icon

Druhá polovina těhotenství "za trest". Kdo měl podobně a nezbláznil se z toho?

10. čer 2021

Ahoj holky,

asi se potřebuje jen “vybrečet” a vědět, že nejsem v tom sama.

Čekám první dítě, které jsme si s partnerem moc přáli. Nyní jsem na začátku 3. trimestru. První polovina těhu byla až na nějaké ty nevolnosti docela v pohodě. Bohužel od cca poloviny se to "pokazilo". Už dva měsíce mám přísný klidový režim kvůli riziku předčasného porodu (čti klid na lůžku, zvednout se max na záchod a do sprchy). Ještě další skoro 3 měsíce přede mnou ve stejném režimu.

Už teď to psychicky nedávám, představa, že to bude trvat ještě další 3 měsíce mě doslova ničí. Mám běžné těhu projevy 3.trim - dýchavičnost, nemotornost, ospalost,všechno mě bolí, tahá, píchá... což na náladě taky nepřidává. Ale tyto projevy by se daly snést, nejhorší je ta izolace a totální odtržení od mého běžného života - nemůžu pracovat, nemůžu ani na procházku, ven, prostě vůbec nic, jen ležet.

Měla jste to některá podobně a nezbláznila se z toho?

marti89
•
10. čer 2021

Čím je způsobené riziko? Já problila 5 měsíců tak, že jsem sotva dolezla na záchod, potom 3 týdny pohoda v práci a hned zákaz od doktorky - zkrácený čípek a prcek na něm namáčknutý dole. Musela jsem ležet v klidu. Rodila jsem po prasklé vodě 34.tt, takže to dopadlo ještě dobře, vyhrožovali mi už dřív.. Každopádně fyzička na porod v háji a aspoň procházku jsem si dát měla.

hladkamouka
•
10. čer 2021

Kamarádka takhle ze dne na den skončila v práci a šla na rizikový a několik měsíců musela výhradně ležet. Musí to být šílený, už takto se to do porodu táhne a ještě nesmět nic dělat. Každopádně kamarádka to zvládla a zanedlouho si pořídila druhý, kde měla těhotenství úplně v pohodě 🙂 a teď už vesele pracuje na home officu s dvěma dítkama 🙉 neboj, to nějak vydržíš a pak už bude dobře 🙂 koukej na seriály, to je dobrej žrout času

gracinka7
•
10. čer 2021

Já. Doktor uvažoval, že mě pošle do nemocnice, ale ukecala jsem ho a fakt poctivě ležela. Hodně jsem četla, koukala na seriály, hodně telefonovala... Ale i tak to bylo dlouhý.
Neboj, skončí to. Přeju, ať ti to co nejrychleji uteče.

cherie24
•
10. čer 2021

Jedná známá dokonce proležela všechna těhotenství v nemocnici. 4x byla těhotná, 2 děti odnosila. Vždy od začátku těhotenství nástup do nemocnice a jen ležet. O ty 2 teda přišla předčasně, takže jednou ležela prý chvíli a podruhé teda několik měsíců a nakonec to nedopadlo. Říkala, že to za ty děti stálo. Oni ale s manželem podnikají, takže měla notebook v nemocnici a pracovala, papírovala, obvolávala, zařizovala. Aby si zabavila hlavu. 🙄

jako_mala_holka
•
10. čer 2021

Já takhle prolezela prakticky celé těhotenství, první trimestr kvůli zvracení, pak další problémy, s kolenem atd, hrůza... Z postele jsem se přesunula aspoň na gauč 😁 nadšená jsem nebyla, ale bylo mi tak blbě, byla jsem unavená a noha mě tak bolela, že to jinak nešlo... To zvládneš, neboj 🙂 někdy je to prostě naprd

jjasmina
•
10. čer 2021

Já jsem popravdě umirala celé těhotenství, kdy jsem byla ráda, že jsem se doplazila na záchod a k porodu jsem se doslova problila, lépe mi bylo v 7. Měsíci, to jest, že jsem zvracela hen párkrát za den, od 8. Mesice mi zase napuchali nohy, strašně palila zaha.. bože porod byl vysvobozeni, privolavala jsem ho a těšila se

autor
•
11. čer 2021

@marti89 Předčasný porod mi hrozil od 21tt, kvůli naprosto šílenému tvrdnutí břicha, teď už začíná pracovat i čípek, takže poslušně ležím. Jsem rozhodnutá to dotáhnout min do 34tt, ale psychicky je to hodně těžké☹

autor
•
11. čer 2021

@hladkamouka To je super, že kamarádka šla do druhého, mě teď představa druhého těhu připadá fakt jako horor :D ale snad mě to časem přejde, jedináčka bych úplně nechtěla

autor
•
11. čer 2021

@cherie24 já bych z povahy své práce taky mohla pracovat z domova, ale já nevydržím ani sedět/být v polosedě u noťase, po půl hodině práce na počítači (když něco píšu) mi začne tvrdnout bricho :( takže jsem musela v tom 21tt rychle skončit v práci

autor
•
11. čer 2021

Holky, děkuju za příspěvky. Aniž bych vám to přála, je mi trošku lépe, že v tom nejsem sama. Nic jiného než ležet aspoň do 34 tt mi nezbývá, ale pomohlo mi trošku se vybrečet 🙂 Díky

marti89
•
11. čer 2021

Bereš magnezium a kofaktory kvůli vstřebávání? A lež do 36.tt, protože 34 a 35 dozrávají plíce, dávali by ti při prasklé vodě kortikoidy a oddalovali porod, takžeje lepší si to v klidu odbýt doma ve svém prostředí. 🙂

milixx
•
11. čer 2021

Ahoj, naprosto Tě chápu. Loni touto dobou jsem musela lehnout, pak mi 19.6. dělal dr. Koucký u Apolináře cerkláž, vypadalo to hodně bledě...ležela jsem poctivě - i s podloženou pánví a zvednutýma nohama postele, aby tlak na čípek byl co nejmenší. Strašný to bylo, ale protože jsem předtím o pět miminek přišla, neexistovala pro mě jiná možnost. No, a nakonec jsem rodila 27.11. ve 40+1TT akutním císařským řezem, protože se naší vymodlené slečně nechtělo ven 😉
Mně pomáhaly jen knížky, apky na učení AJ, seriály...a taky doslova stříhání metru, kdy mi manžel fakt přinesl papírový metr z obchodu s nábytkem a já každý večer jeden cm s velkou slávou odstřihla 🙂
Drž se, je to opruz, ale stojí to za to!

milixx
•
11. čer 2021

Jen ještě doplním, že jsem ležela fakt 16 - 36TT, kdy mi i odstranily cerkláž..a pak jsem naopak chodila na dlouhé procházky, aby tělo nabralo aspoň nějakou svalovou sílu.

autor
•
11. čer 2021

@milixx Děkuju 🙂 mám na ten odpočet dní staženou aplikaci a koukám na ní každý den, kolik dní do řádného termínu zbývá :D po dokončeném 34tt chci začít aspoň krátké procházky, protože teď ujdu opravdu pár kroků za den na wc a zpět, to bude fyzička k porodu :D

autor
•
11. čer 2021

@marti89 jj, beru. měla jsem za to, že po dokončeném 34tt už se kortikoidy nedávají, to je nějaký nový postup, že se dávají až do 36tt?

zdenda9
•
11. čer 2021

Ke konci těhotenství jsem to také špatně nesla, ale utěšovala jsem se tím, že to jednou zkončí.