Co na akné?

duduskaaa
4. pro 2016

dobrý večer všem 😊
potřebovala bych poradit ..co na akné? Šíleně jsem na obličeji osypana a už mě nenapadá jak tomu zabránit. děkuji předem za tipy 😘

jani76
4. pro 2016

Mně moje kožařka kdysi převedla na Biodermu a pomohlo to. Pak jsem za pár let přešla postupně na normální kosmetiku a už se to nevrátilo. Takže do toho bych fakt šla - čistící gel na obličej, hydratač. krém, oční krém, ať je pleť celá hojená tou stejnou léčebnou kosmetikou.

lv
4. pro 2016

Co jarischův roztok? Pomáhá.

duduskaaa
autor
4. pro 2016

@lv děkuji, vyzkouším. Koupím to v lékárně?

soyevita
5. pro 2016

@duduskaaa Taky jsem chtěla poradit Jarischův roztok,je super.V lékárně prodávají různě velká balení.

duduskaaa
autor
5. pro 2016

super ..😊 vyzkouším 😎

lv
5. pro 2016

@duduskaaa teď jsem kupovala 500ml za 65kč, co vím, kožní lékařky to používají samy misto tonika

hankaros
5. pro 2016

Me pomohla lecba zevnitr - laktobacily. Mozna proste nejakou slozku potravy hure travite (nemluvim o alergii) a takto se to projevuje. U me je to mleko.

ma_cherie
5. pro 2016

co se týče BIodermy používám kosmetiku téhle značky už leta, protože mi vyhovuje - po nekvalitní kosmetice mě všechno pálí, svědí, zčervená - ale na akné v důsledku těhotenství je tedy i Bioderma krátká 😀 ale toť čistě pouze má zkušenost 🙂

lavenderl
5. pro 2016

Holky já mám teda osvědčený peroxid vodíku 3% z lékárny normálka. Hlavně pro ty, které máte nejen sem tam ten bolák, ale celkové mastnou pleť, černé tečky, boláky, no vše dohromady. Boláky i případné strupy ze škrábání to perfektně vyčistí a mnohem rychleji se hojí, pleť odmastí na celý den, to jsem úplně koukala, když jsem poprvé použila a přitom jsem neměla pocit vysušeného obličeje vůbec. Mně nikdy nic z drogerie nezabíralo na problematickou/aknózní pleť, časem člověk zjistí, že tyto výrobky při dlouhodobém užívání poškozují pleť. U výrobků z lékárny je to jistě jinak, ale nemám zkušenost. Tak zkuste, já koupila 250 ml za 40,-

dendasubaristka
5. pro 2016

@lavenderl ahoj a ten peroxid jsi dala na tampón a čistila? Mám s toho trochu obavu. Peroxid je peroxid. 🙂 Jinak můj tip vysadila jsem antikoncepci teď je to třetí měsíc a pleť se mi minuli měsíc pěkně zhoršila. Záda obličej dekolt osypany. A jedna odbornice mi doporučila Teda ostropestřec sušený bylina. Čistí játra atd. Beru přes týden a obličej se začíná lepšit. Říkala že po práškach se mi musí vyčistit játra. A hlavně většina obtíží pleti je právě díky jatre. 🙂 Tak uvidíme snad zabere úplně 🙂

lavenderl
6. pro 2016

@dendasubaristka Ahoj, ano, dala na tampon a normálně vyčistila. Já jsem se taky divila/obávala, úplně původně jsem si ho koupila na oteklou dáseň při prořezávání osmičky, to mi řekla zubařka, a jak jsem tak pročítala obal, tak na tom mém balení přímo píšou, že je to pleťová voda pro takto problematickou pleť. Jinak ten ostropestřec taky zkusím, můj bráška ho bere také kvůli játrům a pomáhá mu.

dendasubaristka
6. pro 2016

@lavenderl je super. Dá se v klidu polknout. Nejlepší je dát přímo sušený na lžičku a zapít vodou 🙂 je snad úplně na všechno co jsem četla 🙂 akorát není vhodný pro kojící a těhotné no.

lavenderl
6. pro 2016

@dendasubaristka Já už nekojím, takže v tomto ohledu je to v pořádku. To by mě ani nenapadalo, že by to na akné mohlo pomoci, i když je to logické. No jo, člověk dumá a dumá a na jednoduché věci nepřijde! 🙂

dendasubaristka
6. pro 2016

@lavenderl no taky by mě to nenapadlo no. Ale měla pravdu že člověk se vlastně čistí že vnitř a když ty škodliviny odchází tak se musí nějak dostat ven že. 🙂 Ja bych šla k dermatolozce jinak. Ale ta by mi pomohla jen s venku.

dendasubaristka
12. pro 2016

@lavenderl ahoj koupila jsem si ten peroxid. Chci se zeptat čistis jednou denně ráno? A dáváš si i krém na obličej potom? Nebo můžu i 2x denně?

lavenderl
13. pro 2016

@dendasubaristka Ahoj, já ze začátku čistila 2x denně, al jen chvilku, pak už jen jedenkrát, ale asi to bude individuální, tak vyzkoušej no .. )) Krém jsem ani nepotřebovala, ale můžeš.

dendasubaristka
13. pro 2016

@lavenderl Díky 🙂 obličej se mi zlepšil po tom ostropestřci,ale záda se mi nějak šíleně osypaly,až se za to stydím úplně. Takže sem musela koupit něco co zabere hned 🙂 díky za info

janaslunecna
20. lis 2023

Ahoj, mě teda docela pomohl Argital krém s lopuchovým kořenem a pak používám tonikum s aloe a kyselinou salicylovou. Docela hezký článek jsem našla tady: https://ekoguru.cz/jak-lecit-hormonalni-akne/ . Píšou tady o hormonálním akné, ale zrovna ten Argital tam zmiňují.

swan42
20. lis 2023

@duduskaaa
dvoufazove cisteni,
exfoliace,
hydratace (serum i hodne vody),
vyvazena strava (s minimalnim podilem sacharidu a alkoholu),
hygiena (cisty rucnik na oblicej, desinfikovat mobil, casteji menit povlak na polstar...),
pravidelna kosmetika

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru