodovky aby jste případně stihla potrat do 23tt.
Coooooo?
Mohla by jste mi tedy vysvětlit co to znamena?
No mohla by jste mít downa nbo jinou vývojovou vadu.
Ale vy mi říkáte že malá je v pořádku - no to je ale to není nikdy 100%
dítě může být špatně živené musí se hlídat,tak dobře tedy přijddte 25 TT na konrolní utz .
Paní doktorko a mám tedy jíst víc živin a vitamínu- to není třeba co jíte dítě neovlivní
manžel- pojd pryč nebo jí někam pošlu:(
Obrečela jsem to - až na v diskuzích jsem zjistila že se to stává a nic se neděje.
Každopádně přístup ,jak uklidnit těhotnou mně vážně dorazil .. 😲

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru