Co dělat při pozitivním streptokoku v těhotenství?
Ahoj maminky,
jsem v 39tt a dnes mi bylo řečeno, že mi vyšel pozitivní streptokok. Jsem z toho hodně rozhozená a mám strach, i když mě Mudr ujišťoval, že se nemusím bát, že mi ihned v porodnici nasadí antibiotika. Ať ale hlavně nečekám a hned při kontrakcích nebo odtoku plodové vody jedu. I když s tím nic nenadělám, tak se hrozně bojím 😥☹️
Při druhém porodu jsem měla také pozitivního streptokoka. V rodině máme negativní zkušenost, tak jsem radeji kapala lichorerisnici, stihli mi dát i antibiotika a malá byla v pořádku.
No já byla u prvního negativní a syn měl streptokokovou infekci. U druhého už ATB a vše ok
@niliho rodila jsem před 6tydny,také jsem byla pozitivní na streptokoka,v nemocnici mi před porodem dali dvoje antibiotika po určitém čase, a bylo vše v pořádku i malý 😊😊není se čeho bát, držím palce ❤️🍀
Mám dvě streptokokátka. ATB jsem dostala, ale jedno se narodilo za 1,5 hodiny od podání, druhé za půl hodiny od podání, takže nestihly zabrat. Děti jsou v pořádku a žádné komplikace neměly. Procento nákazy není velké. Do porodnice bych jela, až budete cítit, že je to k tomu.
@guliii můžu se zeptat, jak dlouho před porodem lichořeřišnici brát?
Moje porodni asistentka rikala, ze na to muze gyndar predepsat nejaky vkladaci globule a po 14 dnech test opakovat a vetsinou se to preleci.. ja nakonec negativni, ale vubec nechapu, proc to nepredepisuji rovnou s misto toho cpou zeny behem porodu na kapscky… 😱😱😱😱
@cekamnazazrak tak to mne štve,že tohle jsem nevěděla dřív,škoda že to nikde neříkají....
@jankavranova ideálně alespoň 14 dní, klidně se může i dýl.

@lenkamor děkuji, článek mě ještě více uklidnil