icon

Co dělat při pozitivním streptokoku v těhotenství?

niliho
17. srp 2022

Ahoj maminky,
jsem v 39tt a dnes mi bylo řečeno, že mi vyšel pozitivní streptokok. Jsem z toho hodně rozhozená a mám strach, i když mě Mudr ujišťoval, že se nemusím bát, že mi ihned v porodnici nasadí antibiotika. Ať ale hlavně nečekám a hned při kontrakcích nebo odtoku plodové vody jedu. I když s tím nic nenadělám, tak se hrozně bojím 😥☹️

Strana
z2
niliho
autor
18. srp 2022

@lenkamor děkuji, článek mě ještě více uklidnil

niliho
autor
18. srp 2022

@tasimia děkuji, už jsem se hodně uklidnila, když to tady čtu

upuska
18. srp 2022

Při druhém porodu jsem měla také pozitivního streptokoka. V rodině máme negativní zkušenost, tak jsem radeji kapala lichorerisnici, stihli mi dát i antibiotika a malá byla v pořádku.

lenulacek
18. srp 2022

@niliho měla jsem u všech tři děti a dostala jsem u porodu atb. Neboj 🙂

katka900
18. srp 2022

No já byla u prvního negativní a syn měl streptokokovou infekci. U druhého už ATB a vše ok

adepickova
18. srp 2022

@niliho rodila jsem před 6tydny,také jsem byla pozitivní na streptokoka,v nemocnici mi před porodem dali dvoje antibiotika po určitém čase, a bylo vše v pořádku i malý 😊😊není se čeho bát, držím palce ❤️🍀

vendes
18. srp 2022

Mám dvě streptokokátka. ATB jsem dostala, ale jedno se narodilo za 1,5 hodiny od podání, druhé za půl hodiny od podání, takže nestihly zabrat. Děti jsou v pořádku a žádné komplikace neměly. Procento nákazy není velké. Do porodnice bych jela, až budete cítit, že je to k tomu.

nat
18. srp 2022

@niliho vubec se neboj 🙂 JA jej mela pozitivni,ale jelikoz jsem rodila po 4, porod trval dohomady 40 min,takze jsem nestihla vubec ATb mit,syna jen kontrolovaly a take mu nic nebylo 🙂

jankavranova
19. srp 2022

@guliii můžu se zeptat, jak dlouho před porodem lichořeřišnici brát?

cekamnazazrak
19. srp 2022

Moje porodni asistentka rikala, ze na to muze gyndar predepsat nejaky vkladaci globule a po 14 dnech test opakovat a vetsinou se to preleci.. ja nakonec negativni, ale vubec nechapu, proc to nepredepisuji rovnou s misto toho cpou zeny behem porodu na kapscky… 😱😱😱😱

nat
19. srp 2022

@cekamnazazrak tak to mne štve,že tohle jsem nevěděla dřív,škoda že to nikde neříkají....

guliii
20. srp 2022

@jankavranova ideálně alespoň 14 dní, klidně se může i dýl.

Strana
z2